69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Glpetyus
    "Petyus kedvenc oldaláról"
    :)

A makett nagyon szép :O
  • vass17
    Mitha már ezt beszurtam volna egyszer, de nem baj legfeljebb kétszer lesz meg:D

• vass17
    1/48 Hasegawa SH-3H Sea King

• vass17
    Öhhhhmmm, egy magyar mestermű. Petyus kedvenc oldaláról csak itt, csak most

• m1garand
    ennek a mezőgazdasági fórumban a helye ott még jobban díjaznák, am. szép
  • vass17
    jah értem már, inkább linkelje ő, és akkor töröld az én hsz-emet is:)
  • DJ Skyline
    nem kép beszúrása, hanem mellette az URL beszúrása barla. első kis ablakba a linked teszed be, másodikba meg egy szöveget, amire itt rákattintva bejön a kép.
  • vass17
    Így nem jó?
    link
    mégegy
  • FmdwE524
    Azt hogy kell????
  • DJ Skyline
    betudnád tenni mégegyszer őket URL ként? nagyon nagy a méretük :S
  • FmdwE524

Amit öszeszült a hosszú idő.

A kicsi és a nagy kombájnunk
  • FmdwE524
    Én maszkolószalagra és univerzális hobby festékre gondoltam.
    De ugy akarom hogy először fegérre utána zöldre(miután kimaszkoltam).
    Amúgy már van egy kis gyüjteményem8mezőgazdasági)makettekből(fém ,műanyag9
    mindenféle szabvány méretben(1.16;1:32;1;87) arról is rakhatok fel képet.
    Ill van két papírmakettek.
  • CrazyCharlie
    Jó lesz ez Le a kalappal, hogy a "semmiből" építed
  • CrazyCharlie
    Uhh, vazze, naggyon szép ez a moci!
  • DJ Skyline
    ahoz képest hogy karton, és hogy első munka, szerintem egészen jó lett. ha lefested akkor teljesen jó lesz. mivel karton ezért temperával lenne a legcélszerűbb. pl az oldalán a fehéz / zöld elválasztást meglehet csinálni úgy, hogy lefested fehérre az egészet, majd kartonból vágsz egy sablont, és odanyomod finoman ha már megszáradt a festék, és ez fog szolgálni maszkolás ként
  • FmdwE524
    Hát tudom hogy egy 1-től tizes skálán 3-mat kapna de ez az első makettem.
    Amugy lemezkartonból van. Könnyen beszereszhető és megmunkálható.

hirtelen csak a myvipemrők tudtam belinkelni.
  • nonicks
    és műanyagból csinálod ezeket?
  • DJ Skyline
    ezt így nem lehet besorolni, inkább attól függ hogy a legyártott cuccok milyen szintűek. mert a már legyártott makette is összelehet rakni rondán és szépen. értelemszerűen a saját általad készített dolog az plusz kihívás. megfelelő háttérinfó, méretarány, és nem utolsó sorban az anyagok előállításának pontossága, minősége. ha esetleg van pár képed azt szívesen megnéznénk.
  • FmdwE524
    Hali.
    Az milyen szinten számít makettezésnek ha én magamnak gyártok le mindent?
    Most egy elég nagy projektben vagyok.

Egy ilyen bestiát makettezek le. CLAAS LEXION 580 Terra TRAC(gumihevederes). A gumiheveder nállam biciklibelső. 1:16
  • czapi
    Én egy Black Editionra vágyok, de nincs rá keret
  • Lunki88
    Ez volt az első motorom, de tervezem még hogy fogok csinálni.
    Az FXX meg szerintem olyan lesz mint a dobozon. ;)
  • vass17
    Imádom az FXX-et. Ilyen piros lesz, mint a dobozon, vagy valami más kiadás?? (Esetleg MS-é vagy Jean Todt "carbon-os" változata?)
  • vass17
    Nagyón jól néz ki, gratula hozzá:) Vannak még más motorjaid is?
  • kemszi2
    szép!
  • Lunki88
    Most majd ennek akarok nekifogni ha időm engedi.
  • DJ Skyline
    békéscsabai, éreskújvári, zalaegerszegi versenyek. voltak azért jó dolgok
  • Lunki88
    Köszi!

Amúgy azért tér el ennyire mert az a narancsszín a felirat felett az csak matrica, és a tankot meg vmi eltérő színű festékkel fújtam már nem jut eszembe hanyas Tamiyaban. :D

Hát elég erős volt a mezőny, csak lestem mik voltak, olyan is volt Repsolban amin még Rossi is rajta ült és integetett. xD Legtöbb motor az 1:12es volt, amire emlékszem volt Yamaha R1-es pár, meg Kawasaki Ninja. Ez mondjuk 1:9es és szerintem valahogy szebben mutatnak az 1:12esek hiába kisebbek. :)
  • DJ Skyline
    a tankot leszámítva teljesen jó, szép és hatodik? mik voltak még hogy csak hatodik lettél?
  • Lunki88
    Nemrégiben készültem el ezzel a motorral, sajnos ami egyből szemet szúr az az hogy a tank színe nagyon elüt a Repsol felirat feletti narancsszíntől (mert egyforma színűnek kéne lennie). Na mind1, békéscsabai versenyen (felnőtt) motor kategóriában lettem ezzel 6.ik.

Előre is bocsánat ha szétcseszem vele a topikot. :D
  • DJ Skyline
    1/24 Revell Gemini Spacecraft, kicsit felturbózva. jó lett
  • Glpetyus
  • vass17
    És nem szoktak bedugulni. Mostanság ilyen "közérti" szart használtam, és csak égetve tudom működésre bírni, ami a hosszúcsövű Revellnél még elmegy, de így, hogy műanyag és hogy a láng könnyen átmehet az egész tubusra, annyira nem jó szórakozás
  • Glpetyus
    hát csak azt tudom ajánlani,hogy vegyél jobb márkát.
    nem akarok reklámozni,de a P.ttex,Loc.ite azért csomagolás szempontjából sokkal igényesebb,mint az 50 ft-os "közérti" vacak.
    Én kiürülésig tudom használni őket,mert nem szakad meg a menet a kupakján,jól zár,stb...
  • vass17
    \igényesebb
  • vass17
    Én hogy utálom a pillanatragasztót, a makett helyett inkább a kezemet sikerült összeragasztani.
    Nem tudtok olyat ajánlani, ami nem csak "egyszerhasználható", tehát igénybe kiszerelésben és normálisabb adagolással??
  • Glpetyus
    azért csak óvatosan.
    nagyon keveset szabad csak rárakni,...én pl tűhegy végét mártom bele,és azzal kenem be.
  • CrazyCharlie
    Megpróbálom, kösz
  • Glpetyus

sima pillanatragasztó.
    ez durvának tünhet de nem az...ha ügyes az ember nem marja meg.
    én is a revellel szaroztam,kb 5x esett ki egymás után... (most a br52-re gondolok,mert az friss emlék)
  • CrazyCharlie
    Petyus!

A BTR-edhez egy méretre vágott átlátszó műanyagdarabot kaptál a szélvédőhöz, ugye? Mivel ragasztottad?
    Én az enyémet Revell tűssel ragasztottam, és el is engedte a szemét...azért kérdem, mert sajnos a Scudhoz is ilyet kaptam(csak nekem kell kivagdosni a darabokat)
  • CrazyCharlie
    Nagyon látványos! Jól néz ki