69150
-
Sziasztok!
Megint én.. :)
Valaki tud valami infót erről:?
TAMIYA 1/24 SUBARU IMPREZA WRC 2002 24259
Vagy Tamiya, szóval annyira rossz nem lehet? -
tudom,szerettem is volna már az egyik szekrényemet beüvegeztetni,csak egyik ismerősünk sem vállalta el aki ilyennel foglalkozik.most 1 sima vitrinen gondolkozom -
Zsirok! Gratula..
De csinálj nekik valami zárt szekrényt mert igy tönkre mennek. -
:D THX
Hát szerintem minimum 2 hét vagy lehet több.. A festések miatt, meg lakkozni kell a kasztnit is.. Utánna azt is összekell rakni.. Hát van még vele meló..
Most ez van kész amit látsz, meg a kasztni matricázása.. Szóval ja:D -
jóljól.még csak egy.de nem sokára gyarapodik a terveim szerint -
Jól látom, ott figyel egy Lancia Delta? :D -
Adja nagyon.
Kb. mikor lesz kész? :D
-
az eddigiek:
-
na majd csinálok képet róla XD bár azért kezdőknek tökéletes.és ha sikerült kipofoznom még jó lehet -
:D
Magyarul szar:D Hát ez sincs sok anyagból sajna. Mert azért lehetett volna ezt még bonyolitani, de ahhoz képest jó..
Sajnálom hogy nincs motor benne.
A belső terében is csak kevesebb cucc van.. Igaz ez egy tura autó.. Az igazis sincs túl bonyolitva.. Inkább a Sully csökkentés a lényeg:D -
na szóval az a humbroll leginkább heller
-
ja XD 10-20 darabból összevan rakva.nekem az első olyan volt pug 206 wrc.már a "bontóban" van.éppen egy wrc cc készül belőle:D -
Azt nem is ismerem:D Jókat gyártanak azok is?? -
humbrollra tippeltem volna 
-
THX!!
Hát Tamya! Ez a szó mindent elmond róla.. -
csak magamat tudom ismételni:jól néz ki!
de úgy látom a maga a makett is elég jó kis kit -
Sziasztok!
Nagyából kész a hasi:D
-
egyébként lakkoztam még a múltkor egy figurát,fogom a jól bevált humbrol matt lakkot,felhigítom,felfújom a felületre,erre száradás után egy fehér "szar" lett az egészből,főleg a mélyebben ülő részek úgy néztek ki,mintha fehérrel befolyattam volna...-Igen,káromkodtam,nem kicsit,viszont annál választékosabban,és kellő hosszan-
szerencsére "csak" a fejét tettem tönkre...
(végülis lakkbenzines átmosás segített,a lakk lejött,az akríllal festet "arc" megmaradt)
Nem tudom mi volt a probléma,de azóta is jelentkezett egyszer,bár akkor már óvatosabb voltam,így kárt nem okozott.
Én a lakkbenzinre gyanakszom,de azért furcsálom,mert jópár éve ezt a márkát használom.. -
:DDD
hülye :) -
-
modellméker kolléga jól mondja -
Több, vékony réteg lakk. -
bgabor #52192 Na, első lakkozásom tapasztalatai:
Kábé 65-35% arányban higítottam (a 35 a higító). Egyes helyeken roncsolta a festést, más helyeken, amit két rétegben is lefestettem, rendben volt.(tehát ebből rájöttem hogy minden egyes helyre minimum két réteg festés kell) Viszont a végére eltömítette a szórópisztolyt.

Tehát akkor a megoldás több réteg festés, nagyobb higítás? -
Nana, ne vedd készpénznek amit írtam a hígításról. ÉN kb ilyen arányban hígítom. Próbálgasd. Ha ecsettel festesz akkor sűrűbb kell legyen. Ha pisztolyból fújod, akkor jó ha híg.
Ha alatta is enamel - ezt hígítod hígítóval (nem acryl - ezt hígítod vízzel) festék van akkor vigyázni kell, nehogy sok legyen a hagító és megmarja az alapszínt.
Adagolj ki egy kis lakkot, tegyél hozzá hígítót, (mondjuk 2:1 arányban) próbáld ki vmin, hogy rendesen terül-e, ha tré akkor még hígítsd. De ne ess át a ló másik oldalára.
Ez csak leírva ilyen bonyi. :D -
bgabor #52190 Kösz a segítésget! Tehát felkeverni és 1:1 arányban higítani.
A belerakott higító nem fogja megsérteni a festést, amire ráfújom a keveréket? -
Felkeverni. De nagyon jól. Ha nem kevered fel rendesen, akkor foltos lesz. -
bgabor #52188 Oké. Lakkal kell valamit előtte csinálni? Ömgyújtóval melegíteni, felkeveni, összerázni? Mintha valami leülepedett réteg lenne az alján az üvegnek. -
Igen, hígítani kell. Én sokkal jobban szoktam hígítani, mint a festéket, kb 1:1 arányban, és inkább több vékony réteget viszek fel. (Ez azért már eléggé utolsó munkafázis, nem célszerű ilyenkor elrontani. :D) -
bgabor #52186 Lehet, hogy hülye kérdés:
MM matt lakkal akarom lefújni a makettet, szórópisztollyal.
A lakkot ugyanúgy szükségeszerű higítani fújás előtt, mint a festéket?
Ha igen, milyen arányban kell? -
Jól van. -
Ez hogy jött össze.. 
-
mad h akész :) -
mad h akész :) -
Ja télleg. :D:D
képt? :) -
Mármint a BR? :)
készülget -
vass17 #52179 hmm, kicsit drágák, nekem elég lenne egy mezei Revell vagy academy lánctalp is, csak ne ez a Magictrack:@ Tudom, első tankom, de baromira nem tudom, hogy rakjam fel rá ezt... Mindig szétesik, nekem nem fontos, hogy ilyen lánc legyen rajta, jobb lett volna ha statikus... -
BTR? -
valamikor meg kihalt sivatag, semmi se jó ázek :DD -
kusé :D -
köszi a segítséget