69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • gordon 24
    ha vipes felhasználó vagy 200kbyte

Ha nem vagy vipes asszem csak 100 vagy ilysmi.. A mérte az szerintem meg 800x600 nál ne legyen nagyobb.
  • CrazyCharlie
    Írtam egy dobozbontást a Falcon-ról, de a képek, amiket készítettem, szokás szerint túl nagyok. Tudja valamelyőtök, hogy mekkora a max feltölthető méret?
  • vass17
    Na megrendeltem, remélem gyorsan postázzák angol honból..:D
    Egyébként akciós ha érdekel még valakit, itt: www.modelhobbies.co.uk
  • vass17
    Kicsit homályos a kép, de úgy látom szépen fel van "tuningolva":)
    Amugy ilyen világos a belső, vagy még kap festéket??
  • MattHeafy
    Eduardnak a Weekend Edition azért van, h megvedd az alapkészletet és azt szétgyúrmázd mindenféle feljavítóval.Régebben(még a fekete doboz idején) jött be ez a profipack ami azt jelenti h pár pluszt adnak az alapkészlet mellé, pl. maratás, gyanta cuccok.Az új( narancssárga) dizájnnál már nincs profipack, ott alapba adnak egy kis maratást...plusz ugye van a WE
    Ja..szakterület: ami éppen megtetszik, a repülök közül, de többnyire orosz illetve német 2. vhus repcsik. Vagy legyen bűnronda repcsi..az nekem megtetszik :)
    Ha megengeditek, jelenleg ezen dolgozok több mint egy éve:

• Glpetyus
    de vak vagyok,ehhez is van maratás..
    mit okoskodok?
  • Glpetyus
    nem hiszem,hogy élve távozott volna :)
  • Glpetyus
    [URL=http://www.eduard.cz/products/card.php?id_product=5667&name=&catalogue_nb=&type=4&pgroup=1&scale=&product_month=&product_year=&page_start=0]ez a "sima" változat.[/URL]
    senem weekend,senem profipack
  • vass17
    na ez már valami, elég élethűen sikerült:)

Egyébként igazad lehet, én csak azt tudom, hogy van a Weekend edition, amiből kispórolják a maratást.
  • kemszi2
    valaki leborította volna az asztalról:D
  • Glpetyus
    na remélem látszik:

aprópici dioráma :D

• Glpetyus
    én úgy tudom,a normálhoz nincs maratás.
  • vass17
    Hát igen, de a profipack nem azt jelenti, hogy több kiegészítőt adnak hozzá: úgy tudom, hogy a normál készleteikben is van fotómaratás, szóval nem tudom, és ehhez is kb csak annyi van, szóval nem értem, mivel tud többet:D

MattHeafy: Mi a szakterületed? Foglalkozol kétfedelűekkel is?
  • MattHeafy
    Vagy csak nem tudsz róla
    Ott a Roden pl. rengeteg mindent kiadtak, több méretarányba, meg hát az Eduard...
    Huzalozás sem bonyolult ha tudod h melyik honnan hova tart, de erről rengeteg információ van a neten.
  • Glpetyus
    ezek a profipackok nagyon szép készletek!
    ami bonyolúlt lesz benne,az a merevitő huzalok elkészítése,felrakása..
  • vass17
    És nem is néz ki túl bonyolultnak.... de hát ez van, az Eduard ilyen témában mégiscsak elismert gyártó.
  • vass17
    Nekem ő a kiválasztottam. Az a baj, hogy elég szűk a piac az 1Vh-s kétfedelű gépekből:S
  • Glpetyus
    hmm.
    úgylátszik a trumpi,hobbyboss mellett mégegy jó gyártó kínából.

• CrazyCharlie
    Természetesen kínai. Nemcsak tűnik, jó is!
  • CrazyCharlie
    Ja, megpakolták rendesen. A makettinforól újítottam
  • Glpetyus
    ez meg milyen márka? :O
    sosem hallottam róla,de egész jónak tünik
  • vass17
    Egyébként honnan szerezted?
  • vass17
    Hmm, ahogy látom a fegyverzetet és matricákat nem spórolták ki:)
    Gratula hozzá, biztos jól mutat majd összerakva
  • CrazyCharlie
    Új szerzemény!
  • MattHeafy
    Nem olyan új dolog, csak itthon nem igen használja senki.Egy alkalommal kiprobáltam én is egy sztiroldarabon, nemtom nekkem nem jön be annyira, nagyon macerás dolog....
  • Glpetyus
    érdekes ez a sós módszer,még sosem hallottam róla.
    mindig kitalálnak vmi új hülyeséget.
  • MattHeafy
    Itt találsz rengeteg cikket a makettezésről, sok sikert hozzá
  • moor09
    Üdv minden makettező tapasztalt "rókának" és a nem olyan tapasztaltaknak is, egy kérdéssel fordulnék hozzátok, amely remélem nem okoz problémát senkinek sem, a lényeg a lényeg már elég régen készítettem makettet utoljára van annak már 8-9 éve is ( egyébként Ő volt az )most újra kedvet kaptam és ezt szeretném megépíteni, a kérdésem az lenne hogy mire lesz feltétlenül szükségem hozzá ( milyen ragasztó, ecset egyebek )?
  • MattHeafy
    Szia!

Több fajta módszer van, az egyik pl. amit modellmaker írt le, ám ezzel az a baj, h a folyadékot nem tudod eléggé szögletesen felvinni, a kopások nem lesznek eléggé szgletesek, természetellenesnek hatnak.
    A másik módszer a hajlakkos technika, amivel nagyobb kopásokat tökéletesen lehet ábrázolni, ám kisebb pöttyszerű kopásokat már nem lehet vele megcsinálni.
    A 3. a sóval történő koptatás, ez lényegében annyiból áll, h a fémre fújt makettre vízes sót viszel fel szabélytalanul, ráfújod a kamo színt és a sót ovatosan ledörzsölöd, kisebb kopásoknál tök jó, nagyobbaknál meg ez nem jó.
    Nem is tudom taln a 3 keverékéből lehetne szépre megcsinálni...dejó h nem érdekel a japán téma
  • Glpetyus
    sóval ?

van a hajlakkos módszer:
    pl. itt nagyszerüen le van írva,hogy kell.
  • modellmaker
    De javaslom, hogy olvass utána először, mielőtt nekifognál, mert az egyik legalapabb dologra kérdeztél rá a japó gépekkel kapcsolatban. :)
  • modellmaker
    Vagy ezüsttel lealapozzák, maszkoló folyadékcseppek adott helyekre, majd festés, és a végén lejön a maszkolás, és olyan, mintha lepattogzott voln a festék.
  • modellmaker
    Nem feltétlenül kell elhinni mindent amit a történelemkönyvekben írnak...
  • vass17
    Szóval akkor teljesen tudatos ez a fajta koptatás.
    A közeljövőben ugyis tervezek venni zero-t, most már ezt is tudom:)

Egyébként ezt sóval csinálják??
  • MattHeafy
    Hello!

A második világháborúban a japánok teljesen más festéket használtak, volt ami növényi eredetű volt, ebből kifolyolag a tartossága nem vette fel az európai/amerikai festékekkel a versenyt...semmi köze az éghajlathoz :)
  • vass17
    IWO-JIMA 1945 (készült róla egy film is: Flags of our fathers)
  • vass17
    Akkor mondjuk, hogy elkeseredettek voltak?...Az biztos, hogy nem normális dolog, amit műveltek..
  • Glpetyus
  • dara
    A US Navy gépei mégsem pukkantak le ennyire.

Ha ekkora felületen jön le a festék, akkor ott a felület előkészítésével van probléma.
  • gordon 24
    Uhh:D

13 halott igy első ránézésre... Wazze...