69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • CrazyCharlie
    Nem rossz...
  • CrazyCharlie
    Nekem kicsit túl sok az alkatrész... Igazából simán meglennék (megleszek) nélküle, csak nagyon tetszik a 211 toronyszámú festése+persze, hogy full acélgörgős. (érdekes, hogy ahhoz képest, milyen kevés példány készülhetett belőle mégis megkínálnak négy! festési variációval...míg a Te gédhez össz-vissz hármat adnak)
  • vass17
    Hát ezt meg hol találtad?
    Tökéletes, mintha fából lenne, ráadásul a koszolás sem eltúlzott rajta, pont jó:)
  • CrazyCharlie
    Tegnap este festettem futógörgőt, Revell festékkel. Minden a szokott módon történ (higítás-ecsetelés; félig még tele a tégely), most ragasztottam őket és érzem, hogy ragad a festék! Lejönni nem akar, foltmentesre száradt, csak tapad a kezemhez. Ötlet? És egy jobb kérdés: rámerjek menni a 2. réteggel, vagy inkább mossam le?
  • modellmaker
    'szomba :|

akkor linkbe :|

[link]
  • modellmaker
  • vass17
    Olyan rég néztem már hazai üzletet, nem is láttam, hogy a Modellbolt ennyire kibővült, ráadásul az áraik is földközeliek.
  • SgtChris
    Hasonló a bontása, mint az enyémnek, de kicsit bővebben adagolják hozzá a jóságokat (martás, lövegcső), mint a Panther G-hez, ahogy látom. :-(
  • vass17
    Ez tetszik, jó választás:)
  • modellmaker
    nem :D
  • CrazyCharlie
    nekem most ezen pörög az agyam e
  • moor09
    igazából nem zavar, de ha nem tűnik fel és nézek alaposabban utána rendeltem volna egyet abban a hiszembe hogy II. vh-s :)....bár butaság lett volna mindenféle tájékozódás nélkül megrendelni...
  • Glpetyus
    ja,csak épp 2007-ben :D
  • Glpetyus
  • modellmaker
    Jól tudod. Ha nagyon zavar írj nekik egy mailt, hogy rossz helyen van.
  • moor09
    vki felhomályosítana a modellbolt.hu-n keresgéltem a '45-ig készült harcjárművek között és ezt találtam ( amit szívesen megrendelnék mert gondolkozom egy II. vh-s diorámán ), de amennyire én tudom és infót találtam róla ezt a típust csak 45 után gyártották....
  • modellmaker
    a broncot nyáron kezdtem el :D
  • Glpetyus
    mióta csinálod azt a gépet,3-4 éve ? D:
  • modellmaker
    én se vagy másfél hónapja...
  • Glpetyus
    maketteznem már 3 hete :I
  • modellmaker
    mi nem sikerült?
  • Glpetyus
  • Adam II
    Ezt én sem értem. Helikopterek meg harcijárművek rendszerint 1/35 repülőgépek meg 1/32. Ráadásul a figurák is rendre 1/35-ös méretarányúak így marhára nem illenek bele egy repülős diorámába.
  • modellmaker
    :D nem kell. azért köszi!
  • vass17
    Na ez szép nagy darab, ráadásul elég jól ki is van dolgozva.
    Már csak azt nem értem, ki találta ki ezt a sokféle méretarányt, igazán áttérhettek volna 1/35-re....
  • DJ Skyline
    sokallod? itt megveheted 6500-ért. :D Fabulisnál nincs, HO-KI-nál sincs már, levették az oldalról. :| esetleg van még ez, ami kb ugyanaz, csak másik matricával. de valaki vaterán meg 9000-ért akarja eladni. lehet választani.
  • CrazyCharlie
    Jónak tűnik...és nem is drága!
  • CrazyCharlie
    Az is igaz
  • vass17
    Nem tudtam, hogy polírozhatót jelent, de most történetesen hagyományos alumíniumra van szükségem, mert kell rá majd egy matt-lakk réteg, és a polírozható tönkremenne a lakktól..:)
  • modellmaker
  • DJ Skyline
    5000
  • modellmaker
    lehet kapni művizet.

link
  • modellmaker
    és a lakkozás el is veszi a fényét :)
  • hispan2
    Sziasztok!

Kezdő makettes vagyok, illetve igazából inkább diorámákat szeretek csinálni saját anyagokból, egy dolgot azonban még nem tudtam szépen reprodukálni, ez pedig a víz.

Kérdezném tőletek, mi a legegyszerűbb megoldás, hogy az eredetihez hasonlatos, áttetsző, keményre száradó, esetleg kék árnyalattal kicsit színezhető vizet állítsak elő?

(Próbálkoztam technokol-rapiddal, de az száradás után bizonytalan állagú, nem mindig áttetsző és nem fényes felületű. Van jobb házi módszer?)

Előre is köszi.
  • CrazyCharlie
    De, csak ezek a fajta festékek polírozhatóak. Felfested, megvárod az előírt száradási időt (Humbrolnál 20-25 perc) majd egy adag puha vattával felfényesíted. Nagyon szép a végeredmény, csak kényes, mindenképp illik lakkozni.
  • vass17
    A Testors metalizer festékeivel dolgoztatok már? Nem tudom, hogy mi a különbség a hagyományos fémszínekhez képest, mert pl a alumíniumot néztem, ami a rendes palettán és a metalizerek között is megtalálható.
    Akkor miben térnek el egymástól? (vagy a metalizer nem is festék?)
  • Adam II
    Mennyibe kerül az a Tomcat?
  • modellmaker
    *az egyik
  • modellmaker
    Ezt mennyibe adnád?

(tudom egy egyik wrc subaruodat is meg akarom venni, ha jól emlékszem 2.5-be :D)
  • CrazyCharlie
    Csak rakosgasd fel a csereberébe. Végülis ingyen van és nem nagy fáradság. Én is el tudtam sütni olyan készleteket, amikről azt hittem, örökre a nyakamon maradnak...kéthetente egy-egy hirdetés és el is keltek.