69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Csoder
    állat :o

• ChevyG #42555
    ma jön a cucc!
  • Seaweed
  • Glpetyus
    jóreggelt :D
  • Glpetyus
    :)
  • Seaweed
  • DJ Skyline
    hopp-hopp!D:
  • Glpetyus

Hopp,már ott az új dizájn az sg-n :o
    :)
  • ChevyG #42548
    hát, igen, és bf-109...
  • Glpetyus
    Ez kurva jó vétel volt....Én 2-é' vettem,azt' fele ennyi nem vót benne :@
  • Glpetyus
  • DJ RUSH99
    - vannak bizonyos divat makettek

pölö a skyline
  • ChevyG #42544
    nem tudom említettem-e, de most újbol elkezdtem makettezni 7 év után, és szeretném megosztani Vletek, hogy szerintem mi válltozott ez a 7 év alatt.

-internet:
    iszonyatos mennyiségü, szakirodalom, háttér infó, kép található meg.
    lehet renfelni neten keresztül, így a távolságok csökkentek, és több dolog elérhetővé vállt

- 7 éve kb 20 makettezőből, max 3-4nek volt szórópisztolya. szerintem ez mostmár a makettező társadalom több mint a felére jellemző! (azokat nem számolom makettezönek, akik a karácsonyi makettett ragasztották épp össze, röpke 2 óra alatt)

- sokan abban versenyeznek, hogy mennyi kiegészítöt lehet beletömni egy adott kittbe

- (repülőknél) ugyan az mint 1 sorral feljebb, de már túlzás, hogy mennyire "szét nyitogatnak" bizonyos gépeket, amelyek ezálltal elvesztik formályukat.

- vannak bizonyos divat makettek
  • DJ RUSH99
    most nézem gero nsx-ét... nagyon fincsi lettlehet be kéne pályázni egy olyanra
  • ChevyG #42542
    Thx All!
  • Seaweed
    Vagy pl barkacsaruhazakban millioszam es millio fajta szegelylec van. En is ilyet hasznalok, forgacslapot korbeveszem gervagoval 45°-ra vagott szegelyleccel..amit odaragasztok. (Gyakorlatilag szegelylec<=>kepkeret tokmind1...ugyanaz..csak utobbi altalaban feleslegesen ciradas es csicsas...persze muveszellatokban letezik egyszerubb mintazatu kepkeret is..mig barkacsaruhazakban inkabb az egyszerubb minta van mert szegelylecnek (pl parketta, szonyeg) azok valok)
  • DJ Skyline
    én még nem jutottam el addig,hogy alap után keressek,messze van még az Ardennek dió' !:D
  • Seaweed
    Jobb muveszellatokban tucatszam vannak a dioalapnak valo megoldasok! (eredetileg pl szobor alapnak keszul..stb-stb...ettol meg kivalo dionak is). Vagy haztartasi boltokban fa alatet vagodeszkak....
    Csak kreativnak kell lenni!
  • DJ Skyline
    venni is lehet,barkácsolni is!:D fabulisnál volt anno még,de hogy most van-e,vagy nincs...nemtudom! de szerintem jobban jársz,ha magadnak csinálsz! veszel egy vékony falapot,majd csinálsz neki 4 "falat"...lehet dizájnosra,és akkor mondjuk ilyen lesz a széle:

de lehet képkeret szerűt is:

(gondolom a képkeretet felvagdosod majd ráragasztod szépen)

az a baj,hogy nem nagyon vagyok tisztában az áraikkal,azt tudom,hogy van ezer féle méretben,meg minden! szerintem próbáld meg felhívni a fabulist!
  • Seaweed
    Amugy 1.2K-t boven megert! Szep kis lakkozott fadobozban van..ami hossszu evtizedekig jo lesz meg sok mindenre ha vigyazok ra es persze a szerszamok elhasznalodnak addig!
  • Seaweed
    Latod az en gepemhez is volt..most ott figyelnek mogottuk a doboz aljan :))
  • DJ Skyline
    ilyen nekem is van a dremel multi csiszológéphez,csak nincs ennyi cucc hozzá!:D
  • ChevyG #42534
    dioráma lapot, hol érdemes venni? ill. érdemes barkácsolni?
  • Seaweed
    Kiprobaltam a kis korfureszt egy regi maketten....kurva jo! Olyan szepen ki tudtam vagni egy kepzeletbeli szerelonyilast egy 72-es kis masodik vh.-s gepen mint allat!
  • Seaweed
    Ehhe bazz....mindig kimegyek a Baumaxba aztan sose azt veszem amiert mentem Most is lampat mentem venni...ost nem kaptam..de vettem mast
    Egyilyet vette ma kis kezi gepemhez...mar rgota vadazstam ra, es volt is a pl a Baumaxban is de dragan (2-3K nagy keszlet)....aztan most akcioban van ilyen:

1200 pezo csak es mar hianyzott nagyon egy kis korfuresz (nyilal jelolt)...meg a regiek (a tartoban levok, mogott) mar elkoptak volt amelyiket ki is kellett dobnom mert full lekopott a koszoruanyag rola...

• modellmaker
    áh. nekem is muszáj lesz egy iylet vennem.
  • ChevyG #42530
    vidám lehetett megfesti:O
  • PTW
    Nem kicsi az biztos. Ez nem az első palackom , le sem merem írni, hogy hanyadik (volt köztük 800-as is), mert ez teljesen abnormális

így áll most:

• Madmaxx
    Titánok harca medúza! sirály!
  • Seaweed
    Mijáúúúú

• Seaweed
    Ez de szar makett! (1:6-os)

• Seaweed
    Mondjuk egy 35-os Blackhawk nem kis darab...elkepzelheto hogy egy 400-as palack keves a rendes lefestesehez.
  • PTW
    pedig kellőképp felszoktam hígítani, de lehet hogy mégjobban kéne. Megpróbáljuk
  • modellmaker
    próbáld meg jobban hígítani a festéket. akkor nem kell akkora nyomás, ergo többre lesz elég 1 palack.
  • PTW
    én nemtom, hogy nálam miért fogy ennyire, de számomra is érthetetlen. lassan több pénzt költöttem palackokra mint magára a makettre
  • Jagi
    Hááát a sarat érdekes lesz egyébként tényleg fasza. Huey fav. [van/volt neki egy 1/72-es]
  • Seaweed
    Azta kuva dejo diorama 5let! Amugy is ilyet akarok majd kesziteni a 35-os OH-6-bol megakarok hozza vagy egy Chinook-ot vagy egy Hueyt!

• Jagi
    5-ös kisfilyam ülj le^^
  • Seaweed
    legnyomaseloallitasra
  • fistin
    mire jó a kompresszor?