69150
-
szmájlik, beszúrás.... -
szal: 
ezt tettem,de rajta a gépen :D
-
Erhehehe, tényleg azon lenne csillag is. Szaudi... hmm... nekem mindegy, balkán oszt jóvan, vagy még asse :)
Mindegy, beégtem xDDD -
ezt hogy
-
-
Bobbi, a képen nem izraeli van... -
Nemtom, hogy tetszik-e a náci változat. Én is a befolyatás mellett maradnék, a másik technika elég kockázatos is :)
aszondod egy hét volt? LOL
dara: a normális mondjuk magyar, de a galambokon kívül sajna nincs légierőnk (meg már lassan minden másunk se, de ez nem ide tartozik :))
Az USA biztos nem vesz egy darabot sem, de mondjuk egy francia, vagy jelen esetben az izraeli nagyon zsír :) tetszik.
Jah és nem vagyok terrorista xD max ték terrorist, de nincs munkám most :) -
dara #55888 Kérdés mi a normális. Jelenleg a németek, britek, spanyolok, olaszok (a négy fejlesztű ugye), az osztrákok használják. Lesz még a görögöknek (vagy nem) és a szaudiaknak is. Utóbbi első példánya már repült ha minden igaz.
Egyébként minden alkalmazó némileg eltérő színárnyalatokkal használja. Kivétel tán az osztrákoké, azok megegyeznek a németekkel. -
dara #55887 Ja, mondhattad volna, hogy a matrica szar. Mert azt úgy lakkozod, ahogy akarod, akkor is szar lesz.
Viszont ha van sok bátorságod, akkor esetleg az eredeti lakkját megpróbálhatod visszamosni, és újralakkozni. Persze ezt még felrakás előtt kellett volna. -
"pre-shading"-re gondolsz?
nem elég,hogy nekem nem tetszik,szerintem kurvára nem élehű,HA olyan gépen alkalmazzák,aminek az eredetije még port sem látott.
Erre a "Nato" festésű Mig-re meg egyenesen nevetséges lenne,hisz makulátlan a festésük.
Én csak simán befolyattam sötétszürke festékkel (simán azért az túlzás,mert csak az volt vagy 1 hét..),aztán átködöltem egy kicsit az alapszinnel.
Mintha német változat is lenne a Typhoon-ból nem?
Én biztos olyanra készíteném.
-
A Had matricákat nem ismerem, de gondolom az academy sem volt egy csúcsminőség ahogy ismerem... -
uhhf!
a repcsifestésnek milyen technikái léteznek?
megfújod a panelvonalakat aztán az alapszínt és utána összeködölöd?
vagy befolyatod az alapszínre a panelvonalakat?
vagy hogy?
Mert az Eurofighter még mindíg bontatlan...
+ kéne rá valami... értelmes ország használja már?
az olasz spanyol meg a prototype matricakészlete van nekie, de nekem egy se gyerebe annyira -
-
bazz,ez az a nap,amikor talán nem kéne maketteznem !?
délelött hozzányúlok a géphez,letörik az egyik vizszintes vezérsík.
Most veszem le a maszkolást a kabintetőről,jött is...a tetővel együtt.
-
áz! -
jaja, fosh a had matrica. -
akkor nemtom :) -
a makett igen,a matrica HAD. -
academy? -
én se :)
a festék amivel fújtam a gépet eleve fényes volt (na nem zománc jellegü azért,de egy légy simán seggre esett volna rajt),erre raktam a matricákat,aztán kapott fényes lakkot -a legkissebbeket is egyenként 0-s ecsettel lelakkoztam,hogy amíg a többit rakom,nehogy lejöjjenek a gumikesztyűs kezemtől- ,ezután jött a "telibe" lakkozás,mattlakkal.
100 éve így csinálom,eddig nem volt gond.
ja,az sem elhanyagolható,hogy amikor a -fényes- felületre felraktam a matricát,már akkor "bubis" volt néhány..
gyenge minőségü a matrica,ennyi.
de végülis annyira nem vészes mostmár,meg igazából le is sz@rom...,nem versenyre építek,hanem a magam örömére,....ezért meg biztos nem fogom lemaratni a festéket,és elörről kezdeni az egészet :)
-
vass17 #55875 
A hobbyeasy megtanulhatna már honlapot készíteni, mert botrányos, egyszerűen nekem semmi nem működik normálisan rajta...
számomra felfoghatatlan, hogy egy ekkora cég miért nem tud használható rendszert kiépíteni, pl úgy mint a luckym....
-
basszasten...
írtam üzenetet, de kiléptem...
na kép, a szöveget nem írom le...
-
Lenne egy fura kérdésem/kérésem.
Érdekelne mi különbség van egy airfix és egy italeri 1:72es figura között.
Csak mert például a heller figurák sokkal kisebbek(hiába 72es..) mint az italerisek.
Megkérhetnék valakit, hogy akinek módjában áll készítsen egy képet, két egymás mellett álló figuráról?:) (italeri vs airfix)
Neten nem találtam ilyesmit. -
dara #55872 Nem is azt mondtam, hogy a mtricák alá, hanem hogy felé! Ergo matricákat felgépelted, és utána egy vékony réteg fényeslakk rögzíteni. Legalábbis nálam eddig ez bevált, sosem fújtam matt lakkot közvetlenül a matricákra. -
CrazyCharlie #55871 nem megy a szelektív figyelem?
-
vizuális lenne az, csak már látni se nagyon. 1 kéztel eszek, másikkal gépelek, 1 szemmel csajokseggétnézem a másikkal a monitort :) bocs ha ómagyar témában tolom :)
-
naah! Beszoptam megint xD
Fujimi kontra Aoshima
az AE86 ajtón lévő díszléce kicsit 1mm-rel szélesebb volt az Aoshima verziójánál.
rájöttem természetesen festés után, hogy nekem az oda nem kell így :)
farag csiszol tömít ost majd megint fest :_)
kurvára szembetűnő volt.
Arról nem beszélve, hogy a kidolgozottság szintjén a fujimi alulmarad csúnyán, mind élek, mind "panelvonalak" tekintetében. nah az eredményt majd vbizuélisan is közlöm -
természetes,hogy nem matt felületre raktam a matricákat!
-
dara #55867 Lehet én vagyok egy elmaradott képzetlen barom, de matrica felé először nem egy vékony réteg fényeslakkot kellene kenni/fújni és csak utána mattlakkozni? -
CrazyCharlie #55866 Nem hiszem
-
hm,oldala is van,de ez már nem az ami régen az Arany Jánosnál volt,nem? -
Van még megamakett?
-
Őt nem, de a Megamakett bukós... és egyébként igen, Aoshima -
CrazyCharlie #55862 Szűcs Lacit kérdezted? Esetleg a Megamakettnél szoktak lenni Aoshima autók, nézd meg hátha...már ha elkaptam a gyártót
-
HELP ME PLZ ki honnan szokott rendelni?
ez kéne: AOS36730
Hiro-nál Luckymodelnél nincs... -
lustaság az akadálya ennyi :)
egyébként szépen alakulnak a projectek...
képeket majd valamikor, mert bentről írok, otthon most nincs net mert elköltöztünk :P -
szopok a matricázással,ráfújtam egy fedő lakkot,erre a kissebb matricák "kifehéredtek",mosthattam vissza az egészet 
valahogy "összeakadt" a matrica lakkrétege a mattlakkal.
de most talán jó lesz. -
"alig" ? :)
én egyet sem találtam :D -
CrazyCharlie #55857 Jah...9 körül láttam meg, azóta vagyok kiütve! 
-
CrazyCharlie #55856 Szerintem nem kell sokmindent hoozáadni/változtatni a belsőn...egyedül a kormánykerék sikerült F1-esre, az jóval karcsúbb volt a valóságban. Én nyitva képzeltem volna el, igaz alig találtam képet a belsőről.