69150
-
De nem müxik. Majd Feritől elkérem. -
Régóta keresek olyan könyveket ahol részletesen le vannak fotózva a régi hadieszközök.Kösz a linket.És ahogy látom jó áron vannak.
Tök jó!
Köszönöm! -
Így már Értem.
Eccsém ez nekem nagyon tetszik. -
A baloldali lánctalp mintha ferde lenne, ellenőrizd! Szép lesz. -
Erősen örülök! A láncra tuti nem megy több sár, mert az a szilárd burkolaton, pocsolyák tengerében simán lemosódott. Aztán még meg kell fényesítenem a sarat, hogy az időjáráshoz idomuljon, az utcát és a tankot is egybe kell gyúrnom. Szal van még dolog... félek a figurázást sosem kezdem el :(
A közeli képek előhoztak pár hibát, beszívódást és szétesést....
-
Kferro #62456 Alakul, alakul. Kezd egyre jobban tetszeni. :)
A napon fotózás jó ötlet volt. Lám, milyen sokat számít, ha egy makett szépen van fotózva.
A technikai részét meg Sanyi és Zsolti már leírták, így én már nem is írok erről. :) -
Kferro #62455 "hol látsz te műanyag színt van rajta már vagy négy réteg!"
A műanyag színe nem csak úgy értendő, hogy a csupasz műanyag látszódik, hanem úgy is, hogy a makett eredeti színe átüt, átsejlik a festéken. Ilyen nálad elég sok helyen van.
Jöjjenek hát Kferro rettegett Vörös Nyilai! :D
Ezek műanyag áttünések jellemzően úgy jönnek létre, hogy valamelyik alkatrész belekerül a szórás áramába, s így a mögötte lévő területet leárnyékolja.
Ez nagyon jól látszódik a páncéltest elején rögzített "laposvasnál", azaz az, hogy csak egy szögből festetted azt a részt, s így mögötte mintha az árnyéka látszódna. De ugyanígy látszódnak az oldallemezek felfogató fogainál, hogy azt a részt is oldalról festetted meg, így a fogak belső részénél áttünik a szürke.
Tehát nem csak az számít, hogy hány réteg festék van egy maketten, hanem az is, hogy milyen szögből fújod azt rá. Javaslom, hogy szedd le ezt a festéket a Panzerről (ha Tamiyával festetted, és van otthon konyhai Flóraszepted, akkor ez kb. 2 perces meló lesz), s az újrafújásnál több szögből is fesd le, figyelve arra, hogy ilyen leárnyékolt részek ne legyenek rajta. -
Király ingyen van, vannak ilyen napfény izzók egy kisebb vagyonért. -
Napfény. -
lackoka25 #62452 PZ IV Temető!
-
lackoka25 #62451 -
Itt vannak nagyon jó könyvek, akciósan! Kagero
De valahol le is van töltve. Nagyon jó képek arról, hogy hogyan kopik, koszolódik egy tank stb. -
Oksa. -
Sokkal jobbak a képeid, új a világítás? -
Ahhoz van egy jó kis könyvem majd előkerítem. -
lackoka25 #62446 Lehet ilyen jól sikerült az árnyékolásom hogy még a sas szemeteket is megtéveszti:) -
Nekem itt tűnnek ki, de lehet nincs igazam és csal a fotó. Annyi szent, a festésed nem egyenletes.
-
Ilyesmi sarazást gondoltam a T-90-re is. -
Én is tömnék még 1 kis sarat a láncok közé.
Amúgy baromi jó lett. -
lackoka25 #62442 hol látsz te műanyag színt van rajta már vagy négy réteg! -
Jó lesz a sár. Szép. De a lánctalp gondolom nem marad ilyen tiszta. De a felsőrész még nem az igazi.
A láncfeszítő körbe fényes.
-
Tegnap jól haladtam:
-
Kferro #62439 Szerintem hagyd most ezt a fakítást. Szedd le a festéket a Panzerről, s kezd előlről festeni.
Nekem a legnagyobb bajom a festéseddel az, hogy nagyon sok helyen nem takar rendesen, s az eredeti műanyag színe tűnik elő. Így meg tökmindegy, hogy van e a maketten fakítás, avagy sem. -
Az arra, hogy legyen átmenet a színek között. -
lackoka25 #62437 Értem de a 1-rész festék 9 rész hígító megoldást jelenthet? -
Olvad végig az orgon a Pz.II. építésemet, Seres és Forintos mesterek asszisztálnak, adják a tanácsokat. -
Fakítás lényege az optikai csalás. Ugyanis ez a valóságban nem fakó. Példa: keress egy 1m x 1m -es vas lemezt, olyat ami le van festve, fektesd a földre és nézd. A közepét világosabbnak fogod látni, mint a széleit egy bizonyos távolságról, pedig ugyanolyan árnyalat. Ez csak optika.... -
lackoka25 #62434 Faxom akár hogy próbálkozom mindig mellényúlok! most mi a baj nagyon elüt a fakitás vagy rossz helyeken van? -
OK, várom. De tört fehér jobb lenne. -
-
Valami ilyesmire gondoltam.
-
Ők fizetik a postát.
Szép az alap, csak én valami rámpás diót akarok majd csinálni, amin megfeszül két kerék között a lánc... ezért vettem hozzá szemes láncot.
(Ez arról szól hogy ne áruljanak szarokat az embereknek. Igenis cseréljék ki.)
-
Átesel a ló túloldalára.
Amennyit erre ráversz, benne lesz + 2 makett árába. Szerintem az alap készlet kurva szép. -
A mezőről bement a városba, olvadáskor. Tehát száraz por nem nagyon lehet. Szürkéssel fogom összefröcsölni, a városi utak kosza miatt. -
Kurva eget igor már vissza is írt.
Aszonnya készletben általában 10-el több van,
Ha elküldöm nekik kicserélik. :)
Hétfőn utazik is hozzájuk...
-
Járt utat.... -
Azzal semmi bajom nem volt minden ment simán mint a karikacsapás. -
Szerintem a Tamiya maketteddel kevesebb gond volt. -
Saját kárán tanul az ember
-
Na nekem akkor lesz T-90-em ha a Dragon, Tamiya de inkább az AFV Club csinál!