69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • DJ Skyline
    szép lett, grat hozzá
  • vass17
    Jól néz ki, gratula
  • greg benz
    Nagyon szép lett,grat hozzá!
  • Glpetyus
    thx!
  • Bala10
    nagyon jól néz ki, grat
  • modellmaker
    fasza lett! (Y)
  • CrazyCharlie
    Tényleg elég szarok a fényviszonyok. De azért látszik rajta, hogy szép munka!
  • Glpetyus
    Na hali.
    Elkészült a Merk.
    (bocs a szar képekért,nem tudom most hova kirakni,bár kint sincs sokkal világosabb,mint bent..)

• Glpetyus
  • Bala10
    ha lett volna ilyen a játszóterünkön annak idején...
    pár ezy PZIV-nek jobban örültem volna. :D
  • DJ Skyline
    nekem is így utólag, rég volt már
  • DJ Skyline
    dioráma ötlet :D
  • Glpetyus
    nekem úgy rémlik,mintha a "torony" egy részlete is rajta lett volna.
  • Glpetyus
    semmit nem haladtam a merkavával,pedig max 2 óra munka lenne hátra...úgyhogy egyelőre képek elhalasztva..
  • DJ Skyline
    ja, csak egy kis részlet volt, asszem' hangár lifttel, pár repülővel, meg fedélzettel, de csak néztem. :D
  • Glpetyus
    emlékszem-emlékszem :DD
    volt vagy fél négyzetméteres az is.
  • CrazyCharlie
    Ugyan nem 19 éve kezdtem, de lassan talán elkészülök a Kiowa kabinjával...aztán egy időre félre is teszem, mert per/pill naggyon nincs kedvem a hajtóművével foglalatoskodni
  • CrazyCharlie
    Iszonyat durva, maradjunk ennyiben!
    19 év...gondolom közben lazulásból meg a gépeket rakta össze
  • DJ Skyline
    azt írja, hogy 19 év munkája van benne. :|

nem tudom a pestiek mennyire emlékeznek, de anno még régen a SAS kirakatában is lehetett látni egy 1/72-es szösszenetet anyahajós témakörben. az sem volt egyszerű már kisgyerek szemmel nekem. :D
  • vass17
    Ezt jól megfogalmaztam:D..
  • vass17
    No comment! Nem tudom hány évig készült, de megérte az biztos..

És ezek a képek magukért beszélnek:

És a másik is kegyetlen

• DJ Skyline
    mondjuk USA van mellette, de a "Gabriel Suranyi" nem épp egy amcsi névre hajaz, pláne a Suranyi. :)) mindegy, nem ezen van a lényeg
  • DJ Skyline
    aki esetleg nem ismerné, jó mazsolázást. :) akiknek nem ismerős az oldal, azoknak ajánlom figyelmébe az első oldalon lévő 1/72-es USS Enterprise CVN-65-öt. (magyar építés!)
  • vass17
    Ismerős:D Engem is nagyon érdekel a téma, de 8.-ban még nem fogtam fel ép ésszel, 12.-ben pedig az érettségi előtti 1-1,5 hónapban próbálják 50 év eseményeit a diákokba sűríteni, nem csoda, hogy a nagy Semmi marad meg belőle
  • DJ Skyline
    is-is. suliban nem igazán tanítják ezt a korszakot (legalábbis mi sosem jutottunk el addig), pedig szerintem ez is egy eléggé fontos állomás a XX. század történetében. engem meg mindíg is érdekelt a téma, de igazán csak most kezdett el érdekelni nem rég. meg a Koreai háborút sem tanítják, arról sem tudok semmit. talán a Hidegháború témakörnél felírtuk az évszámot? :D töriből nekem mindíg is a második vh-tól tartó korszak volt a kedvencem. sajna ezt kb nyolcadik és középsuli negyedik utolsó félévében veszik a tanulók tehát 3 és fél évet vártam mindíg arra, hogy valami számomra érdekeset is vegyünk már. :D rohangálunk itt lovakkal meg kardozgatunk, várakat ostromolgatunk, ugyan már, B-29-cel ledózerolunk mindent, és kész na jó, voltak azért érdekességek bőven a második vh előtti töriben is. vietnámos makett témában még gondolkozom mi lenne jó, most ha összerakok egy Trumpi 1/35-ös Chinookot, akkor már a fél szoba elvan foglalva. :D
  • vass17
    Csak úgy informálódás céljából, vagy tervezel valami makettes "dolgot"?:)
  • DJ Skyline
    király, köszi én mostanában elkezdtem áskálódni Vietnámos témában, szóval ha valakinek van valami használható cucca (link, kép, bármi), az nyugodtan továbbíthatja hozzám. :D
  • vass17
    Ez elég komoly munka, egy dolgot viszont nem értek: az 1:1-es gépeken valahogy nem jön ki ennyire hangsúlyosan a panelezés, lehet, hogy a képek teszik, de szerintem ez enyhén eltúlzott.
    Ehhez képest
  • vass17
    Találtam egy hasznos oldalt a vietnámi háborús témában, bármikor jól jöhet:
    Link
  • DJ Skyline
    1/48 Hobby Boss F-105D

• vass17
    Régi szép idők
  • m1garand
    nyáron jó áron vettem a hobbyeasy-n
  • Glpetyus
    húbazz
  • vass17
    Megesik:)
  • vass17

• SgtChris
    Nah mindegy, közben emeltem a tétet, és megakadt a szemem a Dragon Premium Edition Nashorn-ján, ebben már a jobbfajta szemenkénti lánctalp van, meg maratott lövegcső, meg rézmaratás. :-) Most már csak keresem a megfelelő helyet és árat.
  • Glpetyus
  • Bala10
    az igen
  • m1garand
    hát tudott ez az ágyú vmit:
    A Nashorn kiválóságát bizonyítja az a jelentés, miszerint 1945 márciusában Beckmann hadnagy (88. sPz.Jagd.Abt.) páncélvadászával 4600 méteres (!!!) távolságból semmisített meg egy szovjet IS-2 nehéz harckocsit Marzdorf közelében.
    Számos jelentés érkezett T-34-esek kilövéséről is 4000 méternél nagyobb távolságából.
    Szintén a Nashorn (93. sPz.Jagd.Abt.) volt felelős az egyetlen Európában megsemmisült M26 Pershing típusú amerikai nehéz harckocsi kilövéséért. A 3. páncélos hadosztály Pershingjét 250 méteres távolságból lőtték ki egyetlen lövéssel Niehl városka közelében, 1945. március 6-án.
  • m1garand
    a válasz NEM, sajnos nem ilyen egyszerű
    "Az önjáró löveg alapjául/alvázául még az 1941-ben az Alkett cég által tervezett Geschützwagen III/IV szolgált. A Geschützwagen III/IV ("Löveg-hordozó jármű III/IV") nem volt más, mint a Pz.Kpfw. III-as és a Pz.Kpfw. IV-es harckocsik alvázának kombinációja. Míg a motor a meghajtó és a kormányrendszer a Pz.Kpfw. III-asból, addig a felfüggesztés a PzKpfw. IV.-esből származott. A motort előbbre helyezték, és a páncéltestet meghosszabbították, hogy elegendő helyet nyerjenek a hatalmas, L/71 csőhosszúságú páncéltörő löveg számára." by panzerkeil