69149
-
#66901 A balta nyele mögött :)
Köszönöm! -
#66900 Hülyekérdés tudom, de melyik a poroltó? a görgőket+ emelöt látom de a poroltó számomra láthatatlan:D, amugy szép munka, az a pici balta tetszik a legjobban -
#66899 Helyén a poroltó, emelő, pótgörgők.
-
#66898 A késői tetőpáncél csavarozva volt. -
#66897 Szépen halad. A tetőpáncél az csavarozva vagy hegesztve volt? Most még elég nagy a hézag. -
#66896 Apróságok megmunkálása:
-
zsgaby #66895 Mondtam hogy díjnyertes nem? Nehogy rápörögjetek dícséretnek szántam -
#66894 Nem vettem csesztetésnek, sem piszkálásnak.
Azt gondolom, normálisan válaszoltam. -
#66893 Szerintem se cseszegetni akart, de az ötlet amit mondott a lövegnél az ötletes, és amugy abban is van egyértelmüen valami amit te mondasz, lehet az uj kanna is éppen. Nem hinném hogy rossz indulatbol modnta -
zsgaby #66892 Csak olyan furán "steril"-nek tűnik a viseltesség mellett. Mármint a lövegtorony töve. Mindegy vedd úgy hogy nem mondtam semmit, ez mindenképpen érmet érdemlő alkotás! De tényleg!
Magam részéről örülök ha messziről jól néz ki egy 1:72-es repülőm. Közelről ehh :) De nem is ezért mondtam :) -
#66891 Na, mi ez a kishitűség?
- a kannák a karbantartás folyamán kerültek fel, ezért tisztábbak
- az nem csak függőlegesen mozog, magam részéről nem láttam olyan fotót, és hidd el megnéztem párat, amin ott bármilyen kopás is lenne -
#66890 Következő mozzanatok: vezető kitekintő és géppuska kupola elől, lapát gyufából és maratásból hátul:
-
zsgaby #66889 Szerintem is!
Két apró észrevétel: (én még ilyet se tudok csak a tökéletesség kedvéért mondanám)
-szerintem a kannák túl fényesek vagy a tank túl fakó. De ha a kékruhás embert nézem akkor elbizonytalanodom. Mert ahhoz megy a kanna.
-a lövegtorony tövénél jól mutatna valami feketés függőleges kopásnyom-koszolás. Azon a domború lapon ami a löveggel együtt mozog. -
#66888 Tuti első hely. Gratulálok! -
#66887 A névtábla szélének javítása után:
-
#66886 Több részből álló finishing videó Ammo-tól:
https://www.youtube.com/user/AMMOofMIGJIMENEZ/videos -
#66885 szokásos minőségi munka. -
#66884 Elkezdtem a löveget faragni. Túl sok energiát nem tettem bele, mert elképzelhető, hogy nem lesz nyitva egyik búvónyílás sem. Azért természetesen lefestem és koszolom.
A gyári nagydarab sárvédőkből felhasználtam azt a részt, amit nem cserélek maratásra, vannak rajtuk illesztő részek a teknőhöz, ezért döntöttem a felhasználásuk mellett. De elég vastagok, ezért ezeket nagyon elcsiszoltam, hogy majd elférjenek szépen a szögvasak.
A löveggel mozgó optika elég gyatrán áll így, ezért az ő sorsa is kérdéses. -
#66883 na pár hét kihagyás után folytatom a hajó projectet, kész az elsö rétek padozat
erre jön majd 1 réteg, juhar+dió apró parketta kiváncsi vagyok milyen lesz
Utoljára szerkesztette: Jani Hun, 2014.09.10. 13:02:15 -
#66882 -
#66881 Le lehet szedni, de a sziti nem jó hozzá. Vami olyan anyagot keress, amiben van egy kis klór. -
#66880 Elkezdtem a motortéren dolgozni.
-
#66879 Teljesen elkészült futómű, gyurmával rögzített görgők, feszítő/meghajtó kerekek:
-
#66878 Össze csiszoltam a késői tetőpáncélt a testhez, nem volt kis munka, de jó lesz és ez a lényeg!
Rengeteg fényképet néztem át és olvasgattam a füzetem, mikor feltűnt, hogy a lövegrögzítő rugóját fordítva tettem fel, ezt javítottam és le is csavaroztam.
A következő lépés: a futómű összeállítása, itt a bal oldalt vettem elő először, nem tetszett, hogy olyan merev az egész, így adtam neki egy kis mozgási lehetőséget.
-
#66877 Szerintem NEM viszi le. -
#66875 Az előre krómozott alkatrészekről le lehet szedni ezt a bevonatot? Szerintetek a Szi-Ti viszi? -
#66874 Köszönöm szépen!:D holnap bepalánkozom a padozatot 2x5mm léccel, hogy ne csavarodjon el a test ha palánkozom az oldalát, majd rakok fel képet megint, ha már ekkora lelkesedés van !:D -
#66873 Nincs mit, Pro Modellből lestem, de még nagy felületen nem mertem próbálni, mert féltem, hogy nem eredeti benzinhez jutottam hozzá. -
#66872 le a kalappal már előre is :)
imádom ezeket.
Mcfrostnak köszönöm a javaslatot a Zippo benzinnel kapcsolatban,nagyon jól bevált. Olyan szépen terül tőle a művész (olaj)festék,hogy öröm nézni.
Utoljára szerkesztette: Glpetyus, 2014.08.25. 17:39:57 -
#66871 Óh, igen! A matt fekete víbazisú festék amit most használok Citadel márkájú... csak mert a multkor azt hazudtam, hogy Vallejo :) -
#66868 Esküszöm, mióta ezt javasolod, még sosem láttam egy boltban sem! -
#66869 Nyíregyházi vagyok, de veszek én, mert max felmosok vele ;)
gondolom pazarlás lenne :) szemétszedés után is elfedi a hibákat? Mennyire tartós a fénye? Tapogatással nem kopik le? -
#66868 Köszi. En is utána néztem közben. Jó tudni, nem lett az enyészeté. Nagy kár lenne.
-
Kferro #66867 Na ez az, amire én nem lennék képes. Remélem még sok fotót fogunk látni erről a munkáról. -
#66866 sok szenvedés és gondolkodás után csak összejött ilyen állapotba(már a gerinc is rajta van végig, csak ugy nemkészült kép ^^, hnap jöhet a palánkozás!:D)
-
#66865 Várjuk :) -
#66864 Oksa, köszi!
Attol még ha van akit érdekel, fogom postolgani hogy éppen hogy állok vele. Este már a test érzékelhető formába lesz összerakva ^^
Utoljára szerkesztette: Jani Hun, 2014.08.22. 11:16:49 -
#66863 Szia,több sikerrel járhatsz a hajomakett.hu-n. Van fóruma is.
Itt inkább a dobozos készleteket építő fórumozók vannak. -
#66862 Köszi a tippeket urak,kipróbálom elöször a zippo benzint remélem beválik.
Egy Tamiya Famo-n dolgozom (tréleres) ,nem piskóta makett :) -
#66861 Hali srácok, elkezdtem énis modellezni, nagyapám, és apám után, és az lenne a kérdés(lustavoltam átlapozni) hogy ti az elöregyártott dobozos kipattintós maketteket csináljátok, vagy lombfürész+rétegelt lemez, eszterga + faragó kés félét?Van egy 40 éves hiányzo rajzom, és ahoz kellene segitség, hogy hol találhatok rá ilyen rajzokra, vagy esetleg valaki ismeri e.. a hajó: -"BERBICE" 1780 Baltimore Clipper-
találtam ilyen elöre kivágott, kipattintós dobozos verzióról pdfet, meg körberajzolós és ugy vágd ki dpfet de sima, rajzot, méretekkel, metszetekkel, nemtaláltam sajnos
méretarány ami kellene: M1:50
Utoljára szerkesztette: Jani Hun, 2014.08.22. 09:31:51