69150
-
Nem, elb@aztam, csinálok másikat, mert nem kötésbe raktam a köveket.....kapkodtam, vagyis élveztem, hogy jól megy :D
Készül az új, fele megvan. -
-
na elmész a ...
-
Csak egy csavar :
Motor fedél izé ...:
-
-
Kapott lefolyt koszt ....
Még mindig nem tudom lefényképezni rendesen :)))
Elkezdtem a láncot összerakni, MasterClub ...egyik oldalára rossz stifteket adtak, ragasztgatni kell mindent :)) De egyik oldal már megvan ....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.10.28. 15:03:09 -
Túl szabályos, vagy még kapargatsz itt-ott a kövekből ? -
Kész az új úttest. -
Úgy próbáld ,m hogy a résekben megmaradjon, jó sötét legyen . -
A mattosítás jó ötlet, nem gondoltam rá.
Elvileg már a wash ezen rajta van, de nem enamel, nem túl erős, miután megszárad. Nedvesen még jól néz ki, de hogy legyen valami hatása, telibe kell kenni az egészet. -
Lehet mert túl fényes, le kell mattitani. Én folyatnék jó sötét enamelt a résekbe ,sarkokba. a kiálló ééleket kiemelném egy picit világosított alapszinnel . -
Na bakker ...:(
-
Olyan fura érzésem van, amikor kézbe veszem. Meg a szürke annyira "műanyagos", nem tudom azért-e, mert vastag lett, vagy csak hülye vagyok.
Szerzek majd valamikor sár meg föld szettet, azzal hátha fel tudom dobni, de gyakorolni mindenképp jó.
Kipróbáltam a rozsda bemosót, de semmi hatása. Kipufogón pl. egyáltalán nem látszik belőle semmi. -
nem tudok ellentmondani,azt tudom hogy én utoljára hc-t pentart fekete matt akrilal festettem,az nem bántotta, (a fekete réteg száradása után már bármivel lehetett) -
Az akril lakkban alapból van olyan vegyület, ami eszi a hungit. Kipróbáltam. -
hungarocellt ?
-
Nem, mert az tuti megmarja, enamel lakkal kezeltem. -
hát ez elolvadt :D
nem kented le akril lakkal átmosás előtt ? -
Véget ért az út.....
Az történt, hogy szárazecseteltem, majd száradás után átmostam feketével, aztán az egyik fele feladta a harcot, érdekes.
Kezdem előről.
Út off... -
Mi a baj vele ? -
Eddig jutottam, de valahogy nem tetszik. Nem tudom, hogy a szürke alap okozza-e, de a Tamiya XF-61-ből nekem valamiért hiányzik a vöröses szín. Van egy párducom, még pár hónapja raktam be ide, azon jobbnak tűnik a szín. -
nekem nincs külön,de párom már nem pampog miatta :D
mondjuk nem is fújok airbrush-al ha otthon van. -
Büdös, speciel nekem van. -
De ez büdös, nem ? Vagy nektek van külön mühely makettezésre ? :) -
A kollégáim szerint is :D -

-
Hát nem tudom, a nyálam erősebb mint a h100. -
igen,supralux H100 !
Állítólag nem mindegy hány %-os a mittudomén' mi benne -
1:35ben dolgozom,LEGALÁBB 15 járműre elég a sár szett !
Egy pár éve bér maketteztem egy embernek,akkor nagyüzemben "saraztam" talán több is volt 15-nél. És még mindig azt használom,nem fogyott ki !
-
Lehet ecsetelni, én is azzal szoktam finoman hozzáérintve szétfuttatni a pigmenten ... -
Az biztos 100-as volt (szintetikus hígító, gyakorlatilag a lakkbenzin)? A 400-as (észter) az inkább oldja. Meg régen volt 300-as (aromás) hígító, nem tudom van-e még, na az is, mint a nitro, leszed mindent, műanyagok bizonyos fajtáit is megmarja. -
Kis méretarányokhoz mondjuk lehet nem olyan drága, mert nem kell belőle sok. Ennek a fixálóját láttam ecsettel felrakva, rácsöpögtette aki készítette.
McFrost
#68271 Jó cuccnak tűnik, de nekem már nagyon high-tech :D -
Ez érthetetlen számomra :( -
1 hetet száradt !
Magam sem értettem,de nagyon pórul jártam vele. -
Italeri a legfosabb gyártó az én lexikonomban!
Van a tamiyának egy nagyon nagy találmánya, a kedvencem: a púder: weathering master
Ezt oda kened, mint a púdert és ott marad örökre! Nem kell fixálni, ha nem jó letörlöd, nagyon finom, nagyon effekt, és nagyon adja. -
Nekem sosem bántott semmit! Én is revellel használom. Az akrilt eleve nem marja meg. Akkor lehet nem vártad meg a száradási időt. Nekem ez a heppem, inkább ne legyen kész időben, de száradjon 1 napot. -
nem kúrja szét a felületet a h-100 ?! én alaposan ráfaragtam egyszer,mindent felmart. Igaz festéket hígítottam vele,revell-t és felmarta az alap réteget amire -1 hét szünet után ráfújtam.
Azóta nem használok ilyet. -
Jó indulatból mondom,ne értsd félre : Youtube
MINDEN kérdésedre választ találsz.
Sárhoz vegyél sár szettet,direkt kezdőknek van kitalálva,nagyon szép eredményt ad.Vagy darabonként:
Föld : link
Sár : link
aztán ezt ezzel fixálod : link (azt nem tudom hogy ezt lehet-e ecsetelni,fújni nagyon könnyű,és jó.
a többi weathering cuccot faszságnak tartom, ilyen- olyan filter....csak pénzkidobás -
Inkább reszelem én a krétát, itt Esztergomba most amúgy se tudok egy makettboltot sem :D
Ezt vettem meg a rozsdához, mivel washernek van elnevezve, gondoltam hasonlóan kell használni. -
Fixálni én a supralux h100-at használom, a legolcsóbb legjobb cucc. Ha lustavagy krétát reszelni, vedd meg migtől ugyanazt aranyáron :D
Rozsdát nem kell bemosni, bármilyen sötét barnásvörös jó hozzá, éleket kihúzni vagy pöttyözni.