Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

McFrost
Arra jutottam, hogy nem szaporítom tovább a dobozban heverõ makettjeim számát. Azt a pénzt inkább ráköltöm a következõ melómra, egy Tamiya L/70 a tervem, magyarországi színtéren. Kell hozzá maratás és lánc, ebbõl a pénzbõl meg kijön.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

m1garand
Tényleg mintha mûgyanta lenne! Baromi könnyû építeni.

makett.tk

Acetonmentes(!) körömlakklemosóval, pl. Ebelinnel le tudod törölgetni róla.

McFrost
Bakker, de széépp, pedig a hétvégén lebeszéltem magam róla 😛

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

nagyon elbsztm a festését a t34nek. 😞 enamel festék mivel jönne le a tankról? lefolyó tisztító?<#help>

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

m1garand
Elkezdetem a Bronco SU-152-t, nagyon jó makett. Értelmes részletes összeállítási könyv. Legapróbb részletek is ki vannak dolgozva, mûködõ lengés csillapítók stb. Értelmesen vannak elhelyezve a darabok az öntõkereten, könnyû darabolni, ideális a mûanyag nem törik sokat, kibír. Csak az a baj, színezett a mûanyag.

Pár kép.

makett.tk

Sajna elbaltáztam a kép beillesztést, bocsi!
Csak egy poénos kép akart lenni, egy szovjet katona, (Dügalov õrmester a 9. század c. filmbõl), egy szövegbuborékkal azt mondja: "Jól megformáztad. Élethû lett".
De ettõl függetlenül tényleg nagyon élethû a makett és a fotózás is profi.
McFrost
Nem látom.

nincs véletlen elfekvõbe valamelyikõtöknek 1/72-es gumi lánctalpa? t 34/76-hoz passzoló?

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

Glpetyus
kár hogy a székelykapus ötletet már többen lelötték,nekem az tetszett a legjobban.
szépek a fák.

McFrost
Konkrét kép van, száraz az út:

m1garand
Valami jó kis orosz dagonya kéne hozzá.

makett.tk

McFrost
Kísérlet:
- a fák BaTTka ent mestermûvei!

m1garand
<#taps>

makett.tk

most nézem, hogy pont itt megoldható a személyes átvétel is<#vigyor5>

üdv, ha szabad betársulni(bár budaörsi vagyok), én az 1/72-es Hunor matricákból szeretnék mindegyikbõl 2db-ot. 100huf/db ha jól látom, összesen 1800pénz. megoldható?

McFrost
Köszi!
Automaketten is 12 a Bronco!

m1garand
Debreceniek!
Rendelek a http://www.tankmodelshop.com/ -ról (a Bronco SU-152 early verziót és a Mig magyar nyelvû magazinját) szóval ha kell valakinek innen valami akkor szóljon mert nincs posta költség! És talán egy kis kedvezmény is lesz rá.

makett.tk

m1garand
Hobby se számol pontosan és az legalább 2 hónap mire megjön.

makett.tk

McFrost!

Ha SU-t akarsz, és pontos építés (is) a cél, akkor ne vedd meg a Trumpeter kitet! Rengeteg hibája van, elég nagy munka lenne mindet javítani, ráadásul ha feljavítókra is költesz (pl. a fém csõ - mint tudod - nem üreges, a lánc sem 100%-os és nagyon lassan lehet vele haladni, a sárvédõket és az üa. tankokat érdemes maratásra cserélni, stb.), akkor már nem biztos, hogy megéri... Szóval ha én legközelebb ilyet építek, biztos, hogy a Bronco-t veszem meg. Hobbyeasy-n 11500Ft-ból kijön szállítással!

Ha meg ISU, abból egyértelmûen Tamiya, mert csak régi Dragon van rajta kívül, és az gyenge. A Tamiya szép makett, egész pontos amennyire én tudom, de azon is van mit javítani.

kemszi2
a megamakett.hu szerintem egész korrekt árakban,legalább is hazai viszonylatban
Jeffjohnson
Itthonról értelmetlen makettet venni, olyan elképesztõ árak vannak, hogy nem is tudom hogyan tudnak ezek a boltok megélni és ki az, aki egyáltalán vesz tõlük valamit.

McFrost
Itthon a Bronco készlet 16-18 e Ft, a legtöbb helyen, automaketten 12. Nem is értem egyesek mit képzelnek.....

Glpetyus
a következõ projektem <#taps>
pont egy ilyenre készülök,vagyis 1 évtized eltelte után újra szeretnék egy diorámát készíteni.
egy tamiya t34/76 lesz rajta -odáig már eljutottam,hogy leszedtem a 15 éve felvitt festék réteget a jó öreg lefolyótisztítós módszerrel,és maradéktalanul lejött.
Mostanában nagyon sok inspiráló diorámát láttam,nagy a késztetés hogy belevágjak egybe.
McFrost köszi az automakett-es tippet.
Felírtam a kívánságlistámra egyet 😊 sajnos kedves Párom kinyír ha veszek még egy makettet,mielõtt a mostaniak elkészülnének.
<#alien>

m1garand
KELL EGY ILYEN!

makett.tk

m1garand
A Tamiya super! De a gumi lánctalp nagyon gáz. A szemenkénithez van sablon, az egész jó.
De a Bronco-t nézd meg: Link A számok is megvannak az öntvényeken.

makett.tk

McFrost
Egyértelmûen a Tamiya a legjobb készlet, nem adja púposan a dobozt, de pontossága verhetetlen és minden alkatrész jó helyen van.
Tamiya
A Bronco sok alkatrészt ad, motor, löveg pl. és ez szimpi is:
Bronco
A Trumpi is jól felszerelt, jó gyártmány, Marci építésénél is látszik és árban ez a legkedvezõbb:
Trumpeter
Nehéz ügy....

m1garand
Szerintem a bronco-k közül válassz ezek SU-k, de nagyon profik.
Link

makett.tk

McFrost
Valakinek nincs egy ISU-152-je, 1/35-ben amit nem fog megépíteni?

m1garand
Mig Jimenez magazinja magyar nyelven elérhetõ:
Link

makett.tk

McFrost
automakett oldalon több akciós dragon stug készlett figyel.

McFrost
Felkerül majd a kocsira a leszerelt sárvédõ, a kannák, némi málha, jobb elsõ oldalra Király géppisztoly. A láda telekerül szerszámmal. A kép másik oldalára akarok egy kilométer követ és egy kifele dõlõ fát vagy csak a törzsét, és hátulra ha sikerül szerválnom egy benzines hordót, de eddig nem sikerült 😞
Az alap ovális lesz, földút, egyik felén fogunk parkolni, út mellett némi fû/gaz. Méretei ezek szerint alakul....

Glpetyus
m1garand
Mini Art dioráma ötlet:

makett.tk

Glpetyus
mekkora dioráma alap lesz?

McFrost
A dio terve:

McFrost
Köszönöm Urak!

stultus78
Hát ez Nagyon pöpec!!

Ennek is lockolt már a bootloadere?

Egy szóval: PERFECT. <#eljen>
Glpetyus
úúú,az a stug <#szeret><#buck>

az eddigi munkáidat elnézve nyugodtan elkezdheted.Király lett a Zrínyi.

McFrost
Most!! azt mondom, hogy elkészült a rohamtarack. Ez az elképzeléseim egyik fele, tetszik az eredmény!
Csináltam karcolásokat a kötényzetre, finomítottam a sár felfröccsenésén, karcolásokat eszközöltem.

McFrost
Van még elõttük 1-2 gyakorló makett.

m1garand
Szerintem nyugodtan elkezdheted!

makett.tk

McFrost
Nekem ez a két készlet van meg, nagyon extrás mind2, jól és szépen kidolgozott szettek. Vétek lenne "elrondítani" õket! Ezeket majd akkor akarom megépíteni, ha már nem kezdõ leszek.

modellmaker
Nem. 😞

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
Szeretnék következõkben beszerezni egy Jadpanther-t vagy egy Stugot (ezt az öntött betonnal az elején készíteném el),ezek annyira tetszenek.
Én hülye,amikor abbahagytam a makettezést 2011-ben (akkor azt hittem végleg) akkor eladtam szinte az összes készletem -kb 20 dobozt- persze közte volt stug <#falbav>

Glpetyus
és maga a jármû készül már?

modellmaker
Iszonyat jó cucc amúgy, nagyon szép és még sorja sincs rajta. 😄

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!