Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kbx
Én is Legóztam😊))))

I don\'t wanna war, I just wanna peace! Yeee come on!

Sippie
Nos... nagyon jól tudok rajzolni, ha másolásról van szó, és kiskoromban sokat legóztam 😄😄😄😄
Amúgy remélem örököltem apámtól valamennyit, mert õ nagyon jól csinálja. Olyan terepasztalokat csinált anno... tyûû...
kbx
NEEEEM, én amikor elkezdtem 11néhány éves voltam, akkor az ember úgye csak játékként fogja fel az egészet és nem is akarja olyan "profi" szinten megcsinálni mint idõsebb társai, tehát ez csak tõled függ, meg attõl hogy mennyi tehetséged van hozzá!

DJ Skyline
cég az is!😊))Hasegawa

Sippie
Mi az a Hasegawa? <#circling>
Sippie
Azjó... szal olyan 10 év múlva már csinálhatok extrákat, király 😄
kbx
Kb 10 éve, de igy komolyabban 3-4 éve!

kbx
Nekem 4 Revell makettem van: Egy M3-as BMW -azt a Dragontól vette át, az szép is; 1 Lanca Stratos -az Hasegawa eredetû az is szép; az a harcjármû; És a Ferrari amit elõbb írtam, az nem tudom honnan van mert 2004-es kiadás de a minõsége 80-as 90-es évek!

Sippie
Oké, köszönöm 😊
Sippie
😄DDDDDDD
És megtudhatom te hány éve foglalkozol ilyesmivel? 😊
Sippie
Jaaaaa... az szép 😄
Én 6-7 évesen írni és olvasni tanultam 😄DDDD
DJ Skyline
<#ticking><#idiota><#idiota>

kbx
És azóta csak visszafejlõdött😊))))))))

kbx
Hát repülõben nem nagyon vagyok otthon,(most jut eszembe nekem van egy 1/72-es revell harcjármûvem ami szép) nem tudom, ha harckocsit veszel kezdésre vegyél Italeryt. Olcsó viszonylag jó is fõleg a Hummer azt tudom ajánlani!

DJ Skyline
ja akörül...amikor iskolába mentem kb akkor...igaz az elsõ makettet ami az enyém a faterom rakta össze...😊

DJ Skyline
6-7!😊

Sippie
Hö?! Wow 😄 Hány évesen kezdted? 😄
kbx
1/72-es vadászgépek kb 15-20 centi körül vannak, nem túl sok alkatrészbõl állanak, tehát egy egy kezdõnek ideális!
De ha az autók is érdekelnek, a revell gyárt olyan makettet is ami szintén kevés alkaktrészbõl áll és csak össze kell pattintani azokat, és majdnem olyan szép lesz mint a drágább kittek

DJ Skyline
vagy 12...

DJ Skyline
kb 10 éve...

DJ Skyline
inkább mint a Hellert...az még gázabb...kb 3x raktam össze Hellert...elég is volt belõle!😊))...meglévõ maketteim fele Revell és nem sok problémám akadt az összerakással kapcs...

Sippie
Hm, akkor te melyik márkát ajánlod?<#nemtudom>
Sippie
Te mióta foglalkozol makettezéssel?
kbx
Amúgy a Revell nem csinál szerintem minõségi maketteket, 1 hete vettem egy Revell Ferrari 365 GTB Daytona-t, de tele van beszívódásokkal,meg sorjával, meg az illeszkedése sem az igazi, elég kemény dió!!

DJ Skyline
kicsinek kicsi...nem tudom...én 1/35-s léptékben építkezem!😊))

Sippie
Nah igen... Fenn áll annak a veszélye is hogy elrontom... De akkor biztos szét fog vetni az ideg 😄😄
Értem, még azért nem akarok feljavítani semmit, csak érdeklõdtem 😊
Az 1/72es amúgy nem túl kicsi<#nemtudom> Minél kisebb annál könyebb elrontani nem? 😄
DJ Skyline
és azt is tegyük hozzá hogy nem olcsók ezek a feljavítók!😊)

ja 3x rakom össze de én átalakítom nem marad gyári!😊)))))))

kbx
Hát Revellt nem hiszem hogy lehet valahonnan...

kbx
Ha egyszer összeraktad, akkor utána nem nagyon lehet feljavítani!
Ezeket a feljavítókat még nem ajánlom neked, mert általában ezek apró réz kütyük, meg mûgyantábol öntött bisz-baszok és ezek felrakásához kell egy kisseb fajt idegrendszer😊, meg makettezõ gyakorlat( meg ezek akkor néznek kio szépen a maketten ha le van festve az egész)!
Én is azt ajánlom, hogy elõszõr egy olcsóbb 1/72-es repülõt csinálj, mert viszonylag egyszerû összerakni és olcsó, nem jutsz anyagi csõdbe 2 elrontott makett után... (mint Sky, már a 3. Supráját csinálja😊))))))))))

DJ Skyline
hát max rendelni tudsz de nem tudom honnan!😊

Sippie
Értem... és pótalkatrészeket nem lehet venni? 😄
A repcsim kereke ugyanis hiányzik 😊
De ez komoly, karácsonyra megvan mit kérek a rokonságtól, úgyhogy reméljük én is ennek szerelmesévé válok 😊
Bár a pénz nagy úr :/
DJ Skyline
nos...minden témához(szinte mindhez) vannak kiegészítõ/feljavító cuccok...harjármûvekhez sok gyártó csinál kiegészítõ cuccokat...egyik legjobb a Verlinden...minden szart csinálnak harcjármûvekhez!😊))...nem nagyon tudod késõbb bõvíteni...ezeket összerakás alatt szokták feltenni a makettre...

Sippie
Igenis õrmester! 😊 én is nagyobb méretre gondoltam 😊
Egy jó kis tigris jól mutatja a polcon 😄
Olvasgattam kicsit vissza, és találtam olyat hogy potló kit vagy micsoda... szal valakinek nem volt elég részletes a repülõje és vedd néhány pótdolgot hozzá. Azt mindenhez lehet kapni? Ha pl veszek egy 1/35-ös tigrist késõbb tudom bõvíteni?
Egyébként Budapestrõl vagyok 😊
És nem Sky terelt, engem alapból érdekeltek a tankok 😊 A repcsikért is oda vagyok, de pl a mustangom kereke tényleg csálé 😄
modellmaker
Nekem is. 😊 Mondjuk a harcjármûnek olyan szép kocka alakja van az talán lélleg könnyebb 😊 DE ott se 1x-û azé' néhány dolog.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

DJ Skyline
repülõ se könnyebb...ott vannak a kabintetõk ami kajak átlátszó...ha azt szétragasztózza...😊)...meg a kerekeket sem egyszerû egy kezdõnek rendesen feltenni hogy azok egyenesek legyenek függõlegesen és ne legyenek "csili-csálék"😊...de nekem mind1!😊

DJ Skyline
hát akiket én ismerek azok közül elég sokan készítenek harcjármûveket...

Punkerwork
1/35-tel kezdj szerintem azokból vannak a legpofásabb 2. vh-s német cuccok 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

modellmaker
Télleg Sippie te honnan vagy?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

modellmaker
Itt Debrecenben a 20 fõbõl 2 ember foglalkozik 2. vh harchármûvekkel. 😊 szl ez így nem tuti... 😊

modellmaker
Heló Sippie! Remélem egy újabb taggal bõvül szerény makettezõ körünk. Mármint itt az SG-n nem vaygunk túl sokan.

Sky egybõl uszít a saját kategóriája felé. 😊 HA még nagyon most kezded szvsz elõbb próbálj Lkészíteni néhány repülõt-azok közül is egy egyszerûbb vonalvezetésût- az olcsóbbik fajtából. Ezek után ha már úgy gondolod, h készen állsz tovább lépni hát rajta. DE szerintem repülõkkel kezdj. Még akkor is ha nem nagyon érdekel. A harcjármûvekel nagyon sokat kell doldozni- ugyanúgy mint minden mással csak ezekkel egy picit többet.

DJ Skyline
ez már volt<#idiota>
erre gondoltam...

DJ Skyline
második vh-s makett oldal....szerintem nagyon jó...😊)

DJ Skyline
harcjármû az egyik legkedveltebb téma a makettezõk között...azon belül is a második vh...szerintem...Tamiya,Revell,Italeri akik jó cuccokat csinálnak...Tamiya a pro...jajaja kimaradt egy márka...(vagyis sok márka kimaradt de ami még jó)...Dragon...dragon leginkább figurákat csinál...amit ajánlok az az Italeri,meg a Revell...igaz Revell szinte 1/72-s maketteket csinál harcjármû témában...1/35 alig alig van...Italeri többet csinál...

DJ Skyline
ismét saját tapasztalat!😊)
szal...budapesten a legjobb hely a Sas utcában van...Parlamenttõl nem messze...akkor van a Szentendrei úton a Fabulis...Kolossy téren van egy kis bolt...akkoooor...Bevásárló központokban is lehet találni maketteket...én így ezeket ismerem...ragasztóból van tûs,meg tubusos,és ecsetes...tûs abban jobb hogy a kis alkatrészeket könnyebb vele ragasztani,tehát spórolsz a ragasztóval...de a tubusossal érdemes a nagyobb alkatrészeket összerakni...de ez szokás kérdése is...mind a kettõ jó szerintem...én nem szeretem az ecseteset mert az nagyon hamar száradt nálam...ragasztó terén annyira nincsen olyan hogy legjobb...én használom a Revell tubusost is meg a Humbrolt is...

Sippie
Áhhá köszönöm 😊
Van egy Revell 1/48 P-51-esem, de az már nagyon régi és anno apám rakta össze, én csak néztem 😄
Nah igen, elsõsorban a II.vh-s harci jármûvek érdekelnek engem. Gondolom makett szakboltokban be lehet szerezni minden felszerelést, de pl ragasztóból több fajta van? Vagy azokból melyik a legjobb?
A festékekre egyelõre nem nagyon gondolok, mert azzal általában mindent elrontok 😊
Budapesten merre találhatok jó boltok? <#nemtudom> Vagy ki hol szokott vásárolni?
DJ Skyline
ezek közül ami olcsó és könnyen össze is rakható az a Revell...Tamiya jobb minõségû és de drágább is...a többi 3 nem olyan jó minõségû...Italeri még viszonylag jó,de a Hellert,meg az Airfixet(megint csak saját tapasztalat) nem egyszerû összerakni...illeszkedési problémák,meg nem is olyan részletesek...

DJ Skyline
heló...
elõszõr is türelem...de abból rentgeteg...
hol is kezdjem...sok sok témát dolgoz fel maga ez a makettezés...autók,hajók,repülõk,harcjármûvek,figurák,sci-fi,stb,stb...kezdõk(saját tapasztalat) álltalában mindent kipróbálnak aztán egy témánál leragadnak...én pl. az autókat,és a második vh-s cuccokat(repülõ,hajó,harcjármû,stb) részesítem elõnyben...gyártok...sok sok gyártó van és az áruk minõség függõ...tehát ha te egy jó cuccost akarsz venni azt meg is kell fizetni...mondjuk neked nem kell rögtön a legdrágábbat venni...vannak ilyen kezdõ kittek(Revell gyártja pl) ami tartalmaz egy makettet,hozzá festéket,ecsetet,ragasztót...aztán persze mindezt külön külön is belehet szerezni...néhány jól ismert gyártó...Tamiya,Revell,Italeri,Airfix,Heller...általában a Revell feltünteti 1-5 ig a nehézségi fokozatotakt...tehát értelemszerûen az 1-s fokozat könnyû,a 3-as az se nehéz,de az 5s az már bitang...ezek álltalában a vitorláshajók,kamionok,meg egyéb nagyobb,sok alkatrészbõl álló makettek...minden makettnek van méretaránya...autók álltalában 1/24-ek...repülõk:1/144,1/72,1/48,1/32...harcjármûvek:1/72,1/35...figurák:1/72,1/48,1/35,1/16,1/6(asszem ilyen is van)...ezek a legjellemzõbb méretarányok...eszközök...ecsetek különbözõ méretekben,ragasztó(van tubusos tûs,stb),festékek,csipeszek a kis alkatrészekhez,meg egy PVC vágó vagy valami olyan eszköz amivel könnyen letudod vágni az alkatrészt a keretrõl...

Sippie
<#integet2>

Nagyon megtetszettek a berakott makettek, és talán én is megpróbálkoznék egy párral. Ezért kérdezem tõletek profiktól, hogy egy full kezdõnek mivel érdemes indítani? Illetve mit kell tudni errõl az egészrõl? Melyek a jó márkák, és honnan lehet tudni hogy melyiket egyszerûbb, melyiket bonyolultabb összerakni? Milyen eszközök szükségesek a makettezéshez?
DJ Skyline
hy...
megjelent az új Pro Modell...legalábbis nekem ma hozta a póstás!😊

kbx
Mertem remélni😊))