69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • modellmaker

• fistin
    hm köszönet :]
  • Seaweed
    Nah igy hogy F-4 igy tudom melyikrol van szo
  • roliairsuni
    szejp
  • MikX
    hát ez az... :D
    Eléggé :D
  • modellmaker
    Tehát fotomaratás.

• Csoder
    :-))

Még valami: #25236
  • modellmaker
    váááááááááááá köszi!!!! ez az.

ezt mondjuk jól benéztem... 32-es.. F-4... és még a bögre is fehér... de legalább a feliratok rajta feketék :DDD
  • Csoder
    Erre gondolsz? Seaweed hozzászólása (#25239) segítségével leltem rá, még hogy nem emlékszik... :P
  • modellmaker
    A fémmaratás lényege hogy egy vékony rézlapból kimarják azokat a részeket amik nem kellenek vmilyen maró anyaggal. Ma már erre lézert használnak.

Itt egy példa:

Ez egy M1A1-hez készített rézmaratés. Ezzel a technikával lehet pl a harckocsiknál élethű rácsozatot, kötényezést, stb készíteni. Repülőknél pl HUD keret lehet iylen rézmaratás, műszerfal, és még sorolhatnám.

A lényeg hogy nagyon apró és részletes)!!!!!)dolgokat készítenek amit műanyagból a gyártási technológia miatt nem tudnak.
  • fistin
    sry, ezt a maratást elmagyarázná valaki? mi az hogy fotómaratás, meg fémmaratás+egyéb dolgo?!?!
  • Seaweed
    Hmm...en ilyenre nem emlekszem bocs
  • modellmaker
    be tudná vki linkelni azt az f-14 építést amiben a csávó saját magának készít el fotomaratott cuccokat? asszem 48-as készlet. vmi olyasmi rémlik még hogy egy kívülről fekete bögrében nyomatja a rézmaratást. :D
  • fistin
    hű lassan elkészülök életem legelső makettjével, már csak festék és ecset hiány miatt sem haladok vele :) festéket muszáj leszek venni mert nem tudok megfelelő színt keverni, ecsetet meg szárazecseteléssel megmakkantottam, eszméletlen jó mintásra csináltam az egyenruhát 2 figurának, még 2nek meg kellene csinálni, csak ugyebár ecset :P

ma pedig belekezdtem a Panzer IVesembe, méghozzá Italeri, és azon kívül, hogy a lánctalp összerakása közben 2 alkatrésznek ki kellett tágítani a lyukát :DD, ezeken kívül nem volt vele problémám, és azt vettem észre, hogy nem sokan vannak oda ezért a márkáért, sőt valaki még szidja is! lehet csak azért vagyok így vele, mert még dragon elkészítetlen tankot nem láttam, és nem is dolgoztam vele, de ha ennél is jobb, akkor az már tud valamit :]
  • Csoder
    És ez nekünk, makettezőknek jó, nagyon jó.
    Azért kicsit a jobban odafigyelhettek volna, pl lövegpajzs illeszkedése operációt igényel, és a gép seggének a dőlés szöge sem stimmel, ami az AFV-nél pörfekt'.
  • Seaweed

Szemmel lathatoan a Dragon tenyleg kitett magaert az AFV-vel folytatott fellanctalpas harcban
  • Csoder
    Kész a löveg. :)
    [url=http://www.sg.hu/galeria/10856732431152306823.jpg]
    nagyobb itt (2259x734)
  • Seaweed

• bgabor
    Köszönöm a segítséget!
  • Seaweed
    oo nem ...bambusz papucsban...
  • PTW
    meló, meló (UH60L) a széklábak megoldása a legeslegdurvább feladat amivel eddig taláklkoztam, halálos, semmi támaszték 0,5mm-es részen kapcsolódnak a székhez és érintésre lepattanak....8((

• roliairsuni
    én mindennek bármi is az, alopozó, festék, lakk...stb... minimum 24 órát adok, az a biztos
  • DJ Skyline
    például a futóművek (gumik,stb),meg az olyan részeket amik matt színűek,de pl a futókat célszerű a lakkozás után feltenni....lakkfüggő szerintem a száradási idő,de majd látnif fogod,meg lehet a flakonra is ráírják majd
  • roliairsuni
    énis pzs sarkával szedem le a felesleges vizet, éppenhogy oadaérinted és kész is
  • roliairsuni
    ez kibaszottt kurva gyönyörű
  • ChevyG work
    hütögép kompresszort se arra találták ki!
  • bgabor
    Miért, a kabintetőn kívül még mely részeket lenne ajánlatos kihagyni a lakkozásból? Tényleg fogalmam sincs hogy a kabintetőn kívül még mit kéne kimaszkolnom lakkozás előtt a gépen.

Mennyi kb a száradási idő? Negyed, fél, egy óra?
    Minek kell több réteg?
    Bocs a hülye kérdésekért, de most fogok először lakkozni.
  • DJ Skyline
    van száradási ideje! kabintetőt inkább polírozni kell,mint lakkozni szal azt jobb kimaszkolni,meg azt is amit nem akarsz lelakkozni! hogy hány réteg kell? szerintem ez lakkfüggő,de álltalában 2-3 réteg elég
  • bgabor
    Még lenne néhány utolsó kérdésem a lakkal kapcsolatban:
    Ha a kész makettet lefújom lakkal, akkor előtte az "üveg" részeket ki kell maszkolnom? Vagy az egésze mehet rá a lakkréteg, úgy ahogy van, pl:a kabintetőre is?
    Hány réteg lakkot szokás fújni rá? Vagy simán körbefújja az ember egyszer az egészet és kész is? A lakknak is van száradási ideje?
  • bgabor
    Köszi a választ! Akkor azt hiszem az a fényest veszem a MiGemhez.
    (végül Silver metalra festettem, tisztára úgy néz ki mintha alúminiumból lenne)
  • DJ Skyline
    és strandpapucsban nyomod?
  • DJ Skyline
  • DJ Skyline
    kapható! több féle lakk van! fényes,matt,meg szerintem félfényes is! pl autók esetében arra jó,hogy fényes lesz a kasztni,de még fel is lehet polírozni,aztán mégjobb lesz! matt lakk meg arra jó,hogyha egy festék netán fényes matt helyett (fordult már elő velem),akkor fogod a mattlakkot,és bekened vele,majd matt lesz,vagy szerzel mattfestéket,és lefested!
  • DJ Skyline
    nem röhög,válaszol! ha meg nem tud,akkor bekussol!
  • Seaweed
    nem makettezeshez valo
  • ChevyG work
    kompresszor - mi a véleményetek?
  • ChevyG work
  • Seaweed
    Igen thaifoldi frocsonto munkas vagyok....
  • ChevyG work
    ez a te fotod?
  • Random work
    Jaja szerintem jóra gondolsz. :D