Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DJ Skyline
neh...megin a ló!😊

DJ Skyline
ott még nem tartok...most pihibe van(már úgy 1-2 hónapja)a makett..nincs kedv...ha nincs kedvem akkor nem erõltetem a dolgot...szemcsés(por)...hiába tettem be egy dobozba és zártam le...

Glpetyus
Neszójáábbee mer jön a

😄DD

LSL
de tiszta szemcse, meg ecsetnyom. legalább lepolíroztad?

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

DJ Skyline
azóta levan festve...ezek a képek márciusiak...

LSL
Basszus te hogy higítod a festéket, mert ez borzalmasan sûrû! Inkább fess több soron

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

DJ Skyline
nah...bekk...íródik ki a black hawk down film...meg még 1-2 cuccos!😊)

Glpetyus
Ahhh...de jót ettem😄
Bevágtam egy egész csomag(5db)virslit 4 kiflivel...kipukkadok😄

Glpetyus
No mivan,sehol senki?

Nem baj,a LOVAS visszatér!!😄

Glpetyus
Hi

Glpetyus
minden válasz magamnak megy

Glpetyus
mi a f.sz?

Fefe
Ok köszi akkor kipróbálom. Még 1x köszi a helpet. Most elkell mennem majd jövök.

Glpetyus
ide😊

Glpetyus
nem...de ha mégis(volt olyan),akkor súrolószerrel egy mp alatt lejön...

Glpetyus
õõõ...néha kell a szivacs dörzsi része is,de attól baja nem lesz...(kivéve az átlátszó dolgokat)...de ecsetesrõl általában szinte lefolyik...😊

Fefe
YA és még 1 hülye kérdés: a mosdóban nem hagy nyomot se festék se a szi-ti ugye?

Fefe
Akkor magától lejön teljesen a festék nekem nem kell kapargatni ugye?
Amúgy kezdõ,ecsettel 1x kent makettrõl van szó.

Ja és köszönöm a segítséget

Glpetyus
egészségedre😛

Glpetyus
copy paste a saját szövegemet=

Na akkor:
Én úgy csinálom,hogy a mosdóba jó 3/4-ig langyos vizet teszek.Bele a makett(én mindíg szétszedem amennyire lehet).
Aztán a sziti.A mellékelt kanalat használva 4-5 adagot...
Néha több is kellhet...
Én még szoktam bele rakni "vasat" is,az jobban pezsegteti...😊 Azé' van benne forgácsdarabka is...
Erre türeszelõket használtam,baja nem lesz😛
Az idõ mondtam,a festék kérdése is...
PL:van hogy 20 perc,de olyan is,hogy 2 óra...:/
Én azt javaslom,próbáld ki elöbb a makett valamelyik akatrészén,hogy tudd mire számíts...
De vigyázz,mert velem is elõfordult hogy kicsit megmarta a cuccot..:/ (mondjuk ez nagyon ritka,tán csak 1x fordult elõ)
Egy biztos:a régi,ecsettel kent "kezdõ" makettekrõl sokkal hamarabb lejött a festék mint a fújtakról...:/
Persze olyan is volt,hogy egyáltalán nem szedte le a festéket,bár az lehet hogy neoluxal lett festve😛P
Ha minden oké,látod,érzed hogy jó ,szivacs használatával mexabadúlhatsz a festéktõl...

FONTOS: a cuccot ne a makkettre szórd!!
Hanem alá...rá a makett-erre vmi vas(ez legalább lent tartja a víz alatt),mindez természetesen vízben...

Kezedre,szemedre nagyon vigyázz!!Gumikesztû ajánlott,bár én nem használtam,annyira nem csípett😛P

Fefe
Én tudom,hogy mennyit germoztál vele

DJ Skyline
megszagolja és elalszik!

na majd jövök

DJ Skyline
olyan 2-3 napot baszkódtam mire elértem a megfelelõ réteget(gitt)...nincs sok kedvem újabb napokat rááldozni a cuccra...

Glpetyus
😊)))
nem büdös szagtalan ,na várjál...

DJ Skyline
na most elmegyek...15-30 perc és vagyok...

DJ Skyline
a-a...nyem

Fefe
De az mûxik is rendesen. Tehát tényleg leszedi az egészet? Kb mennyi idõt kell áztatni ya és a legfontosabb BÛDÕS?

DJ Skyline
csak 1 a probléma...
ha megnézed a pirossal beb*szott részeket látsz helyeken (ahol nem mert levan festve)karton lapokat...na az levan gittezve olyan rétegben amennyit igényelt a cucc levan csisz és levanfestve,mivel megkellett nagyobbítani a bumpereket,meg a küszöböt...ha most nekiesnék valami oldószerrel nem tudom hogy a gitt hogy fogadná...

Fefe
Mert ha nem nehéz leszedni akkor én is leszedném és átfújnám normálisan. Az biztos,hogy többet nem festem ecsettel a kasznit. Nagyon elkeseredtem amikor megláttam a mercit.

Glpetyus
Szi-ti lefolyó-tisztítóval

Fefe
Mivel lehet leszedni?

Fefe
Én többek között ezért is vettem Gero-tól Tamiya sprayt de egész kellemes meglepetés ért. Mert mint már írtam is most fújta elõszõr életemben.

Glpetyus
😞(
De nem bírtad megállni hogy ne rakd össze mi??

Glpetyus
loál
fújnám😛

Glpetyus
Ha beleugathatok=én leszedném a festéket,aztán lefulynám...😊

DJ Skyline
kifogytam a "zs"bõl!

Glpetyus
ez furább..:/

Glpetyus
Mér nem vettél egy spray-t legalább??

DJ Skyline
ezen látszanak legjobban a porszemek és az ecset vonások!

Glpetyus
A többiek is megrémültek,vissza se jönnek😛

Fefe
Ugyan ez a baja az én makettem nek is amit ma beraktam 😞

DJ Skyline
ecsettel?
nem csodálom...

Glpetyus
egy kicsit fura a fényezés nem?

DJ Skyline
gazdagok a fogászok...majd lopok ha megyek a fogászhoz!😊))

DJ Skyline
de van több is...asszem 30 körül van...

Glpetyus
yes

Glpetyus
lol...több nem volt??😛

DJ Skyline
neh---500g 10kilóért?

Glpetyus
Egy spéci anyag kell hozzá...fogászok használják a protko formájának kialakitására....kicsit bonyolult😛
500g kb 10k...😛

DJ Skyline
ezek még a március 17én készültek(azóta nincs is új!😊