69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Jeffjohnson
    Nagyon kevés jól koszolt rally makettet lehet látni. Mindenki sterilre próbálja építeni és éppen emiatt olyan lesz mint egy műanyag játékszer.
  • Glpetyus
    Oksa,köszi !
    Richard Burns 99-es wrc-jét fogom megépíteni,kiváncsi vagyok (illetve kicsit fosok is) milyen lesz. Itt nem lehet kosszal,rozsdával eltüntetni a hibát :)
  • McFrost
    Az utóbbi időben a "földet túrtam":

• modellmaker
    Az a polír pont ugyanolyan jó lesz most is. :) De ne a festéket, hanem a lakkot polírozd.

A spray canből is lehet szépen festeni, csak ott jobban oda kell figyelni, mert több festék jön ki, gyorsabban... Szal messzebbről kell fújni vele, mint az airbrushal.
  • Glpetyus
    köszönöm,pont emiatt félek a spaytől.
    remélem találok valamelyik közeli boltban "mica" blue-t...

és mivel polírozod? Van otthon űberfinom "finiselő" polírkrémem,de az igazi autóhoz való :D
  • kemszi2
    Üdv!
    szerintem airbrush
    A spray-nél előfordult nekem néha hogy kicsit "köpködött", és a felület is kicsit narancsosabb lett,de polírral orvosolható
  • Glpetyus
    Sziasztok !
    Megvettem életem első civil makettjét egy impreza wrc-t.
    Autós kollégáktól kérdezem ,mit javasoltok airbrush-al fessem,vagy szerezzek be tamiya spray-t ?
  • samsung123
    Beteg
    Utoljára szerkesztette: samsung123, 2016.01.22. 01:38:55
  • McFrost
    modell segítségével elkészült a tábla, ezer hála!

• McFrost
    Kreáltam egy táblát, még nem teljes, olyan 85%-os. Azt még nem is sejtem, hogy fogom a betűket rávinni.....

• McFrost
    makett.org
  • Tauri
    Sziasztok!

A Jézuska meglepett engem életem első makettjével ami egy Revell Tie Interceptor lett.
    Már réges rég szemezgettem a makettezéssel, de eddig nem léptem ennek irányába, ez idáig...
    A sietségeteket szeretném kérni, hogy milyen kiegészítőket kell vennem mint kezdő, milyen oldalakat olvassak el hol milyen oldalakon tudom ezeket beszerezni.
    Kerestem különböző oldalakat már, de nem tudom eldönteti melyik naprakész és melyik nem, így fordultam egy fórumhoz ahol profik vannak...és ahogy látom itt akadnak bőven :)

Segítségeteket előre is köszi!

Boldog Karácsonyt mindenkinek!
  • Glpetyus
    gyönyörű lett !

Boldog Karácsonyt mindenkinek !
  • lackoka25
    Ez remek lett
  • McFrost
    Elkészült a DKW így önmagában, majd az összképhez kell igazítanom.

• McFrost
    Koszoltam a mocit. Következhetnek a bőrtáskák.

• McFrost
    Elkészültem a színekkel, jöhet a koszolás és a fémes kopás.

• Glpetyus
  • McFrost
    Feltöltődés után: itt tartok most: alapszínek vannak rajta, a motorblokk az kész, és átmostam egyszer.

Együtt nagyon jól mutatnak:
  • modellmaker
    Nitrot ne tegyél rá, megmarja a műanyagot is. Ha az egész festést le akarod szedni, akkor SZI-TI lefolyótisztító.
    Utoljára szerkesztette: modellmaker, 2015.11.16. 17:25:50
  • Glpetyus
    A supralux h 100-al én azért vigyáznék,nem olyan mint régen volt,agresszívabb.
  • Loki of a Down
    Szermusz!
    Dobhatnál majd képet, hogy milyen volt előtte, és milyen lett utána. Köszi, és sok sikert! :)
  • Kata
    köszi mindenkinek a segítséget
  • Jeffjohnson
    Amit McFrost mondott jó kell, hogy legyen de ha félsz, hogy megoldja, akkor próbaképp először a makett kereten próbáld ki, ha azt nem oldja, akkor a makettet sem fogja mert egy anyagból van. Nitrót nem merném használni mert az szerintem megoldaná.
    Azt, hogy mennyire kellene visszamosni azt így látatlanba nem tudom megmondani de ha egységes felületet akarsz, akkor lehet érdemes az egészet. Tényleg attól függ mekkora a felszín.
  • Kata
    a műanyagot nem fogja megoldani, károsítani? nem szeretném most még a felületet is szétmarni. És az egész felületet vagy csak a megfolyásoknál?
    Utoljára szerkesztette: Kata, 2015.11.15. 20:42:41
  • McFrost
    Supralux H-100 jó kell legyen.
    Revell enamel előnye, hogy töménytelen mennyiségű higítót fel tud venni.
  • Kata
    Igen, ez valószínű az eredményt látva. Na de mivel tudom ezt orvosolni? Pucoljam vissza a festéket az anyagig az egész felületről? Vagy csak ahol vastag és megfolyt? És mivel tudom "visszamosni"? Nitrohigító jó?
  • Jeffjohnson
    Lehet az volt a gond, hogy nem volt eléggé meghigítva és vastag lett és megfolyt. Kép tényleg jó lenne, hogy lássuk mennyire vészes. Lehet vissza kellene mosnod de majd a többiek véleményét is várd meg, hátha valakinek van jobb ötlete.
  • McFrost
    Túl vastagon fújtad és túl sokat egy helyre.
  • Kata
    Műanyag felületet revell enamel festékkel, a felületen a festéket pedig az airbrush felborzolta, és miután megszáradt, hullámok maradtak rajta. Csak ez frissen nem látszott a fehér szín miatt.
  • Jeffjohnson
    Elég nehéz segíteni, ha nem adsz pontos leírást arról, hogy mi történt. Milyen festékkel fújtad? Mekkora nyomással? Milyen felületre? Mi volt a cél? Camo-t fújtál vagy csak egy egyenes sávot? Egyáltalán makettet fújtál?

Higítóval próbáltad visszamosni?
  • Kata
    Nincs kép, szerintem elég egyértelmű a leírásból.
  • m1garand
    Képet, légy szíves.
  • Kata
    Ha az airbrush "hullámosra" fújta a festéket a felületen, azt milyen módon lehet javítani?
  • Glpetyus
    köszi !
  • Glpetyus
    Köszi !
    Igen szerintem is kicsit "bocis" lett itt-ott !
    Mentségemre legyen szólva,hogy most próbáltam első alkalommal a sós módszert ! Ebből adódóan ez már így marad :)
  • McFrost
    Jók a fotók és a makett is kiváló! Annyi nem tetszik, hogy a tetején frankón összekapcsolhatóak a kopások, még a motortetőn meg foltokba van kopva és több a szűz terület. Ezeket összébb kellene hozni!
  • lackoka25
    kafa
  • oneal1
    sziasztok

kész makattet lehet kapni esetleg valahol? vagy modell, nemtudom ezt már így hogy hívják :D

Nekem egy m1 abrams kéne ide a polcra :)
  • Glpetyus
    Sziasztok.
    Ez készül nálam.Lesz alatta egy kis alap is.
    Már csak a tanksapkák kifestése,és a visszapillantók foncsorozása van hátra. (csokipapír belsejéből)
    A figura az evolution egyik orosz katonájából készült.