69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • CrazyCharlie
    Ja...szánalmas vagyok, mi?
  • Glpetyus
    jaja nekem olyan van (einhell,kb 16-18 ezerért bárhol kapni),de volt már hütőmotorból készült,meg ilyen kis tartálynélküli "szarom" is.
    idáig a "barkács" kompresszor jött be a legjobban.

ha van rá igény,szivesen dobok majd képet,hogy a csatlakozást hogy csináltam meg -pofonegyszerü.

• Glpetyus
    most ebbe estél bele ? :)
  • modellmaker
    Nekem egy Airline kompresszor van, de ez is hűtőgép motoros. :)
    Olyat érdemes venni, amit ki tudsz használni. Meg amit meg tudsz fizetni, és nem azt mondod rá, hogy ennyiért már házat veszek.
    Általában ezekhez a kis kompikhoz olyan csatlakozó van, mint ami a pisztolyon is. Ennél van még egy mérettel nagyobb, elképzelhető, hogy olyan van rajta.
    Általában a levegő csövet nem adják semmihez sem, külön kell megvenni.
    Hát nem tom. Ha veszel egyet, úgyis kapsz hozzá típus specifikus használati utasítást. Abban le lesz írva minden, hogy mire kell figyelni.

Ezekből a boltokból elég drágán lehet kompresszorhoz jutni. =/ Nézz szét makettinfon a kompresszor topicban, hátha van vki akinek van eladó, vagy készít házilag. Azok sem rosszabbak a gyáriaknál.

Lehet kapni praktikerben, meg hasonló barkács boltokban is kompresszort. 24L-es tartály sok bar nyomás.. :) Mondjuk lehet hangosabbak, mint ezek a kicsik. petyusnak tán ilyen van. (??) és 20-30 ezerért már lehet kapni. Egy dologra kell odafigyelni ezeknél, hogy nem jó a csatlakozó. kell egy átalakító, ami lecsökkenti a cső méretét, hogy csatlakoztatni tudd a pisztolyhoz.
  • bgabor
    Most, hogy a szórópisztolyt már megrendeltem(végül egy ChroMax 130-ast rendeltem), venni fogok egy kompresszort is hozzá. Viszont ezen a téren semmilyen infoval nem rendelkezem. Ti milyet ajánlotok?

Nézegettem ITT meg ITT.

Ti milyet használtok? Melyiket érdemes venni? Szabványos e a kompresszort és a pisztolyt összekötő levegőkábel, vagy típusonként eltérő? Jár a kompresszorhoz/psitolyhoz vagy külön kell rendelni? Van e valami fontos tudnivaló, amit érdemes tudnom kopresszorok terén?
  • CrazyCharlie
    Íme:
    iráni

brit

és ezeken kívül: öböl háborús angol, kuvaiti, ománi és zsákmányolt iraki(állítólagosan "zimmerit" bevonattal)
  • vass17
    Ez kegyetlen, annyira él az egész, néhány képről nem is lehet megállapítani, hogy csak makett:) Egyébként ez milyen méretarány?
  • Glpetyus
    vóótmá' :)
  • Punker
    beszarás
  • Glpetyus
  • vass17
  • CrazyCharlie
    Most már csak azt kéne eldöntenem, hogy elég-e egy Chieftain, vagy kell kettő...
  • CrazyCharlie

Én csak legelőször fedeztem fel a környéket, de akkor alaposan
  • CrazyCharlie
    Szóval akkor nem is olyan drága. Szar nem lehet, azértcsak Tamiya, asszem megrendelem...bár meg kell mondjam, a tiéd profibbnak tűnik...
    Kösz az infót!
  • vass17
    Ahhoz képest, hogy voltam már korábban is a Játék-makettben, ma sikeresen eltévedtem (gyalog), kb 6-7 km simán megvolt a sétám, szóval jól megszenvedtem néhány festékért:D
  • Glpetyus
    link
  • Glpetyus
    hehh,én vmi 3ezeré' vettem a wargamers üzletben,de meg kell hogy mondjam megérte,mert jó minőségü.
  • CrazyCharlie
    Jól látom, hogy ez egy kézi fúró? KATT
    Nagyon régen szeretnék már ilyet, de kicsit drágállom. Lehet kapni olcsóbb alternatívát, és ha igen, akkor hol?
  • vass17
  • Glpetyus
    hm,ezek egész jónak tünnek.
    nekem pont egy olyanra lenne szükségem,mint az AD319-es.
  • modellmaker
    makettinfon ti sem tudtok a fórumban hozzászólni?
  • nono55
    Hát a csepptartályost rendesen kell utántöltögetni. Persze cseppenként.:P
    Én hónap elején vettem a Pap Laci féle Alder AD340-es pityut és teljesen meg vagyok vele elégedve. Ha teheted, inkább ezt vedd meg.
    link
  • modellmaker
    nem tudni még
  • vass17
    Akkor valószínűleg a tű marad, mert nagyon kevés pontra van szükség, ezért nincs értelme bonyolultabb dolgot kreálni...

off: átmentél? on.
  • modellmaker
    bocs, a nagy tartályokba fér 7-9ccm festék, a kisebbekbe meg olyan 2-3-5ccm
  • modellmaker
    Le van írva a chromax honlapján, hogy mit tud. [link]

süllyesztett 5ccm-es tartály, 0.2mm-es dűzni. Ahogy az oldalon is írva van, ez a legkisebb, legapróbb munkákra jó. Ezzel nem tudsz majd autót fényezni pl. mondjuk egy közepes 72-es repülőt le lehet vele festeni, de nem lesz egy álom. De ez csak az én véleményem.
  • modellmaker
    karcolásra megvan a megfelelő eszköz. vmi e-boltban keress panel scriber-t. szegecselésre is van eszköz, de tudsz te is csinálni óra fogaskerekéből. vagy kiszúrod tűvel, és a kitüremkedő anyagot lecsiszolod, majd ami belement a lyukba megint kiszeded.
  • vass17
    Panelt karcolni, illetve pontokat szúrni mivel lehet a legpontosabban?
  • bgabor
    Én ma rendeltem meg a ChroMax - Festékszóró `139`-et. Az csepptartályos. Az gáz? Nagyon kicsi a kapacitása? Mi a különbség?
  • Glpetyus
    egy aerograph -vagy mi- nevü orosz csodával kezdtem,mint oly sokan,ahhoz is volt 3 különböző fej :)
    megvan még mindig,szépen néz ki szegény :I
  • Glpetyus
    áá,csak gallyra vágnám :D
    a múltkor pl elfelejtettem festés után kimosni a kínait...,legközelebb úgy kellett szétütnöm az összekövült alkatrészeket.
    egy felső-kategóriás cuccnak ez szerintem be is tette volna a kaput.
  • modellmaker
    Azért nem kell túlmisztifikálni ezt a retuspisztoly dolgot. veszel egy chromax felső tartályos 0.3-as dűznis cuccot és örülsz, aztán meg megtanulod használni.

csepptartályos annyiból másabb, hogy asszem csak 7ccm-es a tartály, a felső tartályos meg ennek kb. a duplája.

van olyan pisztoly ahol más dűznit használsz kb mindenre, de az nem 10k. hanem az ötszöröse.
  • modellmaker
    jó az infinity-t hagyjuk már...
  • vass17
    Elhiszem, hogy a te már ki tudnád használni a drágább cuccok előnyeit, de az én szintemen még nincs sok szükség rá:)
  • vass17
    Ez még referenciának sem lesz utolsó, főleg ilyen szűk források között:)
  • Glpetyus
    nem rossz,a játék oldalán elég jó képek vannak :)
  • Glpetyus

mazochisták előnyben

de viccen kívűl: jó kis pisztoly,csak takarítani kell,annyi a trükkje.
    A profik szeretik ráfogni az olcsóbb darabokra,hogy köpköd,stb.
    Hát nekem a 3 év alatt semmi ilyen gondom nem volt.
    Ha vigyáz rá az ember,teszi a dolgát rendesen.

De nyilván nem egy ilyen kategóriás cucc.
  • DJ Skyline
    vass és Petyus, nézzetek be a Rise of Flight topikba, hátha érdekel titeket. :)
  • vass17
    Ha neked megfelel, akkor másnak is jó kell legyen

• Glpetyus
    ez van nekem is.
    nem rossz,de csodát nem szabad várni.