69150
-
Hali!!
Autos potról még nem tudok, de majd körbe nézek..
A kamion.. Actros van igen elég jó minőségű is. Italeri makettből több fajta is van.
Az elkészitése.. Összerakni majdhogynem könnyebb mint egy hasonló méret arányú autot, mert nagyok az alkatrészek.
Ami viszont nagyon nehézzé teszi, az az hogy festeni kell és a nagy felületek miatt elég nehéz szépen megcsinálni. A Karosszériát fujni kell mindenképpen, mert különben kegyetlen ronda lesz..
Ami még nehézség, hogy a müanyag elemeket az italeri szinezi. Tehát ha pl veszel egy piros kamiont (ami alapból piros) azt nagyon nehéz pl fehérre megfujni mert még az alapozó alol is átüt néha a müanyag szine.
Ha viszont ezeken a dolgokon átlendülsz és el tudod késziteni hihetetlen szép maketett tudsz megcsinálni.. Pl nézd meg a Scaniamat (galiriámban bent van!)
A trailert megsasolom hátha van..
üdv. -
Hi mindenki, Tudnátok Nekem segíteni egy kicsit: 1:24-es kamion makettet keresek, lehetőleg Mercedes Actrost és ha létezik autó szállító pótkocsit hozzá, merre lehet ilyet venni jó áron?? (mert ahogy nézegettem, a kamion maga vagy 9-10, és hozzá egy sima pót is 9000) jah és egy kezdőnek mennyire nehéz összeraknia? -
-
csak álmodozok.de rajta leszek,hogy minél több megvalósuljon.dehát azért nem csak deltát építek:)viszont szeretnék idén még legalább egyet vagy kettőt venni -
vass17 #54931
Ejha, az szép gyűjtemény lesz, már megvan a többi is, vagy még folyamatban van a beszerzés?
-
ez is martinisnek készül,de sajnos a matrica közbe szólt... -
elvileg gyöngyház fehér:D
jaja még sokat akarok :D szeretnék egy martiniset,egy repsolost, essost:)aztán jó lenne egy két régebbi is mondjuk egy 89-es fina-s,meg martinis,meg 1 ténylegesen széria is kéne -
vass17 #54928
Szép munka, nagyon tetszik a fehér fényezés is, pedig nem a legfelhasználóbarátabb szín az tény:D
Készül még belőle más változat is?:) -
köszi.A delta imádattal én is így vagyok
na akkor rakok még róla.csak nem akartam mindet belinkelni
-
szép,már amennyit látni belőle :)
Imádom a Delta-kat
-
Jaa,már azthittem szivattok,hogy kb 4x kérdezitek meg ugyanazt 
-
bgabor #54924 Nem, nem viccelni akartam, csak átsiklottam a korábbi levegőtartályos válasz felett. :)
Azt meg, hogy az olcsóbbaknak nincs légtartálya, csak megállapítottam. Nem számomra olcsó, csak a többihez képest. Nekem a 40k-ba kerülő is nagyon drága.
No offense. -
ezt is befejeztem végre:)
-
nem dehogy, nem azért kérdeztem. :) Amúgy ha nem nagyítok rá nem lásztik. :D
azért kérdeztem, mert ha lenne pisztolyod akkor egy kis sárgával, narancssárgával, átlátszóakkal persze, meg lehetne ködölni. vagy egy kis kékkel is akár. ezen a recés felületen ecsettel meg olyan eredményt elérni elég necces -
mitől ne müködne? :D
nem fúj ki sehol,a bilincsek az életbe nem engednek el.
-
vass17 #54920 Köszi!!!
Szóval semmi más nem kell rá, csak ezt rácsatlakoztatod a barkács kompresszorra és teljesen jól működik?? -
vass17 #54919 Igen, tudom látszik, főleg ilyen nagyításban:) -
még mindig csak ecsetel festesz ugye? -
fasza lett :) -
kivánságod parancs:
http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/2009013012205112.JPG
(mentsd le,jobban jársz)
remélem így érthető...az egész ráadásúl sokkal egyszerübb is lehet,ha nincs szükséged ~4 méter kábelre.Én azért raktam össze kettőből.
Különben csak a sárga kell + kicsi "aba" bilincs. -
ez ugye valami vicc?
mert nem vicces. -
#54902 -.-' -
bgabor #54913 És az mit jelent, hogy a kompresszor légtartállyal rendelkezik, vagy nem? Láttam hogy az olcsóbbak(40k) nem. -
Aztán nehogy háztűz legyen a vége:PPP -
vass17 #54911 Köszi mindkettőtöknek!
Charlie, az sárgát kipróbáltam, de nem tetszik az eredmény, a gyufás módszert pedig most fogom valami kísérleti darabon, hátha bejön dolog:) -
CrazyCharlie #54910 Jó lesz, nagggyon jó lesz! 
Véleményem szerint:
1, Fess le egy öntőkeretdarabot az adott fémes festékkel. Sőt, talán jobb, ha az öntőkeret jezést (Pl.: Academy B) fested le, mert azon dombornyomott a szöveg. Aztán arra menj rá az átlátszó sárgával. Meglátod, hogy jó-e, vagy sem.
2, Van egy jó módszerem erre, csak az "kicsit" kockázatos. Lényeg: meggyújtasz egy szál gyufát, aztán 1-2 X óvatosan (a láng ugyan felfelé "mutat", de az égő szál alján is van láng) áthúzod az alkatrész felett. A hőtől kellően "besárgul" a felület. Csak vigyázz, mert könnyen túlpiríthatod -> a fentebb írt próbadarabon veszélytelenül kipróbálhatod. -
bár a repülőkhöz nem igazán értek,de szerintem k*a komoly 
-
vass17 #54908 Ehhh, elég ronda a képen, azért szabad szemmel nem néznek ilyen hülyén a foltok:( -
vass17 #54907 Szerintetek milyen?
Lehetne még sárgább is, ha esetleg felviszek rá átlátszó sárga festéket, akkor az nem veszi el a fém hatását??
-
vass17 #54906 Jah és köszi előre is:D -
a tartályban lecsapódik a pára ami nagyon fontos -
vass17 #54904 képet és leírást!!! 
:)
-
persze,hogy van tartálya :)
18/24 literesek
mennyire hangos?: NAGYON
de én pl. a Br52-est -ami ugye "nem kicsi"- lealapoztam,anélkül hogy egyszer is bekapcsolt volna...
panelba,társasházba természetesen NEM ajánlom a használatát,a szomszédokra való tekintettel.
-
Azért kell rá tartály, hogy legyen miből dolgoznod. A tartályba besűríti a levegőt, aztán te azt használod 2-3bar nyomással. Ha nincs tartály, csak folyamatosan termeli a levegőt, akkor nem feltétlenül tudsz ilyen nagy nyomáson dolgozni, ami azért jól jön. -
bgabor #54901 Bocs a dupla postért. :( -
bgabor #54900 Érdekelne a dolog, dobhatod a képet. :D
Ezt az einhellt hol vetted, és mennyire hangos?
Az miért lényeges hogy van e rajta tartály vagy sem? -
bgabor #54899 Érdekelne a dolog, dobhatod a képet. :D
Ezt az einhellt hol vetted, és mennyire hangos? -
*persze fáj még másra is,de ez a legújabb :D -
Cluv = Club -
dehogy :)
nekem egy AFV Cluv "Shot Kal"-ra fáj most a fogam