Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy remélem örököltem apámtól valamennyit, mert õ nagyon jól csinálja. Olyan terepasztalokat csinált anno... tyûû...
I don\'t wanna war, I just wanna peace! Yeee come on!
De ha az autók is érdekelnek, a revell gyárt olyan makettet is ami szintén kevés alkaktrészbõl áll és csak össze kell pattintani azokat, és majdnem olyan szép lesz mint a drágább kittek
Értem, még azért nem akarok feljavítani semmit, csak érdeklõdtem 😊
Az 1/72es amúgy nem túl kicsi<#nemtudom>#nemtudom> Minél kisebb annál könyebb elrontani nem? 😄
ja 3x rakom össze de én átalakítom nem marad gyári!😊)))))))
Ezeket a feljavítókat még nem ajánlom neked, mert általában ezek apró réz kütyük, meg mûgyantábol öntött bisz-baszok és ezek felrakásához kell egy kisseb fajt idegrendszer😊, meg makettezõ gyakorlat( meg ezek akkor néznek kio szépen a maketten ha le van festve az egész)!
Én is azt ajánlom, hogy elõszõr egy olcsóbb 1/72-es repülõt csinálj, mert viszonylag egyszerû összerakni és olcsó, nem jutsz anyagi csõdbe 2 elrontott makett után... (mint Sky, már a 3. Supráját csinálja😊))))))))))
A repcsim kereke ugyanis hiányzik 😊
De ez komoly, karácsonyra megvan mit kérek a rokonságtól, úgyhogy reméljük én is ennek szerelmesévé válok 😊
Bár a pénz nagy úr :/
Egy jó kis tigris jól mutatja a polcon 😄
Olvasgattam kicsit vissza, és találtam olyat hogy potló kit vagy micsoda... szal valakinek nem volt elég részletes a repülõje és vedd néhány pótdolgot hozzá. Azt mindenhez lehet kapni? Ha pl veszek egy 1/35-ös tigrist késõbb tudom bõvíteni?
Egyébként Budapestrõl vagyok 😊
És nem Sky terelt, engem alapból érdekeltek a tankok 😊 A repcsikért is oda vagyok, de pl a mustangom kereke tényleg csálé 😄
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
Sky egybõl uszít a saját kategóriája felé. 😊 HA még nagyon most kezded szvsz elõbb próbálj Lkészíteni néhány repülõt-azok közül is egy egyszerûbb vonalvezetésût- az olcsóbbik fajtából. Ezek után ha már úgy gondolod, h készen állsz tovább lépni hát rajta. DE szerintem repülõkkel kezdj. Még akkor is ha nem nagyon érdekel. A harcjármûvekel nagyon sokat kell doldozni- ugyanúgy mint minden mással csak ezekkel egy picit többet.
erre gondoltam...
szal...budapesten a legjobb hely a Sas utcában van...Parlamenttõl nem messze...akkor van a Szentendrei úton a Fabulis...Kolossy téren van egy kis bolt...akkoooor...Bevásárló központokban is lehet találni maketteket...én így ezeket ismerem...ragasztóból van tûs,meg tubusos,és ecsetes...tûs abban jobb hogy a kis alkatrészeket könnyebb vele ragasztani,tehát spórolsz a ragasztóval...de a tubusossal érdemes a nagyobb alkatrészeket összerakni...de ez szokás kérdése is...mind a kettõ jó szerintem...én nem szeretem az ecseteset mert az nagyon hamar száradt nálam...ragasztó terén annyira nincsen olyan hogy legjobb...én használom a Revell tubusost is meg a Humbrolt is...
Van egy Revell 1/48 P-51-esem, de az már nagyon régi és anno apám rakta össze, én csak néztem 😄
Nah igen, elsõsorban a II.vh-s harci jármûvek érdekelnek engem. Gondolom makett szakboltokban be lehet szerezni minden felszerelést, de pl ragasztóból több fajta van? Vagy azokból melyik a legjobb?
A festékekre egyelõre nem nagyon gondolok, mert azzal általában mindent elrontok 😊
Budapesten merre találhatok jó boltok? <#nemtudom>#nemtudom> Vagy ki hol szokott vásárolni?
elõszõr is türelem...de abból rentgeteg...
hol is kezdjem...sok sok témát dolgoz fel maga ez a makettezés...autók,hajók,repülõk,harcjármûvek,figurák,sci-fi,stb,stb...kezdõk(saját tapasztalat) álltalában mindent kipróbálnak aztán egy témánál leragadnak...én pl. az autókat,és a második vh-s cuccokat(repülõ,hajó,harcjármû,stb) részesítem elõnyben...gyártok...sok sok gyártó van és az áruk minõség függõ...tehát ha te egy jó cuccost akarsz venni azt meg is kell fizetni...mondjuk neked nem kell rögtön a legdrágábbat venni...vannak ilyen kezdõ kittek(Revell gyártja pl) ami tartalmaz egy makettet,hozzá festéket,ecsetet,ragasztót...aztán persze mindezt külön külön is belehet szerezni...néhány jól ismert gyártó...Tamiya,Revell,Italeri,Airfix,Heller...általában a Revell feltünteti 1-5 ig a nehézségi fokozatotakt...tehát értelemszerûen az 1-s fokozat könnyû,a 3-as az se nehéz,de az 5s az már bitang...ezek álltalában a vitorláshajók,kamionok,meg egyéb nagyobb,sok alkatrészbõl álló makettek...minden makettnek van méretaránya...autók álltalában 1/24-ek...repülõk:1/144,1/72,1/48,1/32...harcjármûvek:1/72,1/35...figurák:1/72,1/48,1/35,1/16,1/6(asszem ilyen is van)...ezek a legjellemzõbb méretarányok...eszközök...ecsetek különbözõ méretekben,ragasztó(van tubusos tûs,stb),festékek,csipeszek a kis alkatrészekhez,meg egy PVC vágó vagy valami olyan eszköz amivel könnyen letudod vágni az alkatrészt a keretrõl...
Nagyon megtetszettek a berakott makettek, és talán én is megpróbálkoznék egy párral. Ezért kérdezem tõletek profiktól, hogy egy full kezdõnek mivel érdemes indítani? Illetve mit kell tudni errõl az egészrõl? Melyek a jó márkák, és honnan lehet tudni hogy melyiket egyszerûbb, melyiket bonyolultabb összerakni? Milyen eszközök szükségesek a makettezéshez?