69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Mark007
    Sziasztok!
    Megint én.. :)
    Valaki tud valami infót erről:?
    TAMIYA 1/24 SUBARU IMPREZA WRC 2002 24259

Vagy Tamiya, szóval annyira rossz nem lehet?
  • kemszi2
    tudom,szerettem is volna már az egyik szekrényemet beüvegeztetni,csak egyik ismerősünk sem vállalta el aki ilyennel foglalkozik.most 1 sima vitrinen gondolkozom
  • gordon 24
    Zsirok! Gratula..

De csinálj nekik valami zárt szekrényt mert igy tönkre mennek.
  • gordon 24
    :D THX

Hát szerintem minimum 2 hét vagy lehet több.. A festések miatt, meg lakkozni kell a kasztnit is.. Utánna azt is összekell rakni.. Hát van még vele meló..
    Most ez van kész amit látsz, meg a kasztni matricázása.. Szóval ja:D
  • kemszi2
    jóljól.még csak egy.de nem sokára gyarapodik a terveim szerint
  • Lunki88
    Jól látom, ott figyel egy Lancia Delta? :D
  • Lunki88
    Adja nagyon. Kb. mikor lesz kész? :D
  • kemszi2
    az eddigiek:
  • kemszi2
    na majd csinálok képet róla XD bár azért kezdőknek tökéletes.és ha sikerült kipofoznom még jó lehet
  • gordon 24
    :D
    Magyarul szar:D Hát ez sincs sok anyagból sajna. Mert azért lehetett volna ezt még bonyolitani, de ahhoz képest jó..
    Sajnálom hogy nincs motor benne.
    A belső terében is csak kevesebb cucc van.. Igaz ez egy tura autó.. Az igazis sincs túl bonyolitva.. Inkább a Sully csökkentés a lényeg:D
  • kemszi2
    na szóval az a humbroll leginkább heller
  • kemszi2
    ja XD 10-20 darabból összevan rakva.nekem az első olyan volt pug 206 wrc.már a "bontóban" van.éppen egy wrc cc készül belőle:D
  • gordon 24
    Azt nem is ismerem:D Jókat gyártanak azok is??
  • kemszi2
    humbrollra tippeltem volna
  • gordon 24
    THX!!

Hát Tamya! Ez a szó mindent elmond róla..
  • kemszi2
    csak magamat tudom ismételni:jól néz ki!
    de úgy látom a maga a makett is elég jó kis kit
  • gordon 24
    Sziasztok!

Nagyából kész a hasi:D

• Glpetyus
    egyébként lakkoztam még a múltkor egy figurát,fogom a jól bevált humbrol matt lakkot,felhigítom,felfújom a felületre,erre száradás után egy fehér "szar" lett az egészből,főleg a mélyebben ülő részek úgy néztek ki,mintha fehérrel befolyattam volna...-Igen,káromkodtam,nem kicsit,viszont annál választékosabban,és kellő hosszan-
    szerencsére "csak" a fejét tettem tönkre...
    (végülis lakkbenzines átmosás segített,a lakk lejött,az akríllal festet "arc" megmaradt)
    Nem tudom mi volt a probléma,de azóta is jelentkezett egyszer,bár akkor már óvatosabb voltam,így kárt nem okozott.
    Én a lakkbenzinre gyanakszom,de azért furcsálom,mert jópár éve ezt a márkát használom..
  • Glpetyus
    :DDD
    hülye :)
  • modellmaker
  • Glpetyus
    modellméker kolléga jól mondja
  • modellmaker
    Több, vékony réteg lakk.
  • bgabor
    Na, első lakkozásom tapasztalatai:
    Kábé 65-35% arányban higítottam (a 35 a higító). Egyes helyeken roncsolta a festést, más helyeken, amit két rétegben is lefestettem, rendben volt.(tehát ebből rájöttem hogy minden egyes helyre minimum két réteg festés kell) Viszont a végére eltömítette a szórópisztolyt.

Tehát akkor a megoldás több réteg festés, nagyobb higítás?
  • modellmaker
    Nana, ne vedd készpénznek amit írtam a hígításról. ÉN kb ilyen arányban hígítom. Próbálgasd. Ha ecsettel festesz akkor sűrűbb kell legyen. Ha pisztolyból fújod, akkor jó ha híg.

Ha alatta is enamel - ezt hígítod hígítóval (nem acryl - ezt hígítod vízzel) festék van akkor vigyázni kell, nehogy sok legyen a hagító és megmarja az alapszínt.

Adagolj ki egy kis lakkot, tegyél hozzá hígítót, (mondjuk 2:1 arányban) próbáld ki vmin, hogy rendesen terül-e, ha tré akkor még hígítsd. De ne ess át a ló másik oldalára.

Ez csak leírva ilyen bonyi. :D
  • bgabor
    Kösz a segítésget! Tehát felkeverni és 1:1 arányban higítani.
    A belerakott higító nem fogja megsérteni a festést, amire ráfújom a keveréket?
  • modellmaker
    Felkeverni. De nagyon jól. Ha nem kevered fel rendesen, akkor foltos lesz.
  • bgabor
    Oké. Lakkal kell valamit előtte csinálni? Ömgyújtóval melegíteni, felkeveni, összerázni? Mintha valami leülepedett réteg lenne az alján az üvegnek.
  • modellmaker
    Igen, hígítani kell. Én sokkal jobban szoktam hígítani, mint a festéket, kb 1:1 arányban, és inkább több vékony réteget viszek fel. (Ez azért már eléggé utolsó munkafázis, nem célszerű ilyenkor elrontani. :D)
  • bgabor
    Lehet, hogy hülye kérdés:
    MM matt lakkal akarom lefújni a makettet, szórópisztollyal.
    A lakkot ugyanúgy szükségeszerű higítani fújás előtt, mint a festéket?
    Ha igen, milyen arányban kell?
  • modellmaker
    Jól van.
  • Glpetyus
    Ez hogy jött össze..
  • Glpetyus
    mad h akész :)
  • Glpetyus
    mad h akész :)
  • modellmaker
    Ja télleg. :D:D

képt? :)
  • Glpetyus
    Mármint a BR? :)
    készülget
  • vass17
    hmm, kicsit drágák, nekem elég lenne egy mezei Revell vagy academy lánctalp is, csak ne ez a Magictrack:@ Tudom, első tankom, de baromira nem tudom, hogy rakjam fel rá ezt... Mindig szétesik, nekem nem fontos, hogy ilyen lánc legyen rajta, jobb lett volna ha statikus...
  • modellmaker
    BTR?
  • DJ Skyline
    valamikor meg kihalt sivatag, semmi se jó ázek :DD
  • modellmaker
    kusé :D
  • Hecker007
    köszi a segítséget