69150
-
beragadt,és nincs megállás :D
Tegnap és ma nagyon sokat haladtam vele -főleg tegnap,mert fentvoltam hajnali 1-ig :) -,kész a festés,és a panelezés.A rakétákat lesorjáztam,és lealapoztam (bár még nem biztos,hogy felrakom)
Holnap melózom,de talán holnapután felrakom a matricákat,és kap egy végső lakkot a gép.
Aztán jöhet a futómű,és még 1-2 apróság.
De hogy most se legyen minden tökéletes: vmi fehér kis bizbasz beragadt az első szélvédő és a hud közé,és most ott virít.Persze a szélvédők már a helyükön és nem szándékozom felszedni őket,úgyhogy az ott marad :C
Még azon fosok,hogy a HAD matricák hogy fognak muzsikálni,még nem használtam sosem. (tapasztalat valaki? szakad,gyorsan lejön az ívről,stb..?)
-
CrazyCharlie #55574 És hogy haladsz azzal, amelyiknek nekiálltál(Neuport
)?
-
CrazyCharlie #55573 Ja, és köszi a körömlakklemosós tippet. Tök jól műkszik, az ecseteket is megtisztogattam vele...de a szaga az még a Maskolnál is rosszabb, esküszöm
-
CrazyCharlie #55572 Na mi van, beragadt a gázpedál?
Azér mostmán lökhetnél pikcsört
-
vass17 #55571 Máris?
Kitartást hozzá:D
-
vass17 #55570 Hát eddig sokféle témát kipróbáltam, és a makettek nagy része az első két évben született, kevesebb igénnyel..:D
Azóta kicsit belassultam, és csodaszámba megy, ha elkészül valami:( Jah igen, és elkezdtem bevásárolni 1.vh-s kétfedelű gépekből:D
Nemsokára ez kell megérkezzen: link
-
jessz,mingyá lehet matricázni a MiG-et 
-
DopeBob #55568 Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni! Nagyon szeretek maketteket osszerakni, de valahogy a festés részét mindig elszúrom. Eddig leginkább ecsettel próbálkoztam, az eredmény sosem olyan lett, mint ahogy azt elképzeletem. Elhatároztam, hogy beszerzek egy festékszórót, de nem tudok választani, illetve tapasztalat hiányában nem is igazánt tudom mire figyeljek. Néztem a Revell cég STARTER sorozatát egy 7-9e Ft kozott van egy flakon hajtógázzal. Erről mi a véleményetek?
Illetve egy másik oldalon találtam egy "noname" készletet: http://www.modell.hu/showproduct.php?cat=makettek&id=AB101A
Olyan 5-8ezer forintot szánnék rá így első körben, bármilyen ötletet, tanácsot szívesen fogadok. Esetleg ha tudtok olyan oldalakat, ahol technikák le vannak írva, az is jöhet :) -
Köszönöm!hát igen elég rosszak a kép minőségei! de bocsi!
a festést még a további maketjeimre tervezem még ez csak az első:) és nem nagyon mertem beválalni! a kerékjárati ívet már kijavítottam! neked milyen makettjeid vannak?
#55566: értem! hát még ez az első makettem! szoval majd még ráér a további maketjeimre! -
én megcsináltam ezt!:D
Miért nem fested?? -
vass17 #55565 Gratula hozzá, eddig jól alakul, bár a képek minősége nem a legjobb:)
Azért lenne két kérdésem:
A festést még nem vállalod be? Sokat dob a maketten, persze nem várható el, hogy elsőre "tökéletes:D" eredményt hozzon, de hát előbb-utóbb csak el kell kezdeni.
A másik dolog, hogy a képeken elég furcsán áll (magasabban) a bal-első kerékjárati ív, nem tudom, hogy mi az oka, de később meg tudja keseríteni az életedet az illesztésekkel. Ha még javítható, akkor próbáld meg valahogy alacsonyabbra tenni.
További jó munkát!
-
itt is lenének a képek:)
a doboza!
az alváz!
alváz kicsit bővítve!
a motorja!
már a kerekek fent meg egy pár dolog!
és itt már a tank is fent van!
hát ennyi lenne további képeket majd dobok ha nem gond!:) -
-
Ismerem:) szoktam írni néha néha de most többet fogok! akkor hamarosan jönnek a képek!:) -
vass17 #55561 Feltéve, hogy eddig nem ismerted:D -
vass17 #55560
Várjuk:)
Ha gondolod nézz be a makettinfo-ra, ott találsz külön kamionos témát is. -
Sziasztok! kezdő vagyok a makettezésben! Kamionba csinálom a makettemet:) Scania R500 V8 egész jó megvagyok vele elégedve és jól is haladok vele még a fülke belső részét kell megcsinálnom,és maga a teljes fülkét! ha nem gond éd gondoljátok dobok egy-két képet róla! további szép estét mindenkinek:)
-
CrazyCharlie #55558 Oks, köszi -
CrazyCharlie #55557 Na igen, de meg is lett az eredménye -
vass17 #55556
Ritka pillanatok egyike:D
-
ték
-
hi -
aceton mentest,azt elfelejtettem. -
CrazyCharlie #55552 Talán a kerekekhez is odaragasztózta, csak nem mutatták külön. -
CrazyCharlie #55551 Köszi, beszerzem
-
vass17 #55550 Nem értem...Odaragasztja a lánctalpat az ok, de hogy az életbe nem deformálódik el? Én amikor próbálkoztam, akkor száradás közbe kicsit meghajlott a szakasz, igaz, hogy nem volt odatéve a kerekekhez.. -
Ez jó kis vidi,köszi a segítséget!
Majd megpróbálom összehozni -
körömlakk lemosó.
de az persze az alatta lévőt is leszedi... -
CrazyCharlie #55547 Videó, igaz japánul, de a lényeg látszik. 7:50-től kezdődik, ami téged érdekel. Ő több festéket használt az oldatba, ez inkább koszolás akart lenni. Ha a megadott arányban higítasz, akkor nem is kell visszatörölnöd...ha nem akarod. -
CrazyCharlie #55546 Félfényes festék megfolyt olyan helyen, hogy nem tudom kicsiszolni, a sima higító és a lakkbenzin sem akarja feloldani. Van valakinek tippje, mivel tudnám oldódásra késztetni? -
CrazyCharlie #55545 Ecsettel. Próbálok valami videót vagy leírást nézni hozzá... -
az átmosod kifejezés pontosan milyen eljárást jelent?:) Ecsettel,vagy mivel?:) Mert ha valami papírral vagy nemtommivel dörzsölném a túlhigított fekete festéket a figurákon,tuti,hogy szétkenném a festést is,aztán akkor foghatnám a fejemet.. -
nem akarok túl sok időt elkúrni vele,elég volt a merkavát 4 hónapig csinálni :)
-
CrazyCharlie #55542 Képet! Aztán kezdődhet a "brénsztorming"...
Jól haladsz vele, nemrég álltál neki
-
tegnap lealapoztam a miget :)
lesz még javítani való bőven
a kabintető - törzs találkozásánál egyenesen förtelmesen néz ki a dolog,azzal nem tudom mit tudok csinálni :C -
CrazyCharlie #55540 90-95% a higító
-
CrazyCharlie #55539 Annyira nem vészes, mint a Királytigris
-
CrazyCharlie #55538 Kb. 5-10% festék és 90-905% higító keverékével átmosod a figurákat. A festék megül a mélyedésekben és besötétíti. -
-
Köszi