69150
-
vass17 #54735 Igen közben utánanéztem, hát azt írták már pár 1 évvel ezelőtt is, hogy már nem igazán foglalkozik vele, és elég nehezen elérhető.
Megnéztem a Chromaxot is, de hasonló kategóriában olcsóbb a Revell Standard Class.
Olvastam még róla, a nyomása állítható, de nem írják, hogy lenne tartálya, tehát ezek szerint még ez se jó?
-
Na az Airline Kft. honlapja is megvan, de már nem él. =/ A cégjegyzékben még szerepel... Esetleg a makettinfon lévő számon meg lehet próbálni. -
Airline, makettinfon: link
FF alatt nekem nem jön be, másnak igen, IE alatt tuti jó. -
Pár Chromax kompresszor: link
megvan valahol az airline-é is, csak meg kell keresni -
vass17 #54731 Gőzöm sincs milyen márkát érdemes belőlük venni, a makettinfo-n olvastan az Airlines kft kompresszorairól, de nem találom őket sehol.
Itt van a Revell követekző lépcsője, ez 33000-ért küldenék:
-
vass17 #54730 Szóval olyan szar?:D De miért van az, hogy a Tamiyáról elég jókat lehet olvasni, pedig az is ilyen tartály nélküli
, pedig nem egy mai darab már, 1989-ben jelent meg először.
Akkor ti mit ajánlanátok?:) -
Nah,ma egész nap a keci műszerfalon dolgoztam,de megérte
Végre sikerült faszán megcsinálni,és ezerszer jobb lett mint az első verzió
Képek holnap
-
nekem ingyen se kéne :D -
Maga festék. Az olajos jobban (máshogy) terül.
kompresszor: nem sok jókat lehet olvasni ezekről a kis, tartály nélküli cuccokról. -
vass17 #54726 De az miért lehet, hogy kisebb darabok vannak a festésen? Korábban festettem egy Bf-109-et a Testors akriljával, és nem lett olyan olyan sima a felület. Nem hiszem, hogy porszemek lettek volna, mert enamelben nem szokott ez előjönni, valami más az oka, csak nem jöttem rá, hogy mi.
Más:
Úgy döntöttem, hogy be kellene szerezni egy alap szintű festékszóró készletet.
Néztem a Tamiya kompresszorát, de az már elég régi fejlesztés, ráadásul akku vagy hálózati adapter sincs hozzá.
Úgyhogy kinéztem a Revell starter kategóráját, szerintetek ez mennyire használható, illetve megér 18k-t? Nekem hasonlónak tűnik a Tamiyához, nem hiszem, hogy sokkal rosszabb lenne, de ha esetleg van ilyen kategóriánan jobb, akkor várom az ötleteket!
Erről lenne szó
-
CrazyCharlie #54725 Bemész gyógyszertárba és kérsz alkoholt (én most töltettem újra az üveget 550-ért, persze első körben az üveget is ki kall majd fizetned). A 70%-os már jó. Kimosni elég a csapvíz is.
Igazából nincs nagy trükkje, arra kell vigyázni, hogy hamar szárad. Ha az elején kihagysz egy kis részt és csak a végén veszed észre, ne menj vissza rá, inkább csak a teljes száradás után. Ha valamit eltömít a festék (rácsok, furatok), azonnal ki kell tisztítani, mert nem biztos, hogy "kiszárad". -
vass17 #54724 Mivel semmi más alternatívám nincs, ezért kénytelen leszek akrilt használni.
Charlie, neked van esetleg tapasztalatod vele, vagy reménytelen normálisan felvinni ecsettel nagy felületre?
Hígitani egyébként mivel lehet? -
vass17 #54723 Mindenkit azért csak nem húzhatnak meg, biztos átengednek, még ha szivatós is:D -
:) -
CrazyCharlie #54721 Ha nekem meglett a mechanika szigorlatom, akkor NINCS LEHETETLEN!
-
még egy kell, de ez a büdös életben nem lesz meg :| -
vass17 #54719 Még egy van, de már felkészültnek érzem magam:D
Neked? -
[vizsgáid megvannak?] -
vass17 #54717 Ez volt a Hanriot.
A Nieuporthoz minden szín megvan, de nem érkezett meg az a
maratás a műszerekkel...
Jövő héten már akartam makettezni, de így nem tudom, mi lesz belőle
-
vass17 #54716 Elegem van....
Az Eduard elbaszta egy színnek az átváltását, csak a Gunze verziója a helyes, a többi még csak nem is hasonlít rá. Megnéztem normális átváltóban, hát ott sincs megfelelője.
Na gondoltam, legalább kipróbálhatom a Gunze enameljét is........ez is bukta, mert ebben a rohadt országban csak akril változatot lehet kapni, most fingom sincs, hogy honnan szerezzem be viszonylag rövid időn belül.. -
vass17 #54715
-
qss:D -

-
link akkó -
kép újra -
Na látom nem egészen értetted meg:)
Szal: Ahogy a képen is látható,bal oldalt ott vannak angolul az alkatrésznevek,és a kódjuk. Jobb oldalt pedig ugyanezek,csak japánul,plusz a yen-es áruk!
Ott van pl,hogy 9332276....Body,ez a kasztni!És jobb oldalt ott van mellette,hogy 500yen az ára
Lejjebb meg ott van (bal oldalt),hogy Decal (a)és Decal(b).. Neked is ez a rész kell a subaru összerakásijánál,persze ott más lesz a kódszám,meg lehet ott nem 2 matrica lap van( a és b),hanem csak 1,nemtudom
Na és elvileg ki kell vágni ezt az izét,ahogy az olló is mutatja,és ezzel tudsz utánrendelni,de sajnos továbbra sem tudom ennek a folyamatát,nem egyszerű,annyit tudok..
-
nono55 #54709 Ja, és igen, Tamiya a makett! -
nono55 #54708 Uhhhh...köszi. Sajna ez 2004-ben volt aktuális, mármint akkor vettem, s raktam össze. Mondanom sem kell, hogy a keret most hol van, 5 év múltán...:)Azért köszi a segítséget, ennyivel okosabb lettem, legközelebb már tudom mi a teendő.
Ha valakinek van még ötlete egy esetleges beszerzésről, kérem ne legyen rest velem megosztani! :P -
Tamiya a makett ugye? Van az összerakási útmutató végén egy lista,ahol ott van az öntőkeretek betűjele,meg a matrica is,és mellé van írba yen-ben az ára,ennyiért lehet rendelni a Tamiya-tól! A pontos menetét nem tudom a dolognak,de lehet valahogy rendelni egyenesen a Tamiya-tól -
nono55 #54706 Nem tudtok egy helyet, hogy egy 2003-as Subaru Impreza WRC-hez, honnan lehetne beszerezni a komplett matrica készletet? -
mailbe jött -
CrazyCharlie #54704 Na de most komolyan, nézd meg ezt az F Párducot, 956 db alkatrész! Ok, ebből biztos van pár fel nem használandó; legyen mondjuk a játék kedvéért 150, még akkor is 800 darabról beszélünk...ez már azért túlzott bontás nekem. -
CrazyCharlie #54703 Öreg vagyok én már a sok apró alkatrész ragasztgatásához /keresgetéséhez mert elpattant/ 
(valójában az az igazság, hogy nem vagyok elég ügyes ilyen kaliberű maketthez
)
-
CrazyCharlie #54702 Ha nem hiszel nekem, lásd a saját szemeddel: http://en.wikipedia.org/wiki/Dragon_Models_Limited -
vass17 #54701 Hát nem tudom, nekem nem úgy tűnik, mintha annyival "egyszerűbb" lenne. Ha kihagynák belőle a maratást (lásd Eduard Weekend), akkor meg is érteném az elnevezést, de így:D -
vass17 #54700
.....
Egyébként dolgozol most valamin, vagy kényszerszüneten vagy?:) -
CrazyCharlie #54699 Lényegében a Smart kit egy "sima" Dragon makett részletességét, kidolgozottságát adja, de könnyebb építhetőségűre tervezve. Kevesebb fotómaratás, alkatrész, állítólag olcsóbban, mint a hagyományos Dragon... -
Azok olyan okosak, hogy összerakják magukat. -
vass17 #54697 Mit jelent az, hogy Smart kit? -
Lenne szived kidobni a sok "drágaszágot"? :-) Sokat dobank az összképen a kiálló kis kütyük, meg maratott grillrácsok...
, pedig nem egy mai darab már, 1989-ben jelent meg először.