69150
-
gittelés elött sokkolóbb volt :)
-
hehe :)
minket nem sürün látogatnak macskák,mert ott a két kutya a kertben
(mindkettő talált kutya :)) -
"senki sem panaszkodott az illesztésekre különösebben"

nem olyan gáz azért :)
majd reggel készítek képet -ámbár épp most végeztem az első gitt adag felvitelével :D
A belseje nem lesz kidolgozva,mert túl nagy munka lenne,és kedvem sincs rá -nem csak pótolni kéne szinte mindent,de teljesen át kéne szabni,szóval ígymarad.. -
CrazyCharlie #56412 Nem haladtam semmit a Gun Truck-al...pénteken felbukkant egy kiscica, szombaton is itt volt, hát befogadtuk. Nem tudom, hogy kidobták-e, vagy mi történhetett vele, mindenesetre hazamehetett volna, ha akar (vagy lett volna hova)
Úgyhogy vele foglalkozom, ha van időm...meg persze a "rangidős" macskával is kell, ne érezze úgy, hogy a pici miatt hanyagolom. Ja, meg persze nekem kell játszanom közöttük a kéksisakos békefenntartót, amíg összebarátkoznak 
(ha úgy dobta ki valaki a kis jószágot, remélem ráb*szik valamire, de jó alaposan
)
-
CrazyCharlie #56411 Hmmmm...
Mondtam, hogy nem csúcskészlet
Érdekes, hogy mikor utánaolvastam, senki sem panaszkodott az illesztésekre különösebben. Sőt, ha jól emlékszem nem is lett megemlítve. Ennyire gáz makett?
De hát szereted Te a kihívásokat!
(ha véletlenül úgy érzed, hogy mégsem boldogulnál vele, akkor küldd vissza nyugodtan
)
-
Charle vazzee...
Nyugtatót is adhattál volna a brdm mellé
Tegnap este gondoltam összerakom a 4 fő részt -oldalfalak,"alváz",tető két darabja.
húú,mekkora szinteltérések vannak,Jézus.
Szerintem vak volt a szerszámkészítő.
Még jó,hogy van itthon 1 bontatlan tubus neoflex :) -
Az fotómasina által elcseszett fehéregyensúly beállítások miatt tűnik kéknek. Van egy két kisebb folt, amire még nem került festék, ott előtűnhet az eredeti műanyag szürke színe. Na az látszik kéknek... Próbáltam valamit korrigálni, de akkor még jobban eltorzulnak a színek a képen, és a közelében se lesznek az eredetinek. Így is más, ha az ember élőben látja, meg a fotón.Szóval ezért kell óvatosan bánni a fotó utáni festéssel, mert egy rosszul beállított kamera és már el is rontottad a festést. -
Szia, a szerszámokon mi ez a kék? -
szedd le a sorját a sárvédőkről :)
-
vass17 #56406 Ejha, micsoda munkák készülnek mostanság, gratula az elkövetőknek:)
-
Hát semmiféle trükk nincs. Van vízbázisú sötétbarna festékem, ezzel vékony ecsettel megfestettem a rozsdafoltokat. Tényleg csak hajszálvékonyan. Aztán van sötétbarna művészolaj festékem (ez olyan igazi vöröses-rozsdabarna), abből teszek egy icipici pöttyöt a rozsdafoltokra. Úgy ahogy a tubusból kijön, higító nélkül. De tényleg csak egy mákszemnyit. Aztán ezt a pöttyöt fültisztító pálcikával lehúzom, a gravitációnak megfelelő irányba, minél többször teszem ezt, annál halványabb lesz a rozsdafolyás, igaz, nagyobb kiterjedésű is. Szóval egy darabig alakítható, mert nehezebben szárad. Kb. ennyi... :-) Remélem segített! -
moor09 #56404 Gaz.1
Gaz.2
Gaz.3
Gaz.4
vélemény, tanács, miegymás ? :) -
bgabor #56403 Nagyon szép! Ezeket a rozsdafoltokat vagy miket az oldalán hogyan csinálod? -
Ez is durva lesz,már amennyire az én szakavatatlan szemem annak látja
Így tovább
-
Komoly 

-
CrazyCharlie #56400 Jó kis makett, nagyon szépek a kopások!
-
Marha jó,gratula! -
Én itt tartok a Jagdpanzer IV-el. Egyenlőre még elég elnagyolt, de a finomítás természetesen hátravan, meg persze még ezer és egy dolog...
-
moor09 #56397 nagyon jó lett grat !!
( már egész jól állok a Gazzal olyan 90% körül lehet, majd holnap vagy holnapután teszek fel képeket véleményezésre, hisz az rám fér mint amatőrre :) ) -
geo91 #56396 elképesztő! gyönyörű! grat! 
-
CrazyCharlie #56395 Adj listát, segítünk választani
-
Köszi :)
Nem tudom mi legyen majd a következő. -
Tamiya -
CrazyCharlie #56392 Klassz lett!
Tetszik, hogy nem agyig koszos
-
Ez mely gyártó melyik készlete? Régóta gondolkozok egy ilyen nyitott felépítményes harcjármű építésén. Van pár kevdvenc: Wespe, Hummel, Dicker Max, de egyenlőre még a Jgdpz.IV-emmel küzdök... -
Közben elkészültem a Wespevel.
A küzdőtérbe majd este készítek pár apró kiegészítőt.
-
jaaa...ezt nem mondtad.
láttad volna az én első diorámámat,le se voltak festve a járművek :)
A fórum amit Chris linkelt,nagyon jó.Ha az első oldalra lapozol,láthatod kezdetektől a munkát.Persze ebből jópár lépést kihagyhatsz,de legalább láthatod,hogy "kell" haladni lépésről lépésre.
én ezt a fórumot szoktam nézegetni.
itt találod az épp készülő harcjárműveket. -
Nem kell ilyen bonyolultra gondolni! Elég, ha az éleket puha grafit ceruzával húzod ki a megfelelő helyeken, ezzel szép hatást lehet elérni, és élethűbb is, mint ha ezüstfestékkel tennéd ugyanezt. Koptatásra nagyon vékony ecset és kis sötét barna/fekete festék megfelel.
Persze az arányokat el kell találni, nehogy a ló túlsó felére essél át vele. Egy szép példa a koszolás-koptatás-fakítás kombóra szerintem: Stug III -
bgabor #56387 "megfelelően antikolod,koszolod,koptatod,árnyékolod,stb."
Semmi gond, ez volt életem első diorámája. Természetes, hogy kezdetleges. Ezeket az eljárásokat én még csak most szeretném megtanulni, csak nincs ötletem hogy honnan. Én a makettezést teljesen öntanuló módon csinálom, senki se mutatta meg soha, mit hogyan kell csinálni. Emiatt lehetséges hogy számodra evidensnek tűnű dolgok hiányoznak a makettekről, csak éppen én valószínűleg ezeknek a létezéséről se tudok, nemhogy arról, hogyan kellene megcsinálni.
De ha valaki tudna linkelni valami jó kis oldalt ahol elmagyarázzák ezeket, azért hálás lennék.
A másik dolog, amire nagyon kíváncsi lennék, hogy hogyan lehet megcsinálni azt, hogy a harcjármű testének "élein" előbukkanjon a fémszín a festés alól. Azt értem, hogy ezeket a helyeket először fémszínnel le kell festeni, mielőtt felviszem az álcázófestést, de hogyan lehet leszedni utána az élekről az álcázófestést? Szóval mi ennek a módja?
-
Nem lenne ez rossz,csak épp a lényeget hagytad ki:
a koszolást,öregítést,meg mindazt amitől egy makett élethű lesz.
Ezen kívűl a szinek sem stimmelnek,és most nem a járműről beszélek elsősorban,hanem pl. az ezüst vontatókötélről,pótlánctalpszemekről.
Az összerakás nem tünik rossznak,"természetesen" 1-2 sorját,illesztési hézagot felfedezhetünk a maketten.
Ha ezekre odafigyelsz,és megfelelően antikolod,koszolod,koptatod,árnyékolod,stb. a makettet -vagy a következőt- ,akkor sokkal szebb eredményt fogsz elérni.
Remélem nem bántalak meg,építő szándékkal írtam. -
így már értem, amúgy nincs olyan hiba amit ne lehetne már javítani, esetleg a leragasztott tetőt nem lehet már leszedni, majd rakok fel én is képeket a makettekről amiket csinálok, igaz eddig még csak egy pak40-es ágyú van 98%-ra kész, meg a shermanomnak kell még a lánctalpát meg a koszolását megcsinálnom -
bgabor #56384 A kék ruhát a tankosok dobozán(nem a tigerhez voltak) lévő mintáról vettem. A négy légszűrő cső a hátulján pedig gumiból van. Mivel a motorháztetőt nyitott állapotban akartam elkészíteni, nem tudtam már a másik két gumicsövet besuvasztani arra a kis helyre. Így is elég nehéz volt nyitott helyzetben beragasztani a motorháztetőt, mert a két gumicső folyamatosan nyomta előre, zárt helyzetbe. -
nem is olyan rossz, hibák vannak rajta az tény, de még mindegyik javítható, én csak a kék ruhába bújt tankosokat nem értem, nekem nem rémlik hogy a német hadseregben lett volna, a tank hátulján a légszűrőknél a másik 2 cső miért nem került fel? Az Elefánt amúgy jobb lett szerintem.
Így ahogy néztem a képeket a lánctalp egy kicsit nagy rá, lehet hogy én venni fogok rá egy másikat :S -
bgabor #56382 Na akkor itt vannak a képek a Tigrisemről:
kép01
kép02
kép03
kép04
kép05
kép06
kép07
kép08
kép09
kép10
kép11
kép12
kép13
kép14
kép15
kép16
kép17
kép18
kép19
kép20
kép21
kép22
-
én se vagyok profi, megvenni megvettem én is de még nem kezdtem el építeni -
bgabor #56380 Persze, holnap vagy legkésőbb vasárnap felteszek néhányat, de figyelmeztetlek, én nem vagyok olyan profi mint ti, szóval nem éppen díjnyertes.
Te mesélted anno hogy te is megvetted? 1:35 Academy Tiger I, mid production model, interiorral.
Sajnos hiába alakítottam ki nagy műgondal a belső teret a tanktestben, a tank válaszfalainak magassága nem stimmelt, és a tanktest levehető tetejét így végül le kellett ragasztanom. Viszont a toronnyal nem volt gond, annak a levehető teteje kivállóan illeszkedik, így meg lehet nézni a belsejét. Végül nem lett rossz, de soha még makettel nem szívtam ennyit. :D -
bgabor a belsőteres tigrisedről tudsz berakni egy-két képet? -
am meg vegyél bicikli pumpát, az csendes, ........ ellenben veled -
de én a Lacitól kérdeztem, azért írtam neked is dehát hiába túl bonyolultra sikerült -
CrazyCharlie #56376 Megjelenik - megveszem!!!(legalábbis remélem...
)