69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • m1garand
    Szvsz:
    Én a befolyatni sötétbarnával (abban az olajfesték set-ben, egy kis feketével lehet sötétíteni és akkor olajfolyás szerű lesz mintha a csapágyakból folyna az olaj) szoktam, hogy mélységet, árnyékot adjon a dolgoknak (kerék, fedélnyílás, rács stb.). A port, sárt azt pigmentporból szoktam kialakítani, szárazon vagy nedvesen.
    A jelzések nagyon új hatást keltenek. Érdemes lenne a szürke alapszínnel lekopást festeni rá. Mintha hiányoznának belőle darabok.
    A láncfeszítőkerék valószínű, hogy körkörösen kopott volt.
    De én az élekre inkább kopást, lepattogást festenék rozsdabarna és nagyon kis fényest, mintsem ezt a száraz ecsetes fakítást köröskörül mindenütt.

Fasza lesz, csak így tovább!
    Ez a teflon is jó ötlet, grat!
  • McFrost
    Érdekel valakit egy ilyen sablon? 1mm-es teflon lapból van, fújás után könnyen tisztítható.
  • McFrost
    Köszi!
    Van neked Lidl-s olajad nem? Ott milyen a természetes szienna?
  • Kferro
    Eddig egész jól haladsz a "pézékettessel", kiváncsian várom a folytatást.
    Tény, hogy a számok valóban furcsák lettek, de ez nem a te hibád. Azok a hülye németek rittig a legrosszabb helyre festették fel őket.:)
    A kerekek porozásával kapcsolatban egyet kell értenem Sanyival, valóban kissé fura árnyalat, de egyfelől a fényképező is csalhat, így mi más árnyalatot látunk, mint amilyen az a valóságban, másfelől egy világosabb porozással, befolyatással még tudsz rajta javítani.
  • m1garand
    Csabesz nézz szét a blogomban hátha találsz új dolgokat.

MAKETT.TK
  • Random work
    Na ezek a tökéletes fotók, igazán öröm ilyeneket fellelni...
  • M Csabesz
    Köszönöm. Legközelebb így fogok eljárni.
  • Random_
    Szerintem az a fontos amit itt is írtak:

Bármi kérdésed van, nyugodtan tedd fel, még ha nagy baromságnak is tűnik. Rendkívül sokat ér, ha az elején a kérdéses dolgokat tisztázod, mert egyszerűbb, mint utólag javítani.

A koszolást nem kell erőltetni nekem is csak ecsetem volt az elején és próbáltam olyan maketteket összerakni olyan festéssel, ahol nem kell álcafestéssel és koszolással bíbelődni.

Van pár alapeszköz melyre érdemes beruházni már az elején. Ezeket én nem tudom hiánytalanul felsorolni, de valaki biztos leírja ide. Ezek a munkát minőségét javítják és megkönnyítik a munkát.

Sok sikert a továbbiakhoz és türelmet! :)
  • m1garand
    burnt sienna talán

a sienna
  • McFrost
    Ezen még Continental gumik vannak, azok jobban bírták!
    Semmi nem téglavörös.....szienna.
  • m1garand
    Felújított Tiger.
  • m1garand
    Tessék sok képet nézni és gondolkodni, ha nem megy akkor kérdezni. Kitartás lesz még jobb is!
  • m1garand
    Ha jól sejtem ezután jön a lényeg. Miért téglavörös a befolyatás a kerekeken? a gumikból hiányozhatnának kis! darabok, nem sokáig maradt szabályos kör az alakja.

http://svsm.org/gallery/PzKpfw-IV_family
    Annyi kép, hogy belebetegszel.
  • m1garand
    Kimerítő cikkem ebben a témában:
    Kerékfestő sablonok
    Remélem segít.
  • McFrost
    Matrica kész. Az az érzésem, hogy ezt a Dragon nem találta el, véleményem szerint nagyobb számok kellenének! Kell szereznem fújó sablont....
    Jöhet a fi....:)

• Kferro
    Az nagyon szép dolog, hogy sok makettezővel ellentétben elolvasod azt, ami a festék oldalán van, s hűen követed az összeállítási rajzot.
    De ugyanakkor bátran kérdezz. Mindenki kezdőként kezdett makettezni, szóval akár a legalapvetőbb (még akár a legbanálisbbnak tűnő) kérdést is felteheted nekünk, hidd el, segíteni fogunk.

"Utóirat azért nem piszkos mert most jött ki a gyárból. :)"
    Kezdőként, első makettnél, még ne is foglalkozz a koszolossal, koptatással. Nem azért, mert esetleg nincs hozzá tehetséged, csupán elvonná a figyelmedet az alapvető dolgokról, mint pl. festés, ragasztás...stb.
    Előbb tanuld meg az alapokat, s ráérsz még gyönyörű, élethű, győztes maketteket készíteni. :)
  • M Csabesz
    Sziasztok! Elnézést, hogy csak most írok, de tegnap dolgoztam. Köszönöm a kritikákat a legközelebbi ha lesz akkor megpróbálok nagyon oda figyelni. Sajnos csak alap felszerelésem van. Vagyis vettem hozzá 4 festéket amit a dobozán írtak, és úgy festettem ki mint ahogy az a szerelési papíron volt.Elismerem, hogy még többet kellet volna olvasni, hogy hogy lehet élethűbbé tenni. Tényleg ezért raktam fel, hogy majd a legközelebb mindenre oda tudjak figyelni, és kérek hozzá majd segítséget.
    Utóirat azért nem piszkos mert most jött ki a gyárból. :)
  • m1garand

• McFrost
    Nem hinném....
    Pat Johnston is ebben a sorrendben dolgozott a Firefly-on.
  • m1garand
    Rosszat akarnak neked!
  • m1garand
    Tőlem is megkapta chatben, sok ötlettel együtt. Pl a kerekeket nem szabadna festés nélkül összerakni. Mondjuk Ő nem sértődik meg a tanácsaimtól.
  • McFrost
    Hát nem tudom, ezt az utasítást kaptam és több helyen olvastam is.
  • Kferro
    Az nem jó.
    A matt lakk gátolja a festék befutását a panelvonalakba, részletekbe...stb. Nem fog szépen folyni.
    A fényes lakk a megfelelő hozzá.
  • McFrost
    Utána, matt lakk után.
  • Kferro
    S a befolyatást mikorra tervezed?
  • McFrost
    Ma megnéztem a Pz.II-őt, megszáradt a fényes lakk és szépen besötétedett a felület, felvett egy várt kékes árnyalatot. Matricázás és utána matt lakkozás jön.
  • Kferro
    Köszönöm!
  • Kferro
    Ja, hogy az csak árnyék lenne? Akkor nem szóltam.
  • McFrost
    Tőled szívesen veszem a kritikát!
  • McFrost
    Azt sokáig néztem én is, de nem rés, csak rossz szögben van fotózva.
  • Kferro
    Eddig jó. Bár a jobb oldali áttételháznál (ami a képen a bal oldalon van) azt a rést tömítsd majd valahogy.
  • Kferro
    Ez barátom, teljesen egyértelmű. :)

(Azért nehogy komolyan vedd... :) )
  • McFrost
    Csak engem lehet osztani kezdőként, mi? :)
  • lackoka25
  • lackoka25
    https://lh6.googleusercontent.com/-rKKg6Xm69uA/T7J3sra1ZKI/AAAAAAAAAr8/ib0YIHCWvWg/s912/002.JPG
  • kemszi2
    jobb klikk kép címének másolása...
  • kemszi2
  • lackoka25
  • lackoka25
    https://picasaweb.google.com/100154775207486078577/PanzerIV#5742784084304028834
  • lackoka25