69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Glpetyus
    ehhez nem kell annak lenni :)
  • ChevyG #50811
    nem vagyok csörömpös:S
  • ChevyG #50810
    béke, f5re is az marad:)
  • Glpetyus
    Na inkább így,hátha vki nem tudja a békát eltüntetni

Dj : nem,másra gondolok
  • DJ Skyline
    ott elöl nem kéne matricának lenni?:D
  • Glpetyus
    Ki veszi észre a KURVA NAGY hibát a maketten?
    (a lentebb linkelt német fórumból van)
    ha béka,nyomj F5-t.
  • Glpetyus
    Szia :)
    Le :C
  • CrazyCharlie
    Jól néz ki
  • CrazyCharlie
    Úgy legyen, Ámen!
  • modellmaker
    LAV-AT Out Of the Box Building Italeri's kit

Part 1
    Part 2
  • modellmaker
    [mm melegebb éghajlatra kívánja a vizsgaidőszakot :CCCCCCCCCCCCC]
  • modellmaker
    Üdvözletem! Letelt a pihenés? :)
  • Glpetyus
    váhh..
    ez most a legújabb trendi',hogy fullra összerakják,aztán festik.Sok oldalon látni így.Csak tudnám mi ebben a jó.
  • LSL
    Volt már?
  • Aradebil2
    köszi a linket!
  • modellmaker
    Amik a doboz oldalán vannak nem biztos hogy Humbrol színkódok.

Az F-15-ös gépen alkalmazott álcázó színek és minták - Papp Levente oldala
  • modellmaker
    Annyira rakd össze ahogy neked jól esik. Ha nem félsz, hogy festés és koszolás közben letöröd az apró kiálló részeket rakd rá nyugodtan. Megjegyzem, hogy SOKKAL egyszerűbb a kis hülyeségek nélkül az életed, koszolás után is ráér azt feltenni.

szürke alapozó: azért mert ilyet kapott a boltba. általában szürke alapozót szokás haszálni, mert ez elég semleges szín, és teljesen jól kiadja az esetleges hibákat, pl. hol kell még kicsit csiszolni, tömíteni, stb.
  • modellmaker
    A Heller ezüst festéke különösen sz*r. Vegyél Hubrol, Revell vagy Model Master/Testors festéket. Azokkal könnyebben fogsz boldogulni. Ilyet elsősorban makettboltban tudsz beszerezni, vagy néhány játékboltban esetleg.

Az ecsettel festés lényege, hogy ne akarj elsőnek jó eredményt elérni. Legalább két réteg festékre van szükség. Legjobban egy megfelelő méretű lapos ecsettel és HÍGÍTOTT festékkel lehet nagy felületet festeni. Nem kell, hogy nagyon híg legyen a festék, csak hígabb, mint ahogy az tégelyben van. Belülről kifelé, a szélek felé húzd a festéket.

Tehát először csak kend be mindenhol "színnel", majd mikor ez rendesen megszáradt, fesd át egy másik réteggel. Ne húzgáld át az egyszer felkent festéket többször is, mert a 2-3. húzás csak visszamossa amit elsőnek felvittél.
  • Aradebil2
    Sziasztok!

Karácsonyra megkaptam első makettemet,egy Heller F-15 A(B) Eagle-t.Hiába rágtam muterék fülét,h lehetőleg olyan kittet vegyenek amihez van pl festék,de sajna nem sikerült megérteniük,így most festék után kéne néznem:)
    Nagynehezen sikerült kisilabizálni a fekafehár festési útmutatóból h Humbrol 127-es és 128-as Humbrol kell a test 95%-ához.a gond ott kezdődik h a doboz oldalán a paints rublikában teljesen más kódok vannak:11-27-33-34-53-65-86-90.Ezek mik?Gondolom a sok kis szín egy-egy rakétához,fülkéhez kellenek.De akkor miért nincs a felsorolásban a két "főszín" a 127 és a 128?
    Bocsi,tudom h amatőr a kérdés,de mire vége az ünnepnek,már szeretném elkezdeni csinálgatni első makettem.Segítséget előre is köszi!
  • Adam II
    Boldog Karácsonyt!

Nos karácsonyra kaptam egy Academy M1A1 Abrams Iraq 2003 makettet.
    Rákerestem hátha valaki rakott már össze ilyet és ezt találtam. Sajnos németül nem tudok de a képek alapján felmerült bennem néhány kérdés.

Szerintetek melyik a jobb ha szinte teljesen összerakom (mint ahogy a német srác tette) és úgy festem le vagy az apróbb részeket (géppuska ,pótkerék ,stb..) külön fessem?

A másik miért szürke alapozót használ?
  • Toby0501
    Hello! Először is Boldog Karácsonyt mindenkinek!
    Másodszor pedig az lenne a kérdésem, hogy egy kezdő makettező számára milyen festési módszert és eszközket javasoltok? Az alany egy Peugeot 206 WRC (Heller) ezüst színű <- és itt a gondom! Mert ami ezüst színnel eddig dolgoztam (az is heller festék volt -.-') ecsettel csíkos lett és nem is takart igazán. Honnan lehet egyébként beszerezni festékeket? Milyet érdemes? Előre is köszi!
  • DJ Skyline
    Boldog Karácsonyt kívánok én is Mindenkinek!
  • Jeffjohnson
    Télapó találkozik az utcán egy kislánnyal:
    -Ha adsz egy puszit kapsz egy szaloncukrot.
    Mire akislány:
    -És ha leszoplak enyém a zsák?

Kellemes Karácsonyt mindenkinek!
  • CrazyCharlie
    Boldog és Makettben Gazdag Karácsonyt!
  • modellmaker
    Köszönöm! És hasonlókat kívánok én is mindenkinek!
  • gordon 24
    Viszont!!! És Boldog karácsonyt!
  • Glpetyus

jah,had legyek az első,hogy boldog karácsonyt kívánjak minden makettesnek a topikban
  • Glpetyus
    majd egyszer :)

Majd ha nagyon "kézimunkázhatnékom" van,csinálok a BR52-eshez egy dio-t,már elképzeltem: egy híd,alatta nem víz,hanem út,amin meg vmi -német- harjármű halad el.
    ó,ha annyi időm lenne,amennyi nincs....nameg a helykérdés ugye..
  • modellmaker
    Te érzed, hajrá!
  • Glpetyus
    Rámjött az ötperc'.
    Akarok építeni saját anyagokból,saját kútfőből egy egyedi makettet,ami vagy egy űrhajó (olyasmi,mint pl az aliens-ből a Sulaco,tehát vmi "emberi" ),vagy vmi űrbázis lenne.
    Szeretem a sci-fi-t akár könyvben,fimben,vagy játékban....+ ez már régóta érlelődik bennem.
    Bár most is csak az érlelődés szintjén van,mert ehhez aztán tényleg kurva sok idő kellene.
    (de legalább így télen mégiscsak több időm lenne rá)
  • modellmaker

aha, köszi! ^^
  • Glpetyus
    későn szóltál
    te készítetted? szép lett
  • modellmaker
    Petyus, nincs ellenvetés!
  • modellmaker
  • modellmaker
    jóhát erről én nem tehetek :D

mondjuk nálunk is akkora képek vannak, vagyis 800*600, de inkább csak helyhiány miatt. :D
  • Glpetyus
    az isten b@ssza meg azokat az oldalakat,amelyeken még mindig a 640x480-as felbontású képek a divat.
  • modellmaker
    ??
  • Glpetyus
    hátizé
  • modellmaker
    Lusta vagyok a képeket egyesével bepakolni, szal link.
  • Glpetyus
    :)