69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
    Próbáltam párszor kevés ragasztóval de nem állt meg.
    Egyébként hasonló lenne de Academy kiadásban, csak olyat oldalt nem találtam, lehet már nem is csinál ilyet.
    hasonló lenne
  • CrazyCharlie
    Nézd már, megnyikkant egy valódi PROFI!!!
    Ízlések és pofonok, engem nem zavart sose a sörte... Egy hátrányuk van a Revell ecseteseknek: amikor sok az üvegben a cucc, akkor nagyon gyorsan képes megmarni a műanyagot. Főleg akkor gáz, ha nem kapod el elsőre a pontos helyét az alkatrésznek.
  • DJ Skyline
    amatőrök amúgy szerintem nem nehéz használni, bár tény hogy volt alkalom mikor többet nyomtam a kelleténél mondjuk igazából tényleg a batár alkatrészek összeragasztárásra jó.

de a legprecízebb nálam mindíg is a tűs volt, az ecsetesben meg azokat a műanyag szálakat utáltam, a bénább vízfesték készletekhez adtak olyat régen
  • CrazyCharlie
    Hát igen, de ha túladagolod, akkor szépen megolvasztja a műanyagot, ami kb. néhány napon belül eldeformálódik/beszívódik...sok régi makettem esett áldozatul
  • CrazyCharlie
    Ja, gond akkor van, amikor már csak kb. harmad töltés van az üvegben...akkora besűrűsödik és már nem is ragaszt olyan jól (legalábbis a Revell)
  • vass17
    Na ezzel nekem se megy. Kivéve, ha egy óriás Uss Constitution két felét kell összeragasztani, olyankor sokkal hatékonyabb tud lenni:D
  • CrazyCharlie
    Az ilyen tubusosra gondolsz?

Én meg ezzel a zselés szutyokkal nem tudtam ragasztani...állandóan szálat húzott, egyszer nem akart ragadni, máskor meg túladagoltam...nagyon utáltam!
  • vass17
    Sok helyen találsz, belföldön és külföldön is:
    Modellbolt
    Jatek-makett

Külföld:
    Luckymodel
    Hlj
    Modelhobbies

Most csak az ismertebbeket említem. Én személy szerint nem szeretem a magyar boltokat, drágán szállítanak, gyakran Hong Kong-ból sokkal olcsóbban elhozzák, arról nem is beszélve, hogy a makett alapára is sokkal alacsonyabb.
  • vass17
    Az nem olyan nagy baj, ha nagyon nem tetszik eltávolíthatod egy szikével, vagy más vágó eszközzel. De az első képen még nem is volt megszáradva, vagy legalábbis nagyon fénylik ott valami:D
    Egyébként mi lesz ez, mert még nem sikerült rájönnöm??
  • modellmaker
    Próbál meg kicsit kevesebb ragasztót használni. És tartsd össze a két darabot, míg megköt nagyjából a ragasztó, hogy ne ferdüljön el.
    Én is ragasztottam, hamar odaragadt nem is tudtam megigazítani mire visszatértem hozzá:(
    ferde :(
    ez az lett egy kicsit :(
  • modellmaker

Ahogy összeilleszted a két felet, szárazon, az illesztési hézagba folyatod be a ragasztót.

• DJ Skyline
    taníts Yoda
  • modellmaker
    Mert az ecsetelőset nem úgy kell használni
  • DJ Skyline
    én mindíg bénáztam ezekkel az ecsetes ragasztókkal, mire eljutottam addig, hogy összeillesszem a két alkatrészt, addigra már félig megszáradt a ragasztó sosem szerettem, tubusos meg tűs az amiket preferálok
  • Totya0001
    Kösz a választ, én is pont ezt a ragasztót néztem. Még annyi lenne a kérédésem hogy,nem ismer-e valaki oylan oldalt ahonna lehet jó minőségű maketteket, ragasztókat, festékeket..stb.. lehet rendelni?
  • CrazyCharlie
    A 14mles festékek - ha ügyesen használod és higítod - elég lehet 2-3 1:35-ös járműre is. Nem néztem meg a linket, én ezeket használom, és mindkettővel nagyon elégedett vagyok:

A ragasztók sok makettre elegendőek, számot nem tudnék mondani.
    Lakkot ritkán használok, lényegében a festett felületek és a matrica védelmére, felhelyezésének megkönnyítésére (fényes lakk) szolgál(na). Namegpersze a helyes fényesség beállítására.
  • CrazyCharlie
    Hmmmmm....lehet elkezdek figurákkal foglalkozni.
  • Totya0001
    Amugy lenne egy kérdésem. Pl egy 1:72, vagy 1:35 ös méretarányú tankhoz menni festék és ragasztó kell? Tudodm hogy változó, de ugy általában, mert szeretnék venni é nem tudom hogy mennyi kell vagy egy 14ml s festék amit neten láátam meddig elég, vagy pl egy ilyen ragasztó mennyore elég: http://makettek.hu/index.php?mid=747&b=,,13,,,1, . És lehet hogy hülyeséget kérdezek de a lakk mire jó ?
  • modellmaker
    Nem ezzel az olajjal szokták kezelni a vásznat festés előtt?
  • SgtChris
    És nem lehet, hogy ez a lötty az üvegben higítja ezt a tubusos akármit? Nah mindegy, majd kivallatom jobban a eladónőt...
  • Glpetyus
    ecsettel,vagy pisztollyal?
    nem mindegy...
    ecsettel persze,hogy lesz szinTkülönbség,míg pisztollyal nem.
  • CrazyCharlie
    Én lakkbenzinnet szoktam használni, de megy állítólag terpentinnel is
  • vass17
    Az igaz, hogy nem kell az egész makettet fényes lakkozni matricázás előtt, csak a matrica alatti felületeket?
    Matrica után jöhet a fényes\matt lakk és eltűnnek a "foltok", vagy látszódni fog valami szintkülönbség?
  • SgtChris
    És ezt az olajos bázisú "temperát" mivel higítom, hogy futtatásra alkamas, kellően híg legyen?
  • modellmaker
    Bár így jobban megnézve a képet, a merevítés az első gépnél is világos, és a vásznazás széle sötétebb csak. Ugyanúgy, ahogy a második képen lévő gépnél is. Szal a merevítésnél fakó a vászon mindenhol.
  • vass17
    Ajánlom szives figyelmedbe a munkáit.
    Arra értettem, hogy ha valaki csak ezen a területen "mozog", akkor lehet annyi ismerete, tapasztalata a dologról, hogy a valóságnak megfelelően ábrázolja.
    Aviatik
    Fokker
  • modellmaker
    Amit te akarsz venni az a festék. Ugyanolyan tubusban van, mint a tempera pl., csak olajos bázisú. Hogy ezt az olajat mire használják azt nem tudom. :D
  • modellmaker
    "profi készítette, tehát gondolom megfelel a valóságnak."

nincs olyan, hogy profi, csak aki már régóta makettezik. és ők is tudnak fasságot csinálni. :)
  • SgtChris
    Mondhatnátok valamit erről a művészolajról, mert felbuzdultam, bementem egy művészellátóba, ahol mutattak egy olyan orvosságosüveg kiszerelésű (barna üvegcse, kb. 1 decis) átlátszó, olajosan mozgó folyadékot. Rá volt írva, hogy művészolaj. De ez most hogy van? Ezt még külön kell színezni? Ugye panelvonalak befuttatásához kellene, fekete, vagy sötétbarna színben...
  • vass17
    Nekem is jobban tetszik valamiért, valószínűleg én is hasonlót fogok csinálni.
    A másik a Makettinfóról van, és profi készítette, tehát gondolom megfelel a valóságnak.
  • Glpetyus
    ha számit a személyes véleményem,szerintem az elöször belinkelt az élethübb -vagy legalábbis jobban néz ki.
  • vass17
    Köszönöm, már nagyjából világos a dolog:D
    Mielőtt azt gondolnátok, nem vagyok szellemileg visszamaradott, csak most valahogy fennakadtam a két koszolás közötti különbségen..
  • CrazyCharlie
    A sötét csíkoknál homorú a felület, gonodolom azt akarta megjeleníteni, hogy ott megül a kosz és/vagy a nedvesség. A bordáknál meg felfeszül a vászon, ott is a víz sötétítheti meg azt a részt. Valszeg ezér ilyen, amilyen ()
  • vass17
    Így is megértettem. Már csak az a furcsa, hogy itt például pont fordítva van, a sötét csíkok mellett van a két világos sáv.

• modellmaker
    Ez nem csak ezeknél a gépeknél van így, hanem jóformán mindennél. (Kb csak az autóknál nem.) A lényeg, hogy a kopások, fakulások a panelek közepén jobban érvényesülnek. Ha megnézed, a modern repülők is úgy vannak festve, hogy a panelek közepe világosabb.

A WWI-es gépeknél meg pont a két merevítő közé esik a "panel" közepe, így ez lesz világosabb.

Ez így szar, de nem tudom most értelmesebben elmagyarázni.
  • vass17
    Itt nem sokan kétfedelűznek, de azért megkérdezem, hátha tudjátok a választ. Tehát a legtöbb Nieuportnak és más WW1-es gépnek ilyen a szárnyak koszolása:
    Azt nem értem, hogy miért van a feketített részek közepében világos alapszín? Tehát miért van így megtörve a koszolás?
  • vass17
    Hát az király, még egy elgondolkodtató probléma...Annyira mondjuk nem kopik a weathering cucc, kivéve, ha az ember fürdetni akarja a maketteit:D
  • CrazyCharlie
    Tamiya Weathering-et nem, pasztelkrétaport meg olajos krétából reszelem. Nehezebb szépen felvinni, mint a porpasztelt, de kellően megtapad a felületen...leszedni sem mindíg egyszerű
  • Glpetyus
    ecsettel sajnos nem lehet.
    feljön,és szétkenődik.