Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Buci
Háj!

carpe diem

Seaweed
Hola el todos!

Megint rafer a topicra egy kis eletben tarto post ugyveszem eszre...

Brett Green nagyon keni! Az egyik konyvebol(Osprey Modelling - Brett Green: Modelling the P-47 Thunderbolt):

modellmaker
Jó ez a kép. 32-es Hornet.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

PrasCo
Tejóég, Istenem, jó ég, egek... *liheg-liheg-liheg*
Sziasztok!

KERESEK!
Van-e valakinek egy fölösleges 1:20-as méretû AUTÓversenyzõ figurája,lehetõleg zárt sisakkal?
Elõre is köszi!

http://nemethdekor.fw.hu

Autóversenyzõre gondoltam! ;o)

Punkerwork
pontosan milyen versenyzõ? mert pl a bob-osok is zárt sisakkal mennek....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Sziasztok!

KERESEK!
Van-e valakinek egy fölösleges 1:20-as méretû versenyzõ figurája,lehetõleg zárt sisakkal?
Elõre is köszi!

geronimo77
Csak benézni szoktam, írni nem nagyon 😊

Geronimo\'s garage - www.gportal.hu/portal/geronimo

Punkerwork
sõt

TTTTe militarista !!!!!

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

Punkerwork

modellmaker
"Az idõk homályába vész a fals kabin festés, a kanadaiak azt állítják, hogy a õk találták ki és egy AT-6 Harvard gépen alkalmazták elõször 1946-47-ben. Az amerikai változat szerint Keith Ferris amerikai festõ találta ki, aki a 70-es években több álcázó festés kidolgozásában vett részt. Ezeket a festési sémákat hívták Heater- Ferris mintának (a Heater becenevû Heatly NAVY pilóta volt). A lényege elsõsorban nem az álcázás volt, hanem a megtévesztés. A gépre festett geometriai minták széttörték a gép alakját megnehezítve közellégiharcban a gép pontos helyzetének a meghatározását, ezt szolgálta a megtévesztõ kabin felfestése is ami a koncepció rész volt.
Ezt a festést kipróbálták több F-14, Navy F-4, agresszor F-5, F-16XL, F-15 gépen. Sõt egy F-4 gépen a japánok is kipróbálták. Maga a minta nem váltotta be a hozzá fûzött reményeket, lehetetlen volt a gépeket századszinten karbantartani és annyi elõnyt nem jelentett, hogy ezzel a komoly hátrányával együtt alkalmazzák. Azonban egy század F-4S gépen jó ideig ez a festés volt látható. Az Italeri a mai napig ezzel a festéssel forgalmazza az F-4S makettjét.

Késõbb állítólag szerzõi jogi vita kerekedett az ügybõl, mert Mr. Ferris úgy gondolta, hogy a használat után neki jogdíj jár, állítólag a kanadiak fizettek is minden F-18 után (a rec.models.scale fórumon egy kanadai állította 😊. Ez vagy igaz vagy nem, de az biztos, hogy az USA gépein legközelebb az A-10-esen tért vissza a minta az 1991 utáni új festéssel. A 80-as években az angolok is kísérleteztek a fals kabinnal Hawk gépeiken. A gépeken szürkék különbözõ árnyalatait próbálták ki, az egyik kombináció fals kabintetõ festést is tartalmazott. Azonban az angolok úgy találták, hogy annyira jól sikerült ötlet ez, hogy a gyakorló gépeken repülõ pilótákat megtévesztheti, ezzel csökken a repülõbiztonság. Ezért nem festették fel a gyakorló gépekre a false canopyt és azóta sem alkalmazzák. Igaz az angolok annyira komolyan vették a repülésbiztonságot a gyakorló gépeiken, hogy kísérletet folyattak annak a színnek a megtalálására, ami a legjobb észlelhetõséget biztosítja. Így jutottak el a matt feketéhez, amit a kényessége miatt fényes feketeként vezettek be a gyakorló gépeken. Úgy találták, hogy a fekete az ideális szín ami a felhõs és tiszta égen is a legjobb biztonsággal a legtávolabbról észlelhetõ.
Ha kicsi az esély az éles közellégiharcra, akkor felesleges a tanuló és gyakorló pilótákat egy ilyen festéssel veszélybe sodorni. Ennek a felfestése nem több mint 10 perc alatt megoldható, ha szükséges. Békeidõben felesleges kockázatot jelent, ami csökkenti a repülõbiztonságot. Ez pedig az USA hivatalos katonai szervezeteinek a véleménye."
Plasticwings.hu

Valaholezen az oldalon bõvebben is van róla szó.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

atomrendes.....

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

Kata
Ezt nektek találtam.

[/cserf][/fülünyúl]

Seaweed
En egy erosen fegyvermanias militarista ember vagyok..de ezt hagyjuk...
Ez itt egy makettezos topic..makettek meg nem csak fegyverekrol szolnak...
szal off-nak legyen vege....
Placebó
NA jó ez már nagyon offtopik ki is szállok. Amúgy tetszik ami itt van, nagyon... Gratula!!

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Placebó
Természetesen...

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Kata
Az véletlen volt. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Placebó
Figyu, aki eltékeli a 100.kát annak nem lehet akkor probléma 2 oldalt visszanézni..😄

Kata
Épp ezt szerettem volna kérdésemmel elkerülni. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Placebó
Ha mostanság akkor csak pár lapot kell átnézned és azonnal kiderül szvsz. 😊

Kata
Gero járt erre mostanság?

[/cserf][/fülünyúl]

modellmaker
Ha megnézek egy makettet nem arra gondolok,hogy hány embert lehetne vele, pontosabban az eredetijével kinyírni. Arra, hogy vajon mennyi munkát fektetett bele az illetõ, mennyit járt utána, stb.

Nekemis.. ott van pl a blackhawk hogy ne menjünk messzire.....

egy gyönyörû helikopter....szvsz...
de nem vagyok militarista, se militarybuzi.....
bár ha az is lennék, kell egy hobbi, zért miért vet meg ?
Van aki a BKV-ért rajong, zsal....

modellmaker
Szerintem a háború -bár még szerencsére nem volt benne részem- és embertársaink lemészárlása (feltéve ha nem feka)rossz dolog. DE! A világot a fejlesztések viszik elõre. Vegyük pl. a lézert. Csillagháborús izének indult, mostmeg szinte az egész orvostudományban jelen van. Atombomba: Hirosimában még ma is szedi áldozatait a sugárzás. ÉS megint csak orvostudomány: rákos szöveteket pusztítanak vele. És még sorolhatnám. Egy idézet a plasticwings.hu vendégkönyvébõl:E. s. q. s.
"A fene enné meg ezt a magatokfajta militarista fegyverbuzi kis éretlen köcsögöket..."
Levi
"Hmmm, igen. Ez is egy vélemény. Egyébként nem a fegyverek ölnek, hanem az emberek!
Egyébként a militarista az aki a militarizmus híve! Mi i a militarizmus: 1. a fegyverkezés és a háborús készülõdés politikája 2. katonai vezetõk csoportjának politikai uralma 3. a katonai szellem eluralkodása a polgári életben, az egész társadalom gazdasági és szellemi életének a katonai céloknak történõ alárendelése

Kérlek idézz a weblapomról olyan mondatokat, ahol ezeket akár nyomokban felfedezed."

Az, hogy nekem tetszik X, vagy Y repülõ esteleg harcjármû, még nem jelenti azt, hogy militarista lennék egyszerûen csak tetszik, mert szép alakja van. ÉS a makettezésnek nem csak hadi dolgai vannak. Van olyan ember is aki utálja a háborúkat, ezért nem is épít hadi témával kapcsolatban.

Huhh... hát így elsõre ennyi. Ha még eszembe jut valami leírom.

PrasCo
Detto szvsz... inkább 1:35-ben, mint 1:1-ben tapossák a földet. >😉
egyébkéntis mé baj a military ? sztem az a legjobb....

PrasCo
Engem az fogott meg, hogy a makettezés, idézem: "Kib@sz*tt militárisz@rság".
Hát igen. Emberünk tanúbizonyságot tett, hogy életében kb. három makett-fényképet ha láthatott. Ha csak egy utasszállító / versenykocsi / hajó / kamion / középület / bármi más makettet látott volna, nem általánosítgatna. Az iraki jenkikre mondja a militárpofázást. 😄
ilyet már én is éltem át, bár mondjuk ott ahol pont nem vártam volna.. a sportban....

Seaweed
A kerdesre egyszeru a magyarazat!

Mindig is voltak es lesznek olyan elcsokevenyesedett beallitotsagu, kisebbsegi komplexustol szenvedo emberek akiknek a masik hobbi zavaro, vagy irigysegbol mert o nem kepes ilyenre, vagy soha meg nem foghato butasagaol adod elfogultsagabol...magyarul idiota.

Seaweed
he?
a makettinfo.hu mé van fenn a szánalmason ?

Seaweed

ez biza 72-es!!!
Seaweed

Seaweed

(ezt lattam "igykeszultben"...eszmeletlen hogy egy alap gagyi makettkitbol mit hozott ki a manus...szinte az egeszet ujjaepitette!)

Seaweed
Tomcates mar volt..jojjon akkor a Hornetes:
http://modelingmadness.com/others/features/f18page/f18idx.htm
Seaweed
(nagy batorsag kell ahhoz hogy valaki ilyen megvilagitasbol fenykepezzen makettet..legalabbis a keszitojetol 100%-os bizalom, vagyik tudas kell ahhoz hogy szep legyen a makett..ugyanis ilyen fenyviszonyoknal a legkisebb hiba is azonnal szembetunik!)

Punkerwork
szövik ezt fogják most megkapni WWIIOnline-ban 😞

Seaweed

erre irányult, de nekem a szórópisztoly airbrush 😄

Punkerwork

Seaweed
Nem igazan tiszta a kerdes! Ha arra iranyul hogy szoropisztollyal van e festve, akkor termeszetesen igen! Ilyen minosegu homogen egyenletes fetekfeluletet keptelenseg ecsettel kivitelezni!
(azontul hogy ezen latszik hogy verprofi munka!)
Seaweed
ez se csunya 😉

szépekek...
ez airbrush nem ?

Seaweed
eszmeletlen szep!

Seaweed
hola
Glpetyus

Gagyik a krómok,egyébként szép

Seaweed
aztan semmi jot ne halljak feloled am!