69149
-
#66459 Most a Bronco-t csinálom. Majd, de örülök, hogy lesz aki segítsen ha elakadok. -
Marci7 #66458 Köszönöm!
Sanyi, részben igazad van, bár szerintem ezek a jelzések nem nagyon koptak. Inkább azt rontottam el, hogy így olyan, mintha a fehér meszelésre festették volna a jelzéseket, pedig ez nem így volt, hanem a gyári kamóra vitték fel a fehéret, és ahol kellett ott vagy előtte kitakarták, vagy inkább utólag visszatörölték. Én meg ezt nem igazán jelenítettem meg. (eredetileg úgy nézett volna ki, mert a mostani állapotnál kopottabb volt, de végül fújtam még rá fehéret)
Te mikor kezded a sajátodat? :) Nagyon jó makett, nem lesz vele gondod! -
#66457 Szép! De a matricák, azaz mint festés vadi újak a kopott álcához képest. Jól van ez így? -
mechanic73 #66456 Nem bánnám, ha Kubinkában rendszert csinálnának az efféle restaurálásokból, és még több harcjármű motorját hallanánk pöccre beindulni.
Különben szerintem első pillantásra úgy néz ki mint egy frissen festett makett weathering előtt. -
mechanic73 #66455 Azt a mindenit! Szerintem nagyon jó lett! -
Marci7 #66454 Elkészültem a Bf 110-essel (Eduard 1/72), remélem, Nektek is tetszik!
-
#66453 -
Bala10 #66452 köszi a segítséget, sikerült tompítani a dolgot. sajnos a festés pár helyen feljött, de tudtam javítani. tanulságot leszűrtem. :) harmadik makettjénél az ember ne akarjon még "nagyot" alkotni. :) -
#66451 SZVSZ,
Első, hogy matt felületet nem lehet befolyatni!
Második enamel alapot inkább akrillal kellet volna befolyatni.
Harmadik, hogy a filter és a befolyatás két külön dolog. -
#66450 Ugyan azzal a higitoval le lehet törölni. -
Bala10 #66449 pasztelkrétát "olvasztottam" fel művész terpentinbe. bár gyanús hogy nem terpentin volt hanem valami higító,most hogy jobban megszaglásztam(hajnali makettezés egyik hátránya:) ) mert pikk pakk rászáradt. viszont szerintem ott (is) szúrtam el, hogy jól végigkentem a tankot vele. -
#66448 Mivel akartad koszolni? -
Bala10 #66447 nem készítettem képet. bőszen követtem a leírásokat, csak azt nem kalkuláltam bele, hogy azok 1/35-ös méretarányúak... végeredmény egy koszgombóc. :)túl sok lett. -
#66446 Képet! -
Bala10 #66445 itt még semmi. de ami utána történt -
#66444 Mi a hiba??? -
Bala10 #66443 kipróbálom.
ilyen lett az alap, kapott egy matt akril lakkot, csak utána a koszolást elszúrtam...
remélem azt vissza tudom szedni. -
#66442 Előbb próbáld le valamin, mert szerintem megmarja. -
Bala10 #66441 Megpróbálom, köszönöm. -
#66440 Arra jutottam, hogy nem szaporítom tovább a dobozban heverő makettjeim számát. Azt a pénzt inkább ráköltöm a következő melómra, egy Tamiya L/70 a tervem, magyarországi színtéren. Kell hozzá maratás és lánc, ebből a pénzből meg kijön. -
#66439 Tényleg mintha műgyanta lenne! Baromi könnyű építeni. -
Marci7 #66438 Acetonmentes(!) körömlakklemosóval, pl. Ebelinnel le tudod törölgetni róla. -
#66437 Bakker, de széépp, pedig a hétvégén lebeszéltem magam róla :P -
Bala10 #66436 nagyon elbsztm a festését a t34nek. :( enamel festék mivel jönne le a tankról? lefolyó tisztító? -
#66435 Elkezdetem a Bronco SU-152-t, nagyon jó makett. Értelmes részletes összeállítási könyv. Legapróbb részletek is ki vannak dolgozva, működő lengés csillapítók stb. Értelmesen vannak elhelyezve a darabok az öntőkereten, könnyű darabolni, ideális a műanyag nem törik sokat, kibír. Csak az a baj, színezett a műanyag.
Pár kép. -
mechanic73 #66434 Sajna elbaltáztam a kép beillesztést, bocsi!
Csak egy poénos kép akart lenni, egy szovjet katona, (Dügalov őrmester a 9. század c. filmből), egy szövegbuborékkal azt mondja: "Jól megformáztad. Élethű lett".
De ettől függetlenül tényleg nagyon élethű a makett és a fotózás is profi. -
#66433 Nem látom. -
mechanic73 #66432 -
Bala10 #66431 nincs véletlen elfekvőbe valamelyikőtöknek 1/72-es gumi lánctalpa? t 34/76-hoz passzoló? -
#66430 kár hogy a székelykapus ötletet már többen lelötték,nekem az tetszett a legjobban.
szépek a fák. -
#66429 Konkrét kép van, száraz az út:
-
#66428 Valami jó kis orosz dagonya kéne hozzá. -
#66427 Kísérlet:
- a fák BaTTka ent mesterművei!
-
#66426 -
Bala10 #66425 most nézem, hogy pont itt megoldható a személyes átvétel is -
Bala10 #66424 üdv, ha szabad betársulni(bár budaörsi vagyok), én az 1/72-es Hunor matricákból szeretnék mindegyikből 2db-ot. 100huf/db ha jól látom, összesen 1800pénz. megoldható? -
#66423 Köszi!
Automaketten is 12 a Bronco! -
#66422 Debreceniek!
Rendelek a http://www.tankmodelshop.com/ -ról (a Bronco SU-152 early verziót és a Mig magyar nyelvű magazinját) szóval ha kell valakinek innen valami akkor szóljon mert nincs posta költség! És talán egy kis kedvezmény is lesz rá. -
#66421 Hobby se számol pontosan és az legalább 2 hónap mire megjön. -
Marci7 #66420 McFrost!
Ha SU-t akarsz, és pontos építés (is) a cél, akkor ne vedd meg a Trumpeter kitet! Rengeteg hibája van, elég nagy munka lenne mindet javítani, ráadásul ha feljavítókra is költesz (pl. a fém cső - mint tudod - nem üreges, a lánc sem 100%-os és nagyon lassan lehet vele haladni, a sárvédőket és az üa. tankokat érdemes maratásra cserélni, stb.), akkor már nem biztos, hogy megéri... Szóval ha én legközelebb ilyet építek, biztos, hogy a Bronco-t veszem meg. Hobbyeasy-n 11500Ft-ból kijön szállítással!
Ha meg ISU, abból egyértelműen Tamiya, mert csak régi Dragon van rajta kívül, és az gyenge. A Tamiya szép makett, egész pontos amennyire én tudom, de azon is van mit javítani.