69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • gordon 24
    Ja olvassa a forumot! Remélem ir is majd! (haho Seaweed:DD)
  • Glpetyus
    Talán visszajön egyszer,a kis ...
  • Glpetyus

Te bajod
    Én haladtam a Zil-el,le van a két alapszinnel fújva (Egyiptomi változatot készítem el,sárga-zöld kombináció)
    Szép lesz,de még arrébb van mire elkészűl. (tréler sem lesz egyszerü...)
    LEHET,hogy szokásomtól eltérően berakok képeket az építés közbeni állapotokról is majd -.-
  • gordon 24
    Jaja. Amiota Seaweed nem jön azóta kivan a totyik megint.
  • modellmaker
    Ez van, sry, meg egyetem, meg abszolút nincs kedvem makettezni, még annyi se, mint nyáron.. =/
  • Glpetyus
    minő pangás :o
  • Glpetyus
    :)
  • modellmaker

Majd mesélsz, akkor máskor. :) Bye!
  • Glpetyus
    nyaraltam :)
    Most meg megyek haza,bye holnap
  • modellmaker
    Hol jártál báránykám? :)
  • Glpetyus

na,hi
  • CrazyCharlie
    Oks, kipróbálom
  • modellmaker
    1. Ne azt használd.
    2. HB-s vagy H-s (kemény legyen ez a lényeg) grafit ceruzaával húzd ki az éleket.
  • CrazyCharlie
    Én a Tomcat boltokban szerzem be a Humbrol festékeket. Bár az utóbbi időkben náluk sem hiánytalan a kínálat. Pl. az alpaszínnek tekinthető 155-ös Olive Drab már jó ideje beszerezhetetlen, de volt már, hogy 33-as matt feketét se kaptam hónapokig... Tudtommal importőrgond van a háttérben. Szal ha tudsz valahol a környéken Tomcat-et, próbáld meg ott.
  • CrazyCharlie
    Még egy kis
    1. Tömítéshez Revell Plasto-t használok. Csiszolásnál elég gyakran kitörnek kisebb tömítődarabkák a résből. Mitől van ez? Mennyi ideig kellene hagynon száradi a tömítőt?
    2. Harcjárművek és pilótafülkéknél a személyzet lába lekoptatja a festéket a padlóról, pedálokról. Én eddig azt csináltam, hogy lefestettem alapszínnel, koszoltam és utána egy kis ezüsttel szárazecseteltem. Nem igazán győzött meg a végerdmény. Van valakinek jól bevált technikája az élthű(bb) koptatásra?
  • ujfiju
    Hali!

Hol lehet beszerezni Humbrol festékeket? Eddig csak a http://www.jatek-makett.hu/ -nal láttam, de ott sincs mindegyik szín. Szeretném már jól kiprobálni a Humbrol festékeket. Annál is inkább, mert az éppen epülő magyar Mig-21 egyik színe H83, amit még átváltó táblázatban sem leltem.

koszi:
    ujfiju
  • CrazyCharlie
    Az SA-6-osnál is ezen vacillálok, de valszeg arra nem kerül fel semmi. Szerencsére SCUD-nál nem lesz ilyen probléma...
  • CrazyCharlie

Lassan befejezéséhez közeledik nálam a BTR-Saga. Kérdésem volna: IFOR-misziós magyart szeretnék csinálni belőle. Alig-alig találtam képet és azokon is inkább előröl volt fényképezve. Amit nem tudok, hogy a szerszámokat (fejsze, kalapács, hántoló, stb.)rárakták-e a járművekre, vagy nem??? Én még -1-2 ritka kivételtől eltekintve- nem láttam sem személyesen, sem fényképen MH-s kiállított v. hadgyakorlaton részt vett járművön szerszámot; még a rögzítő bilincsek is gyakran hiányoznak róluk. De mivel az IFOR háborús övezetben tevékenykedett ezért felrakhatták rájuk... Lényegében emiatt áll a munka, mert ha nem rakom fel a szerszámokat akkor el kell tömítenem a lyukakakt a testen... Szal most kell rá szerszám vagy sem? Vélemény?
  • CrazyCharlie
    Szépek! A motortér különösen jól néz ki szerintem!
  • MikX

• MikX
    Hali mindenkinek!
    egy kicsit szüneteltettem a makettezést az elmúlt időkben, de nemrég újra elkezdetem, és folytattam pár be nem fejezett munkát, plusz egy 599 GTB-t csináltam, ami hamarosan elkészül, pár apró dolog van csak hátra...
    Képek:

Szerk. áá, és a photobucketről nem lehet linkelni...
  • SgtChris
    Nem rossz-nem rossz! Picit sterilnek érzem, bár lehet, hogy csak az én agyamban kapcsolódik össze a csörömp a sárral!? Ettől függetlenül bárcsak itt tartanék, de most inkább, ha sikerül beszereznem, mint ahogy lentebb is írtam, a T-72-nek szavazok bizalmat.
  • CrazyCharlie
    Nem rossz, de nekem a Petyusé jobban tetszik-> #48843
  • SgtChris
    Zvezda BTR-80A Ezt láttad? Egész jól néz ki szerintem. Más. Részemről azt hiszem nem fárasztom magam a Zvezda T-72-essel, inkább körbefutom a netet a Tamiya után. A Hobbyeasy-ről rendelve kb.6,5k. Annyiért bőven jó. Persze, ha valakinek porosodik otthon a garázs sarkában egy raklapra való belőle, akkor nyugodtan dobjon meg egy mail-el!!!
  • Asguzai
    Szerintem Trumpeter Zil + hazi megoldas.
  • repvez
    mikor már leirtam már tudtam hogy nem az csak nem lehet szerkeszteni a hszt.
    Egyébként akkor még semmi közelebbi info nincs rola vagy lehet hogy ez egy házi készitésü cucc?
  • modellmaker

[center]Ferrari F1/89 640

• modellmaker

[center]1/48 Tamiya P-51D 8th AF

• CrazyCharlie
    Lásd itt
  • CrazyCharlie
    És készülj fel az idegtépő sorjázásokra...
  • CrazyCharlie
    Nem. A B-nél a ködgránátvetők elhelyezése teljesen más, mint az A-nál. De a Zvezda gyártja az A-t is, válaszd inkább azt.
  • SgtChris
    Na ez biztos láma kérdés, de a Zvezda T-72B-jét meg lehet építeni az ERA kiegészítő páncélzat nélkül is? (Mintha magyar lenne...) Tudom-tudom Tamiya a legjobb, meg minden, de ...
  • Asguzai
    Ez nem SA-2 (S-75)! Hanem SA-3 azaz S-125 Nyeva!
    http://en.wikipedia.org/wiki/S-125
    http://en.wikipedia.org/wiki/S-75_Dvina
    http://www.fas.org/nuke/guide/russia/airdef/s-125.htm

Az Eduard meg csak a Trumpeter SA-2-es vontato-hoz meg sima indotohoz gyart feljavito keszletet.
  • Jagi
    ha létezik olyan gyártó hogy Eduard akkor azé :)

maratás van hozzá egy kiló
    katt
  • CrazyCharlie
    Engem is érdekelne!
  • repvez
    meg tudja mondani valaki hogy ez melyik gyárto készlete és milyen cikkszáma van?Mert nem találom sehol ,pedig nagyon bejönne.
    Zil+SA2-es
  • CrazyCharlie
    Elvileg a magyar tábori zöldnek a 30-as felel meg leginkább. Én ehhez adtam(5 egységhez) 2 fehéret+1 sárgát. Szal kb. megkaptam a 105-öst...
  • CrazyCharlie
    Ha már a BTR-ről van szó, kezd nagyon elegem lenni belőle!!! Az ajtók az istennek se akarnak a helyükre passzolni, ráadásul az egyik zsanér úgy elpattant, hogy nem találom...istentelenül sok tömítenivaló van...4X-re se kaptam el a színét, bár az már nem is érdekel. Hogy megnyugodjak kicsit, elkezdtem a Scudot is, mégiscsak Dragon, pikk-pakk készen lesz...aztán annak az alkatrészei is jó sorjásak, kilökőtüske nyom van dögivel, az alváz eldeformálódott... Pedig most már nagyon jó lenne befejezni egy makettet
  • modellmaker
    Egyik sem. Ki kell keverni. Ráadásul szemre, mert a szakirodalomban megadott keverési arányokkal egy teljesen más színt kapsz.
  • repvez
    Egy BTR-80A-hoz melyik humbrol zöld passzol?A magyar tipust nézve