69150
-

-
-
-
Ez nem semmi! 

-
Hali Gero! Küldd már el légyszíves a postai címedet egy emilben, tudod, a 356 Porsche miatt. Küldeném a zsét. Köszi!
Ide: [email protected]
-
Van 1 revell 993-as turbom is!Ferrari vörös! Meglepi az volt a kit-ben, hogy motor is volt hozzá + nyitható a...
...látható a motortér.A motor nem nagyon, mert szerintem az egy légszűrő ami rajta van és nem kicsi!
-
Mindegy megoldom! Azért köszi! -
Akkor szabadban dolgozok vele! + elég lesz 1 darabig! -
Ha tudnád se segítene mert csak Tamiyát meg Revellt lehet rendelni.
-
Hát kb. 200ml. Egy lapos tégely és a tetjében van a másik komponens. Iszonyú budos!!! -
Mért nem jutott ez eddig eszembe! -
Lehet kapni papir-írószr boltban átlátszó borítót, amit lefűzéshez használnak fedőlapnak, ez tökéletesen átlátszó viszonlag vastag! -
Tudom, már kerestem!
Miből vágjam, ami kemény és ragasztható?
Colás flakkonból nem jött össze,lágy.A 1,5 mm-es plexi meg merevnek bizonyúlt! -
Próbáld meg kivágni!
Italeriék már nem is gyártják ezt a makettet
-
Köszke, repülök a Tesco-ba!Mekkora kiszerelésű kb? -
A Carrera-n kívánok majd gyakorolni, de úgy ráragasztottam az alvázat, hogy lerobbantani sem lehet! Igaz még ezt nem próbáltam :DDD
(a szélvédő öntőkeret számát nem tudom, "mert ez csak" italeri volt és már nincs meg a doboz) -
Motip autogitt pl. Tesco
Karctut nem tudom, nekem nincs.
-
Én is utálom csiszolni, ráadásul mérgező is, vagy legalább is eléggé egészségtelen! Én kisgéppel soktam csiszolni, csak a végén kézzel! -
Gyantából is két féle van. epoxy és poliészter. Az epoxy kevésbé zsugorodik és lassan kot (1 nap) a poliészter jobban zsugorodik de gyorsan kot (percek)
-
A pontos előkészítés sokmindent megelőzhet, ez tény! -
A gittet és a karctűt hol lehet megvenni? -
kézzel nehéz de csiszolópapírral konnyu :DD -
Valoszinuleg epoxy puttyból van vagy valamilyeg gittbol.
Lehet kapni 2 komponensu autogittet az elég jó.. A sima putty csak kisebb részekhez jó mert zsugorodik.
panelezéshez karctu vagy kitarto munka tuvel és csisolással. -
Én üvegszállal + műgyantával már dolgoztam, de az foly. volt,meg 10 l-es és rohadtul jól zárt a vödör teteje mert Qva hamar száradt! Főleg, ha kevertél hozzá 1 kis "gyorsítót"(lövésem nincs mit takar ez, de hatásos)!
Egyébként a műgyantát nagyon nehéz csiszolni (kézzel). -
Ja panelezésre, de érdemes venni mert ennek speciális ék alakja van a végének és jobban lehet vele karcolni, de van belőle több fajta! -
A mügyanta hasonló a műanyaghoz, csak keményebb és ridegebb!
Igazábol nem tudom hogy működik mert én még nem csináltam házilag, de asszem megveszed a port és azt valaminel összekevered, meg melegíted és kiöntöd a formát. Csak vigyázni kell vele mert hőre deformálódik. -
Jó, ezentúl így fogok eljárni! -
Bocsi téééééleg, ré tanultam már!!!
-
mire is használják...asszem panelezés...de szerintem egy sima körzőnek a tűje megteszi!:) -
Makettboltba meg tudom venni, vagy kilincselni kell utána -
Matek az reál tárgy
-
lehet kapni karctűt ilyesmire, repülő makettezők használják -
akko megolvasztott műanyagot és közvetlen felvitte egy meszelő lapáttal!:))))
aztán lecsiszolta!:) -
azaz...:)))) -
Azt vágom hogy működik a putty:-))
de szerintem ez nem az, mert az szürke, ezk meg sárgásak, mint a műgyanta! de azzal meg túl bonyolúlt szerintem!
Meg a putty az zsugorodik száradáskor, és a Celicánál túl nagy a felület ehez! -
Mi ez a cucc és kb mennyibe kerül?
-
Mi mindenre jók a humántantárgyak! -
Én késtapaszt (tömítőtapasz) használok az ilyesmihez. Sima háztartási boltba, vagy festékboltba kapható (nem nitóalapút kell venni mert elfolyik a kocsid!
)
Sajnos még nem érzem magam elég rutinosnak az ilyenfajta munkához, mint az a celica, de megérné kipróbászni!
A panel vonalait mivel lehet utánrajzolni , hogy az olyan is legyen? A szike túl éles! Vagy nem? Én azzal csak vágni szoktam! -
szerintem simán tamiya puttyal!én is azzal csináltam a supra bumpereit...:
levágtam a felesleges részeket a kasztniról,és a matek füzetem karton borítójából csináltam formára bumpert--->betettem a kasztni mögé hogy kilógjon az ami kell--->felnyomattam a puttyot amíg úgy éreztem hogy kell...megszáradt--->csiszolás,kicsit lemosod nedves(nem csucsogó víztől áradozó:)) ) ronggyal--->megvárod míg megszárad,és lehet is festeni!:) -
Műgyanta lenne?