69150
-
ha vipes felhasználó vagy 200kbyte
Ha nem vagy vipes asszem csak 100 vagy ilysmi.. A mérte az szerintem meg 800x600 nál ne legyen nagyobb. -
CrazyCharlie #53853 Írtam egy dobozbontást a Falcon-ról, de a képek, amiket készítettem, szokás szerint túl nagyok. Tudja valamelyőtök, hogy mekkora a max feltölthető méret? -
vass17 #53852 Na megrendeltem, remélem gyorsan postázzák angol honból..:D
Egyébként akciós ha érdekel még valakit, itt: www.modelhobbies.co.uk
-
vass17 #53851 Kicsit homályos a kép, de úgy látom szépen fel van "tuningolva":)
Amugy ilyen világos a belső, vagy még kap festéket?? -
MattHeafy #53850 Eduardnak a Weekend Edition azért van, h megvedd az alapkészletet és azt szétgyúrmázd mindenféle feljavítóval.Régebben(még a fekete doboz idején) jött be ez a profipack ami azt jelenti h pár pluszt adnak az alapkészlet mellé, pl. maratás, gyanta cuccok.Az új( narancssárga) dizájnnál már nincs profipack, ott alapba adnak egy kis maratást...plusz ugye van a WE 

Ja..szakterület: ami éppen megtetszik, a repülök közül, de többnyire orosz illetve német 2. vhus repcsik. Vagy legyen bűnronda repcsi..az nekem megtetszik :)
Ha megengeditek, jelenleg ezen dolgozok több mint egy éve:
-
de vak vagyok,ehhez is van maratás..
mit okoskodok?
-
nem hiszem,hogy élve távozott volna :) -
[URL=http://www.eduard.cz/products/card.php?id_product=5667&name=&catalogue_nb=&type=4&pgroup=1&scale=&product_month=&product_year=&page_start=0]ez a "sima" változat.[/URL]
senem weekend,senem profipack -
vass17 #53846
na ez már valami, elég élethűen sikerült:)
Egyébként igazad lehet, én csak azt tudom, hogy van a Weekend edition, amiből kispórolják a maratást. -
valaki leborította volna az asztalról:D -
na remélem látszik:
aprópici dioráma :D
-
én úgy tudom,a normálhoz nincs maratás.
-
vass17 #53842 Hát igen, de a profipack nem azt jelenti, hogy több kiegészítőt adnak hozzá: úgy tudom, hogy a normál készleteikben is van fotómaratás, szóval nem tudom, és ehhez is kb csak annyi van, szóval nem értem, mivel tud többet:D
MattHeafy: Mi a szakterületed? Foglalkozol kétfedelűekkel is? -
MattHeafy #53841 Vagy csak nem tudsz róla 
Ott a Roden pl. rengeteg mindent kiadtak, több méretarányba, meg hát az Eduard...
Huzalozás sem bonyolult ha tudod h melyik honnan hova tart, de erről rengeteg információ van a neten. -
ezek a profipackok nagyon szép készletek!
ami bonyolúlt lesz benne,az a merevitő huzalok elkészítése,felrakása.. -
vass17 #53839 És nem is néz ki túl bonyolultnak.... de hát ez van, az Eduard ilyen témában mégiscsak elismert gyártó. -
vass17 #53838 Nekem ő a kiválasztottam. Az a baj, hogy elég szűk a piac az 1Vh-s kétfedelű gépekből:S
-
hmm.
úgylátszik a trumpi,hobbyboss mellett mégegy jó gyártó kínából.
-
CrazyCharlie #53836 Természetesen kínai. Nemcsak tűnik, jó is!
-
CrazyCharlie #53835 Ja, megpakolták rendesen. A makettinforól újítottam
-
ez meg milyen márka? :O
sosem hallottam róla,de egész jónak tünik
-
vass17 #53833 Egyébként honnan szerezted? -
vass17 #53832 Hmm, ahogy látom a fegyverzetet és matricákat nem spórolták ki:)
Gratula hozzá, biztos jól mutat majd összerakva
-
CrazyCharlie #53831 Új szerzemény! 

-
MattHeafy #53830 Nem olyan új dolog, csak itthon nem igen használja senki.Egy alkalommal kiprobáltam én is egy sztiroldarabon, nemtom nekkem nem jön be annyira, nagyon macerás dolog.... -
érdekes ez a sós módszer,még sosem hallottam róla.
mindig kitalálnak vmi új hülyeséget. -
MattHeafy #53828 Itt találsz rengeteg cikket a makettezésről, sok sikert hozzá
-
moor09 #53827 Üdv minden makettező tapasztalt "rókának" és a nem olyan tapasztaltaknak is, egy kérdéssel fordulnék hozzátok, amely remélem nem okoz problémát senkinek sem, a lényeg a lényeg már elég régen készítettem makettet utoljára van annak már 8-9 éve is ( egyébként Ő volt az )most újra kedvet kaptam és ezt szeretném megépíteni, a kérdésem az lenne hogy mire lesz feltétlenül szükségem hozzá ( milyen ragasztó, ecset egyebek )? -
MattHeafy #53826 Szia!
Több fajta módszer van, az egyik pl. amit modellmaker írt le, ám ezzel az a baj, h a folyadékot nem tudod eléggé szögletesen felvinni, a kopások nem lesznek eléggé szgletesek, természetellenesnek hatnak.
A másik módszer a hajlakkos technika, amivel nagyobb kopásokat tökéletesen lehet ábrázolni, ám kisebb pöttyszerű kopásokat már nem lehet vele megcsinálni.
A 3. a sóval történő koptatás, ez lényegében annyiból áll, h a fémre fújt makettre vízes sót viszel fel szabélytalanul, ráfújod a kamo színt és a sót ovatosan ledörzsölöd, kisebb kopásoknál tök jó, nagyobbaknál meg ez nem jó.
Nem is tudom taln a 3 keverékéből lehetne szépre megcsinálni...dejó h nem érdekel a japán téma
-
sóval ? 
van a hajlakkos módszer:
pl. itt nagyszerüen le van írva,hogy kell.
-
De javaslom, hogy olvass utána először, mielőtt nekifognál, mert az egyik legalapabb dologra kérdeztél rá a japó gépekkel kapcsolatban. :) -
Vagy ezüsttel lealapozzák, maszkoló folyadékcseppek adott helyekre, majd festés, és a végén lejön a maszkolás, és olyan, mintha lepattogzott voln a festék. -
Nem feltétlenül kell elhinni mindent amit a történelemkönyvekben írnak... -
vass17 #53821
Szóval akkor teljesen tudatos ez a fajta koptatás.
A közeljövőben ugyis tervezek venni zero-t, most már ezt is tudom:)
Egyébként ezt sóval csinálják?? -
MattHeafy #53820 Hello!
A második világháborúban a japánok teljesen más festéket használtak, volt ami növényi eredetű volt, ebből kifolyolag a tartossága nem vette fel az európai/amerikai festékekkel a versenyt...semmi köze az éghajlathoz :) -
vass17 #53819 IWO-JIMA 1945 (készült róla egy film is: Flags of our fathers)
-
vass17 #53818 Akkor mondjuk, hogy elkeseredettek voltak?...Az biztos, hogy nem normális dolog, amit műveltek.. -
-
dara #53816 A US Navy gépei mégsem pukkantak le ennyire.
Ha ekkora felületen jön le a festék, akkor ott a felület előkészítésével van probléma. -
Uhh:D
13 halott igy első ránézésre... Wazze...