69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • vass17
    Ez már valami, nagyon durván kidolgozta az egészet, ráadásul elég méretes is:O Egyedüli hátránya szerintem, hogy szinte mindent gipszből csinált, gondolom nem könnyű:D
  • Glpetyus
    Srác nem semmi tanyasi diorámát csinált a makettinfón
    link
  • Glpetyus
    dehogyis :)

egy lényeges kérdésben nem tudok dönteni,na nem mintha nem érne rá még:
    ha kinyitom az ajtókat,egész szépen belátni a belsejébe,elég látványos,de azért még sokat kéne belül dolgozni,hogy élethű legyen.
    ellenben a jármű szép formáját szerintem elrontja,ha nyitva vannak az ajtók,így én inkább a "csukva" megoldás felé hajlok.
    Szerinted?
  • CrazyCharlie
    De azért nem bántad meg...ugye?
  • Glpetyus
  • CrazyCharlie
    Én mondtam, hogy gáz (#55712. hsz.)
  • Glpetyus
    Te,ha szólsz,hogy ilyen az összerakási,akkor lealkudok egy ezrest
    :)
  • modellmaker
    ejjhátbazdmeg :D hát egyértelműbben is fogalmazhatnál :D:D mikor rá is kérdek xDD

de most komolyan, mennyi idő ezt legyártani? :D én nem találkoztam vele, pedig elég sok autós kieges oldalt ismerek.
  • Jagi
    haggyadazt... nem az kell hanem a szárny a csomitartóról (azt a kis szart hívják helyenkánt trunkclipnek is, de ha nem sry)
    gyorszár van mág egy pár de nem is kell mert nem rally-zom
  • modellmaker
    faszom url beszúró script :|

link
  • modellmaker
    félsiker :D

Azért ajánlottam, mert móváron tőle vettem. írj neki egy mailt, hogy kéne neked Crazy Modeler maratott gyorszár (EP-0032) URL=http://crazymodeler.net/ProductShow.asp?ID=119][link][/URL]
  • Jagi
    Most a 2 AE86-ost csinálom stereoban + a kb 1,5 éve készülő Rx-7 szélesítését tömítgettem a hétvégén, csak nagyon "női munka" lesz az nekem, meglátjuk meddig bírom xD
  • Jagi
    hát arra... de megnéztem az oldalt, köszi,azt nem találtam, viszont, ha minden jól megy a levin-re lesz felni xDDD
  • vass17
    igen arra, csak nem fogalmaztam elég pontosan:) Az biztos, hogy hiányzott már egy ilyen jellegű szakirodalom, sajnos még így is elég hiányos a magyar nyelvű makettező könyvek listája, de már ez is nagy előrelépés.
  • moor09
    az Építsünk Diorámát I.-re gondolsz ( mondjuk ez lehet hülye kérdés :) ) ... nekem is nagyon bejön....csak ámulok és bámulok azóta is...
  • vass17
    Hihetetlen ez a diorámás könyv, mostanra nagyjából elolvastam, engem nagyon meglepett, hogy ennyire egyszerű anyagokból milyen eredményt lehet elérni, ráadásul nagyon érthetően van megfogalmazva az egész
    Aki esetleg nem vette meg, ajánlanám, mert könnyen kedvet kaphat a dio építéshez:)
  • modellmaker
    hát ha a gyorszárra gondolsz, akkor olyat lehet venni fotómaratásban. még itthon is. try this
  • Jagi
    thx ez kellett csak a cuccok 80%-a out of stock... :(

a trunkclip-ról valami? BMW-ken van/szokott ilyen lenni, esetleg valakinek feleslegbe? Nincs kedvem (mer' lusta) legyártani...
  • dara
    A helypénz pl háromszorosa volt a tavalyinak..

Aki mazochista az rápróbálhat egy 1/76-os Churchill-re. Lehetőleg Airfix. A futómű egy élmény...
  • czapi
    Ez a táblamekkora? Nem találtam róla semmit. Méretarányosan kicsinyítve van (pl 1/24-re)?
  • persil
    Hali!

2. vh-soktól had kérdezzek már egyet. Honnan a rossebből lehetne beszerezni 1:144es NEM német páncélosokat? O.o

Bármi linknek, boltban, ötletnek örülnék:)
  • modellmaker
    hiroboy.com
  • Jagi
    + kéne 1%24-es felnik száles választákban plz help link add stb :)
  • Jagi
    ilyen vagy hasonló szárnyatok vane?
  • Jagi
    az egy "fokkal" jobb :)
    szeretem a rugós felfüggesztésű cuccait :) van belóle 3 (C-West skyline, S15 Silvia meg a AE86 LEVIN)

Megfújtam az alapszínt tegnap a sprinteren. érdekes lesz maszkolni...
    a haveról kérek FineLine maszkolószalagot (alakítható) azzal hátha :)
    de itt egy pic róla

csak nemtom miért Truenora adja mikor nem az...
  • modellmaker
    faszt, az aoshima :D
  • modellmaker
    ha fujimi egyáltalán... :D:D
  • modellmaker
    hehe, az én fujimi skyline-om még a szekrényben van. :D
  • Jagi
    Naaah...
    Tegnap lecsiszoltam az AE86-os Sprinter kasztnijáról az öntőhibákat
    mivel Fujimi volt rajta rendesen de nem volt vészes. Nem látványos haladás, de legalább haladás.
    Ha ma kisüt a nap le fogom fújni, ha el nem alszom.
    Nem igen tetszik a fujimi. Vannak olyan megoldásaik, hogy a hajam az égnek áll tőle...
  • Glpetyus
    fúú,most aztán úgy belejöttem a matricázásba,hogy nem birom abbahagyni :)
    sajnos a matricához adott útmutató nem jó semmire sem,de a Hunavia-nál nem is tudnék jobb segítséget kivánni.
    De így az is feltünt,hogy pár feliratot,jelzést bizony szépen lefelejtettek az ívről... :I
  • modellmaker
    gondolom olcsó
  • CrazyCharlie
    Köszi, hagyd csak. Ha odáig jutok, hogy kell, úgyis feltúrom az Aranysasokat képekért.
  • CrazyCharlie
    Úgy legyen!
  • CrazyCharlie
    Na ez az!
    Büssing NAG 900L
  • Glpetyus
    jaja,tudom melyik az :)
  • modellmaker
    passzolom, de majd kiderítem neked. :D
  • modellmaker
    nem a lépcsőmászó, hanem árok-áthidaló képességét. de a lényeg ugyanaz. :)
  • CrazyCharlie
    Nekem az a Büssing tetszik, amit egy háromtengelyes buszból alakítottak át és darut/légvédelmi ágyút kapott...baromi jól néz ki. Asszem full gayanta kit volt, de nem találom
  • Glpetyus
    vagy ez.
  • Glpetyus
    ez a gép annyira tetszik már évek óta..
    Annak idején nem vettem meg,meg is bántam,mostmár nem kapni :(