69150
-
na beleegyeztek a szülők akkor jön egy golf gti, revell airbrush (ha hülye vagyok ha nem
)
-
inkább mondjuk azt hogy már messze vagy a mestertől mert azt a szintet is túllépted amúgy meg örülnék én ha így tudnák makettezni -
Mestertől még messze vagyok,de azért köszi
-
egy msn cím váltásra én is feliratkoznák privibe 
(jó a mestertől tanulni mert a bmw alapján te már egy mester vagy és grat hozzá) -
Sok sikert 
-
na imádkozunk, hogy jó kis fujimi makett és megrendeljük
aztán majd írók róla véleményt ha rossz akkor itt van rá az egész nyáriszünet majd feljavítom, egy buragót már sikerült feljavítani
-
prv
-
Az autó nehézsége a kasztni fényezése...az a leg szembetűnőbb,ott minden apró hiba megmutatozik,és hibátlan,csillivili fényezést összehozni nem egyszerű:) -
egy msn címet adnál nekem privibe? :):P -
autót kicsit egyszerűbb, legalábbis szerintem, egy tanknál legalábbis biztosan, énse csináltam még túl sok maketett, legalábbis kocsit meg tankot, repülőket elég gyorsan összerakosgattam, meg ott még a festéssel se volt gond, igaz az már nagyon régen volt :D, meg volt közben egy kis modellezés is, de most hogy megint elkezdtem rájöttem hogy egy kocsit sokkal egyszerűbb megcsinálni (kivéve talán a bukócsöveket azokkal mindíg szívok) -
hát az igaz hogy nem vagyok vagyok még amatőr szinten se, de azért kezdő se 4 repülő makettet már csináltam csak még autót nem -
Hát ezt nem igazán ismerem,de ez még lehet,hogy a rosszabbik szériából van..szerintem amit linkeltem az talán jobb ennél -
mutasd meg nekik a topicban a leírtakat, szerintem ha az itteni érveket elolvassák megértik hogy hosszú távon gazdaságosabb hogyha vesznek neked egy kompresszort -
egy ilyet énis szívesen összeraknék :)
még lehet hogy lesz is egy ilyenem, bár most még egy '99-es Subarut néztem ki tamiyát, de lehet hogy azzal együtt veszek egy ilyen golfot is -
Hát,ha még a szüleid előtt is titkolóznod kell meg hasonlók az nem sokat segít a dolgon
De szerintem,ha elmagyarázod nekik azt,amit lentebb leírtam,talán ők is megértik,hogy inkább kompresszort érdemes venni
-
golf 1 gti makett-ről link:http://www.megamakett.hu/product_info.php?products_id=1345&osCsid=d54cd2149b7ebe849c34f141e8cee93d
-
szüleim nem nagyon szeretnék ha egyszerre 30e-t adnák ki szerintük ilyen hülyeségre, viszont azt nem veszik észre ha havonta veszek 3ezerért vmit ezért jó a revell -
Kompresszor nekem is volt itthon,az mondjuk óriási mázli volt:)
Ez pl nem rossz kezdő makettnek -
én 15-ért néztem ki egy airbrusht, de most nincs rá pénzem, haver ugyanolyat vesz, majd kölcsönkérem tőle :) és később ha lesz rá keret megveszem énis, kompresszor az meg már nem gond, csak le kell menni a garázsig és van normál méretű minden extrával megáldott nagyméretű kompresszor :) -
Konkrétan melyikről van szó?egy doboz fotó sokat segítene,hogy megnézzem milyen is:) -
írtam, hogy golf 1 gti -
Golf 1 GTI-t nézett ki, azzal szemeztem énis, de a BMW óta félek kicsit a Fujimitől :S -
biztos jó de vw-fan vagyok tehát csak ilyen típusok jöhetnek szóba:
Audi, Auto Union, Bentley, Bugatti, DKW, DKW-Vemag, Horch, Lamborghini, MAN, NSU, Porsche, Scania, Seat, Skoda, VW, Wanderer -
Melyikre gondolsz?hányas golf?mert pl. amit nemrég adott ki 5-ös golfot a fujimi,az elég jó -
Köszi:)
Bennem már az elején megfogalmazódott,hogy ha komolyan akarom csinálni,akkor a minimum egy tisztességes airbrush pisztoly beszerzése... és meg is vettem,hogy úgy makettezhessek ahogy szeretnék! Igaz utána egy darabig állt az egész pénz híján,de megérte,és nemrég megtörtént a csere,eladtam a régit és vettem egy új pisztolyt,így már a második pisztolyt taposom:) -
és a golf I GTI is a rossz szériába tartozik? (ugye nem) -
nem azt mondtam hogy mind rossz mint olvashattad van olyan ami jó belőle, kicsit zsákbamacska, vannak jobb és rosszabb kitjei -
ez nagyon jól néz ki, grat hozzá :)
énis igyekszem a legtöbbet kihozni a makettből, de sajna énis egy rossz airbrushal rontottam el az egészet, egyszerűen nem lehet beállítani rajta hogy mennyi festéket nyomjon ki magából és nagynem lehet vele szépen festeni, kb a revell is ilyen vagy inkább mégrosszabb -
Olyan dolgokat kérsz,ami majdhogynem lehetetlen...magyarországon minden makett 4-5ezernél kezdődik,ha szar,ha nem:) Az egyetlen magyar oldal amit ajánlani tudok ezügyben,a megamakett,amit már a múltkor is említettem...nézd meg az autós kínálatukat,van egy pár egész olcsó és jó makett (pl tamiya mazda rx-7 asszem olyan 4ezer körül volt,és jó makett,még motorja is van!) -
még leírás is létezik kompresszor készítésről:) -
ha a fujimi ennyire rossz akkor tudtok egy jobb minőségű golf I GTI-t ami magyarországon is megvehetek és nem kerül többe 5e ft-nál? -
Keríts valahonnan egy tönkrement hűtőt és szereld ki kompresszort ha olcsón meg akarod úszni. -
Egyébként pont egy ilyen makettet építek újra/át :P Csak ez nem M-es
Így áll most
-
Az a makett amiről beszélsz a fujimi legrosszabb szériájából való,nincs min csodálkozni sajnos,sz*r az egész:) Az újabb fujimi makettek viszont pöpecek,és mármár tamiya minőségűek -
Őszinte legyek? nagyon nagy hülyeséget csinálsz...
1: Valószínűleg (jobb esetben) rá fogsz kapni a makettezés ízére,és nem fogsz tudni leállni:)Tapasztalatból mondom..
2: Ebből adódóan nem csak 30 autót fogsz csinálni,hanem ki tudja hányat...arról nem is beszélve,hogy hülyeség ilyen számításokat végezni,hogy 10flakon=30autó és hasonlók,mert az,hogy egy flakon hány autóra elég,baromi sokmindentől függ... a festéktől,a makett nagyságától,az alkatrészek számától,satöbbisatöbbisatöbbi...
3:Nem győzöm hangsúlyozni,hogy a lehető leg rosszabb választás azt a pisztolyt megvenni,meg fogod bánni,akármilyen ügyes vagy,nem fogsz tudni vele igazán szépet festeni,és sosem leszel elégedett a munkáddal!:)
Plusz nemtudom miért jobb 10 flakont venni 30ezerért,meg egy kulagép airbrush-nak nevezett fröcskölőt 12ért,mikor 30ért kapsz kompresszort,meg 7-8ért vadonat új rendes,fasza airbrush pisztolyt,amivel már lehet is szépet festeni!
Nem akarlak semmire rábeszélni,és nem kapok jutalékot az eladott airbrush pisztolyok után (
),mindössze próbállak lebeszélni a legnagyobb marhaságról amit csinálhatsz,és valószínűleg végleg elmegy majd a kedved a makettezéstől..
de én többet nem szólok bele,ha neked ez így jó,akkor csináld ahogy akarod 8) -
illetve a makettről egy képért is hálás lennék -
háát isten óvjon a Fujimitől, nekem egy DTM-es '87-es M3 E30-am van tőlük, de ennyire rossz minőségű makettel még nem találkoztam, a műanyag az kemény, tiszta sorja az egész, rengetek csiszolóvásznat elhasználtam hozzá és még nincs kész, illeszkedései nagyon rosszak és ahogy észrevettem helyenként pontatlan is +hiányosságok is vannak, pl: kifelejtették a kipufogót a kitből...
a Tamiya Toyota Sard Supra GT-vel már ilyen probálmáim nem voltak -
Sziasztok!
Na úgy néz ki, hogy megveszem a revell airbrush készletet, mert ha egy flakon hajtógáz, ami 3ezer, 3 autóhoz elég, akkor ha veszek 10 flakonnal 30ezerért (mint egy kompresszor) az elég 30 autóhoz és nem vagyok valami nagy makettező, tehát nekem ez elég kb. 2évig, aztán ha majd nagyon belejövök a makettezésbe akkor majd veszek egy nagyon profit, ecsettel pedig nagyon nem tudok bánni.
Az első autó amit airbrush-sal szeretnék festeni az egy Fujimi VW Golf I GTI lenne link:http://www.megamakett.hu/product_info.php?products_id=1345&osCsid=d54cd2149b7ebe849c34f141e8cee93d
és efelől szeretnék érdeklődni, hogy mennyire részletes a makett (belső tér, matricázás, stb.) tehát minden érdekel a makettel kapcsolatban. (hiányosságok, stb.)
Akinek van/volt már ilyen makettje az írjon le róla mindent!
Előre is köszi! -
vass17 #52296 szerintem inkább maradj ecsetnél, ameddig nem tudsz kompresszort venni, mert ez a flakonos izé csak ráfizetés, ráadásul nem kevés. Nem tudom milyen kategóriában makettezel, de ha megtanulsz a festékekkel és az ecsettel bánni, nem is fogsz különbséget észrevenni:D [na jo egy keveset]:) -