Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jagi
xDD
Kínában milyen a télapó? Azon kívül, hogy rá van írva a seggére a Made in China xDDD

m1garand
Ez nagyon helyes csak kérdés, hogy komoly-e, mintha írta volna ott valaki, hogy régóta lehet elõrendelni.

makett.tk

McFrost
Én is lehet ma elõrendelem.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

m1garand
Lehet a kínai naptár szerint jár. 😄

makett.tk

Jagi
Vagy a jézuska nézte be a vagy a Télapónak lerobbant a szánja, de sehol nincs a Black hawk-om :S <#gonosz3><#ejnye1>

m1garand
Akkor itthon veszem meg, és elõ is rendelem annyiért.

makett.tk

m1garand
LOL

makett.tk

Ezen kinyúltamXDXD

Hobbyeasy-n 6600Ft.

m1garand
Nagyon jó ár, hol is van ez?

makett.tk

McFrost
Itthon elõrendelhetõ a Zvezda T90, 6 880Ft-ért postával együtt.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

stultus78
Na ez nem lesz unalmas mint az Abrams.

Ennek is lockolt már a bootloadere?

stultus78
nyami nyami.

m1garand
Az oroszok már építik:
T-90 torny
Befejezés

makett.tk

Jól néz ki.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

McFrost
http://www.makett.org/index.php/topic,4109.0.html

Nashornt?
Az most pihengél.Azt még bonyolultabb építeni.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

McFrost
Nem AFV clubot építesz?

m1garand
Hmm még az ára sem vészes.

makett.tk

Köszönöm a tippet.
Megprobálom.
a lövegcsõ meg talán innen vagy a jadartól
90mm

m1garand
Egy tipp a fotózáshoz. Egyszínû fekete vagy kék háttér. Nagy kartonlap vagy lepedõ és fasza lesz.

makett.tk

Igen ,a fotózás számomra rejtély,tapasztalatlan vagyok.
Hobbyboss,bár talán egy Tamiya is jó lenne.
Vidéken általában mást mint itthon,de vannak vándormakettek.
Vidéken inkább páncélost itthon repülõgépet általában,de most ezt be akarom fejezni.

Mobillal készült,megpróbálok jobbakat majd fényképezõvel holnap.
Ez egy másik Nashorn vidékrõl,6001 es,93 as kiadás.
Nem azonos a korábbival,Premium és 3in1 alkatrészekkel feljavítva.

m1garand
Két helyen két különbözõ makettet építesz? A lövegcsövet honnan veszed. A fotózáson még finomítanod kéne. Ez hobbyboss?

makett.tk

m1garand
Hát sajnos a gyártók nem figyelnek oda erre se.
Pofás jármû <#eljen>. Csak ebbõl a képbõl nem lehet kivenni semmit.

makett.tk

Ezt pedig vidéken építettem,Super Pershing pilot2
A lövegcsõ csak a kép miatt van ott,le lesz cserélve fémre.

Az.pontosabban Cyber-Hobby.
Az összeállítási rajz furcsa,egyes alkatrészek egyszer csak ott vannak.

m1garand
Linket, pls.

makett.tk

McFrost
A T-90-rõl olvastam, hogy bár szép, de a test elég ratyi 😞

m1garand
Ja és képet légy szíves.

makett.tk

m1garand
Én is most meg vakarózom a sok szúrástól, mert az egyik égõsorban izzót kellett cserélnem.

Kell a vadász és a T-90 is. Nem lesz drága ez a január?

makett.tk

m1garand
Dragon? Véletlenül?

makett.tk

Befejezéshez közelít a Parancsnoki Nashorn építése.
Kicsit bosszantó hogy annyi alkatrész marad meg amennyi egy másik páncélost kiadna.

McFrost
Kellemes Karácsonyt!
Pont most építettem meg a fát, 1:1-ben, de a koszoláson még gondolkodnom kell, nehogy túlzásba vigyem rozsdát!

A vadász meg természetesen kell!

m1garand
m1garand
Téli álca, koszolási technikák video az AK-tól:
http://www.farposst.ru/2011/12/21/tehnologiya_pokraski_masshtabnyh_modeley__Bezering__zima___Winter_Weathering_Techniques_by_Mig_Jimenez.html

makett.tk

m1garand
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
Szép ajándék a dragontól:

makett.tk

Mikor én is elkezdtem a makettezést általános iskolás lehettem. Kicsi 144-es repcsikkel kezdtem. Utána jöttek a 72-es repcsik, tankok, helik. Most tartok ott, hogy úgy érem nagyobb 48, 35ös maketteknek is nekiugorhatok, meg ugrottam is. Ennyi idõ alatt rájön az ember hogy az õ hobbija a makettezés vagy nem. Kicsi olcsó kitteken meg lehet tanulni azokat a trükköket, technikákat amiket nagyobb, minõségibb maketteken már rutinból csinálja az ember, nem hibázik. Engem pl sokkolt volna ha egy 6-7e Ft-os maketten elkövetek olyan hibát amit még nem tudnék eltüntetni, kijavítani kezdõ makettesként.
Szépen apránként én is felhalmoztam az eszközöket, szerszámokat, festékeket. Nem kell bevásárolni 1 körbe olyan dolgokat amit még nem használ az ember.

kemszi2
én is alapkészletekkel kezdtem.Nem tudta kedvemet venni a végeredmény😄 Részben azért mert tudtam "filléres" cuccokról van szó.Az alapvetõ technikákat jobb egy olyan maketten elsajátítani amit nem sajnál az ember hogy ha elrontja.Belelát hogy hogy zajlik az építés,mennyire idõigényes ,mennyi türelem kell hozzá,/mennyi pénz/akkor érdemes eldönteni hogy akar/érdemes e vele foglalkozni
Pl.:egy haveromnak nagyon megtetszett a dolog,beszélgettünk róla mondta hogy szeretné kipróbálni.Rendeltem neki egy készletet felajánlottam a cuccaimat is hogy használhatja.Kb 2 alkalom után azt mondta hogy nincs türelme hozzá 😄 így csak 4 ezret bukott a dolgon
McFrost
Szerintem azt kell elõször eldönteni, hogy akarom vagy nem akarom. Ha erõs a késztetés, a vágy, a szeretet, adott egy érdeklõdési kör, akkor bele kell vágni és kezdeni spórolni.
Ha ilyen tinglitangli szettel kezd az ember, magam példájáról is tudom az Apache miatt, könnyen zsákutca és kedvtelenség lehet az eredmény.
Látványos és minõségi kittel kell kezdeni, ma már simán lemosható bármelyik festék 😊

m1garand
7 részes a cikk!

makett.tk

m1garand
Repülõs oktató cikk. Lépésrõl lépésre. LINK

makett.tk

m1garand
Nagyon kéne már bannerbe azaz Faq és stb. linkek.

makett.tk

Köszönöm a segítséget.
m1garand
Ja a ragsztóból csak ezt ajánlanám.
Itt a legolcsóbb a világon tamiya ragasztó

makett.tk

stultus78
Én is modellszettel kezdtem annak idején. Aztán már tudtam mi kell hogy boldoguljak. Persze nem vehetek meg mindent amit szeretnék, azt házilag kell pótolni de errõl is szól a makettezés.
Kezdõknek ezt ajánlom olvassák át.

m1garand
Én makettet innen: link.
Festéket, ragasztót stb, pedig innen: link.
link2.

makett.tk

kemszi2
pléda 😊
biztos van ilyenbõl repülõs is
kemszi2
ilyesmire gondoltam
kemszi2
az nem volt makettezés amit te írtál😊 max a matrica "felragasztása" zajlott ugyanúgy.ide azért kell bõven felszerelés.nem elriasztani akarlak és a felszerelést úgy is folyamatosan fejleszti/veszi az ember.elsõ körben én személy szerint egy olyan csomagot keresnék a helyedben amihez adnak festéket ragasztót ecsetet/Hellernek és a Revell-nek is van ilyen készlete a Lidl-ben lehetett is kapni egy idõben 3-4 félét/.azzal meglátod ,hogy szeretnél e ezzel foglalkozni komolyabban.addig nem érdemes nagy pénz költeni rá