69150
-
Egy kis update a Jpz IV-es projektemben. Még nem a végleges, de már "fikázható" állapotban van. :-) (Mértékkel...) -
moor09 #56574 ezt a honlapon ismeri vki, "elképesztő" milyen jó dolgok vannak amiket akár makettezéshez is fel lehet használni.... -
sza.sa #56573 Én lengyelből rendeltem, de 1-2 makettboltban láttam neten (Replica, Modellposta) Persze nem azt, amiket kinéztem. Így maradt a netes rendelés.. De legalább olcsóbb is lett így :) -
bgabor #56572 Marha jó! Honnan szerezted be? -
bgabor #56571 Hát ez vicces. Én be szoktam menni az OBIba, és veszek néhány ilyen egyméteres lécet, meg nem mondom milyen fából, 70Ft darabja. Ugyanezen a helyen(sőt, ugyanezen a polcon) van hozzá faragasztó, azzal ragasztom össze. És ugyanitt van többféle ingyenes parkettaminta, amik egymáshoz kapcsolhatók a kialakításuknak köszönhetően. (ez maga az alap)Korábban ugyanitt vettem hozzá szerszámokat(fűrész, csiszolópapír, reszelőket).
Szerintem az OBI a makettezők mekkája.
Gondolom a többi barkácsbolt is hasonlóan jól teljesít ezügyben.
-
bgabor #56570 Köszönöm, sikerült, a tűbuzerálás megoldotta a problémát! 
Ez egyébként én okoztam? Nem tisztítottam jól esetleg, vagy netán túlhúztam volna ezt a csavart? Egyáltalán mit csinál ez a csavar, és milyen az ideális állapota?
Az a gáz hogy még hót amatőr vagyok a cucchoz...
-
a tűt rögzitő csavar meg van húzva??
mert lehet,hogy a ravaszt húzgatod,de nem mozdul a tű,vagy nem eléggé.
(az én pisztolyomon sem szoktam teljesen "tövig" bedugni a tűt,mert akkor alig jön belőle)
hátul lazítsd ki a csavart,ami a "tok" alatt a tűt rögziti a rúgos részhez,húzd a tűt lassan kézzel hátra,miközben a levegőt engeded a ravasszal.
ha így nem jön belőle akkor el van dugúlva a dűzni.
azt óvatosan kicsavarva (könnyen megszakadhat a menet!) körömlakk lemosóba áztatással ki lehet pucolni könnyen.
-
bgabor #56568 A segítségeteket kérném:
Az a gondom, hogy a pisztolyom(Chromax BD-130) nem fújja ki a tartályba öntött cuccot. Se a festéket, se a sima higítót. Már többször szétszedtem és összeraktam, és a dűzni leszerelése után kiereszti a tartályban levő higítót, csak ha összeszerelem nem működik.
Mit szúrtam el, és hogyan lehetne kijevítani a hibát?
A #56559-ben linkelt tanácsokat elolvastam, de erre a problémára nem találtam ott választ. -
a keret lehet parkettaszegély (fenyő,2 méteres szál,kb 4-500 ft)
az alap meg bármi lehet,farost,pozdorja,stb-stb. (vékony farostot nemárt lekenni vmi festékkel,hogy a nedvességtől ne vetemedjen meg) -
sza.sa #56566 Sziasztok!
Egy ilyen diorámán dolgozom mostanság:
MiniArt
Ti hogyan és miből készítitek a dioráma alapot/keretet? A díszitő keretre és faalapra gondolok. -
CrazyCharlie #56565 Airfix Nimródok 
De rohadt jól néz ki az a nyitott bombakamra!
-
majd rakok,de még igazán nincs miről..
:)
-
bgabor #56563 Nyilván korábban nem vettem észre amikor belinkelted. Köszi. -
CrazyCharlie #56562 Képet!
Most nekem is lenne, ha nem kellene "rekreációs napot" tartanom...a cimborákkal töltött balatoni hétvége fárasztó dolog
-
Dj Moscito #56561 a tűvel is lehet variálni pl ha benne sincs akkor ugy fuj mint egy szóró -
azon sehogy.
attól függ,milyen közelre tartod. -
már írtam neked, hogy itt van 1-2 tanács, hátha most megfogadod
airbrush
ui: nem szégyen megköszönni -
a levegő nyomásától, a festék hígításától, milyen közel van a pisztoly ahhoz amit fújsz és végül mennyi festéket engedsz ki a pisztolyból egyszerre, ezektől függ legalábbis szerintem, nyomást nem szabad nagyon lecsökkenteni (1.5-2.0 bar) -
bgabor #56557 Izé, tudom hogy hülye kérdés de árulja már el valaki mivel lehet a szórópisztolyon a szórásképet állítani?(azt hogy keskenyebb vagy szélesebb sávban fújjon)
Chromax BD-130as pisztolyom van. -
Na,végre volt egy kis időm a hobbynak...
(a brdm-et folytattam) -
Dj Moscito #56555 Most egy ilyenbe kezdtem bele -
ok, köszi -
mindkettőt használom.
a művészolaj lassan szárad,de cserébe ott a korrigálás lehetősége. -
milyen olajat használsz tubusos művészolajat, vagy jo lehet a revelles enamel is? -
igen menet közben rájöttem, koszi -
H-100-ast.
mindenhol kapni.
szerintem nem annyira agresszív mint a lakkbenzin. -
akril festék, fényes lakkal átfújva tamiya x-22,
ha nem használsz lakkbenzint akkor milyen hígítót használsz?
köszi a segítséget -
amúgy ajánlom a MIG FAQ vol.2 dvd-t tanulmányozásra :) -
ecsettel természetesen.
lakkbenzint nem használok.
mi az alapréteg,amit koszolsz?
enamel vagy akríl?
ha elöbbi,nyílván ne közvetlen arra koszolj,hisz a higító nem csak a "kosz" réteget fogja leszedni.
Én elég drasztikusan csinálom,van egy alapréteg -akríl,vagy akríl lakkal kezelt-,átecsetelem higitóval (persze nem egyszerre az egész tankot..) aztán a még nedves-higitós felületre pöttyözök barna,fekete,stb árnyalatokat.Akár azonnal,de akár percekkel késöbb is vissza lehet mosni TISZTA higitóba mártott ecsettel.
Illesztések kiemelését úgy csináld,hogy eleve a kosznak szánt árnyalatot higítod fel,és befuttatod,a felesleget értelemszerüen feitatod ecsettel.Ha "kifut" nem kell megijedni,hisz tiszta higitós ecsettel le lehet törölni -AKRÍL alapú felületről.
-
mivel szeded vissza, fülpiszka, ecset?
nekem hamar szárad a lakbenzinnel hígitott is nem nagyon akar vissza jönni -
hát ha akríl réteget olajfestékkel folyatsz be,akkor pl H100 szintetikus higítóval,ha olajfestékkel festett felületet vízbázisúval kezelsz,akkor meg vízzel (nyílván a száradás elött)
gyakorolni kell,de hamar meg lehet tanulni. -
ti hogyan csináljátok a csavarok, nyílások, fedelek, hegesztések befolyatását azaz hogyan szeditek vissza a felesleges festéket?
előre is köszi a helpet! -
én még várom hogy ide érjen a Subarum, R32-őm meg az Evo6-osom, majd utána dolgozok azokon is :) habár a tamiya tigrisemet akarom befejezni először meg a shermanomat :) -
Dj Moscito #56542 Valaki dolgozok kamionokin autókon vagy motorokon ?? vagy mindenki tankokba utazik ?:D -
most minden gyártó a légvédelmeket gyártja, a dragon wirbelwindjét néztem de olyan ára van a kínainál is majd 1-2 év múlva, megelégedtem a tamiya-val
dragon ww -
ez se rossz.
nem is tudtam,hogy ezt is kiadják. -
hát igen...
nagyon szép makett,habár láttam már régebben,azért most is lehidaltam. -
én tudok keresni ill. olvasni sajnos csak próbálom utána csinálni, de hát... -
Bandzsi00001 #56537 ez nem semmi te tudsz ijet csinálni vagy elmagyarázni -
szívesen 'máskor is' "faszomat" by micimacko'