69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • vass17
    Szép volt, kár, hogy ez történt vele:(

Engem az érdekelne ebből, hogy mivel emeled ki utólag a panelilleszkedéseket? Csak azért mert sok helyen nagyon keskeny a vonal és nem tudom mivel férsz hozzá?
  • Adam II
    És kb milyen árban van egy olyan festékszóró ami tud ilyen vékonyan fújni? Mert ugyebár az a gond, hogy az enyém elég kezdő és nagyobb körben szór ami eddig nem volt gond mert egyszínű maketteket festettem viszont ez a preshading mindig is tetszett de ugyebár az én festékszórómmal kivitelezhetetlen.
  • MattHeafy
    Talán itt jobban látszódiknak az árnyalatok
  • MattHeafy
    Gyakorolni?minek?:)
    Én se gyakoroltam az elsőnél mégis jó lett, legalábbis nekem tetszik(bf108)mondjuk az aljáról nincs kép a cikkben csak itt meg itt.

Amúgy az emberek többsége Surfacerrel alapozza cuccait amit nem old a H-100as, észteralapú alapozó.
  • modellmaker
    mert az alapszín vízbázisú, ez meg mondjuk művészolaj. a hígítóik nem oldják meg a másik festékét.

Sky: jó ez a preshading, de kurva nehéz. gyakorolj előtte vmin!
  • DJ Skyline
    köszi szépen, remélem fogom tudni majd alkalmazni
  • DJ Skyline
    jobb klikk, http:// tag kitöröl, enter, F5, done. :))
  • CrazyCharlie
    ez nem jött be...
  • CrazyCharlie

• vass17
    A tamiya nem javasolja, szerintük nem tesz jót a bőrnek, de ha gondolod próbáld ki
    Meghajlítottam a két sítalpat, kb ennyit tudtam most tenni, igaz, hogy kerekes lesz, de valamikor biztos jól jön ez is:D
  • MattHeafy
    És sminkelni is lehet vele?:)
  • vass17
    Olyan túl sok nem fogy belőle, szerintem elég jó dolog. Nekem mindenképpen hasznos, főleg azért mert most már tudom milyen jól használható a "pamacs" része:D

• MattHeafy
    Persze :)
    postshadding vagy pasztellkréta v művészolaj pl.
    őszinrtén megmondva ez a Tamiya weathering cucc nem jön be...pasztelkréta is jó, csak ólsobb:)
  • MattHeafy
    sajnos nem, fontos h legyen átmenet az alapozó és a fekete között mivel ez későbbiekben befolyásolja az árnyalatokat.
  • vass17
    Utólag is el lehet érni hasonló hatást, vagy nincs igazam? (pl Tamiya weatheringel, ha ésszel használja az ember)
  • Adam II
    Ez a preshading akkor is jó ha ecsettel viszed fel?
  • CrazyCharlie
    No kérem, Tiran lecsutakolva, holnap már festem is...remélem jó lesz. Kicsit félek, mert nem használtam még Humbrol 72-őt nagy felületre, de állítólag ez kell neki...meglátjuk
  • CrazyCharlie
    Gondolkodtam rajta, csakhát Tamiya King Tiger...ráadásul a hozzávaló fotómaratást már megküldték a görények
  • MattHeafy
    Hi, az első linkben a fickó Preshaddingel, vagyis előárnyékol..a lényege h a makett felüle3tének "teret" adjon.Ez azt jelenti h feketzével fékonyan befújja a leírt részt majd vékonyan rá fújja a kamo színét.Fontos h vékonyan, mert akkor még látszik a fekete körvonala halványan, ezáltal nem annyira monoton az alapszín.Csehek kurva sokat alkalmazzák ezt, sztem is jó dolog.Más kérdés h nem ilyen a valóságban de a látávny miatt mindenképp meg lehet csinálni, sokat dob a repülődön.
    A második is hasonló, csak ott ecsettel csinálja a tag. Ezt inkább tengerészetnél, hajokon használt gépeknél jó, ott az időjárás nagyon kikezdi a festéket.festés után pedig művészolajjal folytatja, erősen panelezik, koszol mint egy átlag gépnél.
    Remélem tudtam segíteni ;)
  • Adam II
    Szvsz hasonló hatást temperával is el lehet érni.
  • Adam II
    Ugyebár miután kész az alap festés akkor 1:10 arányban kever fekete festéket és hígítót majd összekeni vele a maketted, kicsit hagyja száradni aztán fülpiszkálópálcát márt hígítóba és azzal törli le a fekete festéket. Amit nem értek az, hogy az alap festék,hogy hogy nem oldódik fel ilyen sok hígítól???
  • DJ Skyline
    na ja, csak eléggé sok mindent betud szerezni (gondolom legalábbis), az a +/- 1-2 ezer Ft szerintem nem a világvége, persze a 15 ezerrel drágább makettet nem tőle fogom beszerezni. nem tudom miért olyan drága, lehet azóta olcsóbb. az a 25 ezres Tamiya Tomcat sem 25, hanem 20 ezer már.
  • DJ Skyline
    kinek mi. :) nekem nincsen kártyám ilyen jellegű dolgora, de ha lenne, akkor meg pénz nem lenne rajta. :D ebayes cuccokat is egyik volt osztálytársammal szereztettem be, nincs paypal cuccom.
  • vass17
    Az biztos.... Nem gondolkoztál még rajta, hogy a rendelt makettedet átszámítod valami másra, ami van is nekik raktáron??? Ezt biztos meg tudják csinálni, nálam is működött!
  • vass17
    Én úgy vagyok vele, hogy legjobb ha saját magamnak rendelem. Egyrészt olcsóbbra jön ki, másrészt nem kellett itt az országon belül is átvétellel szenvedni, mert egyenes házhoz jön. Szerintem így éri meg a legjobban, persze sokan vannak, akik nem akarják használni a kártyájukat netes vásárlásra, nekik pl kedvező lehet, de egyébként nem hinném:)
  • CrazyCharlie
    Én nem tudtam, hogy mennyiért szállít az Edu, ez mondjuk tényleg drága...főleg ha azt nézem, hogy szomszéd. Mellesleg jó a Lucky-nál az aviable, nagyon hatékonyan tanít türlemre
  • Glpetyus
    van 1-2 érdekesség ennél a "mukinál"

a harcjárművek-repülök menüpont alatt van egy 1:32-es Trumpeter Mig 17PF.Ez itthon kb 4000 forint szokott lenni,ő 20 ezerért árulja(?!) link.
    mellette a DRAGON 3cm Flak 38 Jaboschreck with Trailer, jelenleg 3800.Ft a j-m.hu-n,én a boltban 4K felett láttam kicsivel,Ő meg 6-ért adja.
    Persze vannak nagyon kedvező árai is,de ezek kissé szemet szúrtak.
  • vass17
    Hát szerintem tudod, hogy nem mindenhol olyan rugalmasak a szállítást illetően, mint a két ázsiai kereskedő. Pl ezt a kinézett maratást a Lucky 1,4 dollárért küldené, az Eduard pedig 8,5-et kér postázásért.
    Mellesleg nem is értem, hogy egy ilyen kis tömegű és méretű dolgot miért nem tud mindenki ésszerű árban küldeni...
  • DJ Skyline
    ennyire új az a Tomcat? :D pedig már szakállas kicsit. itt kukkantsatok körbe akkor, eléggé szép makettek vannak
  • CrazyCharlie
    Eduard honlapja? Nemrégen írta valaki, hogy kedvezőbb lett a szállítási díj náluk...
  • DJ Skyline
    banner alatt van egy link, érdeklődj a mukinál.
  • vass17
  • vass17
    Nem ajánlanátok egy jó boltot, ahol Eduard maratásokat árulnak. Kinéztem valamit, de a Lucky-n csak availableként van fent, azt meg soha többet...?????
  • CrazyCharlie
    Hát nem semmi...ez nagyon fasza!
  • DJ Skyline
    valaki csinált már közületek itt repülőgépen élethűbb festést?
    gondolok itt erre, meg erre

én sosem csináltam még, és jó lenne majd nem a Tomcaten elb×szni. :D bár van jópár leselejtezett makettem, amin lehet gyakorolni. mindegy, nagyjából értettem amit írt a muki, na de mégis, lényege akkor hogy:
    - kap egy alapszínt a makett
    - paneleket, koszosabb helyeket átfújja sötétebb színnel
    - ez a shade color nem tudom mi akar lenni. shade az árnyékot jelent, oszt'?
    - majd erre jön pár réteg szürke megint
    koszolás már egy külön téma. :D
  • modellmaker
    jaa :D
  • Glpetyus
  • Glpetyus
    az,fél literes kiszerelés :)
  • CrazyCharlie
    Tudsz élni...
  • modellmaker
    ipari pillanatragasztó?