Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezt jól leírtad. 😊
Én is szeretem a HobbyBosst, de ahogy írtad, kár ezekért a hibákért. A T-34-emnél elég nagy meggondolatlanságok vannak. Az, hogy a lánctalp minden második szemén kilökõtüskenyom van, még nem is olyan vészes, úgy is sár vagy por menne rá. De a belsõben van egy alkatrész, ami a motorteret és a küzdõteret választja el. (nem tudom, van-e neve...) Meg fogom számolni, de kb. 5-7 tüskenyom van, és olyan helyeken, ahol egyszerûen nem lehet úgy eltüntetni, hogy ne tegyek kárt a környezetében... De ami még jobban bosszantó: az oldalfalak nem látható oldalára kerülnek a rugók (lengéscsillapító?), aminek megvannak a lyukai, viszont a belül egy csomó szép részletet elront, mert pont benne van a lyuk... Bocs, ha nem értitek, nem tudom jobban leírni! 😊 Lényeg, hogy ilyen utálatos dolgok vannak a HB maketteknél. Az M706 belsejét tulajdonképpen ki sem érdemes nyitni, mert a padlón van vagy 10 jó nagy tüskenyom... Az M3 viszont meglepõen szép volt, bár nem nézegettem sokat.

McFrost
Õszintén gratulálok! Tetszik!

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Meg kell védenem a Hobbybosst: amit eddig láttam, azok nagyon jó készletek, sokszor igen új szemlélettel. Vannak nagyon jó készleteik, kevés hibával, s vannak nagyon jó készleteik, több és bosszantó hibákkal.
Ez utóbbihoz sorolnám Marci T-34-esét, ami gyönyörû készlet, de a töméntelen kilökõtüske nyom elveszi az ember kedvét. Hiába van szépen kidolgozva a tank belseje, ha olyan helyen vannak a nyomok, amiket nem lehet, vagy csak nagyon sok pluszmunkával javítani.

De ott van az én 48-as Hellcat-em, aminek két hibája van. Az egyik, hogy picit szélesebb a törzse, mint amilyennek lennie kellene. Ez is pont egy olyan ostoba hiba, amit nem igazán értek, hiszen a maketteket (általában) eredeti tervrajzok alapján, vagy egy példány alapos lemérése után kezdenek el megtervezni.
A másik hiba, hogy ki van dolgozva gyönyörûen a motor, és a mögötte lévõ rész (tartókonzol, olajtartály, szivattyú...stb), de a Hobbyboss nem hagyott nyitva egytelen panelt sem a gépen, amin át be lehetne látni ehhez a részhez, így azt magunknak kell kivágnunk.

Ott van az M3-as Scoz Car-om, ami szintén nagyon részletes és gyönyörû makett. Kevés sorja van rajta, s a kilökõtüske nyomok is átondolt, logikus helyen vannak, így az építésnél nem zavarnak bele. Viszont a maketthez nem adtak rádiót, ami ennek a típusnak egy elég látványos és fontos része...

Szóval az én hozzállásom a Hobbybosshoz inkább pozitív, de nagyon meg kell nézni, hogy mit vesz meg az ember tõlük.

m1garand
Mert kínai! Van olcsó kínai és van drága kínai!

makett.tk

m1garand
<#taps>

makett.tk

Ez már így marad.
Talán még ma elkezdem a MiG-3-mat is...

Szerintem most már ne piszkáld.
Fura, hogy a Hobbyboss mennyire hanyagul kezelte azt a területet. Érdekes, hogy bármelyik makettjükrõl is van szó, mindengyikben elkövetnek szarvashibákat.

Köszi! 😊
Ezt elfelejtettem, sajnos az a rész tényleg nem egyértelmû, nincs "bekarcolva". Meg akartam festeni, de szerintem inkább hagyom.

Nem tudom, miért vagy ilyen szerény. Ha én 13 éves koromban ilyet tudtam volna készíteni, örültem volna, mint majom a farkának!
Szerintem nagyon szép a Spited, a hibák meg azért vannak, hogy tanulj belõlük.
Szép visszafogott a koszolás, s tetszik, hogy meg sem próbáltad megjeleníteni a Spitfire jellegzetes, szárnytõnél jelentkezõ kopását, mert azzal lehet, hogy túlválaltad volna magad.
Látom, az új pisztoly és a kompresszor is szépen bevállt.

Az egyedüli, ami az én szememet bántja, az a szélvédõ kerete, pontosabban annak hiánya. Az eredeti ilyen volt:

Nálad viszont nincs a keret megfestve. De ha jól látom a képen, a makettnél ott csak megtörik kicsit a szélvédõ íve, de a keret nincs kiöntve. Szóval ez sem a te hibád. 😊

Elkészült.
HobbyBoss 1:72 Spitfire Mk. Vb
Nem vagyok vele megelégedve, bár csak gyakorlás volt...

Van itt minden: ragasztónyom (fene tudja, hogy került oda, nagyon óvatosan csináltam...), feltépte a maszkoló a keret festését (pedig ott nem is volt maszkoló, és hozzá sem értem!), és a kabintetõ milliméteres résén keresztül még a szürkét is szépen befújtam!<#falbav><#gun>

erre akartam küldeni<#vigyor5>

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

<#worship>

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

Köszi szépen!

Random_
Köszi!

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Már majdnem letöltöttem, amikor eszembe jutott, hogy megnézem, hátha megvan már. Megvan. Jó pár hasonló kiadvánnyal együtt. 😊

stultus78
Ha kell még valakinek 5 napig ITT lesz.

Ennek is lockolt már a bootloadere?

stultus78
Postáztam 😊

stultus78
Bizony ilyesmit máskor priviben intézz!

m1garand
Email címet nem írunk ki ellepnek a spamek!!!

makett.tk

Stultus, nagyon megköszönném, ha nekem is átküldenéd! 😊
[email protected]
Köszi! 😊

stultus78
Köszi srácok!<#vigyor2>

igen kicsit világosabb lett!
Mintha megváltozott volna a fekete árnyalata, nem?

Ja, kapcs. ford.

flóraszept után!
m1garand
Jobb vagy mint a posta. Fény posta, köbüki.

makett.tk

Már rég átküldtem...
Úgy kb. 5 perce. 😊

m1garand
Már kértem csak biztos kiment a fejébõl. Lefoglalja az elméleti figura festés XD.

makett.tk

stultus78
Feri hallottad <#eplus2><#worship>

Hello!
Én igényt tartanék rá.

m1garand
Feri Stultusnak küld át a kageros orosz tankos könyveket! Köszi!

makett.tk

stultus78
Ha kell valakinek szóljon (PDF 100Mb)

"de itt a színeket egymásba húzzuk"
de itt a színeket NEM egymásba húzzuk...

Az akrilnál a színeket gyakorlatilag egymás mellé fested, óvatós átmenetekkel. Itt kell a legtöbb árnyalatot használni, amit azonban csak 3-4 színbõl keversz ki. De ezt láthattad az említett videón.

Mûvészolajnál a színeket egybehúzod, nagyon szép átmneteket hozva létre. Azonban a mûvészolajos technika szerintem a legnehezebb, mert egyfelõl igen nehéz szép, sima felületet létrehozni (bár lehet, hogy pl. a Lidl-ös mûvészolajjal nem is oly nehéz), emellett igen hosszú a száradási idõ, ami a türelmetlenebb makettezõknek nem kedvez. Emellett erre a technikára nagyon rá kell érezni.

A harmadik technika az enameles. Ez hasonlít a mûvészolajoshoz, de itt a színeket egymásba húzzuk, hanem enyhén hígítós ecsettel "összetunkoljuk azokat. Ezzel a technikával is nagyon szép átmeneteket lehet elérni, s szerintem a három közül ez a legkönnyebb.

McFrost
Nem tudom, na :d
Adjál ötletet.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Duzzanat?

Ha meg az akrilos fstés túl magas, akkor miért azt akarod csinálni? Csak mert a Vallejo-s és a mûvészakrilos technika ugyanaz.

McFrost
Meg van Duzzanat videója a Vallejós festésrõl, na az nekem túl magas.

Ezeknek a technikája tetszik jobban?

McFrost
Szerintem mûvész olaj, vagy mûvész akril lesz.

McFrost
Miért? Össze söpörtek?

Legközelebb majd fluoreszkáló Revell festékkel fesd, s akkor nem lesz ilyen probléma... 😊

No igen, a figurafestés külön tudomány. Elõször is azt kell eldöntened, hogy akrillal, enamellel, vagy mûvészolajjal szeretnéd e festeni õket.

McFrost
Akkor ez a róka fogta csuka esete, mert fény nélkül meg sz@r se látszik 😄

Még nem tudom mikor kezdem a figurázást. Sajnos az alacsony léc így is magasan van a figuráknak 😄 Ha érted..... Legfõbb bajom, hogy fogalmam sincs milyen színnek kell dolgozzak.

m1garand
Mondjuk, ha a Pz II. legázolná az épületet és szállna a por minden felé.

makett.tk

Mondassz valamit. 😊

Vonj felhõket a házatok fölé. 😊

Egyébként nem gond ez, csak ha egy esõs diót akarsz megjeleníteni, akkor nagyon nem jön át a hangulat ilyen éles, napos fénynél. De tudom, hogy ez még ne a végleges állapot, szóval nehogy rossz néven vedd.

Azt tudod már, hogy a figurákat mikor fogod festeni?

nem élethû? az utóbbi hetekben csak ilyen idõjárás volt, erõs zuhé után verõfényes napsütés...
m1garand
Azt senki se érti...

makett.tk

McFrost
Akkor tipp?

Random work
nekem még mindig fura a kockakövön az a sárkupac, de ezt már a legelejétõl se értettem..

egyébként nagyon jó!

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Nembaj nemis kell.. ezért vettem meg a másikat is (utolsó darab volt) nem lesz szép, de gyakorlásnak megteszi. Van vele munka rendesen kb mintha viaszgyertyából magam csöpögtettem volna az alkatrészeket és random bedobáltam volna õket egy zsákba. A leírás meg úgy néz ki mint az állt. iskolában a stencil (aki még emlékszik a fénymásoló elõtti idõkre).