69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • m1garand
    Most a Bronco-t csinálom. Majd, de örülök, hogy lesz aki segítsen ha elakadok.
  • Marci7
    Köszönöm!

Sanyi, részben igazad van, bár szerintem ezek a jelzések nem nagyon koptak. Inkább azt rontottam el, hogy így olyan, mintha a fehér meszelésre festették volna a jelzéseket, pedig ez nem így volt, hanem a gyári kamóra vitték fel a fehéret, és ahol kellett ott vagy előtte kitakarták, vagy inkább utólag visszatörölték. Én meg ezt nem igazán jelenítettem meg. (eredetileg úgy nézett volna ki, mert a mostani állapotnál kopottabb volt, de végül fújtam még rá fehéret)

Te mikor kezded a sajátodat? :) Nagyon jó makett, nem lesz vele gondod!
  • m1garand
    Szép! De a matricák, azaz mint festés vadi újak a kopott álcához képest. Jól van ez így?
  • mechanic73
    Nem bánnám, ha Kubinkában rendszert csinálnának az efféle restaurálásokból, és még több harcjármű motorját hallanánk pöccre beindulni.
    Különben szerintem első pillantásra úgy néz ki mint egy frissen festett makett weathering előtt.
  • mechanic73
    Azt a mindenit! Szerintem nagyon jó lett!
  • Marci7
    Elkészültem a Bf 110-essel (Eduard 1/72), remélem, Nektek is tetszik!

• m1garand
  • Bala10
    köszi a segítséget, sikerült tompítani a dolgot. sajnos a festés pár helyen feljött, de tudtam javítani. tanulságot leszűrtem. :) harmadik makettjénél az ember ne akarjon még "nagyot" alkotni. :)
  • m1garand
    SZVSZ,
    Első, hogy matt felületet nem lehet befolyatni!
    Második enamel alapot inkább akrillal kellet volna befolyatni.
    Harmadik, hogy a filter és a befolyatás két külön dolog.
  • McFrost
    Ugyan azzal a higitoval le lehet törölni.
  • Bala10
    pasztelkrétát "olvasztottam" fel művész terpentinbe. bár gyanús hogy nem terpentin volt hanem valami higító,most hogy jobban megszaglásztam(hajnali makettezés egyik hátránya:) ) mert pikk pakk rászáradt. viszont szerintem ott (is) szúrtam el, hogy jól végigkentem a tankot vele.
  • m1garand
    Mivel akartad koszolni?
  • Bala10
    nem készítettem képet. bőszen követtem a leírásokat, csak azt nem kalkuláltam bele, hogy azok 1/35-ös méretarányúak... végeredmény egy koszgombóc. :)túl sok lett.
  • McFrost
    Képet!
  • Bala10
    itt még semmi. de ami utána történt
  • McFrost
    Mi a hiba???
  • Bala10
    kipróbálom.
    ilyen lett az alap, kapott egy matt akril lakkot, csak utána a koszolást elszúrtam...

remélem azt vissza tudom szedni.
  • McFrost
    Előbb próbáld le valamin, mert szerintem megmarja.
  • Bala10
    Megpróbálom, köszönöm.
  • McFrost
    Arra jutottam, hogy nem szaporítom tovább a dobozban heverő makettjeim számát. Azt a pénzt inkább ráköltöm a következő melómra, egy Tamiya L/70 a tervem, magyarországi színtéren. Kell hozzá maratás és lánc, ebből a pénzből meg kijön.
  • m1garand
    Tényleg mintha műgyanta lenne! Baromi könnyű építeni.
  • Marci7
    Acetonmentes(!) körömlakklemosóval, pl. Ebelinnel le tudod törölgetni róla.
  • McFrost
    Bakker, de széépp, pedig a hétvégén lebeszéltem magam róla :P
  • Bala10
    nagyon elbsztm a festését a t34nek. :( enamel festék mivel jönne le a tankról? lefolyó tisztító?
  • m1garand
    Elkezdetem a Bronco SU-152-t, nagyon jó makett. Értelmes részletes összeállítási könyv. Legapróbb részletek is ki vannak dolgozva, működő lengés csillapítók stb. Értelmesen vannak elhelyezve a darabok az öntőkereten, könnyű darabolni, ideális a műanyag nem törik sokat, kibír. Csak az a baj, színezett a műanyag.

Pár kép.
  • mechanic73
    Sajna elbaltáztam a kép beillesztést, bocsi!
    Csak egy poénos kép akart lenni, egy szovjet katona, (Dügalov őrmester a 9. század c. filmből), egy szövegbuborékkal azt mondja: "Jól megformáztad. Élethű lett".
    De ettől függetlenül tényleg nagyon élethű a makett és a fotózás is profi.
  • McFrost
    Nem látom.
  • mechanic73
  • Bala10
    nincs véletlen elfekvőbe valamelyikőtöknek 1/72-es gumi lánctalpa? t 34/76-hoz passzoló?
  • Glpetyus
    kár hogy a székelykapus ötletet már többen lelötték,nekem az tetszett a legjobban.
    szépek a fák.
  • McFrost
    Konkrét kép van, száraz az út:
  • m1garand
    Valami jó kis orosz dagonya kéne hozzá.
  • McFrost
    Kísérlet:
    - a fák BaTTka ent mesterművei!

• m1garand
  • Bala10
    most nézem, hogy pont itt megoldható a személyes átvétel is
  • Bala10
    üdv, ha szabad betársulni(bár budaörsi vagyok), én az 1/72-es Hunor matricákból szeretnék mindegyikből 2db-ot. 100huf/db ha jól látom, összesen 1800pénz. megoldható?
  • McFrost
    Köszi!
    Automaketten is 12 a Bronco!
  • m1garand
    Debreceniek!
    Rendelek a http://www.tankmodelshop.com/ -ról (a Bronco SU-152 early verziót és a Mig magyar nyelvű magazinját) szóval ha kell valakinek innen valami akkor szóljon mert nincs posta költség! És talán egy kis kedvezmény is lesz rá.
  • m1garand
    Hobby se számol pontosan és az legalább 2 hónap mire megjön.
  • Marci7
    McFrost!

Ha SU-t akarsz, és pontos építés (is) a cél, akkor ne vedd meg a Trumpeter kitet! Rengeteg hibája van, elég nagy munka lenne mindet javítani, ráadásul ha feljavítókra is költesz (pl. a fém cső - mint tudod - nem üreges, a lánc sem 100%-os és nagyon lassan lehet vele haladni, a sárvédőket és az üa. tankokat érdemes maratásra cserélni, stb.), akkor már nem biztos, hogy megéri... Szóval ha én legközelebb ilyet építek, biztos, hogy a Bronco-t veszem meg. Hobbyeasy-n 11500Ft-ból kijön szállítással!

Ha meg ISU, abból egyértelműen Tamiya, mert csak régi Dragon van rajta kívül, és az gyenge. A Tamiya szép makett, egész pontos amennyire én tudom, de azon is van mit javítani.