69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • kemszi2
    nah megrendeltem a következő áldozatokat:)jön 1 tamiya mini morris(nővéremnek csinálom ajándékbe :D),jön még1 tamiya 99'-es subaru impreza,meg egy fujimi 928-as porsche
  • Adam II
    Ezt nem kell ilyen komolyan venni.
    Inkább csak olyan unaloműző vagy stresszoldó dolog lehet ez. Szerintem azokat a bénábbakat olyanok rakták össze akik még sose maketteztek másfelől meg nekik nincs annyi szabadidejük mint nekünk.
  • vass17
    vannak ott azért szebb alkotások is:D
  • DJ Skyline
    a Tomcatet én nem vittem volna kiállításra :) komplett kabintető átlátszó, fail :D
  • Glpetyus
    hát úgy konkrétan,makettezni se nagyon... :)
  • dara
    Fényképezni ők sem tudnak...
  • dara
    Igen. Csak tipikusan kicsit merevebbek, mint kellene.
  • modellmaker
    aktív amcsi hk-k referencia anyagáért nem kell messzire menni.
  • ghost rider
    Italeri matricái általában jó minőségűek?
  • Adam II
    A Academy matricái után nagyon jó volt Revellel dolgozni mert nem szakadnak atomjaikra a legkisebb érintésre és nem fehérednek ki. Így nem volt idegesítő a sok kis "No Step" feliratot feltenni csak uncsi.
    Ettől függetlenül ha úgy esik rá a fény akkor fénylik a felületük de gondolom a lakk majd megoldja.

Hamár lakk szóba került. Kénytelen leszek elmenni és venni fényes lakkot mert amik vannak itthon azok a Model Master matt és egy Humbrol
    Satin Cote vagy mi a fene.
  • vass17
    Érdekes lehet, hogy mindig kapnak egy-két váratlan csomagotXD
  • Adam II
    Ezt láttam tegnap :D

Szerintem tök jó, hogy van ilyen.
  • Glpetyus
    nem minden amcsinak rémálom az iraki szolgálat...
    link

• Adam II
    Miket?
  • vass17
    egyébként elég rosszakat írnak a Tamiya kitről, kicsit mondjuk nehezemre esik elhinni...
  • vass17
    Eredeti adatok szerint kb 33cm kellene legyen, az már nem is rossz:)
  • Adam II
    Akkor mint egy 1:48as A10-es

Nah bocs. Hát elég nagy. Keress róla képeket a neten.
  • vass17
    Kb mekkora 1:48-ban? Érdekes, hogy milyen különbség van a vadászgépek méretei között. Anno csináltam egy 72-es Harriert, most készül egy 72-es F15 (26.9cm), hát ég és föld. A harrier szinte le tudna szállni a másikon:l
  • Adam II
    Az nagyon jó kit.
  • vass17
    Nekem elég lenne 1:48-as Tamiya is, lehet h jövő nyáron rendelek is egyet:D
  • gordon 24
    Én nem vagyok egy nagy tank építő de én ugy csinálnám, hogy az egy színű elemeket (amik az aljára kellenek) elöre festeném le. Az alját is, de az oldalát tuti amiket takarni fognak a kereke..

Persze ha vannak olyan elemek amik egybe kerülnek és utána egybe fel tudod tenni, akkor azokat összeragasztás után festeném..

De majd Petyusék mondják ők több tankot csináltak már:D
  • ghost rider
    Megérkezett az abrams-em :
    Az lenne a gondom, hogy nem tudom hogy milyen sorrendben kéne festenem.
    Itt arra gondolok: hogy amikor összeszerelem a tank alját, meg kerekeket, lánctalpat ilyesmiket, akkor felszerelés elött fessem le őket,még annyi kérdésem lenne, hogy a tank aljának oldalára mielőtt felragasztanám a kerekeket le kéne fessem vagy nem, mert nem tudom akkor hogyan tudnám lefesteni ha fel van rakva rá minden. (Nincs festékszóróm,ecsettel dolgozok.)
  • Dj Moscito
    Holnap lehet nevezni a 14. Országos makettverseny Békéscsabán!
  • CrazyCharlie
    Ja, választhatott volna "színesebb" századot is...úgy még szebb lett volna; de az A-10-es marha jól néz ki
  • CrazyCharlie
    Humbrol 121+kis fehér=elég jó.
  • CrazyCharlie
    Igazad van, és hidd el, tudom mi (lenne) ilyenkor a teendő, de nem akartam felragasztani a belső tér miatt...azóta viszont rájöttem, minek erőltetni; egyszerűen elhagyom oszt jólvan
  • Adam II
    Egy olyan Trumpeter A10-re én is beneveznék mondjuk én egy ülésesre.
  • modellmaker
    Kb mindegy.
  • DJ Skyline
    1/32 Trumpeter NA-10 N/AW, komoly
    1/32 Tamiya F-4J Phantom II, előzőhöz képest visszafogottam, de tetszetős ez is
  • vass17
    Szerintetek melyiket válasszam? (megkérdeztem már makettinfon is, de nem tudok dönteni, annyi féle festéket javasoltak):
    Humbrol 63
    Humbrol 93
    MM 1706
    Tamiya Xf-59

Tduom, hogy ezek a kis képek nem sokat mondanak sztem mégis a Modelmaster áll legközelebb a valósághoz....?
    A revellt ne mondjátok, ha lehet:)
  • dara
    Esetleg nem tud valaki normális minőségű szemenkénti Merkava II lánctalpat? Lehetőleg értelmes árban, működőképesség nem feltétel.

Níúlós nehézfémhulladék Friul nem minősül normálisnak.
  • dara
    Fogj valami vékony műanyaglemezt (pl a jól bejártott tejfölöspohár), és vágj belőle egy olyan széles csímot, mint a tetőpáncél vastagsága. Ragaszd fel a tetőpáncél szélére. Minimális tömítés mindenképpen kell, ezt nem tudod elkerülni.

Teszem hozzá: a szárazpróba pont az ilyen problémák elkerülésére jó. Ha csináltál volna ilyet, akkor nem utólag kellene ezzel szórakozni, hanem az építés során megtehetted volna.
  • vass17
    ok, mindjárt meg is csinálom öket, thx_D
  • CrazyCharlie
    Szokás szerint elakdtam...a Tigris tetőpáncélja nemnagyon akar illeszkedni, van vagy 1 milis rés oldalt; megnyomorgattam befelé az oldallemzeket de nem sokat javult...ragasztóval simán össze tudnám fogatni+tömíteni, viszont akkor fuccs a belsőnek!
  • CrazyCharlie
    Kivágod, a megmaradt vonalak mentén finoman bekarcolod vagy simán csak élre hajtod az összes hajlítási vonalnál. Nem kell külön merevíteni megtartja az magát
  • vass17
    Ebböl kell megcsinálni, gondoltam valaki csak csinált már ilyent:)
  • vass17
    Lenne egy kérdésem: kajás dobozokat hogy kell megcsinálni a Dragon által készített papírokból? (a karton dobozra gondolok fent a két láncszem mellett)..
    Gondoltam, hogy valamivel ki kellene merevíteni, mert ilyen vékony papírból nem hiszem, hogy össze tudom ragasztani:)
  • vass17
    Megjött a "lassú" Luckymodeltől a Tamiya weathering-em:) Már csak le kell fordítsam a használati utmutatót...
  • DJ Skyline
    hát igazából mindíg van valami fontosabb amire épp kell a pénz, de majd elmegyek melózni és akkor nem kell már fontossági sorrendet felállítani bár de, most megvan a primary object ami miatt elakarok menni melózni
  • modellmaker
    ilyet mindig csak akarni fogsz, sose fogod megvenni