Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elsõnek igen szép. A Stug nekem is elsõ darab volt, van ami jól sikerült vmi nem pl.: a lánctalp és a köténylemez. Ja és a kipufogó é is rohadt rozsdásra csináltam pedig biztos nem a földben volt 10 évig.
makett.tk
Köszi az infókat, van vékony lemezbõl is kötényem, de ezt jobban tudtam kezelni. Azért azt szögezzük le, hogy ez az elsõ makettem amit fújtam és koszoltam. Ez elõtt csak egy gyakorlásom volt. Tessék olyan szemmel nézni😊
Ezeken a képeken még nem a végleges verzió van, azóta beporoltam. A figurával bajlódom és van még egy vontató kötél hiányom is.
Én mondjuk eddig csak fehér belsõ teret láttam.
A drótvágó nyele a leírásban fényes szürke. 😊
És ahány ház annyi szokás😄
Maximális köszönet mégegyszer, ezekbõl lehet és kell tanulni!
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
De nem használom fel a kötény lemezeit, vmilyen vékony anyagból kellene hozzá csinálni saját gyártásút, forrasztott tartókkal. Egy kicsit sok a kopás a stugIV-emnél én is átestem a ló túloldalára. Hiányzik róla por vagy sár ill. felcsapódás. A szakértõk szerint a német lánctalp nem rozsdásodik.
Idézem , elég tanulságos
X INKVIZÍTOR X:
"1 : a lánctalp rozsdázását el lehet felejteni, ugyanis a németek olyan ötvözetet használtak, ami gátolta a rozsdásodást - másrészt ha a jármû a tavaszi-nyári idõszakban homokos terepen mozog, a homok szemcséi folyamatosan polírozzák a láncszemeket.Ráadásul a lánctalpak vezetõtarajait a görgõk szintén polírozzák ahogy házzáérnek a folyamatos üzem alatt, így azok fényes fémszínûek, azokon sem marad se rozsda se kosz- ebbõl következõen a futógörgõk belsõ felülete, ahol a tarajakkal érintkeznek, színtén fényes fémszínû.
A láncmeghajtó kerék fogain szintén nem marad meg festék, mert azokat meg a lánctalpszemek koptatják.
2 : a figura festése teljesen elhibázott és csúnya, nagyon lerontja az összképet-a sárvédõn ha jól tudom, a 116. páncéloshadosztály jelzése van,ez a Heer / szárazföldi haderõ/ alakulata : a Heer önjáró löveg és Stug személyzete feldgrau / zöldesszürke, vagy szürke / színû egyenruhát hordott,nem terepszínût, ráadásul a Heer terepmintái közt nem volt pöttyös,az általuk használt splinter és sumpftarn mintázat nem ilyen!A váll-lapok szegélye pedig az önjáró tüzérségnél piros.
3 : a kipufogó mellett látható, felcsatolt tárgy az emelõ fa alátétje, ezen nem igazán maradt meg a festék, fõleg rendszeres használat esetén, és szerintem ezeket nem is festették, tehát vmi natúrfa árnyalattal kellett volna festeni.
4: általában a német jármûvek búvónyílásait a külsõ alapszínnel megegyezõ színre festették, hogy kinyitva ne rikítson az álcázásból.Továbbá a közhiedelemel ellentétben a német jármûvek belseje nem fehér, hanem inkább annak egy kissé sárgás árnyalata, elefántcsont-színnek szokták hivni.
5 : a bal hátsó sárvédõn látható Notek lámpa 4 felsõ kis mezõje PIROS,nem azonos a jármû színével - ezekhez igazodtak sötétben haladáskor : ha mind a négyet külön-külön látta a mögötte haladó jármû sofõrje, túl közel volt, ha csak egy piros csíkot, túl messze.
6 : a 019 es képen a sárvédõn látható drótvágó nyele fából volt, tehát nem egyezik meg a színe a fémrészekével😊
7 :hiányoznak a vezetõ periszkópjai, ezeket házilag pótolni nem nagy munka."
Teuton
"a köténylemez túl vastag, ezt valamilyen réz, vagy alu lemezbõl kellene legközelebb elkészíteni, mert a valóságban 5mm vastag volt. A mûanyag köténylemez vastagságát beszorozva 35-el láthatod, hogy az lényegesen több 5 mm-nél."
makett.tk
Viszont olyan sokat nem adnék érte....5-6000Ft max

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Nekem az a tapasztalatom, hogy ha hasonló az alapszín, mint amilyenre festeni kell, akkor kb két híg réteg kell neki, ha nagyon elüt tõle, akkor valószínûleg 3 is.
Elég gyorsan lehet festeni, ha kellõen híg a festék, csak ne annyira, hogy megfolyások keletkezzenek (a sûrûnél azért nincs rosszabb😊)
És az egyes rétegek között várni kell elég sokat, ha úgyis néz ki, hogy már megszáradt a festék, a következõ réteg képes felszedni, ezért festéktõl függõen szerintem szükség van legalább 12-24 órára, mire felviheted a következõ réteget.
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Sajna a festés nekem is bajos. Újra kezdeném, de nincs pisztolyom. 😞 Mennyibe fájna nagyságrendileg beruházni pisztolyba, kopresszorba és bármibe ami még járulékosan kellhet?
Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
trumpeterröl annyit, hogy vegyesek az érzelmeim, van egy T-54-esem, az szo szerint kiválo minöségü volt, nagyon megérte az árát, meg van egy An-2-es, az meg egy kalap szar, annak az az egy elönye, hogy elég olcso volt
tamiya és a dragon ami legjobb kategoria, dragon talán csak második világháborus dolgokat gyárt, bár ebben nem vagyok biztos, de nem tul széles a palettájuk, tamiya ilyen téren etalon szerintem
plusz esetleg én még a hasegawat tudom ajánlani, ök is a drágább kategoriához tartoznak, de minöségben is nagyon jok
http://www.modellbolt.hu/index.php?cikk=view&sr=24651&mi=17&meddig=0&gy1=25
3-as nehézségû, jól nézhet ki, nagy ami külõn jó...viszont nem túl könnyû az összerakása? vagy ha kihívást keres az ember akkor elbíbelõdik a festéssel?
Méretarányokról? A lényeg hogy minél nagyobb legyen a kész makett? Persze ezzel nõ az ár is, én max 16.000Ft-ot adnék egy készletért...de ennyi pénzt is csak akkor, ha a kész makett szép.
A festéstõl félek picit, ecset még csak-csak oké, de festékszóró? Mondjuk itthon van rendes nagy kompresszor, bár az lehet brutál lenne egy kicsike kis pisztolyhoz.
És melyik oldalakról rendeljek ami magyar?
http://www.modellbolt.hu/
http://makettek.hu/
Revell jó minõség, itthon könnyen beszerezhetõ, van minden kellékük az építéshez. Én Revell festéket használok.
Italeri nálam nem jött be, csak rosszat tudok róla mondani, igaz csak egy kitem van, egy Apache, szal lehet szerencsétlen választás volt, szal passz.
Tamiya csúcs minõség, kitenként 1 beszívódás, 2 sorja, passzol minden, mint kutya szájába a tojás.
Dragon szintén profi gyártó és az Academy is minõségi, õk a legolcsóbbak.
Nyugodtan rendelhetsz a postán nem lesz baja. Igaz én kinntrõl hozatom, mert ott kettõt kapok egy itthoni áráért postával együtt és hamarabb itt is van még Hong Kongból is.
És hol érdemes beszerezni? Sajnos játékboltokban alig kaphatóak, vagy nagyon könnyû pár darabból összeilleszthetõ modellek vannak, amikben semmi kihívás sincs....
Modellboltok? Rendelni? De holnnan? Tesco? Interspar? ha rendelem pestrõl Egerszegre az úton nem törik össze a zönykölõdéstõl?
Anno volt Titanic-om, Boeing 747-esem még most is van, volt egy Tornado repcsi és Apache valamint Eurocopter gépek, és egy T72 Tank.
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
Ez Tamiya készlet, és egy Tamiya Tigrissel együtt postával volt 12ezer.
Ez milyen készlet? Mennyibe fáj egy makett ma?
Szép! Ilyenkor mindig elcsábulok, hogy újra belevágjak-e.
Határozottan jót tett neki a koszolás és a mértéke is jó, nem eltúlzott😊
Lefolyásokat mivel csináltál?

95%-on, oldal kötényezés saját gyártmány:

Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!
2 helikoptert nagyon csípek én is: Mil Mi 24 és az Apache.
Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!
Papírszalaggal pedig leragasztanám.
Persze lehet ez egy baromság😊