69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • nono55
    Valaki meg tudná mondani, hogy a szegecseket ti hogyan festitek le?
    Konkréten egy 1:72-es helikoptert készítek és nagyítóval is igencsak kicsike az a szegecs...
  • Glpetyus
    a lánctalpat felrakás előtt, vagy után fessem?

még jó hogy elötte.
  • Bala10
    amúgy jagdtiger akar lenni.
  • Bala10
    3. makettem. :) erre fordítom a legtöbb időt és próbálom a lehető legjobban megcsinálni... dehát még bőven van mit tanulni:D ezer dolgot másként csinálnék a következőnél:

kap még egy réteg festéket(a későn felkerülő alkatrészek már javítva!:)) és ott a bal felső sarokban vannak azok a bizonyos görgők.

a lánctalpat felrakás előtt, vagy után fessem?

• vass17
    Én is kipróbáltam egyszer, de hamar elment tőle a kedvem. Nekem hamar szétszakadt, nem is volt egyenletes vastagságú és rohadt törékeny is:D
  • vass17
    Akkor egy kalappal:D
  • DJ Skyline
    öntőkeretet felhevítesz, majd elkezded húzni széthúzni a két végénél, és így egyre jobban vékonyul. majd ha kihül és megkeményedik akkor felveszi az új formát. antennákat, egyéb dolgokat lehet így csinálni
  • Adam II
    Mi is az a húzott szál?
  • CrazyCharlie
    Na, most csak azért sem találom, de egy 1:72-es helikoptermakettnél (asszem HH-60 -as volt) láttam, hogy a srác húzott szálból csinálta meg a sisakok kábelezését.
  • greg benz
    Meg amúgyis..haggyá a húzott szállal engem:D Mikor a műszerfal gombjaihoz csináltam,azt hittem felrobbanok..annyira nem megy,hogy az nemigazA régebben megépített F430-am öntőkeretmaradékát nagyjából elhasználtam ahhoz a pár nyavajás gombhoz,mert annyira nem sikerült Volt,hogy a vastagság nem volt jó,volt,hogy olyan rövid volt,h kb 2 gombhoz volt elég.stb...nemtom hogy csinálnak egyesek méter hosszú húzott szálakat
  • greg benz
    nah,abból aztán lehetetlen ilyet csinálni
  • CrazyCharlie
    Ha drót nincs, jó a húzott szál is...
  • greg benz
    A tollrugó túlságosan merev,meg nagy is.. a vékony drótszál jó ötlet,majd körülnézek miből élünk
  • Adam II
    Valami vékony drótszálat csavarj fel egy fogpiszkálóra. Bár nem tudom milyen vastagnak kell lennie de esteleg toll rugóját kicsit széthúzod. Most hirtelen ez jutott eszembe.
  • greg benz
    Nincs ötletetek arra,hogy miből lehetne a kormány alatt lógó vezetéket megcsinálni 1/24-ben?
    kép
  • modellmaker
    =/ nekem holnap uccsó.
  • Adam II
    Nekem is 2-ből 4 vizsgám lett szóval nem sok látni való van rajta.
  • modellmaker
  • Adam II
    Majd
  • modellmaker
    képt!
  • Adam II
    Jah meg elfelejtettem válaszolni a múltkori kérdésedre: igen egy A-10esen dolgozok jelenleg.
  • Adam II
    Igen majd szeretnék egy Dragon M1A2 SEP-et venni valamikor a jövőben.
  • vass17
    Nekem már sajnos fent vannak, de ha eljön az ideje, lehet, hogy leszedem őket valahogy:S
    Egyébként nem azt mondtad vmikor, hogy több M1-est is csinálsz majd?
  • CrazyCharlie
    Igazán "univerzális" módszer nincs, makettfüggő. Én általában még a kereten lefestem készre a görgőket (alapszín, foltozás, koptatás gumi/acél perem); ekkor csak a kerethez illeszkedő részt kell kijavítavi. Persze, ha sorjás, vagy ne adj Isten elcsúszott az öntöforma, akkor le kell szedni a keretről csiszolni és külön-külön rögzíteni. Erre jó a vastagabb hurkapálca vagy öntőkeretdarab. Ha "egysoros" görgőkkel van szerelve a gép (MT-LB, PT-76, stb.), akkor felragasztom a lengőkarra és ott festem. Nem írtad milyen makett, konkrétan nem tudok okoskodni; úgyhogy válaszd ki legközelebbre a számodra legmegfelelőbbet
  • Adam II
    Én külön festettem le a görgőket. Lefújtam őket aztán ecsettel befestettem a gumi felülelet aztán miután teljesen le lett festve az alváz akkor rakosgattam be őket.
  • vass17
    Ne vegyél rá mérget, távol állnak tőlem a harcjárművek, csak egyet akarok megcsinálni, az az Abrams, de még nem vettem hozzá elég erőt:D
    Szóval nem tudom, hogy az a normális, ahogy te csinálod, vagy előtte kellene lefesteni, de gyanítom, hogy ezek részek nem igazán fognak látszódni
  • Bala10
    de, el is kezdtem, de ez nagyon szenvedős. :) csak akartam tudni, hogy a későbbiekben mire figyeljek, mert így ahogy most csináltam gáz:D
    bár ahogy írtad, lehet ez a normális.
  • greg benz
    Köszi mindenkinek:)
    Vass17: Természetesen használtam,de nem feszítőt,hanem lágyítót (szal a zöld címkés átlátszó lötty),jópárszor át kellett vele kennem:) Meg maga a karbonozás is k*a macerás volt..először megcsináltam ott azt a kis domborodó részt,aztán amikor az megvolt akkor kivágtam egy nagy karbondarabot az egészhez,és kivágtam belőle azt a részt (szal a domb körül na:D)Utána lágyítózás ezerszer,1 nap száradás,aztán lakk,azt megcsiszoltam 2000-essel,aztán megint lakk.
  • vass17
    A karbonozás nagyon szép, használtál matricafeszítőt, vagy anélkül is ennyire jól illeszkedik az elemhez?
  • vass17
    Nekem még 1/35-nél is nehéséget okoz, nincs is kedvem most bajlódni vele:D. Ecsettel azért szerintem be lehet szenvedni, főleg ha hosszabb szálú és vékony, vagy az se fér be?
  • Glpetyus
    vmi elektronika,oszt jóvan
  • Glpetyus
    k jó.
  • greg benz
    Köszi
    Ja amúgy aki esetleg tudja annak az izének a pontos nevét amiről a blogban is beszélek az írja már meg plíz
  • CrazyCharlie
  • greg benz
    ápdét:)
  • modellmaker
    Ez most sztem akciósan ilyen olcsó.
  • Bala10
    lehet elszúrtam... a tank futóműveit hogyan szoktátok festeni? én összeraktam, de most bajban vagyok. :D annyi sok rés és apró hely lett, ahova félő, hogy az ecsettel nem férek be... ráadásul 1/72-es. :)

• vass17
    LINK
    Angol oldal, fontban van megadva, ami most kb 305Ft. A szállításon is csodálkoztam, az is csak 5 font.
    Nem tudom, hogy ez valós-e, mert mind a három mélyen a piaci ár alatt van, a Master Class-t is küldik 165 fontból, ami 50000Ft körül van. Ráadásul Eu-n belül vámok sincsenek, szóval ilyen szempontból nincs veszély.
  • modellmaker
    Máshol (külföld) 50k.
  • modellmaker
    A revell standard class az, amit #54731-ben belinkeltél. Ha ezt akarják adni 33k-ért az megfontolandó. :D Játék-maketten 74k vhol hiányzik pár 10-es :D