69150
-
moor09 #56495 erősen gondolkozom rajta, csak ahhoz hogy ez igazán jól sikerüljön még fejlődnöm és tanulnom kell, még nem állok készen egy ekkora feladatra :), de talán 2-3 makett mulva már igen, bár még a gazt sem fejeztem be, pedig már nem sok hiányzik...:) -
Ha esélytelen megszerezni/legyártani a hiányzó részeket,csinálj belőle egy kilött járművet,jó rozsdásan :) -
moor09 #56493 azaz igazság hogy valahonnan megörököltem egy wespe-t, ami azt illeti igencsak romos állapotban, néhol törötten és hiányosan, jobb híján gyakorlásra használtam, a festést és a koszolást gyakoroltam rajta, de úgy döntöttem kicsit rendbeteszem, hátha még vmire használható lesz így hiányosan is...esetleg diorámához, így tehát szétszedtem amennyire lehetett, megpróbálom leszedni róla a koszt és a festékrétegeket, aztán amennyire lehet összerakom, és lefestem valamelyik ajánlot festési séma szerint....remélem sikerülni is fog, hisz jóféle tamiya még így is...bár sajnos elég fontos részei hiányoznak... -
te is belevágsz egy wespe-be ? :) -
sajnos vasárnap éjszaka óta nem volt időm makettezni :I -
ok -
moor09 #56489 köszönöm szépen -
ITT -
moor09 #56487 vki meg tudja nekem mondani hol találok a neten tamiya wespe-hez összeszerelési útmutatót.... -
CrazyCharlie #56486 Csak így tovább
-
CrazyCharlie #56485 Tetszik a festése...de nagyon kicsi a rakfelülete. Mit szállítanak vele? Uránércet? 
Hogy haladsz a Gun Truckoddal? Én nagyon lassan, abban a hőségben élni is alig van kedvem
-
itt mindent megtalálsz ami kell, a srác elmagyaráz mindent kérdezz tőle nyugodtan, én is nála vásároltam minden ok volt
Pap Laci -
pinnacle #56483 Sziasztok!
Szeretnék a közeljövőben újra makkettezni, vagyis mondjuk úgy, h. a 0-ról kezdeni mindent.
Eddig, nagyon amatőr szinten csináltam meg pár alap repülőt, meg egy pár Hummert. Szeretnék kicsit komolyabbat, de nem túl nehezet most megcsinálni.
A festést szeretném kompresszorral megscinálni. Milyen kompresszort ajánlotok?
Köszi. -
Sziasztok!
Haladgattam
-
nem rossz. -
tényleg?
valahol azt olvastam régebben,hogy megszünik a gyár,de most látom,hogy megy a honlapja is.. -
CrazyCharlie #56479 De-de. A Replicában beszerezhető (legalábbis féléve elég szépen fel volt töltve a rekesz)...meg a Szikla-Főnixnél is
-
elég baj,hogy nem.
van olyan humrolom,ami alsó hangon is 10 éves!
És nem hogy használható,hanem egyenesen olyan,mint amikor elöször felbontottam.
És ezt se kapni már itthon...
-
CrazyCharlie #56477 Próbálkozhatsz vele, hátha...végülis nem Humbrol
-
nade ezt a feketét most bontottam ki,egy hete.
Egyszer festettem vele valamit a wespe-n.
f@szomat...
-
mmkek #56475 Sabena 737 200!!!! -
CrazyCharlie #56474 Akkor K.O., azt már ne használd! Nálam a Humbrolok szoktak így "megdögleni", már csak szenvedni lehet velük...
-
nem,alaposan felhigítva és sokat kevergetve még használható...MÉG.
Merthogy a teteje meg megkeményedik...
-
CrazyCharlie #56472 Érdekes...ilyennel nem találkoztam. Teljesen használhatatlan? -
nekem meg a revell festékekkel lett tele a tököm.
már 3 tégely is "érdekesen" ment tönkre.
Besürűsödik mint pl. a palma tex ragasztó.Máshoz nem tudom hasonlítani,mert nem beszárad,hanem ilyen taknyos trutyi lesz.Kurva érdekes,még sosem jártam így.
Mind 3 festéket alig használtam.Mind 3 alapszin (fekete,kétféle barna).Mind 3-at az elmúlt 1 évben vettem....
Valaki járt még így?
-
CrazyCharlie #56470 Na most lett elegem az átlátszó festékekből! Tegnap este lefestettem a hátsó lámpákat+a macskaszemeket, szépen lefolyt róla az a szutyok! Ha higítom, akkor lefolyik, ha nem, akkor meg nem "ragad"...
-
CrazyCharlie #56469 Már azt hittem, felhúztál otthon egy szárítókamrát
-
fenét,csak egy alapszin :) -
CrazyCharlie #56467 Mármint készre festetted? Rozsdásítva, meg minden?
-
éjszaka le is pingáltam a "vaslemezeket" -hajnali 2-kor.... 
makettezés szempontjából milyen jól tud jönni egy kis betegszabi,amúgy meg:
na persze még nincs kivágva az összes lemez -inkább csak próbából pingáltam le,hogy van-e értelme folytatni-,de azért kb. egyheti munkát megcsináltam egy fél éjszaka alatt. -
rendben,köszi a tippet :) -
CrazyCharlie #56464 Esetedben elképzelhető...az M923-asnak viszont alapból fém az alja, én simán eltömítettem a fa erezetet. Viszont olyat láttam 1-2 gépnél, hogy az első kerék sárvédő lemezére (a fülke felől) 4 hengeres távtartóval felszereltek egy-egy lemezt. Nálam nem biztos, hogy elfért volna, de Nálad tuti lenne helye.
-
:)
Te a padlóra raktál valami lemezt?
Nekem ott a gyári "fa" padló van,de elképzelhető,hogy esetleges aknák ellen raknak oda is vaslemezt(?). -
CrazyCharlie #56462 Biztos lehetsz benne, hogy nem állnád meg. Én sem szoktam...
Bár újabban elég jól visszafogtam magam, csak arra csapok le, ami "tényleg" kell...
-
de nem,ez most komoly :)
najó,ha velem szemben jönne valaki,aki 1/3-ad áron akarná hozzámvágni pl a trumpeter most megjelenő készleteit,lehet nem tudnám megállni :) -
CrazyCharlie #56460 Ilyen kijelentéseket én is szoktam tenni... 
"Gun Truck groupbuild" - ez jó!
-
köszi,de mostmár a meglévőkre összpontosítok,megfogadtam,hogy idén több új makettet nem veszek 
Közben rááltam a Gun Truck projektre
Így,hogy az alapjárművet csak koszolni kell jóformán,hamar megleszek.
Éjszaka már ki is szabtam pár páncél lemezt,miután fejben megterveztem a kinézetét.
"Gun Truck groupbuild" :D
valaki még beszállhatna :) -
CrazyCharlie #56458 Makettinfon most hirdet valaki 4k-ért egy BRDM-2-est. Gondoltam, szólok
-
tényleg,de barom vagyok 
csak pofázok ahelyett,hogy a könyvet nézném...
Nagyon dúrva pl. a 27. oldal alján lévő
,vagy a 29.-en a merci jeles.
-
CrazyCharlie #56456 Igen, az enyém "Big Foot". De, a kiskerekest is használják, sőt, ha jól megnézed a letöltött könyvet, találhatsz benne régebbi járgányokat is (M35 származékok)