69150
-
Én a revell 72-esével szemeztem. :) -
CrazyCharlie #54294 Természetesen 35-ös. Már írom, nyugi
-
CrazyCharlie #54293 Valószínűbb, hog a józan eszed döntött helyesen...nem ér annyit, amennyit kérnek éret...
-
1:35?
Dobozbontást!!! -
LOL ezt nem ide akartam írni csak tegnap amikor hazaestem nem voltam olyan állapotban, hogy megállapítsam pontosan melyik topikban vagyok 
-
OK. -
ej baszki :CCc
a makett faint, én is szemeztem egy ilyennel, de a józan ész nyert, és nem vettem meg. :D tom, hülye vagyok... :D -
CrazyCharlie #54288 Kaptam karácsonyra egy ilyet:

A másik "ajándékom" az volt, hogy megpróbáltam feltenni a Tiranra a lánctalpat. Kicsit rövid volt, gondoltam megfeszegetem és jó lesz...így hát kettészakadt a görény és együttes erővel lebontottuk a fél makettet

-
CrazyCharlie #54287 Nagyon tetszik 
-
Igazából amelyik neked tetszik. :) Még ha nem is teljesen pontos hozzá a matrica. -
Köszönöm SG -
Köszi :) Amúgy nem ez a pug lesz,hanem a 2002-es murvásat fogom megépíteni (ÉS KOSZOLNI:D) hozzá -
vass17 #54283 Ez az út menti fű nagyon jól mutat:D -
nagyon jó lett,de ugye a pugot is beporolod ? :)
Jó hogy raktál még rá növényeket. -
haladgatok a diorámával -
Szia.
Viszont kivánjuk.Sajnos ammenyire én tudom megszünt,de olvasd el itt a hozzászólásokat hátha segít valamit...Semmi sem lehetetlen :)
http://www.makettinfo.hu/38M_Toldi
-
Igen, én is erre gondoltam, hogy a homok ezért nem lenne túl jó, illetve nem marad úgy ahogy szeretném :)
A faragasztós témát kipróbálom köszi szépen ;) -
stuka85 #54278 Kellemes, békés, áldott Karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek és persze jól sikerült maketteket, egy kérdésem lenne, a Botond models az megszűnt vagy mi van vele mert sehol nem látom vagy van más gyártó is akitől lehetne szerezni magyar 2.vh harcjárművet, már régóta szeretnék összerakni egy magyar vonatkozású 2. vh harcjárművet, a válaszokat előre is köszönöm :D -
czapi #54277 A Tamiya TS-76 Mica Silver milyen ezüst? Mit jelent az a "Mica"? -
MattHeafy #54276 A homok nem nyerő, túl nagy a szemcséje egy lényegesen kisebb felület megjelenítéséhez(gondolj csak bele, lehet h hülyeségnek hangzik de a homokot ugyanúgy le kell kicsinyítened).Én jobban preferálom a diszperziós faragasztóval bekvert víz-plusz fugapor kombinációt. -
Kicsit gondban vagyok.
Kaptam egy A10-est de a használati útmutató alapján csak az európai zöld álcázó festést lehetne megcsinálni illetve 3 század matricáit tartalmazza.
Én szeretném a most Irakban alkalmazott szürke festést megcsinálni és utánanéztem a kiszemelt századnak ami még mindig létezik. A baj az, hogy a szettben található konkrét gépről nem találtam egyetlen fotót sem a többi gépen pedig vannak jelzésekben és feliratokban eltérések a matricáktól.
Szerintetek menjek biztosra és maradjak a régebbi eu-s festésnél vagy próbáljak meg aktuális matricákat szerezni vagy használjam ezeket de szürkére fessem? -
dara #54274 Meg fogsz lepődni: homokból. -
Hali!
Kellemes ünnepeket mindenkinek először is :)
A kérdés, hogy ilyen kies, homokos pusztát miből tudnék olcsón, egyszerűen kreálni? Itt-ott fűcsomóknak gondolom az ecsetszőr beválik, de maga a talaj...? -
kellemes karácsonyt, és sok kartondobozba csomagolt öntőkeretet kívánok mindenkinek. :D -
humbrollal nincs semmi baj,...egykutya mind.
minden gyártónál van pár szin ami gyengébb minőségü,pl most igy hirtelen a revell sárgái jutnak eszembe,vagy a ModellMaster fehérei.
de még vagy egy tucat példát lehet mondani.
-
Ez szomorú. Akkor honnan fogok én most beszerezni? Keresgéltem Revell Tamiya színátváltót de nem találtam csak Tamiya Humbrolt és a Humbrolról nem írtatok jókat nekem a Revell megfelelne túl sok gondom nem volt vele eddig.
-
moor09 #54269 ha jól tudom nem, legalábbis Miskolcon 2 helyen is néztem és nem volt, azt mondták nem is lesz, 1 színt tudtam beszerezni azokból amik kellettek volna, mert már csak a maradék volt, és az nem jelentett túl nagy választékot ...... -
dehogyis,annyira közel azért nem tartottam :DD
elötte próbálkoztam forró vizzel,egy viccnek jó volt max... -
CrazyCharlie #54267 Nem olvadt meg picit? -
CrazyCharlie #54266 

-
Szotyiszán #54265 jó, hát lehet bármennyi. a lényeg, hogy egyáltalán érdekelne e ez bárkit is. aztán úgy lesz ahogy akarjuk. :) -
Tamiya festékeket lehet kapni mi kis hazánkban? Mert ahogy nézem az e-boltokat nincs vagy csak spray változat van. -
én hőlégfúvóval is próbáltam
-
MattHeafy #54262 FÖLDI POKOLBÓL JÁTÉKTÉR
A futballtörténelem alighanem legelképesztőbb mérkőzését 1914 karácsonyán játszotta a Királyi Walesi Lövészek 2. Zászlóalja és a franciaországi Frélinghien városánál velük szemben elhelyezkedő 6. Porosz Vadászzászlóalj – történetük a humanizmus egy ritka pillanata volt a milliókat értelmetlenül elemésztő „nagy háborúban”.
A két, egymással szemben magát beásó zászlóalj közül a németeknek támadt az a gondolata, hogy karácsonykor le kellene állni a harccal – innen pedig adjuk át a szót C. I. Stockwell kapitánynak, aki a walesiek magas rangú tisztje volt.
„Életem legkülönösebb karácsonya volt… Délután fél kettő körül elmentünk a fedezékekbe, hogy elköltsük a karácsonyi ebédet. Reggel köd volt, erős fagy. A németek átkiabáltak valamit, de szigorúan megtiltották nekünk, hogy barátkozzunk az ellenséggel. Egy őrmester futott hozzám, hogy felszállt a köd, és német tisztek állnak a senki földjén, fegyvertelenül. Azt kiabálták: „Ne lőjetek, ma nem akarunk harcolni! Küldünk nektek egy kis sört!” Átgurítottak egy hordót.”
Így kezdődött. Stockwell megparancsolta az embereinek, hogy ne lőjenek a németekre, és az angolok is ajándékokat küldtek a lövészárkokba. Az egységek a délutánt dalok éneklésével és ünnepléssel töltötték. Egy lövést sem adtak le másnap reggelig. Hódolhattak közös szenvedélyüknek – a labdarúgásnak.
Emléklap az 1914-es esemény tiszteletére
Emléklap az 1914-es esemény tiszteletére
„Életemben nem volt még ilyen emlékezetes karácsonyom. Egy lövés sem dördült el, a katonák énekeltek és barátkoztak. Még egy gyors focimeccs is volt, miután kialakítottunk egy pályát a lövészárkaink mögött! A németek átjöttek, hogy eltemessék egy mesterlövészüket, a mieink segítettek nekik. Este együtt vacsoráztunk, cserélgettük a dolgainkat. A németek kivilágították a lövészárkokat. Elképesztő, hogy ezekre az emberekre lőttünk folyamatosan az elmúlt hetekben. Sose hittem volna, hogy a senki földjén rázok kezet a németekkel karácsony napján, és szerintem ti sem. Valami talán mégis lehet a karácsony szellemében…” – írta egy fiatal frontharcos szüleinek címzett levelében. Az illető nem nevezte meg magát, a boríték pedig eltűnt, de az eredeti levél (amely csak 2006-ban került elő, és forintban milliós összegért kelt el) az egyik legelképesztőbb dokumentuma az 1914-es karácsonyi fegyverszünetnek.
Az utódok pedig nem felejtettek: a fegyvernyugvás 90. évfordulójára a két egység mai utódai ismét megmérkőztek. A meccset Miles Stockwell őrnagy szervezte, az első világháborús beszámolót író C. I. Stockwell kapitány unokája. A két csapat egy márvány emléklapot helyezett el tisztelete jeléül a fegyvernyugvásnak helyet adó területen, majd megmérkőzött: a németek nyertek 2–1-re.
Hogy mi volt az 1914-es meccs eredménye? Ezt senki sem tudja biztosan. De nem is ez számított. És hogy mi történt másnap reggel? 8.30-kor az angolok felhúztak egy zászlót, „Boldog Karácsonyt!” felirattal. A németek egy „Köszönjük!” zászlóval válaszoltak. Stockwell kapitány háromszor elsütötte a fegyverét a levegőbe.
A háború folytatódott. -
Boldog Karácsonyt! Sok makettet! -
CrazyCharlie #54260 Köszi 
Nálam is vetemedett a lánctalp, én is préseltem, időnként ráraktam kicsit a radiátorra is.
Végülis szépen kisimult.
-
Boldog karácsonyt! És sok maketett!!:D -
hmm..tetszik ez a gép,én is beszerzek egyet szerintem :)
Fasza lesz,csak ne spórolj a porral!
A "lánctalp" neked nem vetemedett meg nagyon?
A T54-es készletben -ami ugye majdnem ugyanez- szinte betonkemény volt a gumi és ferde is,1 hétig tároltam kb 10 kilónyi könyv alatt,hogy kiegyenesedjen.
Kellett volna rá egy szemenkénti :I -
CrazyCharlie #54257 Haladgatok a Tirannal, jelenleg így néz ki: KATT
Egy-két helyen javítgatok még rajta, és jöhet a koszolás-koptatás...javaslatokat elfogadok
-
CrazyCharlie #54256 Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!