69150
-
vass17 #54855 ez az -
vass17 #54854 Nekem (ha meglesz a kompresszor), akkor valószínűleg a 130-as fog kelleni. Ne kérdezd miért, már korábban olvastam róla, hogy jó, nagyjából ezt az érvet tudom felhozni:D
Egyébként még túlbonyolítottnak tartom ezt a preshading-et, amire céloztál, weathering stick-el simán meg lehet csinálni utólag is..:) -
de arányban van a feltett kérdéssel :) -
de a hülye kérdések is
-
Ez a facepalm itt az Sg-n nagyon szánalmas bocs
-
fészpelm 
-
Te...inkább olvasd el ezt.
link
(és még van egy pár része a cikknek,azokat is)
"Amúgy meg festeni kéne, nem tudom mire gondolsz pontosan amikor azt kérdezed mire kell."
-
De ha arra gondolsz akkor olyan kell amivel le tudom festeni a géptörzset de azért finom munkára is jó. gondolok itt árnyékolásra meg olyan álcázó festésre ahol nem éles az átmenet a színek között. -
Nah akkor rakok is két képet.. kb. így fog festeni a dob,ahogy a képen látni..persze az új toldás is egybe lesz szépen dolgozva,ez csak ilyen pillanatkép:) Meg beraktam a kis darabot amit említettem,és azt szerintem a pirossal megrajzolt kis résszel fogom még toldani,így nagyjából már nem is lesz lyuk 
-
Csepptartályost azért nem értem mert egy csepp festék nem sokra elég.
Amúgy meg festeni kéne, nem tudom mire gondolsz pontosan amikor azt kérdezed mire kell. -
Köszi
-
egyik, másik -
Üdv:)Mondjatok már egy képfeltöltő oldalt ahonnan be lehet rakni rendesen ide SG-re képeket,mert a kepfeltolto.hu megadta magát,és azon kívül nem tudok ilyen oldalról
-
Olyan hogy makett állat..hát olyat nem tudok..
De!!
Vasutakhoz terepasztalokhoz stb.. Azokhoz vannak ilyen kiegészitők.. Növények fák állatok stb..
Nem tudom pesti vagy-e de ha igen nézz be a Lurdy házba. Ott vannak ilyenek ( alsó szinten a könyves bolttal szemben) -
jaja,az alsó tartályos ahogy hallottam macerás tud lenni,mikor fogy a festék,és nem tudja rendesen felszívni,aztán akkor köpköd szanaszét -
Szia -sztok
"de nem tudom mi a különbség a csepptartályosak meg a tartályosak között"
pedig benne van a nevében.
ajánlok ha megmondod,mire kell,hogy 0.2-es vagy 0.3-as dűzniméretben gondolkodsz,stb.. :)
Amúgy én a felső tartályosakat szeretem,és azt is ajánlom.
-
Katarn576 #54839 Üdv emberek!
Egy kérdésem lenne hozzátok.
Lehet kapni Magyarországon valamelyik makett üzletben különböző állatokat?
Legfőképpen lovak és tehenek érdekelnének.
Egy mező részlet diorámát szeretnék csinálni, amin egy amerikai és egy német alakulat harcolna, és körülöttük néhány elhullott állat is lenne.
Előre is köszi az infót. -
Hát jah,ez nekem is feltűnt:) Egyébként ma eszembe jutott,hogy ott annál a háromszög résznél (ahol a nyílás is van a lökhárító oldalán) van egy darab ami befedi a lyuk egy részét is majd:) De nem egészen,úgyhogy azon is kell majd változtatni. Egyébként már nekifogtam a doblemez folytatásának,sztem kb +1 hét meló lesz miatta,de megéri:D -
Segítsetek légyszi.
Szeretnék egy komolyabb festékszórót venni ami kb 10-11000 forintba kerül. A Chromaxokat nézegetem de nem tudom mi a különbség a csepptartályosak meg a tartályosak között, miért lezárható néhány tartálya másoké meg nem meg ilyenek. Tudnátok nekem ajánlani egyet? -
moor09 #54836 nem tudom ki szokott gyakran neten shoppingolni, de a vaterán vki árúl, új, felbontatlan Tamiya festékeket....bár a választék nem olyan nagy...jut eszembe én Revell és Humbrol festéket használok, és különösebb bajom nem volt vele, de a vizes hígitásuakat jobban bírnám, Tamiyán kívül van még ilyen ? -
vass17 #54835 Ez nem rossz:
1/72 Boleh SSV F18
-
Valami biztos hogy van ott!
Egy dolgot gondolj végig! Ez egy wrc... Van amikor 100-120km/h val megy bele a gázlókba.. Ha az ott üres lenne nem igen folytatná a versenyt egy ilyen után.
Tutti hogy valamilyen boritás van.. És az is biztos hogy alulról nem látszik a lámpa:DD -
Nemtom..majd meglátom 
Azért köszi mindkettőtöknek
-
sztem íves mindenképpen(?). ha átfedésben is vannak, akkor is látszik egy csík. max beépíted egybe, vagy ahogy a végszerelésnél könnyebb lesz összeilleszteni, és a kép alapján kb jó helyre karcolsz egy kis mélyedést, mint ha panelvonalat karcolnál. -
Hát jah,ez mondjuk jogos 
Csak ki tudja,lehet a lökösben egy ugyanilyen ív meg folytatásban,aztán a találkozásnál átfedik egymást..az meg 1/24-ben elmehet akár annak is,hogy egyben van,az igazsághoz mégiscsak közelebb áll mint így ahogy most van -
egyébként sztem, az alábbi képből kiindulva, ha van is vmi "porfogó" a lökös mögött, ami azért elég valószínű, akkor sem egybefüggő az egésszel, ha lejön a lökös és hiányzik is. szal sztem nem kell egybeépíteni a most már meglévő ívvel.
[kép] -
Mondjuk ő az egészet elég könnyen elintézte,ráragasztott egy műanyag lapot,azt jóvan..nincs is szintben:P -
Ja nem:D nem töltötte ki.. én is összekevertem:DD:D:D -
Nembaj,így jobban hangzik a cím 
Egyébként sikerült megfognod a dolog lényegét
-
Hát,bizony ő is kitöltötte azokat a részeket
-
CrazyCharlie #54825 Boccs, összekevertem az első/hátső futóművet
-
ez nem nesze neked tamiya, ez nesze neked gyártástechnológia. azért a fröccsöntésnek vannak bizonyos hátrányai. ez nem tamiya sajátosság. -
CrazyCharlie #54823 nem pontosan stimmel, de hátha ad támpontot... -
Ez a "legjobb" képem ami segíthet a dolog eldöntésében.. picit más szögből készült volna basszus
Én nem tudom eldönteni erről,hogy folytatódik-e ott.. valami van ott,az viszont tisztán látszik
pikcsör -
mondjuk isten igazából lehet folytatódnia kéne a doblemeznek is,mert itt,ha megnézed ott van a doblemez
Csak le van véve a lökhárító,így azt nem tudhatjuk,hogy abban is folytatódik-e..én arra tippelek,hogy igen,és ott kis rések szoktak lenni a doblemezben,így a levegő továbbra is bejut! De próbálok még utánajárni -
CrazyCharlie #54820 jaaaaaaaaaaaa...akkor megintcsak nem okoskodtam 

Ez a kép sokat segíthetne, csak sajnos rossz szögből készült
-
őő izé.. azt a részt ott az elejénél csak vízszintesen akarom kitölteni,tehát kerékdob vagy hasonló oda nem kerülne,a hűtést meg a lökhárító szélén látható nyíláson kapja ugye az autó,abban a vízszintes elem nem akadályozza -
CrazyCharlie #54818 

Már előzőleg is csak azért próbáltam beléd kötni, mert szerintem a versenyautókon a kasztni csak a légellenálás+a látvány szempontjából kap szerepet (értsd: nem teherviselő elem) Ezért tartottam elképzelhetőnek, hogy nem "folytonos" a doblemez...és ezért én hihetőnek tartom ezt a rést is...persze nem értek hozzá. Szerintem az elülső részen kell(ene) lennie üres résznek a féktárcsát hűteni, de a kerék mögöttiekkel nem tudok mit kezdeni...próbáld rá a gépre a kerekeket és nézd meg mennyire látszik, aztán döntsd el hogy tömíted, vagy sem... -
Hát sajnos előfordul:) De én nem nagyon bosszankodok az ilyeneken,szeretek ilyeneket csinálni:)Viszonylag könnyű javítás,de marha sokat javít az összképen -
Egyébként gondolkozom még valamin.. méghozzá azon,hogy a bekarikázott részeken is lehet ki kéne tölteni azokat a lyukakat,mert nehezen hinném,hogy az igazin ezek a részek így vannak 
kép