69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Jeffjohnson
    nem tom, én asszem 56644 es hszben "Cyber-hobby"-t írtam várj megnézem.....
    igen határozottan annak tűnik lehet más is Hobby search nek olvasta olyan egyforma a két szó ,hogy lehet az a gond ez esetben elnézésedet kérem... egyébként nem volt szándékomban megvenni csak zavart ez a magas ár olyan ez mint a magyar kereskedőké el van kicsit szállva de biztos fontos valakinek ,hogy 1 vagy 3 hét alatt kapja meg ezért biztosan találsz rá vevőt
  • m1garand
    ha te is adnád 2500+posta akkor biztosan megvenné vki
  • greg benz
    1: Én azt hittem Hobby search-ra gondolsz,ezért néztem ott!
    2: oké,2500.. erre jön még kb. 1500 posta,akkor az már 4000..és kb 3-4 hét alatt lesz nálad SAL-al a cucc! Ha meg tőlem veszed akkor 4000+ posta (nekem mindegy,ha előre utalsz kb 600 ft,ha nem akkor 1000-1500),és még a héten nálad van! Szerintem sokmindent rámhúzhatsz,de azt,hogy el vagyok szállva az árral nem!
    3: Nem a nyereség a célom,csak sürgősen pénz kellene,ezért eladom pár makettemet a készletemből,ennyi
    4: Nem kötelező tőlem vásárolni!
    Ha hobbyról jobban megéri,hát vedd meg onnan!
  • greg benz
    Utánvéttel persze.. ha valaki előre utalja a pénzt,akkor a fele a postaköltség is kb.
  • Jeffjohnson
    Csak egy baj van a Cyber-hobbynem yen van hanem HKD!98HKD pedig barátok közt is 2500ft körül van. Talán ne a legdrágább helyen nézd meg...
    Értem én ,hogy nyerni akarsz az üzleten csak akkor nem kell pattogni mint a gumilabda. Ha rádobjuk azt a postaköltséget netán utánvétet ahogyan te küldenéd el máris majdnem ugyanott vagyunk mintha megrendelném...
  • greg benz
    Olyasmi,inkább 1500 körül
  • m1garand
    akkor+ 1000ft kb?
  • greg benz
    Nem:)
  • m1garand
    ezekben az áraknban akkor benne van a posta is?
  • greg benz
    "mégsem adom olcsón" = mégsem adom drágán,epic fail
  • greg benz
    Kérlekszépen az 1615 yen= 3280,és erre még jön a posta,ami 1500 yen (3046Ft),mivel innen ha jól tudom csakis EMS-el lehet rendelni. És akkor máris látod,hogy talán mégsem adom olcsón.
    Az Odyssey-t pedig már nem is lehet kapni,azt már nem is mondom,hogy ennyit megér a kit. A ferrarit sem kapod meg ennyiért,főleg,hogy adok hozzá egy Studio27 fotomaratást

Legközelebb inkább nézz jól utána a dolgoknak mielőtt beleszólsz vmibe
  • Jeffjohnson
    kicsit drágának tünnek a Mini-t Cyber-hobbyn 2500ft ért láttam
  • greg benz
    Sziasztok!

Pár eladó makett,képeket tudok küldeni ha kell.

Érd.: [email protected]

• Freeda Krueger
    Az inkább a J verzió lehetett,vagy csak a késői H.
    Az első H kon még megvolt a kis motor.
  • Glpetyus
    haladtam a brdm-el
  • bgabor
    Én is ezt magyaráztam. Gyrostabilizer = Giroszkópos lövegstabilizátor.

Mellesleg nem értem a németek miért álltak le vele, ngy előny lehetett volna.
  • Jeffjohnson
    Az eszköz neve Westinghouse gyrostabilizer és 15 mph-es sebességnél 70% találati arány volt 300-1200 yard között közepes terepviszonyok mellett.
    Németek már 1937 ben teszteltek hasonló szerkezetet 500m en belül 100% volt a találati pontosság 20-40km/h sebességnél de a fejlesztést leállították a biztató tesztek ellenére.
    Persze ezek csak mono-gyrostabilizer-ek és csak vertikálisan stabilizáltak. A legtöbb tankban (Stuart, Sherman) a személyzet kikapcsolta az eszközt mert zavarónak találták mindazonáltal tapasztalt legénység kezében jó szolgálatot tett és taktikai előnyt biztosított az ellenséggel szemben.
  • m1garand
    a t34-esekben a háború elején célzó optika se volt áll. belenéztek a csőbe, és kézzel kellett a tornyot forgatni, ja és az m-10 is manuális volt a tornya
  • m1garand
    az oroszokon nem is volt,am igen ugy is vannak megkülöböztetve, hogy acél vagy gumikerekes tiga, panther stb...
  • bgabor
    Mondjuk a gumibevonat elhagyása nem lehetett túl kellemes a személyzetre nézve, gondolom szétrázta az agyukat a tank. Mellesleg a háború végi nyersanyaghiány a legtöbb német tank utolsó szériáira nagy hatással volt. Nemrég olvastam például, hogy a Panzer IV utolsó változatából, az Ausf H-ból kispórolták a teljes eletromos toronyforgató mechanizmust. Magyarul a tornyot úgy kellett kézileg forgatni mindenféle tekerentyűvel, mint ahogy mondjuk egy Flak 88-ast irányoznak a célra. Ez gondolom szépen megdobta a tank reakcióidejét az ellenség észlelése és a tüzelés között.
  • bgabor
    Ráadásul én úgy tudom hogy a háború végi nagy nyersanyaghiányt a gumibevonatok is megszenvedték, emiatt a háború végén sok tank kerekére nem jutott gumiréteg. Tehát mondjuk egy '44 végi, '45 eleji Panthert simán el tudok képzelni gumiperem nélküli kerékkel.

Panzerkampfwagen V Panther Ausf G with steel-rimmed road-wheels
  • m1garand
    a gumibevonatú, kerekekkel mindenki megszenved, láttam planetarmoron olyan kerékfestést ami a gumi felőli acélkerék is színre volt festve...
  • bgabor
    De talán térjünk vissza a makettezésre, csak érintőlegesen említettem meg a témát a Panther kapcsán, nem akartam itt offolni vagy ilyesmi.
  • bgabor
    Aha, és csak vertikális. Ahhoz hogy menet közben lőni lehessen vele, olyan stabilizátor kell ami horizontálisan is működik nem csak vertikálisan.

Mellesleg a szerkezet neve lövegstabilizátor, a "Gyroscope" annak az eszköznek a neve, ami megállapítja az elmozdulás mértékét. A második világháború utáni vadászgépekben is van giroszkóp, sőt, már a P-51D Mustangban célzóberendezése is giroszkópos volt, így segítve a pilótát a célzáshoz szükséges előretartás mértékének megállapításában.
  • m1garand
    Gyroscope -ra gondolsz, volt a chaffee, ill a sherman tankban is.
  • Hecker007
    ha jól emlékszem a panternek egy nagy hibája volt mégpedig hogy hátramenetben nem tudott fordulni, tolatás közben meg kellett állítani fordítani rajta aztán megint tolatni
  • bgabor
    Jaja, és ebből nekünk az egymásba illeszkedő, gumiperemű futógörgők jutottak. :D

Sajnos egyébként menet közben tüzelni egyik második világháborús harckocsi se tudott. Illetve tudott, csak az nem talált célba, ezért meg kellett állni a lövésekhez. A probléma oka egyszerű volt: amikor hepehupás terepen mozog a tank, nincs az a lövész aki képes lenne az ellenséges tankon tartani a lövegcsövet. Csak a háború után jelent meg az az eszköz, ami ezt a problémát kiküszöbölte: a giroszkópos lövegstabilizátor, ami a célon tarja a löveget, bármerre is billenjen a harckocsi menet közben.

Mellesleg a Tigerekkel ellentétben a Panther egy megbízható motorú, igen mozgékony tank volt, a háború legjobb tankja. Csakhát ebből sem készült több 6000 darabnál.
  • Glpetyus
    hát igen,a tigrisnek,és a párducnak is a futómű,(meg az alulmotorizáltság) volt az achilles-sarka.
    erőssen sarkosítva a dolgot: a kényelemért/pontosságért feláldozták a megbízhatóságot. (hiszen melyik másik harckocsi tudott menet közben tüzelni? -úgy hogy mondjuk talál is :D- ,ha jól tévedek a párduc volt az első)
  • bgabor
    Ne is mond bakker. :D
    Épp ma fesettem fel a gumiperemeket az 1/25 Academy Jagdpantherem kismillió kerekére, hát nagyon kész voltam a végére.

Komolyan a felfüggesztés elkészítése a legrosszabb rész a makettezésben.
    Főleg háború végi német páncélosokon, a Tiger I,II, Panther széria csigasor szerű futókerekeitől kapok hülyét.

Pont ennek kapcsán gondolkodtam azon a napokban, hogy mi a fenéért tervezték még a háború végi tankjaikat a németek is ilyen gázos felfüggesztéssel, amikor már az 1942-es Tiger I-en se vált be. Ha meghibásodik egy, a felfüggesztés belső felén lévő futógörgő, szét kell szedni az egészet hogy ki lehessen cserélni, többórás munka.

Ezzel szemben ott van mondjuk a T-34, vagy akár a Pz4 felfüggesztése. Ha gáz van egy futógörgővel, viszonylag rövid idő alatt kicserélhető, és nem kell hozzá megbontani az egészet.
  • Hecker007
    magával a tigrissel nincs semmi baj, csak azt a halom kereket mire mindet végig csiszoltam, meg lefestettem, még az életkedvem is elment, de szerintem akkor is megérte a szenvedést, még egy-két apróság van hátra és kész a tigrisem
  • Glpetyus
    jómagam már átestem pár tigrisen,..."sima" tigris,"sturm"tigris,vadásztigris,utáltam is ezt a görgőfestős részt.. :)
  • m1garand
    szereztünk egy kerék maszkoló lemezt, remélem beválik
  • CrazyCharlie
    Van egy olyanom
  • Hecker007
    A korai tigrisen fessétek a kerekeket azon van egy "pár"
  • garam93
    Üdv az Uraknak!
    Van már valakinek tapasztalata a Revell szórópisztoly tisztító folyadékjával kapcsolatban? Megéri megvenni?
    És az alapozó festékük, az milyen? Nem olyan olcsó, hogy "vagy jó vagy nem" alapon megvegyem, ezért érdeklődök.
  • CrazyCharlie
    Jaja, az is megvan annyi mint a Pz.IV-esnél
  • Glpetyus
    :DD
    én is utálok gumiperemet festeni :)
    legutóbb a panthernél kellett egy "pár" darabot....
  • CrazyCharlie
    Nagyon!

Különösen tetszik, hogy a görgőknél külön fröccsöntötték a felnit és a gumit Van egy régi Tamiya Möbelwagen-em, még mindig élénken emlékszem a 32 görgő gumiperemének festésére
  • CrazyCharlie
    Cyberhobby-n nincs, a Hobbyeasy-n mag majd ua. mint a Lucky-n...a Megamakettnél olcsóbban megkapnám (hogy ezt is megértük )
  • Glpetyus
    tényleg szép kis makett :O