69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • CrazyCharlie
    Abszolú nem pénz érte!
  • vass17
    Dobozbontást? Ilyen képekkel soha!! majd ha kerül a kezembe egy normális gép is:)
  • vass17
    3200Ft postával együtt, ennél sokkal olcsóbban nem lehet 1:48-as Eduard kitet venni, esetleg ugy, ha 100 dollár felett rendelsz ingyenes ptk-el, de egyelőre nem akartam raktárat nyitni itthon:)

Úgy látom, az első akadály a belső kidolgozása lesz: alig találtam róla referenciát, de ahogy elnézem nem lesz túl látványos a cockpit:(
  • modellmaker
    szép halál :D
  • CrazyCharlie
    Guszta! Egy ideig elszórakozhatsz vele Meg írhatsz dobozbontást a makettinfóra
  • DJ Skyline
    eléggé korrektül néz ki, mennyibe került? majd képeket az építés folyamatáról. :D
  • vass17
    Megérkezett!!:)
    A képek minősége pocsék, telefonnal és sötétben készültek, de azért belinkelem, mert az Eduard hivatalos képein nem teljesen a doboz tartalma volt:D
    (Sky töröld az előzőt pls, thx:)

• modellmaker
    Ja úgy valóban. :) De amúgy le is festheted szépen. :) Meg a tubusról is lejön a festék egy kis nitroval :D
  • Strabi
    Mustárostubus? :)

Tervezésből kell ezt leadnom, erre kapok féléves jegyet, úgyhogy sztem maradok a réznél :)
  • modellmaker
    Hogy hol lehet ilyet kapni, azt passzolom. De jól lehet boldogulni vele. Könnyű hajlítani, karcolni, alakítgatni. Esetleg mustáros tubus is jó lehet még, igaz, az nincs olyan nagy felületű.
  • Strabi
    Sziasztok!

Egy épületet kell majd megmaketteznem, aminek az egész burkolata réz. Homlokzat és a tetőburkolat is egy anyag (réz), amik egymásra fordulnak.
    Kérdésem elsősorban az lenne hogy hol lehet kb. 1 max 2mm vastag rézlemezeket venni. Nem kell nagy darab mert 1:100-as lesz a makett, ha minden igaz egy 30x30cm darab megfelel.
    Valamint tapasztalatokat várok ezzel az anyaggal kapcsolatban, ki az aki már dolgozott vele, az 1mm-es mennyire hajlítható, vágható ill. karcolható a felülete?

Végül egy kép hogy kb. milyen homlokzatra gondoltam:

http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://www.baunetz.de/talk/crystal/images/1/i_01_arbeiten_01.jpg&imgrefurl=http://www.baunetz.de/talk/crystal/index.php%3Fcat%3DArbeiten%26nr%3D1&usg=__xgUyuv1tFbkMf7fX8UkeEjvBSgM=&h=275&w=375&sz=47&hl=hu&start=3&tbnid=DHvxJIANmhDmQM:&tbnh=89&tbnw=122&prev=/images%3Fq%3Dgolden%2Bnugget%2Bgraz%26gbv%3D2%26hl%3Dhu%26sa%3DG

A bejövő oldal első képe lenne, én ennyire nem bontanám fel a homlokzatot csak 1 nagyobb és egy kisebb vágás lenne rajta, ill. vízszintes tagolása lenne az egésznek.

Segítségeteket előre is köszönöm!
  • Toby0501
    Esetleg vasútmodellezéssel foglalkozó helyekről? Bár arányaiban nem tudom, mennyire megfelelőek.
  • greg benz
    Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni?:) Valami magyar,vagy nem magyar online shop-ot tudtok nekem linkelni ahol vannak dioráma kiegészítők?fű,meg minden vacak ami terephez kell..köszi!
  • Bala10
    1 doboz sört, vagy... :)
  • MattHeafy
    Hát azért írtam, mert akik ismernek személyesen, azok tudják h versenyeken igen kevés pillanat van amikor nem markolászok egy doboz sört :)
  • modellmaker
    Ajjaj... :D Azért ezen elgondolkodtam én is. És tényleg. Előbb vennék meg egy fasza makettet és csak utána mennék el kocsmázni. Mármint ha mindkettő kivitelezhető. :D
  • MattHeafy
    Hogy én ezt mióta várom...Szolnokon az első dolog az ennek a megvétele lesz, utánna jöhet csak a sör...
  • Bala10
    azaz:)

kösz:D
  • DJ Skyline
    Italeri makett, nem? tudtommal ahoz adnak cangát. amúgy jó lett. :)
  • Bala10
    schwimmwagen-hez van. :D
  • vass17
    Saját gyártmány:D??
  • Bala10

• modellmaker
    komoly
  • DJ Skyline
    felkanyarodtam Eduard oldalára, találtam egy ilyet:
    "We are looking forward to February, with an important moment in our company history – we will introduce our first 1/32nd scale kit, the Bf 109E-1. See the illustrations here! The kit will be released to the PROFIPACK standard, so it will include the color photo-etch sheet, masks, four marking options and color painting guide. The expected MSRP is $74.95, which gives you a very good value/price ratio."

röviden és tömören, az első 1/32-es makettjük fog megjelenni Februárban, mégpedig a Bf 109E-1, tartalmazni fogja a feljavítót, maszkolókat, 4 féle matricázási / festési lehetőséget. a várható ára ~$75 lesz. mai árfolyamban ez 15.000 Ft, annyira nem is vészes. :O

• modellmaker
    ehh =/
  • CrazyCharlie
    Jó makett!
  • CrazyCharlie
    A helyes válasz: "csak legyek már túl rajta"
  • DJ Skyline
    egyszer egy ilyet is össze szeretnék rakni.
  • DJ Skyline
    nagyon vártad mert annyira agyrák volt az építés ("csak legyek már túl rajta") , vagy nagyon vártad, mert szeretted volna látni a végeredményt? :D
  • CrazyCharlie
    Köszi!
    Háááááááááát...igazából megéri, mert különleges. És most jó ára is van!Viszont nagyon melós. Az illeszkedés helyenként nagyon gyatra. Sok a csúnya kilökötüske nyom. Nálam kb. 2/3-ad lapnyi 800-as vászon ráment + tömítőpaszta is fogyott rendesen. Ja és persze megzabált egy doboz festéket is (na jó egy pici maradt az alján)
    Statikailag nagyon gyenge, meg kell erősítgetni itt-ott és még úgyis hímestojásként kell bánni vele. Igazából ott basztam el, hogy az egységeket festés előtt az alvázra ragasztottam. Na ezt nem szabad! Csak festés+koptatás+koszolás után; így nagyon sok kellemetlenségtől kímélheted meg magad.
    Én naggyon vártam már, hogy befejezzem!
  • CrazyCharlie
    Köszi!
    Nagyjából megmértem, 52 cm hosszú és 9,5 cm széles a tükrök nélkül.
  • DJ Skyline
    megnéztem én is a képeket. jó lett összefoglaló gyanánt mit mondanál? megéri megvenni, nem éri meg, bonyolult volt az építés, nem volt bonyolult, stb.
  • CrazyCharlie
    Köszönöm!
    Kilenc indítóállványt és huszonvalahány rakétát kaptunk hozzá anno.
  • CrazyCharlie
    Köszi!
    Elvileg igen, csak a fő munkahenger kisebb lett a kelleténél, és elég érdekesen hat szétcsatlakozva...
  • vass17
    Nagyon jól sikerült a sár, Várjuk a "folytatást":DDD
  • vass17
    Tetszik, csak így tovább:) [kb mekkora??]
    Azért az a C-1-es is nagyon durva
  • DJ Skyline
    na itt van, nem akartam túlzásba esni, meg igazából első sarazás volt, így csak szárnypróbálgatások voltak. nem fikázni, ezer éves makett :D (most se lenne jobb :DDsda)
    katt. a kis képre

• modellmaker
    hm de kemény erről nem is tudtam
  • DJ Skyline
    én anno hintőport kevertem el barna festékkel, lett egy kis kamilla illata a párducnak :D majd mindjárt lökök pár képet emlékeztetőül
  • Bala10
    megpróbálom, köszi