69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • CrazyCharlie
    Nem lehet, hogy ugyanazt a készletet használtátok?
  • greg benz
    hát ez beszarás komolyan mondom:D

Nézegettem német makettes fórumot,srác 2003-mas 206-ost épít.. szintén maratott fékeket használ

És nála is felemás a dolog:D
  • CrazyCharlie
    Hát nem tudom...én félmatt Trabikra emlékszem...tényleg, már jóideje nem láttam egyet sem
  • greg benz
    Arra célzol,hogy az igaziak nem ilyen fényesek?:D

Lehet van benne valami..de azért talán a frissen gyártottak voltak ilyen fényesek szerintem még
  • CrazyCharlie
    Hú, de nehéz lenne választani közöttük!
    (a trabik kicsit túlfényesek, nem?)
  • greg benz

és kiadják a ferka californiát is
  • Glpetyus
  • vass17

Nosztalgia:)
  • vass17
    Érdekes ez a videó, még nem láttam hasonlót..
  • CrazyCharlie
    1:24-es Mossie az Airfixtől
    Azt azért megnézném, hogy valójában milyen könnyen áll össze...
  • greg benz
    durva,grat
  • modellmaker
    Ez meg egy színhibás kép. :D Ettől függetlenül én is digitális, vagy digitalizált képekről festek szal...
  • CrazyCharlie
    Szép munka, gratula!
    "Meg amúgy sincs még semmi kifestve sokminden rajta.." - ez valóban egy lélekemelően szép mondat
  • Glpetyus
    mm-nek ABBAN igaza van,hogy így tényleg nem tanácsos hasonlítgatni,mert megtévesztő.
    inkább ilyen képeket kell nézegetni,mint ez pl.
  • vass17
    Pedig az volt:D
    A gyártók elkövetnek néha hibákat, nekem például rosszul van megadva a Hanriothoz a főszín, csak véletlenül vettem észre, így nem vettem felesleges festéket. De tesóm italeri Mi-24-eséhez sem talál árnyalatban az egyik alapszín.
    Persze, ha ez kiderül, akkor inkább utánajárok, és nem egy kép alapján keverem a festékeket, de ellenőrzésnek szerintem nem rossz..
  • modellmaker
    Király, két fotó között, amelyik közül az egyik a sivatagban készült, a másik meg egy félhomályos szobában. Ezt te sem gondolod komolyan. :D Nem azt mondom, hogy amit Petyus csinált az rossz szín, de ne hasonlítgass így színeket, mert szopó is lehet belőle.
  • vass17
    Tökéletes, nagyon eltaláltad a színt, nem látok semmi különbséget ehhez képest:
  • modellmaker
  • Glpetyus
    "Meg amúgy sincs még semmi kifestve sokminden rajta.."

• Glpetyus
    persze a fekete gumi részeket porolni kell,azokat most festettem.
    Meg amúgy sincs még semmi kifestve sokminden rajta..
    de örülök,hogy eltaláltam azt a szint,amit akartam.(talán 91-től használják ezt a szint -a világosabb mellett-)
  • Glpetyus
    hi
  • CrazyCharlie

Srácok, nincs valakinek elfekvőben egy pár iráni kokárda? (lehetőleg 1:72-es)
  • CrazyCharlie
    Vagy egy bonus taligát!
  • Glpetyus
    lehet adnak mellé egy költöztető-brigádot :D
  • DJ Skyline
    már a hazacipelése egy élmény lehet. :D
  • CrazyCharlie
    Uhhhh...ez naggyon kemény! Banyek mekkora!
  • Glpetyus
    o.O
  • vass17
    Ezen az oldalon elég sok felhasználási tanács van. Én személy szerint a szürkés-feketét szeretem a legjobban. Van a készletben egy ilyen "pamacs", azt szárazon befeketíted, és a panelvonalak mentén egyenletesen felviszed. Szerintem ilyenkor túl erős lesz a fekete, ilyenkor egy nedves törlővel óvatosan el tudod halványítani (nem lehet elrontani, mert vizzel bármikor le tudod törölni)...
    Nagyjából ezt szemléltették ezen a képen is:
    (az oldalon van nagyobban is)

Az alumínium szinnel ugyanígy szárazon tudod az éleket koptatni.

A rozsdát még nem igazán teszteltem, de szárazon nem mutat jól, ezért hígitós ecsettel kell belemártani, egy kicsit nem árt szerintem kiecsetelni, mert túl sokat vesz fel, és ami benne maradt, azt értelemszerűen felfesteni.

A sarat és egyéb dolgokat nem próbáltam, de azért érdemes megnézni a többi felhasználási tanácsot is, illetve van ott pár videó is.
    Ugyanezt el tudod érni a többiek által is javasolt pasztelkrétaporral, vagy pigmenttel. De egy ilyet akkor is érdemes hozzá beszerezni, mert nagyon jól használható:
  • haki92
    sztem olyan mintha festenél van nemtom ahoz tunám hasonlítani...lefested hóval...homokkal sárral:D
  • moor09
    ezeket am hogyan kell használni ? ( sorry az amatőr kérdésért )
  • greg benz
    Dede,átlátszóak.. csak ilyen opálosak,aztán úgy meg annyira látszik kb,hogy halottnak a beöntés effektus..úgy inkább gagyin néz ki,annál jobb a fekete
  • CrazyCharlie
    Háááát...végülis türhető. Maradéknak tökéletes
  • CrazyCharlie
    Jogos!
    No sebaj, cserébe készíthetem a felfüggesztő füleket, mert azok bezzeg nem hiányoznak...
  • CrazyCharlie
    Ezeket a védőlemezeket a Tamiya nem átlátszó sztirolból adja? Néhány autójuknál egyes elemek átlátszóak, pont azért, hogy ne takarjanak, aztán rád van bízva, hogy lefested-e, vagy sem...
  • greg benz
    Nem mondtál hülyeséget,én sem tudom pontosan,hogy van-e kék az autóknál:) De asszem leginkább csak a kipuff végnél szokott kékülni,máshol talán nem
  • vass17
    Jah értem, én is főleg motorokon láttam, szóval megeshet, hogy hülyeséget mondtam..:D
  • vass17
    Legalább sikerült....?
  • greg benz
    Köszi mindenkinek:)
    Ha gondoljátok a murvás dio-ba majd rakok egy tükröt a kedvetekért,és odaírom a neveteket,hogy a ti ötletetek volt
    Vass17: A kipufogónak az még nem a vége,egyenlőre nem raktam fel a króm véget,pontosan azért mert króm:) Ilyen ultrafényes krómra színezte gyárilag a Tamiya,aztán az nem egészen helytálló egy használatban lévő versenyautónál:)szal az majd még festegetve lesz.
    A kék színt clear blue festékkel tudnám megcsinálni,de olyanom nincsDe egyébként azthiszem az autóknál annyira nem is jellemző,inkább a motoroknál..de nem vagyok benne biztos
  • vass17
    :l Nem akartam képet, sry:
    Link
  • vass17
    Ilyenre gondoltam, ami a videók között van: