69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • PrasCo
    Ahám, köszönöm, megnézem.
  • Seaweed
    Sajat forrasomban nincs semmi rola.

Itt lehet olvasgatni rola.
  • roliairsuni
    de, tényleg a legjobb
  • Seaweed
    Nem tudom..de ugysejtem igen..mingyart utananezek a "konyvtaramban"...
  • PrasCo
    Ezt is a Hs-128 szerepkörében alkalmazták? Olyanformának néz ki.
  • Seaweed
    nah ez se tucat makett...(Focke-Wulf Fw 187A-0)

• modellmaker
    legjobb minőségű
  • DJ Skyline
    de nem?:D lehet az újabbakhoz nincs motor,de nem úszik a hibákban,pontatlanságokban,könnyen összeépíthető egy kezdő számára is!:D
  • DJ Skyline
    na persze még megkell venned a megfelelő festékeket,ragasztót,ecseteket...más nagyon nem kell! ja meg valamilyen csiszoló,reszelő! PVC vágó minden háztartásban van szinte,azzal lelehet szedni az alkatrészeket,majd a felesleges maradékot levagdosod vele finoman,majd csiszolod,reszeled ha kell! de előbb válaszd ki a makettet,aztán ha nincs hozzá leírva az oldalon,hogy milyen festékek kellenek,akkor van 1 jó kis oldal,ahol vannak használati útmutatók,ahol a festékek levannak írva,hogy mik kellenek! na persze ott sincs mindnél útmutató de a 80%-nál volt,amiket eddig kerestem!
  • modellmaker
    "legminőségibb" ez tetszett :)

az sgmakett linkek részében is van még egy pár online bolt.
  • ngcsnet
    Kösz a linket! + a segítséget is
  • DJ Skyline
    nem kell felzötyögni!:) íme itt tudsz mazsolázni! az ott szereplő gyártók közül ezek gyártanak autókat: AMT,Fujimi,Italeri,Revell,Tamiya...ezek közül tudsz mazsolázni,a legnagyobb választéka itt az oldalon a Fujiminek,Revellnek,Tamiyanak van! ezek közül a Tamiya a legminőségibb,viszont kicsit árban borsosabb...nem mindegyik,de akad! a Fujimi autóinak a fele Japán autók,de van más is természetesen,nem csak Honda,Mazda,Mitsubishi,Nissan,stb!:) és nem kell feljönnöd pestre érte,hanem leviszik neked!
  • Seaweed
    Jah..mint irtak vegulis mind1 hol veszed meg..de ma a net koraban talan a legjobb megoldas meg magyar piacon is ha a netrol rendelsz! Nembeszelve az online segitseg lehetosegerol! Pl tegyuk fel hogy akarsz egy makettet de nem tudod hogy mi kell a megepitesehez! Itt biztos segitunk (volt mar ra nem 1x pelda!), mig a tuskoban szinte kizart hogy tudnak..es sajna a "szakboltokban" se minden esetben tudnak!
    Persze azert van kivetel! (szakboltokban)
  • ngcsnet
    mit keresek? leginkább autó-maketteket
  • ngcsnet
    fejér megye, a faluban ahol lakok még élelmiszer bolt is alig van.
    székesfehérvárra el tudok jutni, ott van-e jó bolt?
    esetleg persze pestre is fel tudok zötykölődni, ott biztos van mindenféle üzlet
  • DJ Skyline
    ez a minden jó is lenne,de nem így van! merre laksz? mert ha tudjuk merre laksz,meg mit is keresel,akkor lehet tudunk segíteni!
  • ngcsnet
    ok, csak lehet hogy ilyen szupermarketekben kicsi a felhozatal, pl. amikor ott jártam régebben, volt 5 doboz makett, szal, azért gondolom hogy szaküzletben érdemes venni, mert ott minden van
  • ngcsnet
    majd még utánanézek akkor...köszi;)
  • Csoder
    Attól függ ki a gyártójuk, nem attól, hogy hol kapható....
  • DJ Skyline
    a márka ugyanaz! tehát meglehet venni "profi szaküzletben" (már amennyire a magyar boltokat annak lehet nevezni ),és meglehet venni ugyanazt a Tescoban is! mi a márka azt tudod?
  • ngcsnet
    srácok, mi a véleményetek a teszkós/auchanos makkettekről? szeretnék én is belevágni a szakmába, de nem tudom hogy kezdjem...régen dolgoztam ilyen szupermarketi makettekkel, de szerintem ti annál komolyabb modellekkel dolgoztok
  • 89
    Csak ezt találtam (vagyis a google)

Megveheted 3200 yen-ért....Japánban Azt nemtom hogy lehet-e rendelni...
    Mér amúgy vannak ilyen modellújságok amiket le lehet szedni?
  • NGPETI
    ELADÓ:

Hasegawa Mitsubishi Lancer EVO IV 6000,-
    Hasegawa Mitsubishi Lancer EVO III '96 Safari Rally Winner 7000,-
    Fujimi: GT-W Wing Set & Muffler Tune Set (kipufogók, ülések,
    hátsószárnyak, kormányok matricák..) 3000,-

[email protected]
  • Seaweed
    En sajna nem
  • modellmaker
    Nem tudtok véletlenül vmi helyet a neten ahonnan ezt le tudnám tölteni? Nem nagyon találtam sajnos. =/

MotoGP Racers Archive 2004
  • gordon 24
    Na jó!!! Védekezz csak!!!
    Egyébként nem rossz.
    Az én első makettem egy Nissan Skyline volt, csak még nem értettem hozzá és lefujtam akril lakkal és az egészett szétmarta.Aztán meg játszottam is vele igy sok futomü alkatrész lehullott róla, de még megvan és nem is néz ki rosszul.
    Kép nincs róla sajna.
  • DJ Skyline
    nem tudom,lehet a kabintető volt az a kinézete miatt (úszik a ragasztóban,totál homály!:D )
  • gordon 24
    "annyi részem volt benne,hogy felragasztottam az egyik kereket"
    Pont az esett le mi? Csak nem mered bevallani!!! DDDDDDDDD
  • Seaweed
    ez egy F-2F Buffalo
  • DJ Skyline
    íme! nem tudom mi a neve a makettnek,azt sem,hogy ki gyártotta! mondjuk már viharvert,szal nincs meg az egyik futó,légcsavar hiányos,meg befigyel a gombostű!:D meg a kabintető sem egy hubazz

• DJ Skyline
    "hanem kivágtam és ráragasztottam"
    ez jó:DDDD mondjuk nekem is megvoltak biztos a sajátos praktikáim,de nem emlékszem már sajna! :\

különben a legelső makettemet a faterral együtt építettük,de kb annyi részem volt benne,hogy felragasztottam az egyik kereket!:D na nem azért,mert fater azt mondta,hogy kussp*csába,majd én,hanem valamitől nem akartam annyira még!:D majd lefényképezem mindjárt,megvan még!:)
  • 89
    kösz
  • kbx
    Nem rossz!! Elsőnek meg pláne!!

Az én első makettem valami orosz utasszállító volt, nem tudom milyen gyártmán, talán orosz... Persze én sem festettem, még a matricát sem áztattam le, hanem kivágtam és ráragasztottam:DD (még kicsi voltam:))
  • 89
    így? Kép (477.2 KB)
  • I.C.ram
    TB-3? :)
  • nyulhun
    Nekem valami orosz modern bombázó volt ezer löveg toronnyal. adtak hozzá ragasztót és ezüst festéket is.hát nem ma volt az biztos. 78-80 között.
  • Csoder
    Nekem az első asszem egy italeri 1:35-ös M1A1 abrams volt. :)
  • DJ Skyline
    az első művem valamelyik szeméttelepen figyel,ha még nem olvasztották be!:D
  • PrasCo
    Első egyéni makettem egy noname Sherman, 1/72, gumitalpas vadállat. :Ð
  • modellmaker
    lol. most erről eszembe jutott az osztálykirándulás. :D csajok közül az egyik picit befordult. gondolták a többiek hogy majd egy kis Vilmos (körte) segít a baján. :D hát segített :D pláne hogy vizespohárból nyomták. életbe nem ittak még pálinkát de ez így elsőre jó volt. D: