69150
-
CrazyCharlie #49886 Köszi -
festék, különböző por alapú segédanyagok (aka. lisz, szódabikarbóna, púder, stb) ha vizes sár akkor több festékbe kevesebb cucc, plusz fényes lakk a végére. de sztem akad vmi írás a neten. (ne magyart keress azért) -
CrazyCharlie #49884 Oks, köszi, de asszem rosszul tettem fel a kérdést. Igazából a kivitelezés módja és a felhasználandó anyagokra vagyok kíváncsi. -
ez bonyolult... mindenkinek szájíze szerint. Kicsi sok, világos sötét, huh, sokak azt mondják, nem kell agyonretkelni valaki a dagonyára esküszik, szóval ki mennyire akarja.
mondjuk egy kép vagy 2 nem ártana, hogy hová és kb meddig hánja fel a retket a csörömp.. de ezt az itteni militarista fanatikusok jobban vágják^^ -
CrazyCharlie #49882 Hogyan kell élethűen összesarazni egy járművet? -
bgabor #49881 Köszi. Azt hallottam, ezen a módom lehet a kiálló mütyüröket festeni. Pl: rangjelzéseket az 1/35 figurán stb. -
a subickolás az tulzás, modjuk én alig érek hozzá a felülethez, csak elhúzom rajta (elég apró és hirtelen mozdulatokkal, mint egy wushu mester :)) de gyakorolni kell valami máson előtte, ha nem csináltad még... -
ecset festékbemárt, papíron vagy zsebkendőn a nagyját leecsetel, ami a szőrökön maradt kis festéket pedig nagyag eleganciával a kasztnira subickoljuk :) koptatásnál különös tekintettel az élekre ugye xD -
bgabor #49878 Srácok, a szárazecsetelés miképpen zajlik?
-
keményen
-
CrazyCharlie #49876
-
Látom megkezdődött a suli xD -
-
CrazyCharlie #49873 Igen, puha ruhával. Lehet, hogy nem azzal kéne, de én thermo pulcsi darabbal csinálom. -
bgabor #49872 A polírozható festékeket mivel lehet polírozni? Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy száradás után ki lehet fényesíteni valamivel? -
Hát azé' lehet szépen is ecsetelni,csak gyakorlat kérdése.
-
bgabor #49870 Hát ja, csak az ecsetes festés nem szép. Marad a körbemaszkolás, de az tényleg iszonyatos lesz. -
:I
Hát vagy egy JÓ pisztollyal,ami 1-2 mm-es átszoródást tud,vagy maszkold körbe -ez horror- ,vagy egyszerüen a foltokat fesd ecsettel,mert élőben is volt ilyen éles kontúr (partvissal,rongyal,stb. festették fel) -
bgabor #49868 Lenne egy kérdésem.
Egy 1/35 Italeri Panthert építek, festékszóróval felfújtam rá az alapszínt (MM Field Green). De most jön a probléma.
A "foltokat" (álcázófestés) hogy a rákba fújjam fel rá?
A fő gond az, hogy a szórópiszollyal nem tudok olyan foltokat fújni, amik szépen elkülönülnek az alapszíntől, csak olyat, ahol a felfújt folt körül kis pettyekben is festékes lesz. Ezt meg ugye nemakarom.
Szal hogy lehet festékszóróval felfújni a foltokat? -
képet 4 -
sejtem :) -
köszi mindenkinek
-
CrazyCharlie #49864 Helyesen: 5:2 arány! -
CrazyCharlie #49863 Ma végre "jó" idő volt, úgyhogy lefestettem a BTR futóművét. 
Hááát...nem is tudom...kicsit fura árnyalat sikeredett, bár... Végülis nem néz ki rosszul. (Humbrol 105+130; 5:3arányban) Még majd átmosom feketével is, meg lehet, hogy kap egy réteg lakkot, szal...
Mindenesetre a tálkában kikeverve jobban mutatott. -
CrazyCharlie #49862 -
Buldog szülinapot! -
Tudjál róla, hogy elég vastag cucc! Közel sem olyan lehelet vékony, mint egy gyári matrica! -
köszi, egyenlőre jól indul :) -
nem tudom még :) -
köszi, gondolkoztam rajta, hogy felmatricázom, de még nem döntöttem el, hogy mit merre hogy... majd meglátom, mindenesetre jó hogy nálad van :) -
Boldog Szülinapot Jagi! -
(Y) Polírozni nem fogd? -
Igen, van belőle fehér is. Az ACT gyártja. A régi Fabulis honlapon ven. Remélem már megtalálod. ;)
Nekem van ilyen cuccom, fehér tintasugaras. Kell? alig hiányzik belőle egy kevés, 1500-ért odaadom. -
[#äljen], az! :| így inkább,
-
4 réteg lakktól lehet is fasza :)
DjSkyline: Majd a napon csinálok rola másikat így kicsit csalóka a szemcse is :) sztem nem nagyok, bár ha azt veszük hogy 1:1-re készült eredetileg úgy lehet :) -
nothing special, dude!
autófesték? csak mert szemcsék nekem kicsit nagyok! de amúgy jó leszez! [#äljen] -
majd vidd ki fényre,ha lesz még jó idő,úgy adja vissza az igazi szinét inkább,de látszik hogy fasza,főleg az oldaláról készült képen. -
az még odébb van kicsit :) -
köcce, a színe nem ilyen, csak érdekesek voltak a fényciszonyok. Ennél kicsit lilásabb de a lényeg látszik. :) -
Ez igen!!! Gratula!! NAgyon szép lesz!