69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • SgtChris

Egy kis update a Jpz IV-es projektemben. Még nem a végleges, de már "fikázható" állapotban van. :-) (Mértékkel...)
  • moor09
    ezt a honlapon ismeri vki, "elképesztő" milyen jó dolgok vannak amiket akár makettezéshez is fel lehet használni....
  • sza.sa
    Én lengyelből rendeltem, de 1-2 makettboltban láttam neten (Replica, Modellposta) Persze nem azt, amiket kinéztem. Így maradt a netes rendelés.. De legalább olcsóbb is lett így :)
  • bgabor
    Marha jó! Honnan szerezted be?
  • bgabor
    Hát ez vicces. Én be szoktam menni az OBIba, és veszek néhány ilyen egyméteres lécet, meg nem mondom milyen fából, 70Ft darabja. Ugyanezen a helyen(sőt, ugyanezen a polcon) van hozzá faragasztó, azzal ragasztom össze. És ugyanitt van többféle ingyenes parkettaminta, amik egymáshoz kapcsolhatók a kialakításuknak köszönhetően. (ez maga az alap)Korábban ugyanitt vettem hozzá szerszámokat(fűrész, csiszolópapír, reszelőket).

Szerintem az OBI a makettezők mekkája. Gondolom a többi barkácsbolt is hasonlóan jól teljesít ezügyben.
  • bgabor
    Köszönöm, sikerült, a tűbuzerálás megoldotta a problémát!

Ez egyébként én okoztam? Nem tisztítottam jól esetleg, vagy netán túlhúztam volna ezt a csavart? Egyáltalán mit csinál ez a csavar, és milyen az ideális állapota?

Az a gáz hogy még hót amatőr vagyok a cucchoz...
  • Glpetyus
    a tűt rögzitő csavar meg van húzva??
    mert lehet,hogy a ravaszt húzgatod,de nem mozdul a tű,vagy nem eléggé.
    (az én pisztolyomon sem szoktam teljesen "tövig" bedugni a tűt,mert akkor alig jön belőle)

hátul lazítsd ki a csavart,ami a "tok" alatt a tűt rögziti a rúgos részhez,húzd a tűt lassan kézzel hátra,miközben a levegőt engeded a ravasszal.
    ha így nem jön belőle akkor el van dugúlva a dűzni.
    azt óvatosan kicsavarva (könnyen megszakadhat a menet!) körömlakk lemosóba áztatással ki lehet pucolni könnyen.
  • bgabor
    A segítségeteket kérném:
    Az a gondom, hogy a pisztolyom(Chromax BD-130) nem fújja ki a tartályba öntött cuccot. Se a festéket, se a sima higítót. Már többször szétszedtem és összeraktam, és a dűzni leszerelése után kiereszti a tartályban levő higítót, csak ha összeszerelem nem működik.

Mit szúrtam el, és hogyan lehetne kijevítani a hibát?

A #56559-ben linkelt tanácsokat elolvastam, de erre a problémára nem találtam ott választ.
  • Glpetyus
    a keret lehet parkettaszegély (fenyő,2 méteres szál,kb 4-500 ft)
    az alap meg bármi lehet,farost,pozdorja,stb-stb. (vékony farostot nemárt lekenni vmi festékkel,hogy a nedvességtől ne vetemedjen meg)
  • sza.sa
    Sziasztok!
    Egy ilyen diorámán dolgozom mostanság:
    MiniArt

Ti hogyan és miből készítitek a dioráma alapot/keretet? A díszitő keretre és faalapra gondolok.
  • CrazyCharlie
    Airfix Nimródok
    De rohadt jól néz ki az a nyitott bombakamra!
  • Glpetyus
    majd rakok,de még igazán nincs miről..

:)

• bgabor
    Nyilván korábban nem vettem észre amikor belinkelted. Köszi.
  • CrazyCharlie
    Képet!
    Most nekem is lenne, ha nem kellene "rekreációs napot" tartanom...a cimborákkal töltött balatoni hétvége fárasztó dolog
  • Dj Moscito
    a tűvel is lehet variálni pl ha benne sincs akkor ugy fuj mint egy szóró
  • Glpetyus
    azon sehogy.
    attól függ,milyen közelre tartod.
  • m1garand
    már írtam neked, hogy itt van 1-2 tanács, hátha most megfogadod

airbrush

ui: nem szégyen megköszönni
  • Hecker007
    a levegő nyomásától, a festék hígításától, milyen közel van a pisztoly ahhoz amit fújsz és végül mennyi festéket engedsz ki a pisztolyból egyszerre, ezektől függ legalábbis szerintem, nyomást nem szabad nagyon lecsökkenteni (1.5-2.0 bar)
  • bgabor
    Izé, tudom hogy hülye kérdés de árulja már el valaki mivel lehet a szórópisztolyon a szórásképet állítani?(azt hogy keskenyebb vagy szélesebb sávban fújjon)

Chromax BD-130as pisztolyom van.
  • Glpetyus
    Na,végre volt egy kis időm a hobbynak...
    (a brdm-et folytattam)
  • Dj Moscito
    Most egy ilyenbe kezdtem bele
  • m1garand
    ok, köszi
  • Glpetyus
    mindkettőt használom.
    a művészolaj lassan szárad,de cserébe ott a korrigálás lehetősége.
  • m1garand
    milyen olajat használsz tubusos művészolajat, vagy jo lehet a revelles enamel is?
  • m1garand
    igen menet közben rájöttem, koszi
  • Glpetyus
    H-100-ast.
    mindenhol kapni.
    szerintem nem annyira agresszív mint a lakkbenzin.
  • m1garand
    akril festék, fényes lakkal átfújva tamiya x-22,
    ha nem használsz lakkbenzint akkor milyen hígítót használsz?
    köszi a segítséget
  • Glpetyus
    amúgy ajánlom a MIG FAQ vol.2 dvd-t tanulmányozásra :)
  • Glpetyus
    ecsettel természetesen.
    lakkbenzint nem használok.

mi az alapréteg,amit koszolsz?
    enamel vagy akríl?
    ha elöbbi,nyílván ne közvetlen arra koszolj,hisz a higító nem csak a "kosz" réteget fogja leszedni.

Én elég drasztikusan csinálom,van egy alapréteg -akríl,vagy akríl lakkal kezelt-,átecsetelem higitóval (persze nem egyszerre az egész tankot..) aztán a még nedves-higitós felületre pöttyözök barna,fekete,stb árnyalatokat.Akár azonnal,de akár percekkel késöbb is vissza lehet mosni TISZTA higitóba mártott ecsettel.
    Illesztések kiemelését úgy csináld,hogy eleve a kosznak szánt árnyalatot higítod fel,és befuttatod,a felesleget értelemszerüen feitatod ecsettel.Ha "kifut" nem kell megijedni,hisz tiszta higitós ecsettel le lehet törölni -AKRÍL alapú felületről.
  • m1garand
    mivel szeded vissza, fülpiszka, ecset?
    nekem hamar szárad a lakbenzinnel hígitott is nem nagyon akar vissza jönni
  • Glpetyus
    hát ha akríl réteget olajfestékkel folyatsz be,akkor pl H100 szintetikus higítóval,ha olajfestékkel festett felületet vízbázisúval kezelsz,akkor meg vízzel (nyílván a száradás elött)
    gyakorolni kell,de hamar meg lehet tanulni.
  • m1garand
    ti hogyan csináljátok a csavarok, nyílások, fedelek, hegesztések befolyatását azaz hogyan szeditek vissza a felesleges festéket?
    előre is köszi a helpet!
  • Hecker007
    én még várom hogy ide érjen a Subarum, R32-őm meg az Evo6-osom, majd utána dolgozok azokon is :) habár a tamiya tigrisemet akarom befejezni először meg a shermanomat :)
  • Dj Moscito
    Valaki dolgozok kamionokin autókon vagy motorokon ?? vagy mindenki tankokba utazik ?:D
  • m1garand
    most minden gyártó a légvédelmeket gyártja, a dragon wirbelwindjét néztem de olyan ára van a kínainál is majd 1-2 év múlva, megelégedtem a tamiya-val

dragon ww
  • Glpetyus
    ez se rossz.
    nem is tudtam,hogy ezt is kiadják.
  • Glpetyus
    hát igen...
    nagyon szép makett,habár láttam már régebben,azért most is lehidaltam.
  • m1garand
    én tudok keresni ill. olvasni sajnos csak próbálom utána csinálni, de hát...
  • Bandzsi00001
    ez nem semmi te tudsz ijet csinálni vagy elmagyarázni
  • m1garand
    szívesen 'máskor is' "faszomat" by micimacko'