69150
-
És a postaköltség nem magas úgy?
Maradj itt légysszi is segíts nekem^^
Vagy add meg az msnd -
vannak motorok is, igaz én még nem láttam túlsokat mondjuk engem azok nem igazán érdekelnek, rendelni leginkább külföldről érdemes pl: hobbyeasy.com -
Ahham, és milyen boltot ajánlotok? Motorok esetleg nincsenek? azok is jók.. Autó + motoor, először valami egyszerűt, de pofásat akarok, és meglehet ugy csinálni szépr,hogy megveszem a makettet és 0 forintba kihozom készre szépre? -
nem érdemes elkapkodni sem mindíg csak akkor csináld amikor nagy kedved van hozzá nem szabad sietni át kell nézni a összerakást is mi miután jön esetleg elöre megnézni mert sokszor nem egyértelmü a rajz neten érdemes megnézni ,hogy a valóságban hogyan néz ki az amit éppen összeraksz -
Engem főleg autók érdekelnének, és lehetőleg az olcsóbb fajátbóül egyelőre:) -
a mennyi időre tudok választ: attól függ hány darabból áll és hogy milyen a minősége, mert pl hogyha a sorját kell vakarni minden apró darabról azis időigényes, ha megy 800+ darabból áll akkor azért telik sok időbe -
PMben légyszi írja le nekem ezekt:
-Honnan érdemesd rendelni?
-M?ennyi idő összerakni valamit?
-ilyen alapabb dolgokat.
Lőre is köszöönm -
jól néz ki 
-
Bala10 #52366 
-
Közelít a célegyeneshez a pug 
-
Attól függ milyen dolgok érdekelnek, ahogy az előttem szólók írták lehetőleg valami olcsóbb makettel, pl revell nagyonjó kis repülőket és tankokat csinál, amikenek még a minősége is megfelelő (jobb mint egy italeri), ami még kell:
-építéshez: ragasztó(ebből én az ecsetes revell-t ajánlom), csipesz(lehetőleg orvosi, azzal lehet a legjobban dolgozni, de megfelel kezdésnél egy jobb szemöldök csipesz is), kisolló, szike, oldalcsípő
-festéshez: elsőnek egy ecsetkészlet (4-000-s méretig, érdemes drágábbat venni aminek nem hullik a szőre) és persze festék, ha már ezekkel megy a festés és komolyabban is akarsz makettezni akkor később airbrush és kompresszor -
Makettinfo
csipesz,ragasztó én jelenleg revell ragacsot használok olló(minél kisebb) pár csiszolópapír minél nagyobb finomságú (2000-es de lehet kisebb is attól függően mihez kell) ill. valami éles hegyes én orvosi szikét használok. -
és milyen eszközöket kell beszerezni kezdetként?
esetleg vmi magyar nyelvű oldal, ahol általános tanácsokat olvashatok? -
Minél egyszerübbel mondjuk egy Pak-al vagy valami viszonylag kevés darabból álló jármüvel persze attól is függ mi érdekel meg mennyire akarokod jól megcsinálni és persze ,hogy a pénztárcád mekkora 
én kb. olyan 3/4 éve kezdtem el vettem egy Italery 7.5cm Howitzert (2.Vh.-s dolgokat építek) olcsó volt kevés darabból állt viszont minöségre valami halálgagyi volt azóta összeraktam egy italery pak38-at is ami picit jobb minöség volt de még mindíg nem éri el mondjuk egy Tamiya vagy Dragon szintjét viszont lehet kapni a sarki modellboltba nem kell rendelni és ha elrontod mindjárt nem olyan gáz mintha egy csili vili Dragont szurnál el. Én innen szoktam rendelni a kedvezö árak miatt:
http://www.hobbyeasy.com/
érdemes még leírásokat olvasgatni a neten:
http://www.ww2-resources.com/modelreview.html
hát nagyjából ennyit tudok erröl elmondani de vannak itt nálam tapasztaltabbak is :)
-
Bala10 #52360 pl egy revell 1/72-es repcsimodell, ami kevés alkatrészből áll... és abban le is van írva milyen festék kell hozzá, aztán majd gyűlik magától. :)
pl -
Sziasztok!
Segitségeteket szeretném kérni. Kedvet kaptam a makettezéshez, s az elinduláshoz szeretnék tippeket kérni ( milyen modellel érdemes kezdeni, festékek stb.)
Előre is köszi
Krisz -
Bala10 #52358 hali.
melyik higítót érdemes venni modellfestékhez? lehetőleg olyan legyen ami nem eszi meg a műanyagot és barkácsboltban is beszerezhető.
köszi előre is a válasz(oka)t -
Sziasztok!
Na sikerült lebeszélni mégsem veszek revell airbrush-t, inkább jó kis Tamiya spray-t
aztán építgetjük a kis golfot
-
-
hogy nyald meg:D -
vass17 #52354 egy kis sorja soha nem árt:D -
ez sajnos rossz hír, de nem baj, építek helyette mást :) -
Olyat nem is fogsz. -
jójó, csak én már rettegek ha sorját látok, a fuji BMW után egy ideig nem fogok olyat építeni amin ennyi sorja van :S, de még lehet hogy énis beszerzek majd egy ilyet csak az még nem most lesz, meg én S1 quatrot csinálnék szívesebben csak olyat még nemis láttam :(:( -
Azthiszem 
-
Az egy Renaissance transkit, az minden csak nem szörnyű. :D -
ez mondjuk igaz, ha találok ilyen kitet lehet énis beszerzek egyet, a nissan meg a tankhalom után :D -
Nem szörnyű az,ilyet ne mondj:) Azért ilyen,mert műgyanta cucc,és nem a tamiya gyárban csinálják :) A darabok nagyon faszák,a sorjákat egyszerűen le lehet szedni,és utána gyönyörű alkatrészeket kapsz -
jah látom már tamiya :D, de az a plusz műanyag valami az szörnyű... ott a sorjából kell kifaragni a darabokat :D:D -
nagyon jól nézki :) melyik gyártó csinálta kitet? -
Iromány + képek a transkitről:)
-
A Ho-Ki modellbe asszem most hoztak többfélét:
HO-Ki
az oldalról közvetlenül nem lehet rendelni, de ha tudod milyen szín kell, telefonon le tudod velük rendezni. Hameg pesti vagy akkor mégjobb. Valamint a Thököly úti Megamodell is árusít, meg asszem a Replica is. Utóbbi kettőnek nincs honlapja. -
ja illetve ez a dobozbontás amt apus mutatott (http://www.modellversium.de/kit/artikel.php?id=1856&origin=sparte)
több szem többet lát alapon légyszi nézzétek meg, és írjatok róla véleményt!
Ezt is előre köszi!
-
Köszi Apus a véleményt, de erről a Tamiya festékspray-ről még nem hallottam, ha tudsz mutatni egy magyar oldalt ahonnan megrendelhetem ezt a spray-t azért hálás lennék és akkor lehet, hogy nem airbrush-t veszek!
Előre is köszi! -

-
bontsd ki! nézzük meg 
-
Kép lemaradt:P
-
Naa,vajon mit rejt e két szép doboz? 

-
Itt meg egy dobozbontás a Golfról -
Ratcustom eszedbe ne jusson hajtógázzal festeni, az egy nagy mázli, ha 3 autót lefújsz 1 flakonnal. Én inkább 1 autónak saccolom, ráadásul nagyon gyorsan csökken a nyomás, akkor már nem nyomja ki a festéket se, ezenkívül festés után tisztítani is kéne, ahhoz meg jó, ha át tudod fújatni a kimosott pisztolyt. Ez a Revell "festékszóró" tényleg irdatlan szar, csak a kínlódás, ráadásul messze erősebb nyomás kell neki mint ami egy hajtógázas sprayben van. Ha nem akarsz kompresszort, inkább vegyél Tamiya festéksprayt, egy flakon itthon köbö 1500-1800, az bőven elég egy autóra. Egyik autót festettem vele 4 rétegben, akkor fogyott csak el. Jól terül, szép a fénye, könnyű dolgozni vele. PErsze hosszútávon mindenképp a kompresszor a nyerő.