69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Glpetyus
    Kurva istenit,hogy nem találok egy kurva festési sémát ehhez a ... BR-hez,szét google-ztem az agyam,de lóf@szt se találok.
    Nehogymár csak a civil (fekete),vagy a szürke-sárga kombináció közűl lehessen választani..
    Láttam a neten direkt a tipussal foglalkozó könyvet,persze külföldön,meg átpörgettem egy csomó fórumot,de semmi értelmes.
    grr :C
  • modellmaker
    Ettől függetlenül dárga. :D
  • modellmaker
    De ez gecijó! Ilyet néztem én is. A hozzávaló marófejek, etc nagyon jó minőségűek.
  • Glpetyus
    nekem egy kinzo gyártmányú van,az 9K volt vagy 6 éve,mostmár 5-ért megkapod. (állítható fordszám,koffer,ezer tartozék..stb)
    sztem ez marha drága 24-ért.
  • CrazyCharlie
    Ok, köszi
  • CrazyCharlie
    Kösz az infót, akkor maradok a "tiszta" verziónál
  • modellmaker
    Az enyém vmi noname cucc. Lényegében tök mindegy melyiket veszed. Ami neked szimpi.
  • CrazyCharlie
    Közben találtam magyar oldalt is itt!
  • CrazyCharlie

Jártam a Praktikerben és megláttam ezt Elég húzós, 24k az ára úgyhogy nem vettem meg azonnal, de hát gondolkodom rajta...ja és ajándékkép jár hozzá egy 1:24-es Revell F1 versenyautó, természetesen Dremer feliratozással... Ti milyet használtok, ha egyáltalán?
  • Glpetyus
    :DD
  • modellmaker
    Ez aztán a bizonytalanság. :D
  • modellmaker
    Egy harckocsinak két állapota van:

- amikor agyig sáros
    - amikor lemosták róla a sarat

Köztes állapot - olyan, amit a magyar makettezők előszeretettel alkalmaznak, mert az mutat jól - NINCS
  • Glpetyus
    Jaj,ne is mond,azon agyaltam milyen taktikát vessek be,hogy késöbb ne csesszem el a már kész felületet....minden darabot külön festeni meg luxus...és nem kicsit idegölő :)

őőő...még nem tudom,vagy szürke alapon a sárga,vagy fehér(vagy világos szürke) csíkozással.
  • modellmaker
    :D:D
  • ChevyG #51159
    vidám lesz festni:)

apropó! meljik festést választottad?
  • Adam II
    Én nem tudom. Simán szar. Ha nincs lelakkozva akkor ha egy moj ráfingik már atomjaira szakadva lepereg a felületről.
  • Glpetyus
    áhh,amúgymeg így is jó,most tünt csak fel,hogy a galériádban ki is lehet nagyítani a képeket ( ),így már jobban látni.
    Jóezígy
  • CrazyCharlie
    Köszönöm.
    "bár sztem kicsit lehetne még koptatni,meg "retkezni"
    Igazad van, de nézd meg ezt az oldalt:katt Alig-alig van kopás a hk-n, porozni akartam/akarok, csak nem kapok megfelelő pasztellkrétát, majd pótolom...
  • Glpetyus

hát úgy ahogy MM mondja.
    más nem szokott "felázni" pláne egy kis átmosástól...mi a f.. van az academyvel ? :o
  • Adam II
    Megjöttél :D

A gond az ,hogy az Academy matrica szokás szerint szar. Tökmindegy milyen felületre teszem fe fényes mert maga a felülete csillog szóval csak a végső lakkréteg fog rajta segíteni. A baj az ,hogy kipróbáltam egy másik régi maketten a matricák nem állják az átmosást mert feláznak és atomjaikra szakadnak.
    Tehát csináljam meg az átmosást majd rakjam fel a matricákat és mehet rá a lakk vagy ahogy Modelmaker mondta rakjam fel a matricákat lakkozzam le majd mossam át és fújjak rá még egy lakkréteget?
  • Glpetyus
    azt olvasgatom :)
    arra jutottam,hogy ennyit nem ér :D
  • modellmaker
    Makettinfon nézz szét a műgyantaöntés topicban. Ott segíteni is tudnak, ha valahol elakadsz.
  • Glpetyus
    Azon gondolkodtam,hogy megpróbálkozom ezzel a műgyantás sokszorosítással.
    Pl dobozok,ládák,(homok)zsákok,stb.

Nagyjából tudom/sejtem mi kell hozzá -folyékony silicon + műgyanta-,csak ugye ilyenkor jön az,hogy hol a rákban lehet kapni..
    [utánanéz]
  • Glpetyus
    jaaaa
  • Glpetyus
    dehogynem :-)
  • modellmaker
    Ez egy állat. :D Így elmenne rakétasilónak is. :D
  • modellmaker
    Ezt már elkezdtem vizsgaidőszak előtt jóval, még tán' október vége felé, most jutottam el oda, hogy be is fejezzem. :D Szal nem volt ez sem villám munka. :D

És meglepően könnyen megmunkálható a pala.
  • modellmaker
    Nem örülsz, hoty élünk? Oo
  • Glpetyus
    Én se tétlenkedtem.
    Bocs a fos képért.
  • Glpetyus

reggelt
    Látom megtáltosodtatok :)
    Charlie frankó lett az M60-as,bár sztem kicsit lehetne még koptatni,meg "retkezni".
    MM : dobott a csajod,vagy mivan?,máskor 3 hónapig egy katapultülést csinálsz,most meg ezt csak így ? .

• Glpetyus

Spamtopig o.O
  • modellmaker
    :D
    na az még odébb van. :C
  • PrasCo
    Na jó, de én amúgy is "fleur de mal"-ista vagyok, rám nem kell ilyen szempontból adni. :D
    Na, majd ha a gépállat rákerül! ^^
  • modellmaker
    A képen egyenletesen egyszínűnek látszik, pedig foltos, meg több árnyalat van rajta, ahogy kell. IRL sokkal jobban mutat.
  • modellmaker
    :D:D

Nem is ruszki csoda betonja lesz. :)
  • modellmaker
    Képet majd! :)
  • PrasCo
    Schön! :) Magyar viszonyokhoz szokott szememnek csodálatosan "steril" beton. :D
  • Adam II
    Ha minden jól megy hétvégén kész lesz a "Harcimalac".

• modellmaker
    Befejeztem ma a Bronco alá a taxi way-t. :)

Csak linkben, mert nagyok.

egyik
    msáik
  • Adam II
    Minek képet linkelni ha megadtad az album linkjét?