69150
-
szép lett, grat hozzá
-
vass17 #55414
Jól néz ki, gratula
-
Nagyon szép lett,grat hozzá!
-
thx! -
Bala10 #55411 nagyon jól néz ki, grat 
-
fasza lett! (Y) -
CrazyCharlie #55409 Tényleg elég szarok a fényviszonyok. De azért látszik rajta, hogy szép munka! 
-
Na hali.
Elkészült a Merk.
(bocs a szar képekért,nem tudom most hova kirakni,bár kint sincs sokkal világosabb,mint bent..)
-
-
Bala10 #55406 ha lett volna ilyen a játszóterünkön annak idején... 

pár ezy PZIV-nek jobban örültem volna. :D -
nekem is így utólag, rég volt már -
dioráma ötlet :D -
nekem úgy rémlik,mintha a "torony" egy részlete is rajta lett volna.
-
semmit nem haladtam a merkavával,pedig max 2 óra munka lenne hátra...úgyhogy egyelőre képek elhalasztva.. -
ja, csak egy kis részlet volt, asszem' hangár lifttel, pár repülővel, meg fedélzettel, de csak néztem. :D -
emlékszem-emlékszem :DD
volt vagy fél négyzetméteres az is. -
CrazyCharlie #55399 Ugyan nem 19 éve kezdtem, de lassan talán elkészülök a Kiowa kabinjával...aztán egy időre félre is teszem, mert per/pill naggyon nincs kedvem a hajtóművével foglalatoskodni
-
CrazyCharlie #55398 Iszonyat durva, maradjunk ennyiben! 

19 év...gondolom közben lazulásból meg a gépeket rakta össze
-
azt írja, hogy 19 év munkája van benne. :|
nem tudom a pestiek mennyire emlékeznek, de anno még régen a SAS kirakatában is lehetett látni egy 1/72-es szösszenetet anyahajós témakörben. az sem volt egyszerű már kisgyerek szemmel nekem. :D -
vass17 #55396 Ezt jól megfogalmaztam:D.. -
vass17 #55395 

No comment! Nem tudom hány évig készült, de megérte az biztos..
És ezek a képek magukért beszélnek:
És a másik is kegyetlen
-
mondjuk USA van mellette, de a "Gabriel Suranyi" nem épp egy amcsi névre hajaz, pláne a Suranyi. :)) mindegy, nem ezen van a lényeg -
aki esetleg nem ismerné, jó mazsolázást. :) akiknek nem ismerős az oldal, azoknak ajánlom figyelmébe az első oldalon lévő 1/72-es USS Enterprise CVN-65-öt. (magyar építés!) -
vass17 #55392 Ismerős:D Engem is nagyon érdekel a téma, de 8.-ban még nem fogtam fel ép ésszel, 12.-ben pedig az érettségi előtti 1-1,5 hónapban próbálják 50 év eseményeit a diákokba sűríteni, nem csoda, hogy a nagy Semmi marad meg belőle
-
is-is. suliban nem igazán tanítják ezt a korszakot (legalábbis mi sosem jutottunk el addig), pedig szerintem ez is egy eléggé fontos állomás a XX. század történetében. engem meg mindíg is érdekelt a téma, de igazán csak most kezdett el érdekelni nem rég. meg a Koreai háborút sem tanítják, arról sem tudok semmit. talán a Hidegháború témakörnél felírtuk az évszámot? :D töriből nekem mindíg is a második vh-tól tartó korszak volt a kedvencem. sajna ezt kb nyolcadik és középsuli negyedik utolsó félévében veszik a tanulók
tehát 3 és fél évet vártam mindíg arra, hogy valami számomra érdekeset is vegyünk már. :D rohangálunk itt lovakkal meg kardozgatunk, várakat ostromolgatunk, ugyan már, B-29-cel ledózerolunk mindent, és kész
na jó, voltak azért érdekességek bőven a második vh előtti töriben is. vietnámos makett témában még gondolkozom mi lenne jó, most ha összerakok egy Trumpi 1/35-ös Chinookot, akkor már a fél szoba elvan foglalva. :D
-
vass17 #55390 Csak úgy informálódás céljából, vagy tervezel valami makettes "dolgot"?:) -
király, köszi
én mostanában elkezdtem áskálódni Vietnámos témában, szóval ha valakinek van valami használható cucca (link, kép, bármi), az nyugodtan továbbíthatja hozzám. :D
-
vass17 #55388 Ez elég komoly munka, egy dolgot viszont nem értek: az 1:1-es gépeken valahogy nem jön ki ennyire hangsúlyosan a panelezés, lehet, hogy a képek teszik, de szerintem ez enyhén eltúlzott.
Ehhez képest -
vass17 #55387 Találtam egy hasznos oldalt a vietnámi háborús témában, bármikor jól jöhet:
Link -
1/48 Hobby Boss F-105D
-
vass17 #55385 Régi szép idők
-
nyáron jó áron vettem a hobbyeasy-n -
húbazz
-
vass17 #55382
Megesik:)
-
vass17 #55381
-
Nah mindegy, közben emeltem a tétet, és megakadt a szemem a Dragon Premium Edition Nashorn-ján, ebben már a jobbfajta szemenkénti lánctalp van, meg maratott lövegcső, meg rézmaratás. :-) Most már csak keresem a megfelelő helyet és árat. -
-
Bala10 #55378 az igen
-
hát tudott ez az ágyú vmit:
A Nashorn kiválóságát bizonyítja az a jelentés, miszerint 1945 márciusában Beckmann hadnagy (88. sPz.Jagd.Abt.) páncélvadászával 4600 méteres (!!!) távolságból semmisített meg egy szovjet IS-2 nehéz harckocsit Marzdorf közelében.
Számos jelentés érkezett T-34-esek kilövéséről is 4000 méternél nagyobb távolságából.
Szintén a Nashorn (93. sPz.Jagd.Abt.) volt felelős az egyetlen Európában megsemmisült M26 Pershing típusú amerikai nehéz harckocsi kilövéséért. A 3. páncélos hadosztály Pershingjét 250 méteres távolságból lőtték ki egyetlen lövéssel Niehl városka közelében, 1945. március 6-án. -
a válasz NEM, sajnos nem ilyen egyszerű
"Az önjáró löveg alapjául/alvázául még az 1941-ben az Alkett cég által tervezett Geschützwagen III/IV szolgált. A Geschützwagen III/IV ("Löveg-hordozó jármű III/IV") nem volt más, mint a Pz.Kpfw. III-as és a Pz.Kpfw. IV-es harckocsik alvázának kombinációja. Míg a motor a meghajtó és a kormányrendszer a Pz.Kpfw. III-asból, addig a felfüggesztés a PzKpfw. IV.-esből származott. A motort előbbre helyezték, és a páncéltestet meghosszabbították, hogy elegendő helyet nyerjenek a hatalmas, L/71 csőhosszúságú páncéltörő löveg számára." by panzerkeil