69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • McFrost
    Nem, elb@aztam, csinálok másikat, mert nem kötésbe raktam a köveket.....kapkodtam, vagyis élveztem, hogy jól megy :D
    Készül az új, fele megvan.
  • lac coo
  • Glpetyus
    na elmész a ...
  • lac coo
    Csak egy csavar :

Motor fedél izé ...:

• Glpetyus
  • lac coo
    Kapott lefolyt koszt ....
    Még mindig nem tudom lefényképezni rendesen :)))

Elkezdtem a láncot összerakni, MasterClub ...egyik oldalára rossz stifteket adtak, ragasztgatni kell mindent :)) De egyik oldal már megvan ....

Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.10.28. 15:03:09
  • lac coo
    Túl szabályos, vagy még kapargatsz itt-ott a kövekből ?
  • McFrost
    Kész az új úttest.
  • lac coo
    Úgy próbáld ,m hogy a résekben megmaradjon, jó sötét legyen .
  • bardocz
    A mattosítás jó ötlet, nem gondoltam rá.
    Elvileg már a wash ezen rajta van, de nem enamel, nem túl erős, miután megszárad. Nedvesen még jól néz ki, de hogy legyen valami hatása, telibe kell kenni az egészet.
  • lac coo
    Lehet mert túl fényes, le kell mattitani. Én folyatnék jó sötét enamelt a résekbe ,sarkokba. a kiálló ééleket kiemelném egy picit világosított alapszinnel .
  • lac coo
    Na bakker ...:(
  • bardocz
    Olyan fura érzésem van, amikor kézbe veszem. Meg a szürke annyira "műanyagos", nem tudom azért-e, mert vastag lett, vagy csak hülye vagyok.
    Szerzek majd valamikor sár meg föld szettet, azzal hátha fel tudom dobni, de gyakorolni mindenképp jó.
    Kipróbáltam a rozsda bemosót, de semmi hatása. Kipufogón pl. egyáltalán nem látszik belőle semmi.
  • Glpetyus
    nem tudok ellentmondani,azt tudom hogy én utoljára hc-t pentart fekete matt akrilal festettem,az nem bántotta, (a fekete réteg száradása után már bármivel lehetett)
  • McFrost
    Az akril lakkban alapból van olyan vegyület, ami eszi a hungit. Kipróbáltam.
  • Glpetyus
    hungarocellt ?
  • McFrost
    Nem, mert az tuti megmarja, enamel lakkal kezeltem.
  • Glpetyus
    hát ez elolvadt :D
    nem kented le akril lakkal átmosás előtt ?
  • McFrost
    Véget ért az út.....
    Az történt, hogy szárazecseteltem, majd száradás után átmostam feketével, aztán az egyik fele feladta a harcot, érdekes.
    Kezdem előről.
    Út off...
  • lac coo
    Mi a baj vele ?
  • bardocz
    Eddig jutottam, de valahogy nem tetszik. Nem tudom, hogy a szürke alap okozza-e, de a Tamiya XF-61-ből nekem valamiért hiányzik a vöröses szín. Van egy párducom, még pár hónapja raktam be ide, azon jobbnak tűnik a szín.
  • Glpetyus
    nekem nincs külön,de párom már nem pampog miatta :D
    mondjuk nem is fújok airbrush-al ha otthon van.
  • McFrost
    Büdös, speciel nekem van.
  • lac coo
    De ez büdös, nem ? Vagy nektek van külön mühely makettezésre ? :)
  • McFrost
    A kollégáim szerint is :D
  • Glpetyus

• McFrost
    Hát nem tudom, a nyálam erősebb mint a h100.
  • Glpetyus
    igen,supralux H100 !
    Állítólag nem mindegy hány %-os a mittudomén' mi benne
  • Glpetyus
    1:35ben dolgozom,LEGALÁBB 15 járműre elég a sár szett !
    Egy pár éve bér maketteztem egy embernek,akkor nagyüzemben "saraztam" talán több is volt 15-nél. És még mindig azt használom,nem fogyott ki !
  • lac coo
    Lehet ecsetelni, én is azzal szoktam finoman hozzáérintve szétfuttatni a pigmenten ...
  • Musachy
    Az biztos 100-as volt (szintetikus hígító, gyakorlatilag a lakkbenzin)? A 400-as (észter) az inkább oldja. Meg régen volt 300-as (aromás) hígító, nem tudom van-e még, na az is, mint a nitro, leszed mindent, műanyagok bizonyos fajtáit is megmarja.
  • bardocz
    Kis méretarányokhoz mondjuk lehet nem olyan drága, mert nem kell belőle sok. Ennek a fixálóját láttam ecsettel felrakva, rácsöpögtette aki készítette.

McFrost
    #68271 Jó cuccnak tűnik, de nekem már nagyon high-tech :D
  • McFrost
    Ez érthetetlen számomra :(
  • Glpetyus
    1 hetet száradt !
    Magam sem értettem,de nagyon pórul jártam vele.
  • McFrost
    Italeri a legfosabb gyártó az én lexikonomban!
    Van a tamiyának egy nagyon nagy találmánya, a kedvencem: a púder: weathering master
    Ezt oda kened, mint a púdert és ott marad örökre! Nem kell fixálni, ha nem jó letörlöd, nagyon finom, nagyon effekt, és nagyon adja.
  • McFrost
    Nekem sosem bántott semmit! Én is revellel használom. Az akrilt eleve nem marja meg. Akkor lehet nem vártad meg a száradási időt. Nekem ez a heppem, inkább ne legyen kész időben, de száradjon 1 napot.
  • Glpetyus
    nem kúrja szét a felületet a h-100 ?! én alaposan ráfaragtam egyszer,mindent felmart. Igaz festéket hígítottam vele,revell-t és felmarta az alap réteget amire -1 hét szünet után ráfújtam.
    Azóta nem használok ilyet.
  • Glpetyus
    Jó indulatból mondom,ne értsd félre : Youtube
    MINDEN kérdésedre választ találsz.
    Sárhoz vegyél sár szettet,direkt kezdőknek van kitalálva,nagyon szép eredményt ad.Vagy darabonként:
    Föld : link
    Sár : link

aztán ezt ezzel fixálod : link (azt nem tudom hogy ezt lehet-e ecsetelni,fújni nagyon könnyű,és jó.
    a többi weathering cuccot faszságnak tartom, ilyen- olyan filter....csak pénzkidobás
  • bardocz
    Inkább reszelem én a krétát, itt Esztergomba most amúgy se tudok egy makettboltot sem :D
    Ezt vettem meg a rozsdához, mivel washernek van elnevezve, gondoltam hasonlóan kell használni.
  • McFrost
    Fixálni én a supralux h100-at használom, a legolcsóbb legjobb cucc. Ha lustavagy krétát reszelni, vedd meg migtől ugyanazt aranyáron :D
    Rozsdát nem kell bemosni, bármilyen sötét barnásvörös jó hozzá, éleket kihúzni vagy pöttyözni.