69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • bardocz
    Port, sarat, rozsdát hogyan, meg milyen eszközökkel csináltok? Látom van mindenre minden, pont ezért el se tudok igazodni.
    Rozsdához még vettem egy italeri akril bemosót, de nem tudom használni. Sehogy se néz ki jól.
    Sárhoz találtam mindenféle pigmentet, amihez kell valami fixáló, viszont nem tudom itthon melyik bolt árul mindent hozzá. Meg krétából reszelni, de pl azt nem is tudom mivel lehet fixálni. Eddig elég satnya a Pz.II, de legalább ilyen dolgokat próbálgatni jó lenne.
  • lac coo
    A torony karcok ...nos azok elb.szások ! :))
    Meg még van hiba vagy ezer helyen .. :)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.10.23. 18:04:30
  • McFrost
    Igényes még mindig, már tudod, hogy mit hogyan kell kivitelezni, legközelebb már az is menni fog, hogy mi miért történik. Pl.: ha torony oldalán ekkora karcok vannak, akkor a sárvédőn is vannak ekkorák. A parancsnoki kupolán az a fémgyűrű a géppuska tartó, azon abban körívben intezíven tolták vonták a cuccot, tehát az egyből vagy kettőből fémesre kopott. Majd rá fogsz jönni: a makettezésben is igaz, hogy a kevesebb néha több, szerintem mindig több....
    De mivel ez egy what if, tök fasza! Ráadásul most egész sárgás is :D
  • lac coo
    Amúgy koszosodik tovább :

• lac coo
    Betelt az sg- s tárhely, muszáj volt takarítanom kicsit :(
  • McFrost
    Köszi!

Amúgy én nem látom a képeidet itt.
  • lac coo
    Nekem így is tetszik ! :)
  • McFrost
    Azért, hogy ne legyen az út egy szürke tenger, random beszíneztem pár kockát, koszolás folyamán ezek szépen majd illeszkedni fognak.
  • lac coo
  • lac coo
    Piciben lehet az is jó ...Mindenesetre ne rozsda legyen :)
  • bardocz
    Majd ha elkészül :)

Hasonlóra gondolunk akkor, csak az alap fém szín nem tudom mi legyen, ami a szürke alatt is jól mutat, meg a vörös alatt is. Lehet ilyen piciben a fekete sem lenne túl rossz választás.
  • lac coo
    Amúgy meg muti! :)
  • lac coo
    Szürke az alapszín ,azt koptasd meg a vörös fém színre, majd fesd rá a vörös mintát és azt is koptasd meg. Van ahol az alapszín látszik alatta, vagy ha mélyebb akkor ott is a barna fém ...
  • bardocz
    Akarok rá vörös terepmintát (a dobozán van olyan kép is, úgyhogy biztos létezett), de mondjuk az akkor a szürke részeken még jó is lehet, a vörös részeken meg szürke. Kíváncsi vagyok mi sül ki belőle, egyelőre az alap szín van meg. Ahhoz képest, hogy ecseteltem, saját képességeimhez képest egész jó, de a festékhígítás még mindig nem az erősségem.
  • lac coo
    Szerintem az alap barna "chipping" színnel nem lősz nagyon mellé ...

https://www.net-maquettes.com/ru/pictures/panzer-ii-ausf-c-walk/
  • bardocz
    Német szürke tankokra milyen színnel érdemes megcsinálni a festékkopásokat? A sárgára egyszerű, fém színűvel, de ezen szerintem nem lenne olyan látványos. 1/72-es Pz.II-ről van szó.
  • lac coo
  • NEXT LP
    Sziasztok!
    Szeretnék autó maketteket építeni, de még teljesen új vagyok a témában.
    Kinéztem egy Aoshima - Lamborghini Aventador Lp700-4 Roadster-t.
    Kezdőként arra lennék kíváncsi, hogy milyen eszközökre, ragasztóra lenne szükségem ennek a megépítéséhez, szükséges e festeni, és ha igen, milyen festéket javasolnátok?
    Esetleg tudnátok ajánlani oldalakat vagy videókat, ahol hasonló makettek építésével foglalkoznak, adnak tanácsokat?

• lac coo
  • Glpetyus
  • McFrost
    1x alapozva az út.
  • McFrost
    E-25, benne/rajta egy rohamtüzér, a járdán 2 csendőr, esetleg egy gyalogos.
  • lac coo
    Es mi lesz rajta ?
  • lac coo
    Nem lakkoztam ujbol, de visszatudtam dolgozni szepen...
  • McFrost
    Szárazpróba után végleges rögzítés.
  • Glpetyus
    igen
  • lac coo
    Maargit, megmondtam már a tankon nincsen is rozsda ! :)
    Pedig de ... ! :))))

Alig tudom lefényképezni valamiért a nikon a vöröset túlreagálja, világít a maketten ...

Telefonos wip :

• borosz
    Köszönöm a segítségeteket!
    A teás szinezést ki fogom próbálni. Viszont kisérletezek még lehet vékony vászon és tapétaragasztó kombinációjával. Hátha megállna úgy mintha a szél rendesen belekapott volna. ( igyekszek mindig abból dolgozni ami itthon kéznél van )

Kár hogy nem tudok itt megosztani saját képeket. :/
  • lac coo
    Nem is jol mondtam, a legutobb kerult ra itt-ott egy pici filter, akkor kell a lakk gondolom...?
  • Glpetyus
    kövesd a youtube megfelelő videóit,és nem fogod elrontani :)
  • lac coo
    Jaja.
    Csak én még életemben nem csináltam, szóval para van azért:)
    Bár téli álcafestés mindenből lehet még :))
  • Glpetyus

figurákat amikor festek (mostanában az megy főleg) ,ott minden réteg után lakkozok,mert ott aztán tényleg egy rossz mozdulat....
  • lac coo
    Igen van rajta lakk .
    De az nem akadály, attól még elcseszhetem :)
  • Glpetyus
    gondolom akrillal adsz neki ELŐTTE egy lakkréteget,ha elcseszed,visszamoshatod róla az olajat
  • lac coo
    Holnap olajozok, csipetnyi rozsda a vékony lemezeknél, kosz ..
    Tuti elb@szom ! :))
  • McFrost
    Én is megépítettem a revell készletét, de nem cseréltem le a vitorlákat, mert nem bíztam magamban. Akkor nekem itatós papírt vagy filterpapírt is javasoltak. Színezni pedig natúr teában áztatva kell, a vásznat is.
  • Glpetyus
    elsőrangú választás lesz. A papír NEM jó.
    Vászonra szokták cserélni.
  • borosz
    Sziasztok!

Egy kérdésem lenne a tisztelt kollégákhoz. Én vitorlás hajók építésével kezdtem el foglalkozni. A második munkám a Santa Maria már kezd formát ölteni. A tejfölöspohár anyagból fröccsöntött vitorlák viszont enyhén szolva is gusztustalanok. Kaptam egy tippet a maketboltos kishölgytől miszerint egy kedves ismerőse a készlet vitorláit sablonként használva nedves törlőkendőből szabja ki őket. Most csináltam egy próbát, várom hogy száradjon de nem vagyok nagyon elragadtatva tőle.
    Én inkább lehet hogy a festővászonnal próbálkozok meg. Ha itthon szétnézek talán akad is egy kis darab még belőle.
    Viszonylag vékony de jó tartású anyag. Könnyű vágni és a szegélyeket nem kell beszegni. Talán valami lakkal még fixálni is lehetne a formáját és nem utosó sorban nem kellenek a matricák mert festhető.
    Ti mit gondoltok erről?
    Segítségeteket előre is köszönöm!
  • Glpetyus
  • Glpetyus

nagyon szép aprólékos