Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

modellmaker
Az életben nem hallottam még ilyenról. :o

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Gundark
Most lehet hogy ki fogtok átkozni 😊 Unokaöcsém a mostani kecskeméti repülõnapon kapott egy New-ray 1:48as Mustangot. (én is kaptam de én Academy-t😊Nem kell ragasztani, viszont meglepõen jól néz ki (persze a "rendes" makettekhez képest szentségtörés 😊 A "nem kell ragasztani" azért jó mivel 8 éves igy remélhetõleg a lakás megússza 😊 viszont sikerélménye van 😊 Az lenne a kérdésem hogy ezeket a tipusú new-ray maketteket lehet valahol kapni Budapesten? Néztem a netet de nem találtam.

modellmaker

1/48 Italeri AH-1Z Viper(dobozból!)

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
Hát az is vmi :-)

modellmaker
nem nagyon. =/ semmi látványos. egy orrfutóaknát.

Glpetyus
Te csináltál azóta vmit ? 😊

modellmaker
<#ticking><#banplz>

Glpetyus
haggyá,15 éve így csinálom,és ÉLVEZEM <#vigyor1><#idiota>

modellmaker
aham.

amúgy a legrosszabb a mit csinálsz.. =/ letörni nem szabad! Levágni meg úgy, hogy fogod az alkatrészt, meg a keretet is. És láss csodátm nem repülnek el az alkatrészek. ^^

Glpetyus
na ezzel csak azt akartam,hogy nem túl rideg,nem túl puha a müa.,sorja is alig van.

Glpetyus
pontjó.
õõõ..nem tudom,ez csak az én mániám-e,de ha egy vékony alkatrész -pl egy kapaszkodó,korlát- mondjuk 3 helyen van odbiggyesztve az öntõkeretre,akkor 2-t levágok szikével,de a maradék 1-et "csakazértis" jobb-bal hajlitgatással töröm le.
Persze így 10-bõl 5x eltörik a kis bizbasz 😊
Na itt még ez nem sikerült.

Egyébként még régebben próbáltam leszokni errõl a rossz szokásról,de csak jobban kibasztam magammal,mert az utolsó "bütyök" levágását általában a kis alkatrész elrepülése követte -.- (+ idegroham)

modellmaker
hehe 😄

az anyag minõsége milyen? könnyû faragni ahol kell? ha kell egyáltalán?

Glpetyus
Tegnap "szétmaketteztem" az agyam 😄
Szinte kész a Zil alváza + futómûve,talán holnap le is alapozom.
...brutális egy makett vazz' ,iszonyat részletes,mégsem az a hajtépõs fajta,élvezem az építését.Egy kezdõnek mondjuk tuti kihullana az összes haja,mert nem épp egy könnyü makett.

Glpetyus
<#puszi>

Glpetyus
mi a fene,hány éves készlet ez,hogy így besárgúltak a matricák ? 😮
Nekem tetszik amúgy 😊
Bár a Lancer jobb <#gonosz1>

modellmaker
Jó lett, csak bántja a szemem, hogy sárgásak a matricák. =/ Meg az ablakkeretre figyelhetnél.. <#ejnye1>

modellmaker
Köszke! ^^

Petyus: örültem hogy le tudtam festeni. 😄 ez most így marad, de a kövinél figyelek rá. Köszi!

DJ RUSH99
nemtudom,egyenetlen volt a papír vagy az asztal 😄 ezt eddig nem is láttam

E30 4ever

Jól néz ki!<#eljen><#taps>...bár nekem a Lancer is nagyon tetszik<#finom>
DJ Skyline
jó lett, de az elsõ képen mi történt a kasztni bal elsõ sarkával, totál a talajt súrolja! többi képen meg okés

DJ RUSH99
Kész a supra amúgy

E30 4ever

DJ RUSH99
Nem vagyok repülõs,de ez még nekem is teccik<#wow2><#eljen>

E30 4ever

<#eljen><#taps><#eljen><#taps><#eljen><#taps><#eljen><#taps><#eljen><#taps>(a szavak, azt hiszem, feleslegesek)
Glpetyus
<#guluszem1>
Ember,ha a botkormányokat kicsit elvékonyítanád,csillagos 5-ös lenne,így csak sima 5-ös <#vigyor>
Nagyon tetszik

modellmaker
Nagyjából készen van a pilótafülke. pics.

Vélemény?

DJ RUSH99
Szia!

itt kérdezz rá

E30 4ever

Glpetyus
Fingom sincs,mert én csak kibontottam a dobozt,megnéztem megvannak-e a keretek mind.
De túl jóra ne számíts,átlag Italeri minõség.

uhhhh.....nem semmi
Jól néz ki a moci.<#eljen> Az élethû rozsdásodást legkönnyebben a Gunze H-344 -essel lehet utánozni állítólag. Kis pigmentek vagy mik vannak benne, több rétegben festve tök élethû, rücskös lesz. Én is rendeltem, kíváncsi vagyok rá... A Katyusának vannak defektjei?
kistuning
sziasztok!

Olyanban szeretném segítségeteket kérni, hogy édesapám 40éves lesz és idén áprilisban sikerült vásárolni a élete 1. kamionját egy MAN F2000-es 403 98 as évjáratban. És szeretnék neki vmi F2000es maketott. Tudnátok segíteni ?

Glpetyus
Glpetyus
Tudom,azt még nem tekintem befejezettnek,csak nem jutott már rá idõm,hogy koszoljam,stb.
Amúgy is javítani kell,mert össze is kúrtam egy kis ezüstel.

modellmaker
köszi. ^^

A tied is zsír! <#eljen>

Egy tipp: A leömlõt fújd be lakkal vastagon, majd szórj rá egy kis szódabikarbónát. Utána több árnyalat rozsdával fesd le. Nagyon durva lesz! MIntha tényleg rohadna.

Glpetyus
Ehh,jó munkához idõ kell,már tudom mért haladsz lassan 😊
Fasza lesz <#eljen>

Én meg idáig jutottam tegnap:

(a képeket szanaszét világosítottam ps-el,mert megint "remek" idõ volt <#mf2> <#banplz> )

jelezni ha nem látszik !

Glpetyus
<#eljen>
Végre mégegy harckocsis 😊
(a katyusa' nekem is megvan -.- )

Glpetyus
:C

modellmaker
Csak sikerült normális képet csinálnom, szal iit van.

modellmaker
A kabin hátsó részén felfut egy csõ. Mondom ezt simán bele lehet dobni, egy kis rézdrót, lefest, kész is. Eszembe jutott, hogy van nekem a Detail Mastertõl ún. Braided Line cuccom. Ez az autók csöveihez jó. De abban a méretben ami nekem van, ide is pont jó! Nagyon durván néz ki, holnap mutatok róla rendes képet is.

modellmaker
köszi ^^

modellmaker
persze, szar érzés :| fú de régen voltam már boltban... ^o)

El is felejtettem mondani, igazán pofás lett az ülés! <#eljen> <#taps>Grat
Ha meg megint elkezd linkeskedni, tedd mellé az ötkilós, v. annál nagyobb kalapácsot<#hehe><#nevetes1> Idõnként meglóbálod felette és rögtön összekapja magát<#wink>
Igazábol nem zavarna, de nagyon sajnálom a Kiowát. Te is mondtad, hogy szép makett; neten is, amit rewiew-t találtam róla az is mind dícsérte. Úgyhogy szép lassan beleéltem magam. Ráadásul több, mint 3k-val volt olcsóbb, mint itthon a boltban!!!!<#falbav>
Ja, a BMD-rõl eddig csak jót olvastam...és remélem a Katyusa sem lesz túl sorjás-beszívódásos...
modellmaker
a piszolyom biztos megneszelte, hogy újat akarok venni. 😄 olyan pöpecül dolgozott ma, mint még soha. a kabinbelsõt azzal fújtam le, plusz árnyékoltam. a kezelõpanelek fekete részeit is fújtam, úgy, hogy nem kellett utána javítani! 72-rõl beszélek <#ravasz1>

szal ezek után egy jódarabig tuti marad. 😊

modellmaker
oO a szemetek...

bár a mostaniak is elég zúzósak <#eljen>

Új rendelés (remélem, most nem lesz gikkszer):
Jó hír, nem tudják megszerezni a megrendelt maketteket(OH-58, M109 Paladdin)!!! Akkor nem tom, minek vszerepel a rendelhetõ termékek között...na, a Kiowát mondjuk már nem látom ott... Rendelhetek újra, 1500 fixen megvan(festékek) de a többi mi legyen...Ráböktem erre, hát nem tom, limitált újrakiadás, a jellemzés szerintem túlzó...
modellmaker
de legalább nem szombaton jutott eszedbe 😄

modellmaker
én tuti nem. család elég passzív mostanában, makett klubbos helyekrõl meg lemaradtam 😄

modellmaker
igen, egy picit.. 😉