69150
-
ne csak nekem köszönd, én csak a második voltam aki segíteni próbál :) -
bgabor #56534 Kösz a tippeket! -
a színt mint ahogy M1Garand is írta vagy olive green/dark green+fehér, vagy ha az nincs akkor olive drab+fehér igaz ennek olyan színe lesz mintha kiszívta volna a nap a festéket -
ez kv-2 de sokat lehet tanulni belőle végre vki megmutat 1-2 dolgot
planet armor kv-2 -
am az sherman
weathering -
inkább olive (dark)greent + kicsi fehér , nekem az olive drab túl 'fekete' volt -
bgabor #56529 Éppen egy 1:35 Italeri Sharmant építek, amivel kapcsolatban három kérdésem lenne:
1:A weatheringet hogyan kell csinálni?
2:Mi lesz a helyes higítási arány lakkozásnál?
3: Szerintetek milyen színűre fessem? A leírásban ugyebár Olive Drab a Sharman színe, viszont sok helyen (pl:Men of War progiban, vagy a makett kész dobozán) láttam világosszöldre festett sharmant, olívaszín nélkül. Szóval mi a helyes színe?
Előre is kösz a helpet! -
CrazyCharlie #56528 Ja...de ez tuti! -
ehh.
gondolom lesz vagy 10K ez is. -
at16 #56526 nemtudom, lehet nem ide tartozik de régen volt egy gyufából elkészített Eifel-tornyunk, amit apám csinált hosszú időn keresztül, csak azóta eltörött.
én is meg szeretném építeni ugyanazt az Eifel tornyot, de sehol se találok hozzá leírást, hogy hogyan, miként rakosgassam a gyufaszálakat.
ebben kérnék segítséget :) -
CrazyCharlie #56525 Na nézd csak: Trumpi T-62 - még a végén piacra kerül?
-
CrazyCharlie #56524 Ja, hát kitartás az kell hozzá...holnap veszek is a Tescoban
-
sok sikert hozzá,meg kitartást :) -
Dj Moscito #56522 nem tudom miért nem lett jó :S:S
na mindegy :) az összes ujj makettem volt rajta amit most vettem hátha sikerül megoldani valahogy...
-
Dj Moscito #56521 Előttem a nyár :) :
-
CrazyCharlie #56520 Picit sorjás, picit félrefröccsöntött, sok helyre több sztirol került a kelleténél...még az Italeritől is durva
Amúgy viszont egész szépen illeszkednek a cuccok - szárazpróbák alapján
-
tán sorjás volt ? :D -
CrazyCharlie #56518 Én meg nekiugrottam a Bedfordnak. Egy nap alatt sikerült tömíthető állapotba hozni az alvázat...
-
CrazyCharlie #56517 Jó lesz
-
moor09 #56516 köszönöm a jó tanácsokat :) -
hát az enamel -olaj festékkel festett felület elég gyakran taszítja a vizet,próbáld talán nem annyira felhigítani,azt vissza is lehet mosni,ha sok.
ámbár én inkább akríl felületet koszolom olaj festékkel,a H-100-as higító nem bántja az akríl réteget -legyen az maga a festék,vagy egy réteg lakk.
Az olajfesték még agyonhigítva is jobban folyik,mint a víz,szépen végigfut ahol kell. -
moor09 #56514 ha temperával mosom át a makettet mert úgy akarom a koszt megjeleníteni, akkor mennyire kell hígnak lennie, most próbálkoztam vele először és nem igazán tudom mennyire kellene fednie, néhol takar néhol nem, van ahol nem tapadt meg a temperás cucc, szinte taszította a festés a vizet. -
moor09 #56513 még majd teszek fel képeket, ahogy haladok előre, kijavítom a kisebb hibákat, meg a képek minősége is más lesz, mert ahogy látom eléggé rossz minőségü a kép, megpróblok élesebbet csinálni és több szögből :) -
idáig nem rossz -már amennyit látni belőle :) -
ezt a típust nem kellett volna megvenni a makettezéshez, szerintem -
Jah,hát akkor más a szitu..
Nem tudom,lehet valahol dugulás van benne (mondjuk ez érdekes új pisztolynál),próbáld meg azokat a járatokat egy vékony tűvel kitisztítani,ahol a festék meg a pisztolyban -
Dj Moscito #56509 ha valakinek van valami tippje kérem írjon nagyon fontos lenne kösz -
moor09 #56508 jelenleg így állok a Gazzal, van még mit dolgozni rajta :) és még kicsit koszolni is szeretném ( meg csinálni hozzá egy vignettát remélem jól írom :) ) -
Dj Moscito #56507 A vizet sem fújja ki :S:S csak néha egyet köp vele ... -
Én arra tippelnék,hogy nem elég híg a festék amit beletöltesz,de lehet van aki jobb tippet is tud adni nálam
-
Dj Moscito #56505 helló mindenkinek vettem egy airbrust és akár mit csinálok vele nem akar fujni levegőn kívül semmit :S:S:S már nem tudom mit kezdjek vele hátha itt használt már valaki ilyet vagy tudja mi lehet .. előre is köszi -
jaj,ez eszembe sem jutott :)
-
CrazyCharlie #56503 Gyárilag kaptam
A fülke fölé kellett volna szerelni, lásd:
-
a géppuska "gyűrűt" milyen maradékból csináltad?
én sajna ettől kisebb átmérőjüt találtam,azt se tudom milyen járgányé volt,...azt faragtam át,de lehet,hogy az túl kicsi lesz. -
CrazyCharlie #56501 Köszi! -
nekem nagyon tetszik,gratula ! 
koszolás is jó,meg a vaslemezek szine is tetszik.
(jómagam egy kicsit világosabb árnyalatot választottam)
a baloldali ajtón a hegesztés is marha élethű lett.

-
Dj Moscito #56499 Hétfőn végre meglessz az ujj majettem :D:D
-
CrazyCharlie #56498 Köszi!
Sajnos akárhogy is nézem, a koszolás nagyon nem frankó, azzal valamit kezdenem kell...
-
Komoly
-
CrazyCharlie #56496 Almost done! Még kell rajta finomítani...