69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Freeda Krueger
    Igen ,a fotózás számomra rejtély,tapasztalatlan vagyok.
    Hobbyboss,bár talán egy Tamiya is jó lenne.
    Vidéken általában mást mint itthon,de vannak vándormakettek.
    Vidéken inkább páncélost itthon repülőgépet általában,de most ezt be akarom fejezni.
  • Freeda Krueger
    Mobillal készült,megpróbálok jobbakat majd fényképezővel holnap.
    Ez egy másik Nashorn vidékről,6001 es,93 as kiadás.
    Nem azonos a korábbival,Premium és 3in1 alkatrészekkel feljavítva.
  • m1garand
    Két helyen két különböző makettet építesz? A lövegcsövet honnan veszed. A fotózáson még finomítanod kéne. Ez hobbyboss?
  • m1garand
    Hát sajnos a gyártók nem figyelnek oda erre se.
    Pofás jármű . Csak ebből a képből nem lehet kivenni semmit.
  • Freeda Krueger

Ezt pedig vidéken építettem,Super Pershing pilot2
    A lövegcső csak a kép miatt van ott,le lesz cserélve fémre.
  • Freeda Krueger
    Az.pontosabban Cyber-Hobby.
    Az összeállítási rajz furcsa,egyes alkatrészek egyszer csak ott vannak.
  • m1garand
    Linket, pls.
  • McFrost
    A T-90-ről olvastam, hogy bár szép, de a test elég ratyi :(
  • m1garand
    Ja és képet légy szíves.
  • m1garand
    Én is most meg vakarózom a sok szúrástól, mert az egyik égősorban izzót kellett cserélnem.

Kell a vadász és a T-90 is. Nem lesz drága ez a január?
  • m1garand
    Dragon? Véletlenül?
  • Freeda Krueger
    Befejezéshez közelít a Parancsnoki Nashorn építése.
    Kicsit bosszantó hogy annyi alkatrész marad meg amennyi egy másik páncélost kiadna.
  • McFrost
    Kellemes Karácsonyt!
    Pont most építettem meg a fát, 1:1-ben, de a koszoláson még gondolkodnom kell, nehogy túlzásba vigyem rozsdát!

A vadász meg természetesen kell!
  • m1garand
    Winter_Weathering_Techniques_by_Mig_Jimenez
  • m1garand
    Téli álca, koszolási technikák video az AK-tól:
    http://www.farposst.ru/2011/12/21/tehnologiya_pokraski_masshtabnyh_modeley__Bezering__zima___Winter_Weathering_Techniques_by_Mig_Jimenez.html
  • m1garand
    Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
    Szép ajándék a dragontól:

• raptor22
    Mikor én is elkezdtem a makettezést általános iskolás lehettem. Kicsi 144-es repcsikkel kezdtem. Utána jöttek a 72-es repcsik, tankok, helik. Most tartok ott, hogy úgy érem nagyobb 48, 35ös maketteknek is nekiugorhatok, meg ugrottam is. Ennyi idő alatt rájön az ember hogy az ő hobbija a makettezés vagy nem. Kicsi olcsó kitteken meg lehet tanulni azokat a trükköket, technikákat amiket nagyobb, minőségibb maketteken már rutinból csinálja az ember, nem hibázik. Engem pl sokkolt volna ha egy 6-7e Ft-os maketten elkövetek olyan hibát amit még nem tudnék eltüntetni, kijavítani kezdő makettesként.
    Szépen apránként én is felhalmoztam az eszközöket, szerszámokat, festékeket. Nem kell bevásárolni 1 körbe olyan dolgokat amit még nem használ az ember.
  • kemszi2
    én is alapkészletekkel kezdtem.Nem tudta kedvemet venni a végeredmény:D Részben azért mert tudtam "filléres" cuccokról van szó.Az alapvető technikákat jobb egy olyan maketten elsajátítani amit nem sajnál az ember hogy ha elrontja.Belelát hogy hogy zajlik az építés,mennyire időigényes ,mennyi türelem kell hozzá,/mennyi pénz/akkor érdemes eldönteni hogy akar/érdemes e vele foglalkozni
    Pl.:egy haveromnak nagyon megtetszett a dolog,beszélgettünk róla mondta hogy szeretné kipróbálni.Rendeltem neki egy készletet felajánlottam a cuccaimat is hogy használhatja.Kb 2 alkalom után azt mondta hogy nincs türelme hozzá :D így csak 4 ezret bukott a dolgon
  • McFrost
    Szerintem azt kell először eldönteni, hogy akarom vagy nem akarom. Ha erős a késztetés, a vágy, a szeretet, adott egy érdeklődési kör, akkor bele kell vágni és kezdeni spórolni.
    Ha ilyen tinglitangli szettel kezd az ember, magam példájáról is tudom az Apache miatt, könnyen zsákutca és kedvtelenség lehet az eredmény.
    Látványos és minőségi kittel kell kezdeni, ma már simán lemosható bármelyik festék :)
  • m1garand
    7 részes a cikk!
  • m1garand
    Repülős oktató cikk. Lépésről lépésre. LINK
  • m1garand
    Nagyon kéne már bannerbe azaz Faq és stb. linkek.
  • goso
    Köszönöm a segítséget.
  • m1garand
    Ja a ragsztóból csak ezt ajánlanám.
    Itt a legolcsóbb a világon tamiya ragasztó
  • stultus78
    Én is modellszettel kezdtem annak idején. Aztán már tudtam mi kell hogy boldoguljak. Persze nem vehetek meg mindent amit szeretnék, azt házilag kell pótolni de erről is szól a makettezés.
    Kezdőknek ezt ajánlom olvassák át.
  • m1garand
    Én makettet innen: link.
    Festéket, ragasztót stb, pedig innen: link.
    link2.
  • kemszi2
    pléda :)
    biztos van ilyenből repülős is
  • kemszi2
    ilyesmire gondoltam
  • kemszi2
    az nem volt makettezés amit te írtál:) max a matrica "felragasztása" zajlott ugyanúgy.ide azért kell bőven felszerelés.nem elriasztani akarlak és a felszerelést úgy is folyamatosan fejleszti/veszi az ember.első körben én személy szerint egy olyan csomagot keresnék a helyedben amihez adnak festéket ragasztót ecsetet/Hellernek és a Revell-nek is van ilyen készlete a Lidl-ben lehetett is kapni egy időben 3-4 félét/.azzal meglátod ,hogy szeretnél e ezzel foglalkozni komolyabban.addig nem érdemes nagy pénz költeni rá
  • goso
    Sziasztok régebben nagyon sokat foglalkoztam autók makettezésével (főképpen burago márkájúakkal), de mióta megszűntek az össze rakható modellek azóta nem foglalkoztam ilyen dolgokkal. Most viszont megtetszettek a repülők és most találtam 2 modellt (ami szerintem nagyon hasonló) csak szeretném megkérdezni, hogy melyiket ajánlanátok, vagy van e más ötletetek amivel érdemes lenne elkezdeni ezt a dolgot? link1 link2
    Szeretném még megkérdezni, hogy hol érdemes vásárolni milyen ragasztót mellé stb.
  • m1garand
    Egy italeri kincs ez az év vicce.
  • McFrost
    Másnak lehet kincs egy ilyen cucc!
    Hülye kérdésre, hülye válasz volt.
  • m1garand
    Örülj, hogy megszabadít tőle. XD
  • McFrost
    Mit lehet kérni érte szerinted?
  • kucsi08
    érdekel a dolog, látok benne fantáziát. mit kérsz érte?
  • McFrost
    Erről lenne szó, egy évekkel ezelőtti próba volt. De az italeri minőség teljesen elvette a kedvem. Festve nincs a törzs, csak egy két helyen ahol látszik is festékfilcel lemeszeltem. Elvileg mindene megvan, de doboz és maradék nincs.

• McFrost
    Majd lefotózom.
  • kucsi08
    engem érdekelne
  • McFrost
    Nem akar valaki felújítani vagy roncsnak felhasználni egy 1/72es italeri Apache-ot?
  • Jagi
    Úgy összehasonlítás képpen egy 1/6... 160th SOAR pilot