69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • vass17
    Szerintem baromi jól néz ki, gratula:)

Érdemben nem tudok hozzászólni, de azért megkérdezem: a kipufogó végét nem akarod kifúrni?
    Nem találtam róla képeket, ezért nem vagyok benne biztos, de kéket nem akarsz felvinni a hőhatás szimulálására? [motorokon szoktam látni, nem tudom, hogy jelen esetben szükséges-e?]
  • Glpetyus
    bazz :D

ezt kénytelen vagyok egy ilyennel jutalmazni:

• Glpetyus
    CC-nak igaza van,tükröt alá!
  • greg benz
    kipufogórendszerből=kipufogórendszernek
  • greg benz
    Köszi
    De sajnos a kipufogórendszerből koszolás ide vagy oda-egy része nem fog látszódni,a védőlemezek miatt,amik a végén rákerülnek..

a 2003-mas alváza is olyan szép mutatós volt,imádtam

De aztán fel kellett tenni a védőlemezeket:(

Persze azért így is tetszik:D Csak sok látványos részt kitakar
  • CrazyCharlie
    'ssza meg, kifúrkodtam a ködgránátvetőket, aztán most látom, hogy a gépek javára nem is volt felszerelve! Kétnapi meló pocsékba! De szeretem az ilyet...
  • CrazyCharlie
    Naggyon jól néz ki a kipufogó rendszer!!! Grat!
    (viszont így vétek lenne diorámba helyezni, inkább csak egy tükörlapra rakd, hogy látszódjon)
  • greg benz
    pugganat:)
  • vass17
    Ezt gondolom ismeritek páran, ha nem akkor hajrá:D
  • DJ Skyline
    szép, sg fórumozó amúgy. :)
  • DJ Skyline
    ez megint csak tőled függ, hogy mennyire akarod azzá tenni. :) első maketthez kell egy pár dolog (amiket írtam az #55160-as kommentben), ez így a plusz kiadás a maketten kívül. de PVC vágó, csípőfogó szerintem van minden háztartásban, ahol van apuka. :) mondjuk anyukánál sem kizárt, de nem jellemző. :D mutertól a körömreszelőt lehet lenyúlni, vagy szemöldökcsipeszt. szóval ha jobban szétnézel otthon, akkor lehet csak ragasztót kell venni össz-vissz a maketten kívül. mondjuk azt elfelejtettem mondani, hogy kell higító is, ha festeni akarsz. rajtad múlik mit szeretnél
  • haki92
    szal drága mulatság?:D
  • vass17
    Hmm, elfogadnám ezt a Felixstowe kit-et

• greg benz
    Maradnak ahogy vannak,úgysem látszik sajnos:( Nem érdemes baszkurálni,csak csúnya lenne miatta
  • moor09
    ezen még mindig csak ámulok és bámulok...
  • DJ Skyline
    rajtad múlik, azért első maketthez nem kell még maratás meg legjobb festék. veszel egy olcsóbb Tamiya makettet mondjuk (hogy ne fájjon annyira, ha a drágát b×szod el. :) ), megveszed a legalapabb festékeket, most ha 3 kis alkatrészt kell pl kékre festeni, akkor nem feltétlen kell megvenni a kék festéket, egy alkoholos filccel lefested és kész, el lehet azt nézni egy kezdőnek. :) veszel ragasztót, szerzel egy PVC vágót vagy egy ilyesmi csípőfogót amivel leszeded az alkatrészeket, egy reszelőt, vagy csiszoló lapot, pár ecsetet, és lehet kezdeni.
  • vass17
    Na mi lett a fékekkel?:D
  • greg benz
    jaja,jól beszélsz
  • vass17
    És az első néhány makett nagy valószínűséggel "tanulópénz" lesz, mivel senki sem születik profiként, csak gyakorlással lehet elsajátítani, de ez ne kedvetlenítsen el, mert élvezni fogod (na jó, nem mindig)...
  • greg benz
    Hát passz.. jobb esetben a festék,ragasztó még 2-3e ft,de mostanában lehet még1x a makett ára is..a maratások is drága mókák,a részletesebb maratások 2-3ezer ft körül mennek,és határ a csillagos ég
  • haki92
    húhúúú:S és mennyiből lehet akk semmi nélkül kijönni mittomén egy 5000 ft autómakettből?
  • greg benz
    Hát változó,attól függ az ember mennyire ér rá,stb.. festék,ragasztó,stb stb rengeteg kiegészítő van amit neked kell megvenni az autóhoz,hogy megépíthesd..a dobozban csupán az autó van csupaszon darabokban,meg ha versenyautóról van szó,akkor a matricák:)
  • Glpetyus
    köszi :DD
    ráéreztél szépen...ócska szar.
    inkább felfestettem a oldalára a szöveget..
  • CrazyCharlie
    Academy matrica? Sok sikert!

Köszi...közben eszembe jutott , hogy az Abramshez kaptam egy pár fölös ködvetőt...mindegy, gyakorlásnak kiváló lesz. Köszi a tippet!
  • Glpetyus
    én meg matricázom a merkavát

fogj egy négyzet tűreszelőt,ha van olyan ami nem keskenyedik a "hegye" felé.
    dugd bele,és ha 1-2 milimétert tudod ki-be mozgatni,az már elég,hogy szép sarkokat kapj.
  • haki92
    mennyi idő egy teljes ilyen kocsit összeszerelni? meg mi szükséges hozzá? úgy értem simán megveszem a kocsit és azonnal neki tudok állni? minden kellő eszköz benne van a dobozba?
  • CrazyCharlie
    Nekem eszembe jutott egy. Órás csavarhúzóval ki tudom vésni majdnem jóra, de még majd ki is kéne csiszolni...az szép baleset lesz
  • Glpetyus
    az igaz,de jobb ötletem nincs.
  • greg benz
    kész az alváz:)
  • CrazyCharlie
    Modellmaker jól mondja (sajnos). A lyukakat már felfúrtam, a négyzeteseket most próbálom "egybenyitni"...már most határozottan jobban fest.
  • modellmaker
    De az nem jó, mert ha túl mélyre kell menni vele, akkor nem ér le az aljáig. Mármint szélesebb lesz a penge, mint a lyuk és nem lehet mélyebbre menni vele.
  • Glpetyus
    szikével.
  • modellmaker
    Jah valóban. :D Sry. :D

Gondolkodom rajta.
  • CrazyCharlie
    Az oké, eddig eljutottam, de akkor a lyuk két széle még mindíg félköríves...azt hogyan négyzetesítsem?
  • modellmaker
    Fúrsz két lyukat, majd a maradék anyagot a kettő közül "kiügyeskeded". :D Én így szoktam. Vagy maróval.
  • CrazyCharlie
    A képen látható ködgránátvető "négyszögletes" nyílásait mivel tudnám kialakítani? A kerek nyílásokat simán felfúrom, de a másikkal szerintem nem boldogulnék...
  • vass17

• vass17

• vass17
    Nem gyenge az F-15
  • vass17
    Nürnberg 2009, jó lett volna elmenni:)