Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pici ecsetet meg érdemes mûvészellátóban venni, minél kisebb az ecset, annál több nulla jelzi a méretét. Pl: 3/0 vagy 000 egy "három nullás" ecsetet jelöl, de van ennél kisebb is. Nézegesd meg õket, tippeld be, hogy neked melyik méret lesz a nyerõ.
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
[/cserf][/fülünyúl]
Egész élethû 😊
Ennek is lockolt már a bootloadere?
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
Egyébként ha utánaszámolok idõ/pénz/végeredmény arányosan nagyon is jók az AK termékei. Azt a színt kapod amit vársz méghozzá a méretarányhoz világosítva és nem utolsó sorban nem kell külön ecsethez és airbrushoz venni hanem mind2-höz használható ez árban szintén nagy elõny. Aztán meg nem kell kísérleteznem azzal se, hogy mi mihez jó mire való hanem külön pakkban megveszem mondjuk a rozsdát és attól azt kapom amit vártam onnantól már csak az én ügyességemen múlik a dolog (hova, mennyit festek) és nem utolsó sorban megszûnik a "ezt, hogy csinálta" mondat mert van tutorial és pontos leírást kapunk ami ismételten idõt spórol és végeredmény is jobb lesz.
Végül is az a fontos, hogy ez egy hobbi amit csak akkor jó csinálni ha élvezi az ember.
Hogy érted, hogy "soha nem száradnak"? A mûvészolajnak (szerintem) az a legjobb tulajdonsága, hogy sokáig szárad, hosszasan lehet festegetni vele, és ha egy nagyobb adagot kinyomok a Pannoncolorból, másnapra még simán használható marad. A Lidl-félénél nekem egyedül ez nem tetszik, hogy hamarabb szárad.
Az AK festékeket nem ismerem, arra nem mondtam semmi rosszat. 😊 Én a többi AK cuccra gondoltam, ami állítólag nagyon jó... Ezt sem kérdõjelezem meg, csak szerintem helyettesíthetõ.
makett.tk
Sok sikert az építéshez! 😊
Bronco amúgy marhadrága, megsúgom.
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Ha megkérdezhetem, miért nem a Bronco-t építed? Ahogy ismerem ezeket a full gyanta maketteket, nem lett volna drágább a fröccsöntött...
Ez igaz pl. a Pannoncolor White Spirit-re, sokszor fényes lesz a széle a festékrétegnek száradás után (koszolásnál), de olyan is volt már nálam, hogy egyszerûen megmarta a (akril!) festék/lakkréteget, ha mondjuk kicsit megdörzsöltem egy fültisztítóval.
A Talens (bár én nem ismerem, de elvileg egy jobb fajta minõség) sem jó nekünk, úgy tudom. Viszont elvielg a Winsor & Newton már jól használható. Ami érdekes, hogy elvileg ezektõl az AK cuccoktól sem szabad nagy csodát várni, egyszer olyat olvastam, hogy valaki vett egy üveg AK White Spirit-et, de tulajdonképp használhatatlan volt, mert azonnal megmarta a lakkozott felületet... (Vallejo lakk) Egyébként én nem igazán látom hasznát az AK "csodaszereknek", ahogy elnéztem, mindegyik helyettesíthetõ az eddig használt dolgokkal, az átmosók olaj/enamel festékekkel, a koptatós lötty hajlakkal, stb... Talán a pigment fixer az, amiért tudnék pénzt adni. 😄
Nekem amíg még tart a Pannoncolor, addig beérem ezzel, aztán kipróbálom a W&N ws-t... 😊
Új meló: Botond Zrínyije. Munkás lesz, sok rajta a faragni és javítani való. Sajnos a farpáncélnál volt 2mm eltérés azt ki kellett vágnom és újra építenem. Sokat tömítettem már, de kell még rendesen.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.
Ez olyan mintha egy RC helibe a legótvarabb kínai aksit veszem aztán csodálkozom mikor 100m-rõl lezuhan és atomjaira törik mert az elem bekrepált. Jó példa az is ahogy Sanyi járt a mûvészellátós terpentinnel. Épp vele beszéltem, hogy mennyi gondtól megkímél egy olyan minõségi termék mint pl amit az AK gyárt, ezzel nem reklámozni akarom csak én most próbáltam a terpentinjüket és maximálisan elégedett vagyok vele.
Ha azt nézem, hogy minden mennyibe került akkor a festék az össz. költség igen kis százaléka egy makettnél.
٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.
DC-3 kellene legalább 1/72-be és Ford Falcon mad max sárga rendõr kivitelben 😊
makett.tk
makett.tk
Tudnátok esetleg segíteni, hogy az "Építsünk diorámát" c. könyvnek hány része van, és hol lehet megvenni? Illetve a régebben megjelent könyvek megszerezhetõek-e egyáltalán valahol még?
A segítségeteket elõre is köszönöm!
Kép 1.
Kép 2.
Köszönöm elõre is!
ASUS H87M-E | intel Core i7 4771 @3.5GHz | ASUS nVidia GeForce GTX650 Ti Boost | 8GB Corsair DDR3 1600MHz
http://makett.tk/ak-pigment-fixer-es-sand-fixer/
makett.tk
Ugyanakkor végre jöhetne már a Messzer. 😄