69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • m1garand
    De nem müxik. Majd Feritől elkérem.
  • stultus78
    Régóta keresek olyan könyveket ahol részletesen le vannak fotózva a régi hadieszközök.Kösz a linket.És ahogy látom jó áron vannak.
    Tök jó!
    Köszönöm!
  • stultus78
    Így már Értem.
    Eccsém ez nekem nagyon tetszik.
  • m1garand
    A baloldali lánctalp mintha ferde lenne, ellenőrizd! Szép lesz.
  • McFrost
    Erősen örülök! A láncra tuti nem megy több sár, mert az a szilárd burkolaton, pocsolyák tengerében simán lemosódott. Aztán még meg kell fényesítenem a sarat, hogy az időjáráshoz idomuljon, az utcát és a tankot is egybe kell gyúrnom. Szal van még dolog... félek a figurázást sosem kezdem el :(
    A közeli képek előhoztak pár hibát, beszívódást és szétesést....

• Kferro
    Alakul, alakul. Kezd egyre jobban tetszeni. :)
    A napon fotózás jó ötlet volt. Lám, milyen sokat számít, ha egy makett szépen van fotózva.
    A technikai részét meg Sanyi és Zsolti már leírták, így én már nem is írok erről. :)
  • Kferro
    "hol látsz te műanyag színt van rajta már vagy négy réteg!"
    A műanyag színe nem csak úgy értendő, hogy a csupasz műanyag látszódik, hanem úgy is, hogy a makett eredeti színe átüt, átsejlik a festéken. Ilyen nálad elég sok helyen van.
    Jöjjenek hát Kferro rettegett Vörös Nyilai! :D

Ezek műanyag áttünések jellemzően úgy jönnek létre, hogy valamelyik alkatrész belekerül a szórás áramába, s így a mögötte lévő területet leárnyékolja.
    Ez nagyon jól látszódik a páncéltest elején rögzített "laposvasnál", azaz az, hogy csak egy szögből festetted azt a részt, s így mögötte mintha az árnyéka látszódna. De ugyanígy látszódnak az oldallemezek felfogató fogainál, hogy azt a részt is oldalról festetted meg, így a fogak belső részénél áttünik a szürke.

Tehát nem csak az számít, hogy hány réteg festék van egy maketten, hanem az is, hogy milyen szögből fújod azt rá. Javaslom, hogy szedd le ezt a festéket a Panzerről (ha Tamiyával festetted, és van otthon konyhai Flóraszepted, akkor ez kb. 2 perces meló lesz), s az újrafújásnál több szögből is fesd le, figyelve arra, hogy ilyen leárnyékolt részek ne legyenek rajta.
  • m1garand
    Király ingyen van, vannak ilyen napfény izzók egy kisebb vagyonért.
  • McFrost
    Napfény.
  • lackoka25
    PZ IV Temető!
  • lackoka25
  • m1garand
    Itt vannak nagyon jó könyvek, akciósan! Kagero

De valahol le is van töltve. Nagyon jó képek arról, hogy hogyan kopik, koszolódik egy tank stb.
  • stultus78
    Oksa.
  • m1garand
    Sokkal jobbak a képeid, új a világítás?
  • m1garand
    Ahhoz van egy jó kis könyvem majd előkerítem.
  • lackoka25
    Lehet ilyen jól sikerült az árnyékolásom hogy még a sas szemeteket is megtéveszti:)
  • McFrost
    Nekem itt tűnnek ki, de lehet nincs igazam és csal a fotó. Annyi szent, a festésed nem egyenletes.

• stultus78
    Ilyesmi sarazást gondoltam a T-90-re is.
  • stultus78
    Én is tömnék még 1 kis sarat a láncok közé.
    Amúgy baromi jó lett.
  • lackoka25
    hol látsz te műanyag színt van rajta már vagy négy réteg!
  • m1garand
    Jó lesz a sár. Szép. De a lánctalp gondolom nem marad ilyen tiszta. De a felsőrész még nem az igazi.
    A láncfeszítő körbe fényes.
  • McFrost
    Tegnap jól haladtam:

• Kferro
    Szerintem hagyd most ezt a fakítást. Szedd le a festéket a Panzerről, s kezd előlről festeni.
    Nekem a legnagyobb bajom a festéseddel az, hogy nagyon sok helyen nem takar rendesen, s az eredeti műanyag színe tűnik elő. Így meg tökmindegy, hogy van e a maketten fakítás, avagy sem.
  • McFrost
    Az arra, hogy legyen átmenet a színek között.
  • lackoka25
    Értem de a 1-rész festék 9 rész hígító megoldást jelenthet?
  • McFrost
    Olvad végig az orgon a Pz.II. építésemet, Seres és Forintos mesterek asszisztálnak, adják a tanácsokat.
  • McFrost
    Fakítás lényege az optikai csalás. Ugyanis ez a valóságban nem fakó. Példa: keress egy 1m x 1m -es vas lemezt, olyat ami le van festve, fektesd a földre és nézd. A közepét világosabbnak fogod látni, mint a széleit egy bizonyos távolságról, pedig ugyanolyan árnyalat. Ez csak optika....
  • lackoka25
    Faxom akár hogy próbálkozom mindig mellényúlok! most mi a baj nagyon elüt a fakitás vagy rossz helyeken van?
  • m1garand
    OK, várom. De tört fehér jobb lenne.
  • m1garand
  • stultus78
    Valami ilyesmire gondoltam.

• stultus78
    Ők fizetik a postát.
    Szép az alap, csak én valami rámpás diót akarok majd csinálni, amin megfeszül két kerék között a lánc... ezért vettem hozzá szemes láncot.
    (Ez arról szól hogy ne áruljanak szarokat az embereknek. Igenis cseréljék ki.)
  • McFrost
    Átesel a ló túloldalára.
    Amennyit erre ráversz, benne lesz + 2 makett árába. Szerintem az alap készlet kurva szép.
  • McFrost
    A mezőről bement a városba, olvadáskor. Tehát száraz por nem nagyon lehet. Szürkéssel fogom összefröcsölni, a városi utak kosza miatt.
  • stultus78
    Kurva eget igor már vissza is írt.

Aszonnya készletben általában 10-el több van,
    Ha elküldöm nekik kicserélik. :)

Hétfőn utazik is hozzájuk...

• m1garand
    Járt utat....
  • stultus78
    Azzal semmi bajom nem volt minden ment simán mint a karikacsapás.
  • m1garand
    Szerintem a Tamiya maketteddel kevesebb gond volt.
  • stultus78
    Saját kárán tanul az ember
  • m1garand
    Na nekem akkor lesz T-90-em ha a Dragon, Tamiya de inkább az AFV Club csinál!