69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Peti30
    aham köszi hát valószínőleg az lesz eggyenlőre akkor és talán később veszek vmi komolyabbat majd meglátom hogy lehet vele szétbarmolni az első makettemmet :D
    ez egyébként terv szerint kb jövő hónap 8.a körül kezdődne feltéve h lesz akkorra ilyen makett
    ha meglesz és jutok vmire vele majd teszek fel képeket
  • LSL
    Hát tudom, hogy már nem téma, de lekötöttek a vizsgák.
    itt az én első makettem. Alpha Jet 1/144. Én se festettem, mivel nem volt mivel(csak ragasztót, meg a makettet vettem meg) de a matrica sokat dob rajta.
  • Seaweed
    De ezekrol is van sok szep cikkben a FAQ-ban emlites, es sokminden megtudhato onnan! Ajanlom ha erdekel a makettezes toltsd le batran mind!
  • Seaweed
    Igen elsopisztolynak az megfelel!
  • Seaweed
    Levegopalackrol is uzemeltethetoek..de annak megvan a nagy hatranya hogynagyon draga /makett koltsege es nem is tud folyamatosan biztositani ugyanakkora nyomast (mint a szodaspatron..lehul aztan fel kell melegiteni vagy varni mig felmelegszik...es ez festes kozben nem epp jo lepes!...
    Kompresszort 20-30K ert kapsz hazi gyartasut (van ezek kozt is kivalo...van aki ezzel foglalkozik es nagyon kulturalt cuccokat epit)...gyarit 40-50K-tol kapsz ...de 100-200Kert is van ...nah ezek mar profi cuccok es gondolom remisztoen dragak is neked igy kezdesnek!
  • modellmaker
    Van hozzá palack. MItha légfrissítő lenne. :D
  • modellmaker
    De kezdésnek amit a legelső linkben mutattál az tökéletes. Egy idő után, ha komolyan foglalkozni fogsz vele (mármint ezzel a hobbival) úgyis ráérzel hogy mikor fog neked egy félprofi vagy akár egy komolyabb pisztoly kelleni.
  • Peti30
    de amúgy ezek meg csak kopresszorról mennek nem? azt eggyenlőre nem akarnék venni mert hát az se olcsó
  • Seaweed
    10K-ert nem nagyon kapsz jo szorpisztolyt..max hasznaltan aprohirdetesben!

20Kert mar a legtobb szakuzletben kapni ilyen Letermann pisztolyokat! Van nekem is 2 db belole, kezdesnek jok nagyon, de ezekhez mar minimum dukal egy kompresszor!
  • Peti30
    Hát az a baj h jelen pillanatban ezek az adatok sokat nem mondanak nekem :D
    kb 10k környékén mit tudnál mondan ami jó? és hol lehet ezeket beszerezni?
  • Seaweed
    Ez nem er 20K-t!!! Ezt mas gyartok 5K-ert adjak ezt csak a Revell adja 20K-ert! olcsobb retuspisztolyt kapsz magyar boltban enyiert!
  • Peti30
    Hát az a helyzet h a következő kategória már 20k és közötte semmi, legalábbis nem találtam. Így hirtelen arra meg nincs lé.
  • modellmaker
  • Seaweed
    Kezdesnek jo lehet ez is. Aztan ha komolyababn nekiallsz makettezni elobb utobb kell egy jo kompresszor meg joszoropisztoly ami mar 20K-tol 50-60K-ig vannnak..de mar 30K-ert olyat kapsz hogy "szomszed pistike is irigyelni fogja" ;))
  • Peti30
    Köszi mindenkinek! Nagyon faják, amúgy ezekból párat én is megtaláltam, de ennyi mindent nem. Hát majd akkor válogatok hozzá szineket de egyenlőre még ez akkor is nehéznek tűnik, legalábbis mindent összeszedni ami kellhet. Amúgy nektek mijen pisztoly van? Ez nagyon gagyi? Vagy azért lehet valamire használni?
  • Seaweed
    Walkaroundok:
    [url=http://www.aircraftresourcecenter.com/AWA1/101-200/walk175_UH-60l/walk175.htm]#1[/url]
    [url=http://www.aircraftresourcecenter.com/AWA1/501-600/walk584_UH-60_Pucyk/walk584.htm]#2[/url]
    [url=http://www.aircraftresourcecenter.com/AWA1/101-200/walk158_MH-60G/part2/walk158b.htm]#3[/url]
    [url=http://www.aircraftresourcecenter.com/AWA1/101-200/walk158_MH-60G/part3/walk158C.htm]#4[/url]

es ezek csak az UH-60-asok..van itt tobb fele is..
  • Seaweed
    Nembizony! En lattam eloben kurvakozelrol amcsi heliket* (CH-47-est,AH-64-est, es UH es MH-60-ast)...mind egy kicsit mas arynalat volt..es pl mig az MH az fekete volt addig az UH feketes-zold...szal nem olyan egyertelmu ez!

*.:CH-47-be be is mentem a fulkebe ;))
  • nyulhun
    1 kis segítség
    meg még egy
  • modellmaker
    na azért nem ilyen egyszerű a dolog. ;)
  • nyulhun
    olivedrab asszem
  • Seaweed
    Hat amcsi helik szinevel nem vagyok tisztaban. De ha lesz odom a utananezek.
  • hup
    van ilyen makatezés számítogépes kátékban csak kár hogy úgy nem igazi
  • Peti30
    Ok köszi. Amúgy pill abszolult nem értek hozzá (gondolom rájöttél) de nemsoká akarok venni egy komoly makettem, és most nézegetem a festékeket h ugyan mit kéne hozzá venni. A makett egyébként ő lenne
    full feketébe sztem jól néz ki de az a baj h feketéből is 2 van ami ugyanúgy matt de tipusa mégis más (06R és 08R) és ez még csak az olajfestéknél szóval ilyen problémáim is vannak jelenleg :)
    Tudnál esetleg szineket ajánlani hozzá már úgy az egéssz makettre, mert pill semmi nincs.
  • roliairsuni
    énis, a kasznin kintre autófesték cuccokat, belűre meg mindent ami jólesik aohgy te mondtad ;)
  • Seaweed
    Lehet mind2-t fulyni altalaban...van olyan vizbazisu amit pl nem lehet egyaltalan ecsettel, de van ilyen olaj is! Ajanlom a faq-ban levo cikkeket a festesrol azokban sok okossag le van irva!

Amugy a kerdesre valaszul en pl hasznalok mindefelet...ami jolesik olajt is meg vizbazisut is!
  • Peti30
    Hali mindenkinek!
    Azt szeretném megkérdezni h ti olaj vagy vízbázisú festéket használtok fúlyásra? Lehet amúgy mindkettőt fúlyni? És ha már itt tarunk akkor gondolom fűlyásra is azt
    a tipust használjátok mint ecsettelésre. Vagy nem?
  • roliairsuni
    pótot nem tervezek, thx és asszem ez nem szolnokon lett hanem pesten, a mini a szolnoki, (de lehet ogy ez és a mini a pesti)

na szóval én 2őt tudok amiből má csak 1 van: van egy buszmegálóná, meg egy volt ott a művház fele, csak az megszűnt, azaz modellbolt lett
  • vass17
    hopp.....
    a smily rossz lett
  • vass17
    nagyon szép lett gratulálok!!!
    egyébként utánfutót nem tervezel hozzá?
    Melyik makettboltban vetted Szolnokon?(csak azért mert nincs túl sok[confused]
  • gordon 24
    Dehogynem!!! Most egy hete, még mindig a Motorcity pályán tologatom a matchbox-okat, és mellette a makettekkel játszok töréstesztet, jó buli ám, csak kicsit drága.

Egyébként nagyon régen volt 10-11éve kb.
  • Glpetyus
    krómozásokat is öregiteni kellett volna
  • roliairsuni
    bezony, öreg vas
  • Glpetyus
    :)
    Rozsdásodik,jól látom ? :)
  • roliairsuni
    ez meg az egyetlen kész autóm, másik négy készül :D

készül: alfa romeo giulietta spider 1600 cc, bmw z3, fiat barchetta, ford mustang fastback 67.
    meg van egy 96-os chevy impala, de az még ki sincs bontva a fóliából, csak belenéztem dobozba
  • DJ Skyline
    jó az újság,meg a füzet benne! az nemzeti sport akar lenni?:D
  • roliairsuni
    ezn meg a jobb fénylik rosszul
  • roliairsuni
    ezen láccik, semmi baja a bal lámpának

• modellmaker
  • DJ Skyline
    nekem egy kamionom van,az is szét van karcolva,mert felidegesített anno,és PVC vágóval kitöltöttem rajta a mérgemet!:DD azóta is fent porosodik a szekrény tetején a dobozban...egy Italeri Merci kamion
  • roliairsuni
    az első rendes "nagy" makett mondom, ha hiszed, ha nem, előtte csak 1:72es szarok voltak, a fényszóró nincs betörve csak szarul fénylik, a bekarikázás megmá nemtom mé, régen mutattam rajta valamit valakinek gondolom

és thx mindenkinek